icon

Ako môže niekto neplánované otehotnieť?

extempore
25. máj 2018

V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...

zulumilo
25. máj 2018

@elizita autorka len chcela zrejme povedať, lebo rovnako to vnímam aj ja, že ako je možné že v dnešnej dobe sa neberie tehotenstvo a rodičovstvo zodpovedne. Som tehotná? No a? Ved aspoň idem s dobou. Lebo je moderné byť tehotná....A potom tu vypisujú ako nevedia vyjsť s peniazmi, nemajú čo deťom obliecť a pod.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
zulumilo
25. máj 2018

No, si predstav. Od nejednej mladej som počula, že no a čo, stalo sa, že nie je prvá ani posledná a veď teraz je moderné byť tehotná mladá a bez muza.... A potom to skončí tak, že decko zavesí rodičom na krk a pokračuje, alebo vyplakáva ako už na seba nemá čas a vkuse je s deckom. Choré také rozmýšľanie.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre
25. máj 2018

@zulumilo a to kde sa pohybujes, ze poznas tolko (ked pises ze od nejednej mladej) tehotnych slobodnych zien co maju rodicov ktori sa o dieta postaraju?

stevvvka
25. máj 2018

Kde berieš tu istotu, že antika je účinná na cca 99%?vieš, papier znesie. Aj na brumikovi je napísané, že je pre deti a je to chemický koktail

xxxkatka
25. máj 2018

@zulumilo nepravidela pracovna doba s nocnymi + nepravidelny cyklus z dovodu HIT, takze meranie BT je sci fi. Ale to tiez nie je ziadna novinka, ze zeny maju aj nocne, denne poobedne a nepravidelny cykly.

ukulela
25. máj 2018

tak mnozstvo diskusii a zazitkov a otazok (mozem otehotniet pocas kojenia, mozem otehotniet ked som sa osprchovala po sulozi, mali sme nechraneny styk a teraz sa bojim ... no nemusis sa moja, modli sa!) len dokazuje absolutnu absenciu sexualnej vychovy. je strasne, ze chyba v rodine a je smutne, ze chyba na skolach ... lebo my sme jedna zaprdena konzervativna krajina, pomaly spiatocnicka, kde chlapom prekazaju aj reklamy na damske vlozky!
k HAK - ze sa tu hlasi tolko zien, ktorym zlyhala, tak velke percento /vacsina) pripadov je podla mna potom, ako sa nespravne brala (opat otazky - brala som, mala som hnacku, zvracala som, vynechala som, zabudla som, mozem byt tehu? no nieeeeeeee, lebo v pribalovom letaku vsade pisu, ze staci pohladkat psika a antikoncepcny ucinok sa vrati ... )
a dalsia vec - kopa mladych, to su same appky, take youtube kanaly, take vychytavky, neskor take informacne zdroje typu zjem aj vlek - ale nastudovat si co to o sexe pred prvym razom? to je pod ich uroven, ved sezrali mudrost sveta (nedavno baba - prvy sex - a sup, bez ochrany, ved sa neurobil, len do nej vnikol, aj to nie uplne a len 5 minut a bolelo to, ale isiel von - keby pokracovali, tak si kondom da - a jasne - bojim sa, mozem byt v tom? kurde, ked uz nie tehotenstvo, tak prenosne choroby!!! ja som brala HAK od 18, ked som nebrala, tak kondom. raz som sa bala, ze som v tom, lebo sa zosmykol kondom - hned tabletku PO (jasne, svinstvo, ale skratka nebol vhodny cas) a to som so sexom zacinala pred vyse 20 rokmi, ked internet bol ani neviem kde, ale ja som k nemu nemala pristup ... dnes mame informacie na tacke, ale nejako ich mladi nevedia spracovat/vyhladat/vyhodnotit :(

xxxkatka
25. máj 2018

@jana_eyre hehehe mlada a este ma aj rodicov, ktori sa postaraju a nechodia do prace (lebo ako by sa inak postarali, ze ano). No ja takych nepoznam, väcsina bud este pracuje alebo ti co uz nepracuju maju uz pravnucata 😉

dadus_ka
25. máj 2018

@extempore aj kvapôčka lásky stačí 😂

ukulela
25. máj 2018

@tianka k tej nemoznosti otehotniet pocas ms: existuje africky kmen, ktory sa z ritualnych dovodov miluje vzdy len pocas menzesu.. a normalne sa rozmnozuju.
a teda baby uz pisali - najprv sa uvolni vajicko (ovu) a potom odide menzesom. ziadne predpoklady, co ma byt prve .... je to jasne.

danielak84
25. máj 2018

@elizita ani sama neviem ako sa to podarilo,uplne mimo plodnych dni a prerusovana suloz ale tak viem ze aj tu je riziko ale nevadilo mi ked otehotniem.Teraz si idem dat vnutromaternicove teliesko lebo uz mam deti dost a staci mi.

elizita
25. máj 2018

@zulumilo to co sa ty pohybujes v akej spolocnosti.. ja osobne nepoznam ziadnu slobodnu mladu ani staru matky, maximalne tak rozvedenu..

zuzanapjat
25. máj 2018

@danielak84 ja by som radšej muža poslala na vazektomiu ako dala sebe zaviesť vnutromaternicove. 🙂

marissenka
25. máj 2018

Mňa ide rozdrapiť keď tu píšu,čakám 3-4...mám ísť na potrat?,nevychádza nám to..to je najľahšie riesenie..ale dávať si bacha pred otehotnením to nie...šak čo ich chlapi v spánku prasia,že nevedia ako sa to stalo?

miadomi
Autor odpoveď zmazal
tianka
26. máj 2018

@ukulela uz sa nevyjadrujem k tomu , ja som nikde nepisala o MS , pisala som len ze som 2 x trafila ovu hned na prvy krat a nedosla ani MS a bola som tehotna .

cervenaruza123
26. máj 2018

Ja sa skor uprimne cudujem, ze v dnesnej dobe, s tolkymi vedomostami a informaciami co mame, si niekto mysli, ze je nejaka 100% ochrana proti tehotenstvu. A ze sa taketo mamicky zdrzuju na tejto stranke? To je tiez logicke, hadam si nebudu pisat v diskusii na nejakej stranke superauto alebo kulturistika.

luxikate
26. máj 2018

@extempore no az take minimalne mnozstvo nie,ked uz je dokazane ze to ovplyvnuje reprodukcny system ryb kt ziju v tej vode.Tak skus sa nad tym zamysliet a namiesto kritizovania zien kt neplanovane otehotneju uvazuj o tom,co svoj,nezodpovednym konanim sposobujes nam,kt nemame potrebu sa napchavat HAK.

dai
26. máj 2018

@luxikate nejes ani antibiotika? Maso? Ty neznecistujes prirodu?

extempore
autor
26. máj 2018

@dai jasné, ani vložky nepoužíva, ani toaletný papier. A ženy, ktoré neužívajú hak majú tiež v moči hormóny.. aj muži...

zulumilo
26. máj 2018

@xxxkatka kto chce hľadá možnosti, kto nechce nájde výhovorky

ivuska6
26. máj 2018

@extempore velice je antikoncepcia spolahliva radsej nemat nic mala som danu a otehotnela som od vtedy nemam nic a nastastie polovicka ma rozum v gatach vzdy lepsie ako neake tabletky nikdy by som ich nedala do ust a ina antika nic nieje 100%

anjelicek26
26. máj 2018

Zaujimave citanie...inak ako pocitaju tieto ich indexy spolahlivosti antikoncepcie? Nasa prvorodena je napriek sto percentne spravne branej HAK zamiesena, dnes som rada za to, ale vtedy to bol velky sok... ale akoze do akej statistiky to zaradili, ked len lekarka mavne rukou, ze to sa stat proste moze? Vzdy to hodia na chyby uzivatela a nikdy nie lieku. Tolko k tomu... mne to prijde aj tak celkovo ako vyryvacna tema, ale tak dajme tomu... dietatu je jedno, ako vzniklo, hlavne, ze sa o neho rodicia staraju s laskou...

xxxkatka
26. máj 2018

@zulumilo ved hlada moznosti, zatial ani na jednu so svojim gyndom neprisli, preto som sa pytala ci poradis 😉 btw nie je to jedina osoba v mojom okoli, ktorej zo zdr. hladiska nevyhovuje ziadna antika. Takze ak mas nejaky tip budem rada posuvat dalej. Ale asi nemas...

extempore
autor
26. máj 2018

@xxxkatka pesar? Spermicídne krémy?

extempore
autor
26. máj 2018

@stevvvka mne to jasné povedala kamoška, čo je produktová manažérka vo veľkej farma firme - v USA sa ženy súdia aj kvôli tomu, že sa im po tabletkách nezlepšila pleť alebo že pribrali... Viete si predstaviť to množstvo súdnych sporov keby naozaj bola chybovosť hak taká, ako tu niektoré spomínate?

vevesh
26. máj 2018

@extempore a vies ako "jednoduche" je dokazat chybnost/(ne)spolahlivost lieku???

cuttina
26. máj 2018

Toto je zase jedna z tych vyrypavacnych tem a zase mam moznost byt vdacna, ze mam okolo seba ludi, ktori sa staraju hlavne o seba, neodsudzuju, neposudzuju a nemaju vo vsetkom pravdu. Zi a nechaj zit. Kvoli takymto mam niekedy silne nutkanie odist z MK. Kym pridu zase jedovate komenty, chcem len pdotknut, ze je to len moj OSOBNY nazor.

extempore
autor
26. máj 2018

@vevesh robia sa predsa klinické štúdie, rôzne slepé a iné testy. A hlavne - ak je liek chybný, resp. nemá deklarované účinky potom je žien, ktorým zlyhal viac..