Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
Ahojte. Tiez mame novembrovu babulku 2011. Nech aj Vam to vsetko dobre dopadne. Mam aj nejake veci, overaly a kojen. potreby atd. , co uz nepotrebujeme. Nemam cas nahadzovat, ale ak by ste nieco zhanali, poslem foto za vyhodne ceny. Alebo ked sa chcete len poradit, co sme vyuzili a co nie, kludne si mozme napisat. Drzim palceky. 🙂
Je tu niektorá s termínom 28.11.2012?
😉
@maruskamolny ahoj Vierka, pisem Ti, lebo mi je smutno a chcela som sa Ta spytat na nazor....dnes som bola u hematologa, mam znova zle krvne vysledky, hemoglobin mam 85 a hematolog napisal pre nasho gynekologa, ze zvazit hospitalizaciu...zajtra idem ku gynekologovi, on ma rozhodnut ci pojdem do nemocnice, keby si vedela ako tam nechcem ist......co si mysllis, posle ma ci nie?
@vi3ka ahoj Vierka, pisem Ti, lebo mi je smutno a chcela som sa Ta spytat na nazor....dnes som bola u hematologa, mam znova zle krvne vysledky, hemoglobin mam 85 a hematolog napisal pre nasho gynekologa, ze zvazit hospitalizaciu...zajtra idem ku gynekologovi, on ma rozhodnut ci pojdem do nemocnice, keby si vedela ako tam nechcem ist......co si mysllis, posle ma ci nie?
@maruskamolny jaaaj moja zlatá. hlavne klídek, všetko bude fajn. ja som mala ku koncu tehu nízky počet krvných doštičiek, chodila som k hem. a tiež mi napísal, že hosp. aj gyn. povedal, že si pojdem minimálne týždeň pred termínom poležať, no nakoniec mi stúpli a nikam som nešla. ak ti povie, že máš ísť tak radšej choď, aby sa tým neublížilo tebe a hlavne bábatku. viem, že nerada chodíš k dr. ale keď treba..... ale povedz gyn. nech ti pekne vysvetlí, že čo vlastne znamená pre vás oboch znížený hem., aby si poznala všetky fakty a príp. riziká. nech tam nejdeš ako blbec, že ani nevieš poriadne načo si tam. neskúšala si hľadať na nete nejaké prírodné sposoby ako si zvýšiť hem.? idem ti pozrieť ja.
drž sa moja a hlavne pokoj. ja som bola tiež z toho na větvy keď mi povedali, že pojdem ležať, ale tam budeš aspoň pod dohľadom.
@maruskamolny http://najmama.aktuality.sk/clanok/226238/anemi... tu máš článok o anémii a toto druhé si prečítaj hlavne potraviny, ktoré obsahujú viac železa. http://nordicpharma.kontura.cz/tiskove_material...
daj mi potom vedieť, ako si dopadla u gyn.
@maruskamolny ešte som našla radu, že BANÁN je top na anémiu, tak len skúšať a skúšať.
@vi3ka keby si vedela ako nechcem ist do nemocnice.....jooj, keby ma neposlal...
@vi3ka dakujem moja, ale ja tajne dufam ze ma neposle, tam napisal len ze zvazit a povedal ze gynekolog ma rozhodnut
Ahojte 🙂
tak mi máme termín 5.novembra , ale podla mna pojde malinký von skôr .... minuly týžden som bola na poradni a to som koncila 28 tt a doktor sa smial že sa má malý u mna v brušku zjavne dobre lebo je o týžden ťažši a večší má už 1400g :D
neviem sa uz dočkať ked bude tu pri nás...nevladzem v tomto teple ho nosit v bruchu :D strasie ma bolievajú kríže ked dlhsie sedim alebo stojim ... napr pri varení......všetci sa mi smejú že mam velke brucho že ci necakam dvojicky :D dufam ze by si to doktor vsimol hned :D :D :D :D ....
nenájde sa tu žena ktorá ma približny termina chysta sa ist rodiť do Nitry ?? 🙂.
@maruskamolny Majka no ako? už si bola u gyn.? ako si dopadla?
@vi3ka ahoj Vierka, si zlata ze na mna myslis, tak nas gynekolog, vecny optimista, uplne pohodicka 😉 tak vravel ze ked sa to bude zhorsovat tn hemoglobin alebo sa nepolepsi tak vtedy pojdem do nemocnice, ze este pockame, takze len mam byt kludna, jest co mi chuti no a brat tie nove lieky co mi dal hematolog, inak na poradnu idem 13.9 a urobi mi utrazvuk 🙂 on uplne opacne hovoril ako hematolog, hematolog mi povedal ze som podvyzivena, ze vobec nevidiet ze som tehotna a gynekolog, ze v pohode ze akurat som vzorom pre ostatne tehulky, ze som pribrala dokopy 5kil, co je normalka na moju utlu postavu a ze este 3-4 kila urcite priberiem, taze tak, a celu noc som nespala a bala sa ze skoncim v nemocnici...od zajtra mi zacina marodka tak budem moct chodit von len ce vychadzky, nevies nahodou ako to je, ked zajtra idem odniest papiere do socialky, ci to uz kontrola moze prist uz aj zajtra...??prajem ti pekny dnik a som rada ze si na mna myslela a ze sa mam s kym o tom porozpravat
@maruskamolny no vidíš, to sú super správy. hej on je fakt večný optimista 🙂 🙂 tak len pekne papaj, dopln jedálniček o tie potraviny čo majú viac železa, papaj lieky a bude fajn uvidíš. si ma potešila. jasné, že na vás myslím, to je samoška 🙂
tak ten hem. asi nemá v poriadku oči. náhodu máš fajne bruško, také akurát a kilečká tiež v pohode. poznala som jednu čo čakala mesiac skor ako ja prvé a keď som v 6. mes. bola u gyn. a ona oproti mne sedela, tak by si za svet boží nepovedala, že je mesiac viac ako ja. žiadne bruško, suchá jak lata. čiže si fajna tehuľka 🙂
no a čo sa týka kontroly....keď len zajtra nesieš papiere, tak to určite neprídu a aj tak prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ marodku, takže akurát on ťa može prísť skontrolovať. a aj ja som bola od začiatku prvého tehu na marodke a nikto mi nikdy neprišiel. zo začiatku som ani nikam nechcela chodiť, že čo ak náhodou, ale nikdy neprišli.
tak ja idem na poradňu teraz v utorok a dúfam, že drobec sa konečne ukáže. inak vieš aké krásne vecičky majú na jarmoku? krásne vtipné body-také rozkošné 🙂
a ps: kedykoľvek budeš niečo potrebovať som tu. pýtaj sa. 😉 pekný dník
Vierka, videla som tie vecicky ked som prechadzala, fakt su rozkosne 😉 no mne konci dnes pracovna zmluva tak ked idem od zajtra na marodku tak to uz od prveho dna socialka mi bude platit...asi to este cez jarmok risknem a potom uz budem chodit cez vychadzky, i ked ma mrzi to, ze som chcela ist nasich pozriet buduci vikend 😖 jedna tehotna co sedela pri sestricke mi povedala ze ju boli teraz skontrolovat a ze chodia casto
@maruskamolny aj tak si v ochrannej lehote ešte zo zamestnania, čiže myslím, že teraz by ti určite nemali prísť. a jasné, cez jarmok choď určite. kým to oni všetko zaregistrujú v sociálke, že si na marodke, tak pohoda. a nemáš susedu, ktorá by ti dala bacha, či niekto bol, či nie na kontrolu? nechávajú papierik keď nenájdu doma maroda. by ti pozrela a keby niečo, tak by si skočila na pohotovosť, že ti je nevolno, alebo muž s niečim a máš ospravedlnenku. alebo nepozná nejaký tvoj známy niekoho na sociálke? si rovno vybav, nech ťa dá na kopku tých, čo im nechodia na návštevu.
@vi3ka uuuuf, Vierka, my take znamosti nemame 😢 isto prvych 10 dni aj ked uz nie som zamestnana?to by mi este pekne vyslo buduci vikend ist k rodicom, nebola som 2 vikendy, teraz 3. a tak som sa tesila ze pojdeme
ahojte baby cchcem sa spytat...mate aj vy svrbenie noh, vacsinou ma svrbia nohy od kolien dole...neviem ci z tepla, lebo su aj trochu opuschnute...neviete co by to mohlo byt, mete niektore rovnaky problem?
@maruskamolny na anemiu existuje jeden naozaj dobry pripravok, vola sa Betavital..skus vygooglit dačo, da sa objednat aj na Sk 🙂
@moonlightka mna svrbelo cele telo, a dali mi na to len Excipial mlieko, ale zabralo...ak si uz po 30tt tak sa sleduj ci sa ti neobjavia skvrny, drobne vyrazky a silne svrbenie, mohlo by ist o tehotenssku dermatitidu...
@dulkagabulka dakujem pekne, idem si vyskusat o tom precitat 😉
@maruskamolny mam znamu z ČR, obaja su lekari a venuju sa aj alternativnej medicine (akupunktura, homeopatia)- ona mi povedala, ze je to bezkonkurencny pripravok na trhu..sama mam odskušany s velkym uspechom
nebude ti od neho tak zle, ako od tabletiek, je to červena repa odštavena vo vakuu (nie teplom)
@moonlightka ahojky saj si magnezium a vela sa natieraj a ešte otázočka nepuchnú ti náhodou nohy, lebo ak ano, nechcem strašiť, ale možu sa ti tvoriť stie ako mne pri prvom tehu🙂
takže krémovať
@jaruska118 dakujem za odpoved...to mlieko sa da kupit aj bez predpisu?
@poseidonka dakujem idem kremovat a dam si aj magnezium...vela som citala aj o tom ze niektore zeny svrbi cele telo a to suvisi s pecenou...mna teda len tie nohy trapia...ale je aj velmi teplo tak neviem...bala som sa ze aj z cukrovky ale snazim sa drzat si cukor v norme...tak neviem
@moonlightka A potvrdili ti tehotenskú cukrvovku??? No mna svrbelo celé telo pri prvom, ale ani cukrovku ani nič s pečenou som nemala, takže treba spraviť všetko a nie hladať hned tú najhoršiu možnosť.
A daj si kúpeľ krátky vo vlažnej vode a do vody si daj olivový olej
@poseidonka dakujem 😉
@moonlightka ano da aj bez predpisu a stoji asi do 5 eur
@dulkagabulka dakujem za radu, vyskusam to, prave to objednavam, tak dufam ze to pride co najskor a zlepsim si vysledky krvi 😉 este raz dakujem pekne 😉

@vi3ka ahojky, poslala som Ti sukromnu spravu, ze na tu babasku jazdu rada pojdem, dnes ideme prec ale zajtra sa vratime, apis mi prosim potom cas a miesto, pocitam ze okolo 17-18 by sme uz mali byt doma, tak si precitam spravu zajtra 😉 pekny dnik, majka