V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ahojte,
už ste boli u zubara s drobcami? minule som sa stretla s mamičkou, a ona sa ma opytala či som bola, lebo ona pred rokom bola zo svojou ročnou dcerkou.
Už tak skoro treba chodit k zubarovi???
@vera1132 ahoj, ja sa chystam s malym v piatok, som zvedava, co to bude. Idem k mojmu zubarovi, ten mi horovil ze treba prist s malym dietatom, aby si od malicka zvykalo, aj tak mu nebude nic robit. Ale nasmu normalne rastie jedna dolna dvojka krivo, tak som zvedava co na to povie. A tiez sa chcem opytat ako cistit spravne zubky.
@chrumen och, tak to super ze sa torta vydarila, znie to dobre, hned si idem ako nahradu zobrat cokoladu 🙂
@lenka112 nas ma 8,5 kg, este sa mu nepodarilo strojnasobit porodnu vahu 🙂
@shira_ ani moj este nerozprava, len vie ako robia zvieratka a tiez len slabiky. Ale vcera povedal cosi co znelo ako auto 🙂
hmostnost neviem, nevazime, az na prehliadke o tri tyzdne, slovna zasoba: mama, nein, helfen (to posledne skomolene)
my máme okolo 11,5 kg blaboceme svoje hatlaniniky, ale tato a meno našho psa vie povedať. mama povie len ked ho niečo trapi alebo chce 😒 ale naš skôr ukazuje prštekom a hmmka 🙂
@gilly no budem si to pozistovat ako to je na naš smer. ale pozriem niakeho zubara blízko našej obvodnej, aby sme to mali pokope. 🙂
my máme 9830g, v decembri mala 9020g.
@lenka112 my máme rovných 11 kíl 😀 malá zje všetko čo nezje ju a to doslova 😉
@vera1132 ja som sa pýtala svojho zubára a ten mi povedal že je to zbytočné, vraj pokial dieťa nechápe že má držať ústa otvorené tak je to skôr trápenie a pri našej to platí 100%, mne si nedá pozrieť takže lekár v rúške a rukaviciach by väčší úspech nemal hehe
@lenka112 sise tiež idu zuby, dasná ma navreté akoby jej išli všetky stoličky naraz ... slintá ako pes, stále ma prsty v ustach a ked pije tak čaj neprglgne ale drží, ochladí si dasná a potom ho vypluje 😉
@vera1132 ja mam síce dobrého ale už má svoj vek - sisu k nemu určite nedám, tu v Lipt. Hrádku je super zubár pre deti a dorast - robí aj strojčeky, napráva chrup všelijak - jediné čo ma odrádza je cenník jeho výkonov ... bere prachy už len za to že sa pozrie dieťaťu do ust ... inak tu máme asi troch detských zubárov
ahojte, tak my sme absolvovali navstevu u zubara, na pocudovanie velmi dobre, vlastne cele to trvalo tak 30 sekund, lekar pozrel do pusy a bolo vybavene. Jasne ze sa to malemu nepacilo, ale nemyslim ze by mal z toho nejaku traumu, celkovo ho ambulancia velmi zaujala, co on teda zvykne v cudzom prostredi dost plakat. Idu mu stolicky a cochvila ze sa budu tlacit aj ocne, tak " sa tesime"...
@chrumen osobne si myslim, ze kym ma dieta len par rokov a mliecny chrup, nie je velmi nutne chodit k nejakemu drahemu doktorovi. Aj mne zubar povedal, ze on s mliecnym zubom toho vela nenarobi, jasne ze nepojdes k nejakemu masiarovi, ale ked ono tie deti idu dvakrat za rok k zubarovi a aj to vlastne len mu zubar pozriet do pusy ci nahodou nieco nie je divne (ako ja som mala v detstve hnis) a ide dieta domov.
inak nas synator nejako nechce papat, ako ma niekedy den ze papa vsetko co mu dame a s kazdym kto nieco papa, ale nieekdy su dni, ze az do olovrantu vydrzi na jednom krajci chleba. Neviem, ako ho naucit papat poriadne. Nuz ale ked je zdravy, tak snad to nemusim riesit.
caute baby, nam sa zacala predvcerom vodacka sezona, tatik uz odniesol lyze do pivnice a doniesol raft, Borca zatial trenuje doma nasucho vo vanicke 😀 Inak sa mame celkom fajn, az na to, ze nas chytila nejaka viroza, Borca mala teplotu od piatku, teraz uz nastastie nie, ale MUDr. jej dala pre istotu napisat ATB, ak sa to do dvoch dni nezlepsi, tak jej ich mam zacat davat. A ockovanie MMR sme samozrejme kvoli tomu museli odlozit. A uz to tusim preslo aj na mna, upchaty nos, unava, takze bude Velka noc ako vysita, musime sa rychlo dostat do formy. Borca sa v jasliach pekne aklimatizovala, dokonca tam uz aj spava v postielke (prvy mesiac len v kociari), pekne tam papa, tak dufam ze to uz bude OK, a nebude byvat takto chora. Co sa tyka zubarskej temy - ja som prvy krat bola so synom ked mal asi 3 roky a zubarka povedala ze to je akurat vek na prvu navstevu, takze s Borcou sa tiez velmi ponahlat nebudem.
@kvojtanikova krásne fotky máš, krásne detičky.
k zubárovi viac menej je dosť zbytočné ísť hneď v zmysle- že treba nejaké vyšetrenie dieťaťa atď. v podstate by táto návšteva mala spočívať v poučení rodičov o stravovacích návykoch a hygiene detského chrupu, kontrole či zuby rastú ako treba a či nie sú nejaké problémy plus odporúčania, čo robiť.. toto všetko mi nepríde až tak úplne nevyhnutné, skor tam ide o to, aby "nebolo neskoro" a príde 3ročné dieťa s bolesťou
@gilly čo sa týka ošetrovania mliečneho chrupu- stoličky by mali vydržať do 10. roku takže pokial sú pokazené tak s nimi určite treba niečo robiť, a to čo najskor, nie také- že s mliečnymi zubami toho zubár moc nenarobí. mliečny zub má rovnaké ochorenia ako trvalý a taktiež rovnako bolí, má korene a nervy- s tým rozdielom, že sa navyše omnoho ťažšie ošetruje. cena ošetrenia závisí od konkrétneho výkonu, nie od toho, či mliečny zub alebo trvalý. pokial dieťa neje sladkosti a nepije sladené nápoje, väčšinou bývajú zuby do 3 rokov v poriadku, ale potom už treba chodiť pravidelne. jednak aby si dieťa zvyklo a jednak vtedy sa začínajú objavovať prvé kazy (a do vypadnutia je ešte ďaleko)
Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:
Vážený pán doktor,
v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.
Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.
S pozdravom,
Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....
Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk
@kvojtanikova jeeeeeeeeeej akí podarení 🙂 a vy ste len tak rafťáci? pre svoje potreby či ako? lebo my poskytujeme raftovanie tutok na liptove 🙂 kde chodíte raftovať?
@chrumen moj stary je z takej vodackej rodiny, povodne islo o kanoistiku, dedo ma aj zopar original laminatovych kanoe, takze ja som sa ucila na nich, ale teraz kvoli praktickej stranke my sme si kupili nafukovaci raft, aby sme nemuseli stale privesny vozik tahat. Raftujeme na Hornade, kazdy rok chodime na Cerveny Klastor, stary chodi aj do Ciech, do Slovinska a tak... To je super ze aj vy mate taku zalubu, ja to ale mam rada iba ak je pocasie, stary hocikedy aj ked prsi.
@kvojtanikova a ako sa raftuje na hornáde?, moj sa tiež chystá s kamarátmi do slovinska ale kedy to bude ... 😉 ja som trochu bojko čo sa vody týka - splavovala som len váh ale máme tu uplne na skok belú - tá je splavná len pár týždnov ked sa topia lady v tatrách
@chrumen normalne tak ako na kazdej rieke, nie je tam nic extra nebezpecne, je to ovela pokojnejsie ako na Dunajci, tak pre rodinky s detmi, akurat su tam dva useky kde treba lod prenasat po brehu lebo je tam vyrovnavacia nadrz ci co. Ale to len keby clovek chcel ist v kuse 50 km. Taky hodinovy splav je bez prenasania z Malej Lodiny do Kosic.
cavte kocky, moja mala princezna sa vcera vyhadzala na lickach...cervene flaky a na tom take pluzgieriky, najprv som myslela, ze je to aleriga na nieco...sprevadzali to hnacky a dnes je uz vyhadzana uplne vsade, vyzera ze ju to nesvrbi ale vyzera to fakt strasne a naozaj sa o nu bojim...nestretli ste sa s tym co by to tak mohlo byt?
baby prosim vas co treba nasim deturencom kupit na oblecenie na letne mesiace? body a tricka s kratkym rukavom mam. Kolko asi kratasov? nejake letne nohavice, klobucik a co este? ja som akasi zmatena 🙂 doteraz som mala 95% veci pozicanych a teraz neviem zrazu ze co vsetko si ptorebujem predkupit.. 😀 mam chlapca

@lenka112 8kg