V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
baby ako ste na tom s témou nočník? u nás stále plienky ale už ho naordinujem a budeme skúšať - sedkať už vie pekne sama takže by to nemal byť problém 😉
@chrumen po každom prebudení (nemyslím počas noci, ale ráno a po denných spánkoch) ide plienočka dole a šup na nočník. vyciká sa zakaždým. denné spánky máva aj so suchou plienočkou a ciká až potom, super... my sme nočník zaviedli kvoli tomu, že nechcel kakať do plienky. ale odkedy ho máme, kaká iba do plienky 😀 😀 😀
máme 8290g, zúbok stále ani jeden. Predvčerom sa Didi zobudila ráno s úplne suchou plienkou- v noci som ju neprebalovala- no nechápali sme s mužom. Každé ráno pekne kaká do nočníka, skoro vždy ciká. Niekedy ked ju už chcem odtiaľ zobrať, tak sa začne hnevať. Dám ju naspäť na nočník a vyciká sa.
@adupal to je super 😲 my máme ráno polkilové plienky lebo pije mliečko večer pred spaním, v noci viac krát a ráno ešte ked sa zobúdza. vynahrádza si asi moju neprítomnosť cez den 🙂 potom sa ešte aj vyciká do nočníka. my sme boli dnes v poradni 9980g 72cm, 8 zubov už nejaký čas máme.. však vám do roka vylezú, nám išli všetky dvojky skoro naraz, hrozné to bol. už sa teším na stoličky 😠
ja by som bola rada, keby jej vyšlo aspoň 10 naraz. Je veľmi mrzutá. Chcela som už začať odúčať od cumlíka, ale počkám kým jej vyjdú zúbky a potom začneme.
@adupal šikulka malá didi 🙂 a k tým zubom - čím neskôr vylezú tým sa neskôr pokazia 😉 nám idú 4 horné naraz - dvojky už trčia, jednotky sa belejú ale von sa im nechce ☹ malá aj začala v noci veľmi zle spávať -už asi štvrtú či piatu noc sa zobudí a aj hodinu pozerá ako puk, mrnčí, dvíha nohy , otáča sa na brucho ... katastrofa ale dufam, že ako sa prerežú horné jednotky tak sa to vráti do starých koľají a dobre bude 😉
tak my dnes máme za sebou prvé samostatné kroky 😵 😵 neuveriteľné 😲
@shira_ gratulujem k malému chodcovi. Aj ja dúfam, že do Vianoc bude chodiť. Včera stála pri mužovi bez držania asi 1 min. Asi pred hodinou som ju uspala prvý krát bez cumlíka, bolo trochu plaču. Pri kojení mám s nou problém. Chytí mi až ked zaspinká s cumlíkom. Potom jej musím vybrať cumlík a nakojiť. Dnes som jej cumlík nedala a ona si pekne chytila, napapala sa a potom z úsmevom zaspinkala. Júúúúj, taká som rada.
v noci krásne spinkala aj bez cumlíka, vôbec jej nechýbal, cez den tiež dobre, tak už cumlík nepotrebujeme. Dnes sa jej podarilo prejsť dva mini kroky
nas fesacik zacal len prednedavnom lozit, takze my 4nozkovanie mame este daleko a chodenie vidim tak na jar 🙂 ale nevadi, hlavne, ze je stastny 😀 a my tiez 😀 ako vam deturence papaju? my mame teraz sople a bronchitidu, okrem toho ide spodna 2ka von (8my zub v poradi) a nechce papat vobec prikrmy, nic nezje, iba mliecko moje pije .. takze sa stale kojime, aby nebol dehydrovany a hladny
@inka070707 nerob si starosti, keď nechce nič iné papať okrem mliečka. Pri staršom synovi som to mala podobné, ked mal teplotu, išli mu zúbky, tak bol na mne zavesený skoro celý deň. Už si ani nepocuckával, ale bol spokojný, že je primne.
Tak my sa tiež ozývame. Zatiaľ chodíme len okolo nábytku. Vo štvrtok sme sa vrátili z nemocnice. Malá dostala rotavírus, tak sme skončili na infúzkach ☹ Chytili ho obe moje deti, jedno mi vracalo a hnačkovalo v nemocnici a druhé doma s manželom. Nesmierne ľutujem, že sme nezaočkovali, už by som to fakt nikdy nechcela zažiť. Keď ja som sa vždy radila s lekárkou a tá sa nejako veľmi za netvárila. Dnes viem, že to bola chyba. Dávajte pozor kam chodíte s detičkami, teraz je sezóna rotavírusov.
@lili777 my máme rotavírus očkovaný, napriek tomu, ako sa hovorí že očkovanie je veľké svinstvo, ťažko sa rozhodnúť. sú argumenty pre aj proti. možno keby si dala zaočkovať, mala by zlú reakciu a potom by si si vyčítala, že si dala. ťažko vedieť dopredu... chvalabohu, že ste z toho vonku 😉
@inka070707 mliečko mu vystačí aj sa pri tom upokojí. ked bude lepšie, bude papať. máš peknú fotku, kludne by si mohla mať o 10r menej podla nej 🙂
@shira_ xixi, dakujem pekne, ano, vyzeram mladsie (nastastie 😀 ).. aj ked niekedy sa citim na 150 😀
@shira_
@adupal kocky, vdaka za podporu, tak ja tiez dufam, ze mu to mliecko vystaci, nespokojny nie je, ani hladny nevyzera byt, len ja mam furt pocit, zeby mal papat aj ine veci, z ktorych ma ine vitaminy a dolezite prvky, ale tak urcite to ma aj z mliecka 🙂 on je velky cuckacik, zatial nikdy neodmietol, ani ked je chorucky ani ked idu zubky (co sa mi zda, ze je od juna stale bez prestavky 😀 )
hurááááá, dnes nám vyšiel prvý zúbok. Za týždeň má 10 mesiacov, tak sa tešim, že sme sa ho dočkali.
ahojte baby, tak pozeram ze ste sa pekne rozpisali. My topanocky zatial neriesime, kedze maly nechodi, resp. ani nestvornozkuje, tak to asi mame este cas na topanocky. Ale ked vidim tie ceny, tak asi aj dobre 😀
a chcem sa opytat, ze po akom case sa vam asi deti naucili ze ked ich date na nocnik tak sa vycikaju ci vykakaju. Lebo my skusame, ale maleho to akosi netrkne, nieekdy sa mu podari, ale skor nahodne, a inokedy si tam len tak posedi ze dobre, a potom sa zlosti, ze uz sa mu tam nepaci 🙂
@gilly ja nedávam na nočník. Proste sa držím toho, že dieťa do 18 mesiacov vylučovanie neovláda. Netrápila som nočníkom ani staršieho syna, keď mal 22 mes. som ho proste vybrala, ukázala na čo funguje, prvý deň sme mali nehody, druhý tiež a na tretí deň sa zrazu začal pýtať sám. Čiže žiadna katastrofa, rýchle a bezproblémové odúčanie.
Moj 3tevko začal chodit 13.10 ale len asi 6 -7 krokov. Zubky ma dve a teraz sa mu tlači ešte jeden horný. Ale vyšli mu len minulý týžden. Oliverko nechdi ale vie stat bez držania 🙂 Zubky ešte nema. Obaja chalani papaju už kúsky. Dokonca si vedia sami odhryznut z chlebika 🙂 aj sa čudujem že to vie aj Oli lebo nemá zuby 🙂
@gilly ja tiež nedavam na nočnik, podla mna ked ešte nevedia ani chodit tak je to zbytočne..Prvý syn bol bez plienok od 20 mesiacoch cez den bez nehod, a v noci od 26 mesiacoch. Takže ani teraz to nebudem silit. Podla mna stači ked sa odnauči do 30 mesiacoch..
@gilly V podstate možno prvý deň. Ale ja som trvala na svojom a nechala ho pocikať. Proste som nachystala kopu teplákov, spodiek, pyžamových nohavíc a všetkého, čo som mala na prezliekanie a plienku som nedala. Nemal inú možnosť, rýchlo pochopil, že bude mokrý. Ináč napriek tomu, že môj syn je teda neskutočne tvrdá palica, momentálne asi v najhoršom období vzdoru, kedy celé dni sú jeden rev a švihanie sa o zem, tak v takýchto zásadných veciach bol zatiaľ bezproblémový. Či to bolo odúčanie od plienok, sťahovanie do vlastnej izby alebo odstavovanie od kojenia. Všetko išlo hladko. Keby to tak bolo aj s týmto obdobím vzdoru...ach jajj

@bebaa ty máš väčšie dieťa 😉