Použili ste po pôrode popôrodný sťahujúci pás?

nikike5517
8. júl 2014

Chcela by som sa spýtať či ste použili po pôrode popôrodný sťahovací pás a či naozaj pomohol pri odstránení bruška. Ja som ho po prvom tehu nepoužila, vrátila som sa k mojej pôvodnej hmotnosti, ale bruško mi ostalo dosť výrazné☹ Kedy najskôr po pôrode si ho môžem dať (budem rodiť sekciou). Viete mi odporučiť nejaký konkrétny? Ďakujem za odpovede.

sandrika1986
8. júl 2014

Nie vôbec som ho nepoužívala a ani ho nebudem používať.

drobec_l
8. júl 2014

som dva mesiace po porode pás som nepoužila ale rozmýšlam nad ním 🙂

7zahrad
8. júl 2014

Pouzila som. Brusko mam ako pred tehotenstvom. Po sekcii som ho zacala pouzivat asi osmy den po porode, najskor vacsiu velkost, neskor mensiu. Myslim, ze mi velmi pomohol, aj ked dostavat sa don bola fuska. 🙂

galanthus
5. aug 2014

Ja som tiez po sekcii ho chvilku pouzivala ale max na polhodku hodinu denne aj to mi vydrzalo asi tyzden. Potom som radsej nosila gacky stahovacky take az pod prsia a bolo to lepsie.

ester79
23. sep 2014

Ja som ho nepoužila, prišlo mi to ako zbytočnosť na vytiahnutie peňazí z budúcej matky. Schudla som síce a rok po pôrode mám menej kíl ako pred tehotenstvom, ale mierne bruško mi aj tak ostalo. Rodila som prirodzene a aj dojčím. Ak budem mať ďalšie bábo, možno si ho predsa len zaobstarám.

miminaaa
23. sep 2014

Používala som ho veru poctivo a myslím, že pomohol. Samozrejme, musela som potom aj cvičiť, aby som brucho spevnila, ale nič mi nevytŕča.🙂

moika
29. sep 2014

Ja som používala stahovaci pas NIKA INTIMA.Stal 15 eur
http://www.mamka.sk/?224,pop%F4rodn%FD-s%9Dahov...
Po druhom pôrode som pekne schudla, neviem či k tomu prispel aj ten pas, ale určite mi pomohol pri bolestiach križov,čo som vtedy mala problemy po pôrode..

majmik
4. okt 2014

Nepouzivala som a aj pol roka po porode sa ma pytali, ze co tak skoro cakame dalsie - brusko velke mi teda zostalo. Moja obvodna lekarka mi na preventivke tiez gratulovala, a ked som povedala, ze to este z porodu, hned ma poslala na chirurgiu, kde mi predpisal pas. Sestricka zo zdrav. potrieb bola zo mna tiez velmi prekvapena a presne toto povedala: ze tu na Slovensku sa lekari po porode vobec nestaraju o tuto vec, a preto mnohe zeny nevedia, ze sa maju stahovat. Ze v zahranici je bezne, ze priamo zdrav.personal stahuje alebo aspon odporuca. Este dodala (nechcem zniet rasisticky), ze preto sa z nas ciganky smeju, ze sme sproste, nestahujeme sa, a potom sa stazujeme na velke brucha.. Pri druhom beriem pas aj keby neviem co bolo.. PS: diastazu urcite nemam 🙂

draso
5. okt 2014

Ja som tiez pouzila stahovaci pas. Okrem toho ze sa mi brusko stratilo za mesiac pomohlo mi to aj pri bolestach krizov. Odporucam.

dana_l
5. okt 2014

nepouzila som po ziadnom porode. brucho sa mi vratilo do povodneho stavu po 6 mesiacoch a netrci nic.

michalajulka
3. mar 2017

@majmik Môžem sa opýtať, aký pás konkrétne Vám predpísali? Dá sa kúpiť aj bez predpisu? Vďaka.

jlp
3. mar 2017

Ja urcite pouzijem. Mam 2cm diastazu☹

lolita611
3. mar 2017

Ja som mala tento, len uz ho vypredali 😕 http://www.babybelly.sk/393/poporodny-stahovaci...

ostorha
3. mar 2017

Ja som po porode nepouzila ,lebo mi to nik neporadil,ani gynekolog ani porodnik a to videli ze mam obrie brucho a robili sradnicky ze budu dvojicky narodilo sa dievcatko Nataśka 53cm 4 kg, ani moja vlastna matka mi neporadila co stym robit a veru ze to brucho bolo nepekne ,mala som tiez diastazu velky previs koze po schudnuti tak som musela nakoniec podstupit abdominoplastiku a to uz som musela nosit tri mesiace korzet ale taky mega tesny ze som lapala po dychu ale ucel splnil ,takze ja odporucam po porode stahovaci pas jednoznacne,hlavne ked je velke brusko alebo velky hmotnostny prirastok alebo striami dotrhana koza a taktiez je to vyborne na podporu bolavej chrbtice..

juya
30. máj 2019

@majmik Ahoj majmik, a pomohlo to stahovanie? Ja som 3 mes.pp

bruno3030
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre