icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

kvojtanikova
23. feb 2012

a nasa Borca sa chysta na svoj prvy jaslickarsky karneval - zatial trenuje oblecko doma na holom tele a v stylovych ponozkach 😀 v realite bude mat pod satami samozrejme tricko lebo by asi zamrzla...

danielakmeckova1
23. feb 2012

a tak sa stalo 🙂

chrumen
23. feb 2012

@kvojtanikova jeeeeeeeej aká je podarená 🙂

chrumen
28. feb 2012

ahojte mamičky tak čo máte nové? u nás sa reční, behá, robí zlosť, otváraju a zatváraju šuplíky, skrinky a iné ako na bežiacom páse 😀 len to počasie s au nás zbláznilo 😠 doobedu sneh, poobede dážď pomedzi to celý deň vetrisko ... tak sa flákame po návštevách lebo už neviem čo s malou doma robiť, niekedy chodí po byte, nič ju nebaví ... ja som si dnes podala prihlášku na druhý stupen vš ... mám trochu obavy ako to zvládnem ale ešte je otázne či ma tam vezmú 😀 priateľ má za týždeň 30 rokov - poraďte nejakú fajnú tortu - poprosím nenáročnú na prípravu kedže ja mám obe ruky ľavé hlavne na pečenie 😉 ďakujem

gilly
28. feb 2012

@kvojtanikova jejda, aka zlata. Pristane jej to!

@chrumen no tortu ja urcite neporadim, kedze ja tiez nepeciem. Jedine ak nepecenu smotanovu 😀 a darcek uz mas vybraty?

u nas nic take nove, akurat sa synator rozhodol konecne zacat stavat pri gauci, vyzera sice ako prave narodene zrieba, ako sa mu trasu nohy, ale v jeho pripade aj tak uspech 😉 tak cakame, kedy sa odhodla urobit aspon krok pri tom gauci.

gilly
28. feb 2012

@adupal ahoj, ako s oducanim od plienok?

gilly
28. feb 2012

@chrumen ozaj a co to vase spanie/nespanie?

adupal
28. feb 2012

@gilly ešte je to všeliaké . Niekedy sa už aj pýta, príde ku nočníku a bud do neho buchne alebo si nan sadne oblečená, v tedy musím vystreliť ako raketa, lebo ide cikať. Už sa mi stalo že si sadla na nočník, len ja som nestihla dobehnúť, tak sa pocikala. Niekedy vydrží aj 2 hod a ked ju posadím, tak sa pekne vyciká.Ešte sa jej cez deň podarí 2 krát sa pocikať. Ked sa jej podarí pocikať sa, tak si naťahuje tepláčky, chodí naširoko a ukáže mi kde cikala.

chrumen
28. feb 2012

@gilly dary nakúpené, ešte ich zabaliť a dobre bude 🙂 nepečenú robím vždy a preto chcem teraz skúsiť pečenú, pohľadám niečo na nete 😉 naše spanie/nespanie - cez den je to aj dve tri hodiny, v noci ako kedy - už ju neberem k nám do postele, vobec iba ráno ked sme už všetci hore ale to sme v našej posteli tak 5 minut 🙂 ešte zvykne povystrájať - včera sa asi 4krát postavila že chce k nám ale som ju zakaždým uložila, trošku pomojkala, chvílu so pomrnkala ale za polhodku spala a až do rána 🙂

gilly
29. feb 2012

@chrumen tak to je celkom pozitivne, zachvilu sa nauci ze ani mrnkanie jej nepomoze 🙂 sikula mala.
tak drzim palce potom pri peceni, nech sa podari torta a nech aj chuti 😉

gilly
29. feb 2012

@adupal no ale aj tak je to sikovnica, cochvila uz bude uplne vediet rychlo nazancit ze chce cikat a mas po probleme. Ked bude teplo, uz bude chodit len tak naholo - parada!

adupal
2. mar 2012

@gilly už by mohlo byť teplo, to máš pravdu
@chrumen Matka nech sa ti torta podarí a potom šups sem z receptom, lebo môj má v lete 30.

kvojtanikova
4. mar 2012

ahojte baby chcem sa opytat - blizi sa 15.mesiac a ockovanie MMR, uz som z toho chora co citam vsetky mozne pre a proti, vy idete dat svoje deticky ockovat (pripadne boli ste uz s nimi na tom - ake boli reakcie)? Dakujem. Ja mam sice starsieho syna s ktorym som to v tej dobe bohvieako neriesila ale s Borcou to fakt zvazujem.

inka070707
5. mar 2012

My sme zatial ockovali vsetko, preferujem ockovanie pred neockovanim po precitani literatury, ale mmr nemozeme, lebo jedna z tych vakcin bola vyvijana na vajecnych bielkach a moj chlapcek ma alergiu na vajecny bielok. Inak by som to dala zaockovat. Mojnazor je, ze riziko nezaockovania a jeho pripadne nasledky su vacsie a horsie ako riziko zaockovania 😉

dyba
5. mar 2012

@kvojtanikova ahojte dievčatá. my máme mať mmr očkovanie zajtra. nedávam ho. už vidím, ako bude moja doktorka na mňa tlačiť, ale určite ma nezlomí. očkuje sa iba proti vybraným chorobám. kebyže mám ochrániť svoju dcéru proti všetkým nebezpečným chorobám, tak chodíme na očkovanie každý deň. 🙂

januss24
5. mar 2012

@kvojtanikova ja ho idem tiež odmietnúť..takisto ako aj tretiu hexu, nakoľko po druhej mal nepeknú reakciu a beháme od našej doktorky k neurologičke, na imunológiu..takže ďalšie vakcíny, NIE ďakujem, neprosím 😒

shira_
5. mar 2012

my mmr zatiaľ nedávame, uvažujem, že vobec nedáme, alebo neskor, o rok-dva. ešte neviem.

gilly
8. mar 2012

my zatial MMR posuvame, kvoli tomu ze chodime s malym rehabilitacne cvicit, a po ockovani sa nemoze urcity cas, a to si teraz nemozeme dovolit. Ked bude maly uz pekne chodit a bude v poriadku, tak potom asi zaockujeme.

a ako sa inak mate s drobcami? my celkom fajn, maly sa strasne rad sali a nahana, je to parada. O tri tyzdne ideme prvykrat k zubarovi, tak som zvedava, ze ako dopadneme, kedze nas drobec place vzdy ked sa nanho cudzi clovek len pozrie, nie to este chce dotknut alebo sa s nim rozpravat 😖

@chrumen ako dopadla oslava a torta? 🙂

shira_
8. mar 2012

náš zase naopak, je to extrovert, miluje ľudí, hlavne deti, každému sa pýta na ruky, je mu jedno kto sa s ním baví a rehoce sa zo všetkého... ked máme návštevu, tak sa vkuse predvádza. ked som s ním sama doma, je to bieda

chrumen
10. mar 2012

@gilly od pondelka som nemala net inak by som už napísala 🙂 torta bola bomba - piškotove cesto a krem z tvarohu a želatíny plus maliny a čučoriedky hehe 🙂 akurát tak ma nasralo že ten moj "starý" si ma zabešteluval na stráženie malej aby mohol oslavovať s kamošmi ... nuž čo asi mu to oplatím ked budem mať narodky ja 😀

chrumen
15. mar 2012

čafte maminy, sa nám pekne zjarnieva čo?! ja som od pondelka pracujuca osoba - mam dohodu so starým zamestnávateľom - odpracujem 350hodín a vrátim sa domov k drobcovi 😉 chodím tam ako mi vyhovuje čiže podľa toho či mi má kto postrážiť malú - priateľ pracuje každý tretí deň tak sa budeme striedať 🙂 chcem ísť na školu, samozrejme externe len zas zvýšili poplatky takže každá koruna dobrá. a inak sa máte ako? čo drobci? sisa je riadny nezmar, všade sa dostane, všetko musí mať a keď nie tak sa srdí ale na to sme si už zvykli 😀 už papá skoro všetko to čo my, nočný spánok sa zlepšil ale aj tak ju celú neprespí bez toho aby sa aspoň trikrát zobudila ... 😉

shira_
15. mar 2012

@chrumen už nech je teplo. náš je ako sto čertov, vždy o krok pred nami vo vymýšľaní, čo zlé urobiť 😀 my máme už hrozne dlho príšerné noci- malý spí len na obed, potom večer skoro zaspáva, ledva vydrží do osmej, potiahne 5-6 hod a je kompletne vyspatý. takže po polnoci je plný energie, aspon 3 hodky vystrája, reční, rehoce sa, behá, vyhadzuje vankúše, hádže sa do nich, z postielky vie vyliezť takže si ho po zobudení musím zobrať do postele, tam po mne lozí a má srandu. zaspáva až nad ránom 😀 som ako zombie, zase. dospáva, ked ja musím vstať do roboty. zasran jeden 😀 😀

adupal
15. mar 2012

Ahojte. Ja som bola dnes z Didi na očkovaní. Zvládla to perfektne. Nemá vôbec teplotu. Váži 9830g. Včera začala volať bračeka Patka po mene, povie mu Papo. Ale moc toho ešte nenarozpráva, zatiaľ len nasáva nové slovíčka.

bebaa
15. mar 2012

@shira_ toto sme aj my mali, ked sa mato prehadzoval z dvoch spankov na jeden.....

kvojtanikova
23. mar 2012

@adupal aj nasa Borca uz co-to rozprava - na nohach nosi "pánky", a hra sa s "kokami" a "minkami" (kocky a mince - hrackarske velke umelohmotne) . To si bola na tom MMR ockovani? a neboli reakcie ani teraz neskor? tam su vraj po tyzdni az dvoch...

adupal
23. mar 2012

@kvojtanikova doktorka mi povedala, že sa môže objaviť teplota po 10 dnoch od očkovania, aby som nebola prekvapená, ak ju bude mať. Zatiaľ nemá žiadnu reakciu.

dadushka007
23. mar 2012

ja som bola s mojim malym nedavno tiez na mmr ockovani a po tyzdni sa objavila teplota, trvala 3 dni, v noci sme mali aj 40, uplne horel. za dva tyzdne po ockovani bol velmi spavy, aj ked on je velky nespavec, kedze sa mi ho nedarilo cely den prebrat, nedokazal ani hlavicku udrzat, ani chodit, ani stat, tak sme nakoniec isli na pohotovost. tam nam tvrdili, ze to nie je z ockovania, ze ide na neho nejaka viroza....na druhy den uz bol ok a ziadna viroza sa nezjavila, cize ma nikto nepresvedci, ze to nebolo z ockovania 😠

lenka112
24. mar 2012

Ahojte maminy, koľko vážia vaše detičky ? 🙂

shira_
24. mar 2012

náš má 11kg. nerozpráva nijaké slová, len slabiky. všetko je da, de, la, ba.

bebaa
24. mar 2012

@lenka112 13 kg....