Ultrazvuk Košice

princeznicka1995
20. feb 2019

Milé mamičky, veľmi rada by som sa s Vami podelila o skúsenosť s ultrazvukom v Košiciach. Hoci pochádzam zo stredného Slovenska, do Košíc som sa preťahovala len prednedávnom. Hľadala som si gynekologa, nakolko som zistila, že som po druhý krát tehotná a na stredné Slovensko mi bolo už ďaleko cestovať. Ale prejdime k pointe, ako každý gynekológ tak aj ten môj robí každý mesiac poradňu, pozeral bábetko všetko bolo super. Všade je boom ohľadom 3D/4D ultrazvuku a tým, že môj predchádzajúci gynekolog ma nikde neposielal, tak som ani o takom ani nevedela, že niečo také je. Tým, že som čitateľ a čítam veľa tak som sa o usg vyšetrení dozvedela z časopisu Mama a Ja. Krásne všetko bolo rozpísané prečo sa robí ultrazvuk, ako prebieha a veľa zaujimavých info o tom. Na základe tohto článku som sa dostala na usg vyšetrenie do Myslavy k pánovi doktorovi Juhászovi ( on bol spomenutý aj v tom časopise - chcela som výskušať čo to obnáša). Po telefonickom dohovore som sa objednala k nemu, bola som s usg nadmieru spokojná, aj keď počas vyšetrenia pochopíte, že tento ultrazvuk nie je o tom ako dieťa bude vyzerať na fotke, ale o celkovej diagnostike, či je dieťa v poariadku. Pán doktor u našej maličkej zistil menšiu vadu na srdiečku hneď ma odporúčil na srdiečkové vyšetrenie do Bratislavy, všetko vybavil on nemusela som ja nikde chodiť a vybavovať si to. A týmto som chcela poukázať na to, že ultrazvuk nieje len o fotkách ale o tom ako sa bude náš život vyvíjať ďalej a napredovať. Som vďačná, že takéto niečo existuje, hoci mám obavy ale verím, v to že maličká bude zdravá a bude v poriadku. ˇveľká vďaka patrí tomuto stredisku a treba si vážiť takých lekárov, že to robia pre nás a naše malé stvorenia. Môj syn sa už teší na sestričku. Týmto pozdravujem všetky mamičky a určite netreba tento ultrazvuk vynechať 🙂 prajem pekný deń

pininka
20. feb 2019

@princeznicka1995 áno, pán doktor zjavne skoro každej niečo zistí. Mne tvrdil že je maličká a že bude mať nejaký problém s obličkami. Vystrašil ma neskutočne. Môj gynekológ ktorý je výborný diagnostik mi nič také nenašiel. Dieťa sa narodilo fakt malé 4080g a žiadny iný problém. Viem že jednej babe povedal že všetko ok a dieťa malo vážnu srdcovú vadu a v Blave nechápali akože to doktor nevidel pred pôrodom. Som rada že si mala dobrú skúsenosť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre