Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
ahojte kočky, tak dnes som šla na tie odbery (taká som bola hladná na lačno..) a potom som sa začala vypytovať sestričky, že čo ďalej (kedy na kontrolu) a keď nevedela odpovedať, tak ma poslala za lekárom a ten spravil aj ultrazvuk, takže srdiečko bije a všetko je o.k. 🙂 🙂 🙂 Objednal ma na 18.4 na moju prvú tehu poradňu a dostanem aj knižku jééééj 😎
@trish22 no na našej prevádze o tom vedia, ale nechcú to povedať ďalej, lebo nechcú aby som odišla. Ale jeden niekdy nevie aká dobrá duša z okolia sa nájde a povie to na centrále, tú máme v Malackách. Ja mám svoju robotu rada, nervy sú, ale zase kolektív je ozaj super, to neviem či by som ešte niekde taký našla 😅
@lia018 veru, všetci hovoria, že nevoľnosti naznačujú, že je všetko ok, tak máme aspoň takúto útechu 🙂
@bonin no veď práve že začali kontrolovať tehotné na pn, ktoré sú súčasne aj dnp, mi dr. hovoril, že to je strašné čo začali robiť od februára, že ich zhučali, že keď je žena na rizikovom, má doma ležať, že načo sú jej vychádzky, a keď je také zlé, že nemôžu chodiť do roboty, tak prečo niesú v nemocnici, že hrôza, ale on ma aj tak vypísal, že jemu to je jedno, čo si hovoria, ale aby som si dávala pozor na kontroli. Ale momentálne už ani nejdem nikam, dnes som ani päty nevytiahla, akurát tak na dvor prádlo povešať 😀
@poisonblu to je tiež možnosť, ale aj tak, len by ma zaujímalo, že keď ma nenájdu doma, to ako postupujú, Že mi nechajú odkaz v schránke, to viem, ale to sa mám potom do nejakého termínu dostaviť na nejaké vysvetlenie či ako? Veď každý normálny človek, ak má možnosť si vybaví nejaké potvrdenie že niekde u lekára bol 😝
@ivca82 v schranke najdes papier, ze kedy u teba presne boli...do 3 dni im mas dat vediet....na tom papieri je napisane, ze sa mas hlasit u svojho osetrujuceho lekara...ja som im tam volala a povedala, ze mam celodenne vychadzky (mala som kontrolu v decembri na podnet zamestnavatela), ale teraz mam inu PN a len 2 hodky vychadzky (rizikove tehu)...ale napr. ak ti pridu cez vikend, alebo niekedy vecer, tak tazko ti uznaju papier od dr....
@poisonblu no veď toto som nevedela, že či chodia aj večer a cez víkedn, to by sa ťažšie uhralo, že kde som bola, lebo to keby hneď aj dr, chcel dať papier, že napr. som bola na pohotovosti, tak by si isto overili, že tam nieje žiadny záznam. .. Ja som bola pred vyše rokom na operácii a potom takmer 2 mesiace na pn tiež do gynekológa, ale to keby mi aj prišla kontrola, kým by som ja zašla otvoriť, tak by aj odišli, ale vtedy mi neboli, a tiež som čerpala pn s dnp.
@dajulik jaaj no mozne to je urcite. predosle tehu som bola skoro na utz lebo som sa spinila a doky mi hned povedala ze plod sa nevivija je mrtvi. 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 krasne od nej. pricinu spinenia nikto nehladal do mesiaca som potratila ale medzitym cez sviatky som mala u zastupujucej utz a krasne bilo srdiecko vsetko v poriadku... od doky som davno odisla chodim k sukromnej teda ale podla mna bolo babo mladsie o 2 tyzdne ako hovorili....
@janulap ahoj, srdiecko este nemusi byt vidiet,....niekomu ano a niekomu trosku neskor 🙂
@dajulik neviem ci uz teraz vies nieco viac, ale kamaratke v 8tt povedal lekar, ze to nevyzera dobre, lebo ma vak nejako predeleny a nebije srdiecko- bola z toho na to zle....ja som jej hovorila, ze hlavu hore, srdiecko moze bit aj az v 9tt.....a nakoniec o 2 tyzdne bilo ako zvon....takze mysli pozitivne a bude dobre 🙂...a drzim palce
Ahojte kočky, nie ste niektorá chorá, mám namysli sople a zapchatý nis ja už bojujem týždeň a mám strach, aby sa niečo zlé nestalo ☹
@poseidonka ja som bola s dcérkou minulý mesiac chorá, zrovna ten týždeň ako som zistila, že som tehu, dávala som si len homeopatiká a pridala som vitamín c, niežeby to nejako extra pomohlo, ale nebola som na tom aspoň tak zle ako malá, tá mala aj horúčky a tomu som sa vyhla. Zlé by sa nič nemalo stať, ak potom budeš kašlať ako ja, tiež sa nič nestane, ale šetri sa pre istotu 😉
@poisonblu no mňa ak nachytajú, tak ráno, lebo malá sa do škôlky sama nezavezie keď nebude môcť muž ísť 😝
dievcata mam na vas obrovsku prosbu. dna 19.4. sa v suranoch bude rozhodovat o jedinej detskej liecebni pre vekovu skupinu 0-3 roky pre deti s atopickym exemom a potom az do 18 rokov. potrebujeme co najviac podpisov uz do tohto stvrtka, preto leziem do tejto temy. osobne s mojimi detmi 1 a 3 ideme teraz 16.4 na preliecenie, tak dufam, ze nebudeme posledny turnus...
ak sa rozhodnete participovat na zbierani podpisov, tuknite mi do IP mailovku, poslem formulare. tieto, co som vkladala specialne do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/peticia-za-zachovanie-liecebne-pre-atopicke-deti/ , su vraj necitatelne.
dakujem vopred za vsetky preliecene deti tohto ustavu. proste Odborny detsky liecebny ustav Travnica nesmie ukoncit svoju posobnost! apropo, nikdy neviete, kedy, koho, kde zacne skriabat zvlast v terajsej dobe ked je pomaly dazdy druhy clovek na nieco alergicky...moj maly ma exem od 2 mesiacov.
Ahojky. Nenarocnym mamickam novembercatiek ponukam na predaj po mojich dvojcatach nejake vecicky, kombinezy v modrej aj ruzovej farbe nenosene ( mali sme dvoje ), teple zavinovacky do kocika a kopec inych veci ( kuk bazar ) alebo poslem a fotky. Veci su krasne, neobnosene za dobre ceny.
Ahojte dievčatá, takže som bola včera na kontrolnom UZV. Vyzerá to dobre, iba srdiečko nám ešte chýba a dosť sa obávam, či tam vôbec aj bude. ☹
V utorok teda zajtra idem na ďalší UZV. držte mi palce
@trish22 NEBOJ URčITE TAM BUDE nám tiež najskor nebilo, bol tam len vačok a žlté teliesko a potom o týždeň búchalo ako ZVON 🙂
@poseidonka dakujem, ja tam ale ešte ani to žlté teliesko nemám ☹ veľmi sa bojím
@ivca82 dakujem. Bývam mi sem tam zle, ale nevracala som. Iba cítim, že žalúdok mám taký slabí. Aj ma napínalo.
Ahojte kočky.. tak sa pridávam do Novemroviek.. mali by sme sa dočkať niekedy okolo 29.11.2012. Teraz som 6+4tt a 20.4. nás čaká kontrola či už máme srdiečko. Tak nám prosím držte palčeky nech nám toto dlhé obdobie rýchlo prebehne a máme za sebou prvé tri mesiace.. Zatiaľ to zvládam úplne super.. žiadne nevoľnosti.. jedine tak bolesti v podbrušku ako pri menštruácií. A prsia mi ide roztrhnúť. okrem toho že som stále smädná a veľa cikám a skoro chodím spávať.. úplne v pohode.. a dúfam, že zvracanie si ma už nenájde keď si ma doteraz nenašlo.. 🙂))) je tu ete niekto kto sa približuje k nášmu termínu koniec novembra?
Tak a máme po sviatkoch 🙂 Ako ste to zvládli? Ja som už taká unavená z toho upratovania, pečenia a tie návštevy ešte že to máme už za sebou 😀
@tinushka13 gratulujem 😉 a držím palce aby ste šťastlivo došli až do konca tohto krásneho obdobia 🙂
Jahodka a ty si v ktorom období? 🙂)) a dakujeme
@poseidonka ahoj.. no ja ako som bola u lekarky a potvrdila mi tehu tak najskor bolest v krku a to potom vystriedali spole.. takze teraz kade tade chodim iba kycham a soplim.. :( a nic nepomaha ziadne homeopatika..:(( dufam ze to ckoskoro prejde..
@trish22 neboj bit bude 🙂
@tinushka13 mne pri dcerke nebolo vobec zle, tak drzim palce aby ti uz nebolo, iked je tam malilinka moznost ze este moze 🙂
@tinushka13 baby na nadchu sa nadopujte hlavne ceckom, inak u niektorych je taka slabsia nadcha sprievodnym javom tehu a takych soplikov sa zbavia az po porode.....a ak mozem poradit, tak na imunitu si kupte imunoglukan, mne ten vzdy zabral 🙂
@tinushka13 Ahoj. mne vychadza presne ten istý termin. Ja som tiež nevidela ešte srdiečko. Ale mala som podozrenie na mimomaternicové. Ale už to vyzerá dobre.Hádam sa dočkáme srdiečka obidve.
@trish22 a kedy idete na srdiečko?? máte ďalší termín? kedy si bola naposledy u lekárky ? jeeej to sa teším že tu mám konečne niekoho na rovnakej lodičke..🙂))) jupíí a gratulujem a držím palčeky 😀
@trish22 no keby tam nebolo mimčo, tak by ti asi nebolo aj zle, teda aspoň ja si myslím 😉 ja mám zatiaľ termín 27. čo je poriadny skok, lebo podľa ms to malo byť 6.11. a keď som bola prvý krát u lekára, ma to byť taký začiatok 8tt a nič, len vak maličký a dr. ma hneď ukľudnil, že to je ok, že málokto má ovulku presne podľa tabuliek (obzvlášť ja, čo som mala ms občas 😅 ) a ešte stále nieje termín konečný, že uvidíme podľa veľkosti za 2 týždne zase. Tak hlavu hore, bude to dobré, tak je drobček menší ešte, ale podrastie, uvidíš 🙂
@tinushka13 aj ja čakám podobne na konci novembra 🙂
Mne bolo srdiečko vidno 6+6tt. Teraz pojem na poradňu 20.4., tak som zvedavá ako rastieme 🙂 Býva Vám už zle?
@tinushka13 ja idem dnes poobede. Bola som aj v nedelu, lebo po tej nemocke ma primár chcel vidieť, a kedže služil, tak si ma zavolal na UZV. dnes idem k svojmu dokimu. som zvedavá čo povie.
@ivca82 ja si inak tiež myslim, že budem mať neskorší termín. V podstate ked pomyslím na to že pred týždňom tam nebolo vôbec nič vidno. ja si myslím že bude mať termin niekedy do 15.12. ale to sa ešte uvidí. teraz sa modlímaby tam bolo to srdiečko. inak plodový vak som mala 7mm. to je dobre?
@penelope1 ja som dnes presne 6tt a 6 deň 🙂

@ivca82 Ahoj tu pn-nku ti moze dat aj obvodny lekar a teda nikto ani v praci nemusia vediet, ze si tehotna a k tomu Dnpo ak si na marodke od gynekologa, alebo na rizikovom, tak tam vraj kontroly nechodia, ale mozes si aj popytat vychadzky ako ja a je to 😉 😀