Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
ahojte baby, tak ja som bola vcera na utz a nemam z toho dobry pocit, dokimu sa nepozdavalo, ze som v 8.tyzdni a bolo vidno len ukazkovy plodovy vak, ale nic v nom... takze o tyzden znova a potom sa kedtak zacne hladat pricina, tak uvidime... ale beriem to sportovo, lebo na prvom utz v 6.tyzdni nevidel nic a to by mal byt vidiet aspon ten vak a mne nebolo nic vidno... tak si hovorim, ze ci nie sme nahodou mladsi a nie v 8.tyzdni, mate dakto podobne skusenosti?
@dajulik No ja som bola na sone v pondelok - to som bola 9plus4 cize 10 tyzden a bolo vidno len plod. vajce a zltkovy vacok ale tiez nic v nom. Teraz mam ist na dalsie este 12. 4. ale doktor povedal, ze asi by som mala dovtedy zacat krvacat! a vtedy hned do nemocnice. Prvy raz som bola na sone v 8tt ale to bolo take starsie sono, ale doktorka nic zle vtedy nevravela a mne sa dokonca zda, ze som pocula bit aj srdce vtedy. Tak teraz neviem, ci tam bolo a medzitym sa mu daco stalo, alebo ci ho tam este fakt ani teraz nevidno. Medzitym mi aj ustupila trochu poobednajsia unava, ale citlivost na pachy mam a aj prsia stale bolia. Tak ja uz neviem. Teraz aby som bola v pohotovosti, lebo vraj mi hrozi potrat - alebo to moze byt tym ze som otehotnela neskor hoci mne sa to zda malo pravdepodobe, lebo priblizne viem, kedy som mala plodne dni vo februari.
@mmaattuuss tiez pekne... ja mam stale citlive prsia a stale zapchu, takze hovorim, keby sa nieco dialo, tak by som bud zacala krvacat, alebo by som bola dajake bolesti, alebo neviem co... treba mysliet pozitivne...
@mmaattuuss dúfam že bude všetko OK!!! Niekedy ani ten najsamlepší doktor nemusí vidieť to, čo sa pred ním chce jednoducho schovať. Pokojné sviatky asi mať nebudeš, ale musíš predovšetkým silno silno veriť a drobčeka v jednom kuse prehovárať aby bol v poriadku!!! Držím palce 😉
Písali ste tu o práci, no ja s tým mám tiež problém 😒 Do práce mám 60km takže je to dosť drsné zatiaľ ma vozí priateľ alebo kolegyňa, nezvládam to sama odšoférovať a v práci mi zle na nevydržanie už o 13.00 padám z roboty ale aj tak je to n mňa veľa. Ale nechcem byť celé tehotestvo doma to by som sa nudila, dá sa to že len napr. do 12tt?
@janulap nám bolo vidno v 6+3tt ale je to individuálne 🙂
CAute babky, tak s ak vam pridavam, som v 9 tt a termin mam 11.11.2012 🙂 do poradne idem az 30.4. tak ma ide porazit :-/ ale srdiecko mame uz potvrdene, dokonca 2x, kedze som v 6tt spinila tak som si polezala par dni v nemocke...
tak sa drzte babky ...
Inak, mate nejake tehu nevolnosti?????
@aprilka9 @eeska @poisonblu veď to som chcela vedieť, či to len ja nezvládam alebo čo 😅 idem dnes k dr. tak sa asi nechám vypísať, na zajtra mám síce nahlásenú dovolenku, ale už som povedala v robote, že asi po sviatkoch ostanem doma aspoň nejaké 2 týždne, takto zle mi je od minulého týždna, v pondelok som vydržala len do nejakej jednej a išla som domov, včera ako tak, a dnes som zase odišla skôr. A doma nevarím, muž chodí na obed, a ak nejde, tak si urobí niečo sám, malá má obed v škôlke, a večera len taká suchá, lebo mi všetko v kuchyni strašne smrdí 😝 Ale teším sa dnes k dr. už mi upresní v koľkom tt vlastne som a malo by už aj biť srdiečko 😵 len sa bojím, že mi povie nejaký 6tt a bude mi zle ešte dalších 6týždňov 😅 😀
A ja by som rada do sukromnej skupiny
Dlho som tu v teme nebola, vidim, ze kopu veci sa udialo 🙂 moj update je len, ze stale stale unava, nevolnosti stale, ale sem tam su aj svetle chvilky a je mi fajn! Takze aka taka nadej tam je 🙂 Asi umriem do dalsej kontroly, neviem sa dockat kym uvidime drobca 🙂)
@poisonblu no zadržiavam aj ja ale mne sa zdá, že ten smrad cítim aj chvílu po tom ako ju zavriem 😀
No a bola som u dr. tak drobčekovi srdiečko len tak bije 😵 😵 a som asi v 7tt, že uvidíme za 3 týždne či to náhodu nieje o týždeň viac 🙂 A pn mi navrhol sám, že by mi odporučil aspoň do toho 12tt. Inak že je problém s pn-kami pre tehotné, ktoré majú nárok na pn aj s DNP, vraj to začali strašne prísne kontrolovať, a to ja mám, tak som zvedavá, či k nám kontrola trafí 😝 ale pn som až od utorka, lebo zajtra mám aj tak dovolenku a potom sú sviatky, tak sme sa tak dohodli.
@ivca82 ja som tiez PN aj z DNP aj z ochrannej lehoty zo zamestnania..zatial som kontrolu nemala, som PN od 13.3.....ja som si povedala, ze skusim potiahnut PN az kym ma nahodou nenachytaju, ze nie som doma....a potom pojdem na UP, kam sa chystam uz davno, ale kedze z PN je viac penazi, tak radsej som na PN zostala
@poisonblu no ja by som aj do roboty išla normálne, keď mi prejdú tie nešťastné nevoľnosti, aby som sa doma nezbláznila, len mám menší problém, ak zistia na centrále, že som tehu, tak mi nepredĺžia zmluvu, ktorá mi končí 25.5. síce ma vedúca pobočky a chalani-kolegovia kryjú, ale ak ich napadne na centrále si pozrieť diagnózu na pn, tak budem musieť potom pekne krásne pn-kovať asi aj tak. Ale zase som konečne po 2,5roku tehu, tak nech som radšej v kľude a keď si pomyslím, ako drobčekovi dnes bilo srdiečko 😵 a teším keď príde muž z roboty, tak si to pozrieme, mám to na usb 😵
zajtra idem na odbery a asi budem iba so sestričkou, ale chcela by som vedieť viac... napr. či už nám bije srdiečko.. tak som zvedavá, že kedy ma objednajú. V 4tt som bola na potvrdenie tehu, ale to bolo len konštatovanie, že áno ste tehotná.. a nič viac. Teraz som 6tt+5 a myslím, že je najvyšší čas, aby som sa dozvedela, či všetko ide ako má, nie?
Nechcem sa potom počas práce vypisovať, lebo im dôjde, že keď stále chodím na gyndu... A tiež neviem kedy to v práci povedať... lebo pracujem u dvoch zamestnávateľov, pričom pri jednom mám na dobu neurčitú, ale pri druhom len do júna... tak asi mi zmluvu nepredĺžia.. 😝
@aprilka9 už by si mala vidieť srdiečko, ale asi tento ďalší potvrdzujúci utz robia len pre pokoj v duši nás mamičiek 🙂 teda pre môj určite 😀 Inak ak by ti aj zmluvu nepredĺžili, tak si v ochrannej lehote pre tehotné 8 mesiacov, čiže ak by si ostala pn tak ju budeš mať s obidvoch zamestnaní a takisto aj materskú, tak možno by ti nakoniec bolo aj celkom fajn, že by si mala menej roboty počas tehu 🙂
Ahojte baby, ja mam tiez jednu otazku k praci. V ten den ako som sa dozvedela, ze som tehu ma prijali aj do zamestnania, nastupit mam o tyzden, ale neviem co mam robit, kedze prve tri mesiace je skusobna doba, ja asi ani na pn nebudem moc ist, ze? ( teda pre pripad, ze by mi bolo zle) rozmyslam ze nastupim a uvidim co bude, ak by som tam vydrzala, tak to ze som tehu poviem az po troch mesiacoch, to mozem, nie?
@lia018 ahoj, ak ti ešte nebýva zle, tak myslím, že už ani nebude. Väčšinou začína byť zle v tom 5tt a ty už pomali začneš 8tt však? Ak to nieje nejaká strašná práca, tak by som to skúsila, len nech nemáš prílišný stres, nech ste s mimčom ok 😉 A kedy to povedať zamestnávateľovi ja ozaj netuším, myslím, že stačí vtedy, keď si to všimnú všetci okolo a bruško bude vidieť 🙂
@lia018 citim sa takto dobre. sem-tam ma poriadne napne a žaludok mám stále taký napätý.
pravý bok ma pobolieva, ale hádam to bude nakoniec dobré, lebo niečo mi rastie aj v maternici. Tak to by mohlo byť babo. Fliačik má teraz nejakých 5mm ale nie je tam ešte srdiečko. V nedelu idem na kontrolný UZV k primárovi do nemocnice, lebo bude slúžiť a chce ma vidieť. Dufam, že dovtedy sa nič zlé neudeje 😒
Určite Vám dám vedieť, že ako som dopadla. Včera som si samozrejme spravila daší test a boli tam krásne dve silné čiarky.... 🙂
reakcia na reláciu Medicína na temu Moderné metody porodov
http://www.zenskekruhy.sk/akcie/nase-aktivity/i...
Ahojte baby, tak ja sa k vam pripajam tiez, dnes som v 8tt + 6d, mame krasne 2 cm, srdiecko nam uz krasne bije cca 2 tyzdne, ale obtazuje nas hematom, ktory ma teraz cca 8 mm, ale zmensil sa uz o vysse polovicu, a stale krvacam :( .... som tiez na PN-ke, a kazdy tyzden absolvujem kontrolu, a vzdy aj sono, tak aspon na nieco je to dobre, ze vidim casto drobceka 🙂 ..... drzim palce a bezproblemove tehulkovanie 🙂

ahojte kocky,ja som sice v teme decembrovky,ale mam na vas jendu otazku,kedze vy ste uz trosku viac tehu,ako ja.Posledny menzes som mala 25.2.2012.Tri testy vysli pozitivne a k dr.by som chcela ist buduci tyzden vo stvrtok.To by som mala byt 6tt+5.Myslite,ze uz vtedy bude vidiet bit srdiecko?Dakujem,drzte sa 😉