icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

vi3ka
29. máj 2012

ahojte...krátke info: tripple testy sú v poriadku, bábatko je ok, takááááá som rada. teším sa 🙂

topa
29. máj 2012

ahojte, tak sa ku Vám pridávam, naše druhé bábo čakáme 3.11.2012 a zatiaľ nevieme čo to bude 🙂

zlaticko333
29. máj 2012

ahojte mamičky, pripajam sa ku vam. rodime v novembri 🙂

olivia97
30. máj 2012

ahojte tiež sa pridávam s termínom 15.11.2012 😵

kaculiatko88
30. máj 2012

@cenculinka ja som to tiež riešila a musím ťa sklamať nebudeš mať nárok na MD z DNP. Tu je odpoveď zo sociálnej poisťovne, citujem z e-mailu :
Nárok na materské je podmienený existenciou nemocenského poistenia ku dňu nástupu na materské alebo plynutím ochrannej lehoty k tomuto dňu. Ochranná lehota poistenkyne, ktorej nemocenské poistenie zaniklo v období tehotenstva, je osem mesiacov. Nástup na materské v ochrannej lehote je presne od šiesteho týždňa pred očakávaným termínom pôrodu. To znamená, že ak Vám zaniklo dobrovoľné nemocenské poistenie k 31.1.2012, a k tomuto dňu ste ešte neboli tehotná, nebude sa na Vás vzťahovať osemmesačná ochranná lehota a nárok na materské dávky Vám preto nevznikne z tohto poistenia.

ivca82
30. máj 2012

@cenculinka a ako to máš s TP? Nastúpila si min.rok v novembri a predtým si bola zamestaná? Ak by si zamestnaná bola v posledných 2 rokoch 270 dní, tak by si mala nárok zo zamestnania a v tom prípade by si si materskú s z DNP predsa len prilepšiť mohla, aj keď len z minima.

maruskamolny
31. máj 2012

@vi3ka ahojky, ja idem na tie testy 7.6, tak uvidime, ale nech su vysledky akekolvek, tesim sa na babo 😉

maruskamolny
31. máj 2012

@vi3ka blahozelam k dobrym vysledkamP") a ako sa inak mas?ja som ok, len uz nevladzem v praci, som vycerpana, ale nejako to uz musim zvladnut 😉 uplne som zabudla ty chodis tiez k tomu doktorovi co si mi odporucila?

vi3ka
31. máj 2012

@maruskamolny ahojky, a ďakujem ďakujem 🙂 hej hej k tomu čo som ti písala. tak nech máš testy ok aby si sa mohla tešiť. akože nič nie je 100%né, ale každá dobrá správa poteší. vieš čo už mi konečne nebýva ráno a cez deň zle čo som rada, aj jesť mi celkom chutí, ale samé voloviny nezdravé mi chutia, zdravé veci moje telo akosi nechce prijať. ale pomaličky zavádzam ovocie do jedálnička-nerobilo mi dobre, takže sa možno aj na tú zdravú stravu preorientujem. ale toto druhé tehu je úplne iné ako prvé. čo mi bolo pri malej, teraz mi nie je, čo mi pri nej chutilo, teraz mi nechutí a naopak. aj vlasy mám hrozné, no katastrofa 😀 😀 ale prežijem to nejak. aj ja som veľmi unavená, nič sa mi nechce robiť a spala by som. len kvoli malej sa premáham, aby som s ňou išla aspon trochu von, inak by som nešla asi nikam.
a v práci už vedia, že si tehu? a bruško ako? už vykúka?

jankaaa
1. jún 2012

ahojte babenky mozem sa k vam pridat aj ja?ja mam termin 23.novembra

papuckam
1. jún 2012

ahojte, moje tripple testy tiez vysli ok, len uz by som rada aj nejaky ultrazvuk, nech vidim, co sa tam deje 🙂 kolegyna je o cca 3tt predomnou a ma uz poriadne pupcisko a pohyby uz citi asi 3 tyzdne a ja stale nic, brucho sa nezvacsuje, pohyby ziadne necitim...

terkalr
1. jún 2012

ahojte,nasim velkym dnom je 26.november...

maruskamolny
1. jún 2012

@vi3ka no tak supeer ze u toho co ja, mozno sa niekedy stretneme v poradni 😉 tak uz mam trochu brusko ale kazdy hovori ze oni mali vacsie na konci 4 mesiaca.....mne zle tiez nie je, le ta unava...a nechutenstvo mi ostalo...vobec mi nechuti jest, len sa stale nutim do jedla, nic mi poriadne nechuti... 😒 duufam ze to prejde...velmi rychlo to ide, tebe sa nezda?a please, povies mi co ti robil naposledy na poradni?aby som vedela co ma caka....dakujem, pekny vecer

niki0121
2. jún 2012

Ahoj tehulky. Ja čakám bábätko 19.11.2012. je tu mamina s týmto termínom pôrodu z okolia KE?

fifitko25
2. jún 2012

Ahojte baby, pridajte sa do súkromnej skupiny Novembrovky 2012 🙂 napíšte IP bambi2 a ona vas k nám ostatným pridá 😉

vi3ka
2. jún 2012

@maruskamolny ahoj, ano ano i ja mám toho istého doktora. inak by som ti ho neodporúčala. 🙂 no možno sa niekedy streneme čo vieš? ale ak by som ťa náhodou nespoznala, tak do mňa drgni, že hej ty ja ťa poznám 😀 😀 😀 no strašne rýchlo to uteká veru. ani neviem kedy a už 4. mes.
čo mi robil? nič. akurát mi vzala sestrička krv na tie tripple testy a s doktorom som si pokecala o tom ako sa cítim a kedy bude ďalšia poradňa. nabudúce bude robiť aj ultrazvuk, tak dúfam, že drobec nebude hanblivý a ukáže svoje vybavenie 😀 a myslím, že ako prvorodičke ti toho možno viac povie, aj o tom, načo sú tie testy a tak. vieš kde sa pravdepodobne stretneme? v nemocnici, keď budeme chodiť ku koncu tehu na ozvy a prietoky. tam určite.

lenuska200_22
4. jún 2012

anulik12
ahoj,ako sa mate?je u vas vsetko ok? Chcela som sa ta opytat,ako to mas s marodkou? Si na PN, vsak? Ja som totiz trosku prechladla a troska sa bojim,tak radsej bz som sla na marodku...len neviem ci budem mat narok na matersku,ked mam odpracovane len 7 mesiacou a pred tym som bola na urade prace ,brala som podporu...cesku a slovensku,tzm ze som pracovala v cechach 7 rokov..a 5 rokov v kuse som pracovala v jednej spolocnosti...nevies mi poradit?dik

jankaaa
4. jún 2012

@niki0121 ja mam termin okolo 22.11....a v ktorej nemocnici v KE sa chystas rodit?

anulik12
4. jún 2012

@lenuska200_22 ahoj 🙂 mame sa dobre.ty ako?ja som PN od zaciatku tehu.ja neviem,ako to je s materskou.este som sa tym nezaoberala,neviem ci mame narok na matersku.ja mam tiez odpracovane len 7 mesiace a teraz som uz 3 mesiac PN.uz by mi to trebalo pozistovat.

niki0121
4. jún 2012

@jankaaa Ahoj ja v starej nemocnici. A ty? narodila som sa tam aj ja a všetke moje deti som tam porodila. Nemienim meniť. Ostáva len veriť, že tam stihnem v deň pôrodu doraziť.

jankaaa
5. jún 2012

@niki0121 ja som tiez prveho rodila v starej nemocnici takze tak to asi zostane....

babenky kolko ste pribrali?

margotka666
5. jún 2012

@jankaaa ja som zatial len schudla -6kg
co na mna chudu, je dost blbe.. 😠

niki0121
5. jún 2012

@jankaaa Ahoj! JA som zatiaľ pribrala 2 kg. A čo ty? Takže je dosť možné, že sa stretneme v pôrodnici. Janka Jakubka si rodila v termíne?

niki0121
5. jún 2012

@topa Gratulujem. A koľko si pribrala ?

niki0121
5. jún 2012

@vi3ka Tak to ti gratulujem. ja si budem volať výsledky vo štvrtok.

jaruska118
5. jún 2012

ahoj mozem sa spytat? v som 15+0 a odvcera ma boli v podbrusku, take neprijemne bolesti ziadne tlaky, ani pocit ze by zo mna babo malo vypadnut ( lekar povedal ze ak budem mat taketo bolesti tak do nemocnice rovno), ale take menstruacne neprijemne a neviem ci je to v poriadku alebo nie...mali ste to uz niektora..som dost nervozna ☹

domenique
5. jún 2012

@jaruska118
ahoj mna v tom obdobi tiez bolelo brucho, aj krize ako pred menstruaciou, v tomto obdobi sa najviac roztahuje maternica a dost mi aj vyskocilo brusko, bolelo ma to asi tak tyzden a potom to preslo, zle sa mi aj sedelo

jankaaa
5. jún 2012

@margotka666
@niki0121 ja som tiez zatial pribrala 2kg......to nie je malo?vobec si nepamätam kolko som pribrala pri prvom.....jakubka som rodila tri dni po termine....museli mi vyvolat lebo som rh negativna a tie nemozu dlho prenasat

jankaaa
5. jún 2012

babenky a uz citite niektora pohyby?

niki0121
5. jún 2012

@jankaaa No nezdá sa mi, že ej to málo. Pri dcérke som do 5 mesiaca nepribrala ani kilo. Mám dojem, že v prvých mesiacoch som ešte schudla nakoľko som zvracala. A do konca tehu som to dotiahla na 11kg. Tak ej to o.k. pokiaľ je bábo pod dohľadom lekára o.k. Neboj sa priberieš. A pohyby ešte necítim čo je zas divné mne nakoľko som už viac rodička. Ale hádam aj to príde.