Som tehotná a veľmi nepokojná

snehulienka82
24. nov 2018

Potrebujem poradiť, ako sa nejak vnútorne upokojiť a prijať fakt, že všetko je v Božích rukách.
Som tehotná 5. krát, ale takáto nepokojná som nikdy nebola, strašne sa bojím o bábo. Jedno dieťa mám, ktoré mi robí obrovskú radosť, ale pred ňou som o 3 bábatká prišla, raz v 5tt, druhé 8 tt.,a v 12tt. Viem, že niekto prišiel o dieťa aj v 22. týždni, alebo porodila mrtvé bábo, alebo sa narodilo mrtvé, sú strašné scenáre... ktoré som nemusela zažiť.
Na kontrolu idem o 2 týždne, ale mám pocit, že sa dovtedy zbláznim, či je všetko v poriadku. Krvácala som trošku v 6. a potom aj v 8. tt, lieky už beriem presne načas, malo by to byť všetko pod kontrolou, ale ten strach, že môžem prísť o bábo, resp. či bude v poriadku, je neskutočne veľký. Snažím sa pracovať z domu, len sedím pri PC, takže nič namáhavé, aby som zamestnala myšlienky, ale aj tak neviem nájsť taký ten vnútorný pokoj a veriť, že bude všetko OK.

seva22
24. nov 2018

@snehulienka82 uplne ta chapem...neboj,ono casom sa to upokoji,ja som tiez o prve prisla v 10tt a teraz znova cakam,ale prvy trimester som bola na prasky, postupne si uvedomis,ze strach o dieta nikdy skutocne neprejde,je jedno ci si v 12tt alebo 32tt alebo ma 2 tyzdne alebo 2 roky alebo 25rokov...stale sa o neho budeme bat,lebo sme mamy;) myslim na teba!

snehulienka82
autor
24. nov 2018

@seva22 dakujem, mas pravdu, ja viem, ale ked je vonku to babo, tak uz to je o nieco lepsie. teraz prezivam tu absolutnu bezmocnost... asi to je aj hormonmi, alebo tym pocasim. neviem... snazim sa verit, ze to bude dobre.

meredith83
24. nov 2018

@snehulienka82 Ono to ja mam rovnaky pocit. Uz som to o tom aj pisala. Bohuzial ked clovek raz potrati babo tak svojim sposobom strati nevinnost a tu lahkost zeny bez potratu maju. Ja teraz cakam druhe. Prve bolo zamlcany potrat a pre mna je to naozajstny strasiak. Ja som sice bola na scane pred tyzdnom a vsetko bolo super ale ja stale tomu neverim ze vsetko bude ok. Straasne rada by som chcela verit ze pojde vsetko hladko ale neda sa mi. Poviem pravdu kazdy krat ked idem na toaletu tak sa musim zhlboka nadychnut keby som nahodou nasla krvacanie spinienie. Neviem ci to niekedy povoli. Mozno ked porodim ale myslim ze vtedy nastupi iny druh strachu.

Ale ja si myslim ze aj tak sme odvazne. Aj po stratach a tolkej bolesti skusame znova. Ono to zivot je to tom aj napriek strachu a pochybnostiam bojovat a zvitazit...

jednamamapodcast
24. nov 2018

@snehulienka82 Chcem Ti len napísať, že verím tomu, že Boh má všetko vo svojich rukách, a že všetko dobre dopadne. Aj Tvoje tehotenstvo.
"Veď On sám povedal: Neopustím ťa, ani nezanechám; takže smelo môžeme vyznávať: Pán je mojím pomocníkom, nebudem sa báť;" Žid 13:5 - 6
Myslím na Teba, dúfam, že prežiješ pokojný večer!!!

pininka
24. nov 2018

Aj ja ťa úplne chápem, mala som len jeden potrat ale nasledujúce tehotenstvo som v kuse chodila na záchod pozerať či som nezačala.krvacat. držím ti veľmi palce a nestresuj sa,to škodí najviac

nerya
24. nov 2018

Chápem a držím palce. Tiež pri každom podozrivom vlhkom pocite utekám na záchod, tiež mám strach keď sa malý hvilu nehýbe, som 33 týždeň, myslela som že po prvých 12to bude väčší kľud ale naopak... Niekedy si pripadám ako hrozna matka že namiesto tesenia a užívania si sa len stresujem a bojím ... Navyše mám tehotensku cukrovku a teda sa ešte viac bojím aby bol malý živý a v poriadku keď sa narodí... Chvíľkami mám už také paniky že si prajem nech už je vonku okolo 37tt aby už nemusel bojovať s mojím cukrom alebo aby už neprežíval so mnou tie stresy a obavy ☹ pripadám si ako totálne hrozna matka a to ešte ani bábo nemám na svete :-/

snehulienka82
autor
24. nov 2018

@jednamamapodcast Dakujem ti za tieto slova! Dodala si mi silu!

snehulienka82
autor
24. nov 2018

@nerya ja som pri prvom tehu merala cukor po kazdom jedle, lebo mi nespravne stanovili diagnozu. tiez ma strasila diabetologicka, ze malej odumrie mozog a pod. Isla som od nej s krokodilimi slzamy... sleduj si cukor sama, aby si vedela, kolko coho mozes zjest, a bud pokojna, ze babu sa nic nestane. ten vlhky pocit poznam.... pozri uz si to dotiahla velmi daleko, neboj, to bude dobre. to najhorsie mas podla mna uz davno za sebou. este by bolo dobre, keby chvilu ostal este vo vnutri, aby sa spravne vyvinuli pluca a vedel dychat, ale uz by babo zachranili, keby sa teraz narodil. ak mas placentu na dobrom mieste, tak sa nic zle nestane, neboj!

snehulienka82
autor
24. nov 2018

@meredith83
@pininka
dakujem baby, pomohlo mi to aspon trosku. uz mi je podstatne lepsie, ako ked som pisala prispevok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre