icon

Ako môže niekto neplánované otehotnieť?

extempore
25. máj 2018

V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...

ankare
25. máj 2018

@tianka keď sexujes naplno a nemáš antikoncepciu, to nie je neplanované. To je veeelka pravdepodobnosť, že otehotnies. 😉

thoughtfulweirdo
25. máj 2018

@extempore To súhlasím, mám rovnaký názor. Ale myslím, že diskusia o tom nič nové neprinesie, len zbytočné hádky. Je lepšie nad takým príspevkom len prevrátiť oči, pomyslieť si svoje a ísť ďalej.

extempore
autor
25. máj 2018

@tianka čo ty máš s mojou náladou, prosím ťa? A hnev? To nie je hnev, táto otázka ma zaujíma čisto štatisticky, sociologicky... A vidím, že je medzi nami kopec žien, ktoré berú tému materstva ľahkovážne. Potom aj to potomstvo vyzerá tak, ako vyzerá... Bohužiaľ... 😟

denisic
25. máj 2018

@extempore Ja by som antikoncepciu nebrala práve preto, že som vysokoškolsky vzdelaná a viem, že antikoncepcia je škodlivá a má veľa negatívnych účinkov. No zatiaľ sa dokážem správať zodpovedne aj bez HAK. Ak by som otehotnela, tak si to dieťa nechám, nakoľko nie som v podobnej situácii ako ženy, ktoré opisuješ. Takže do určitého risku idem. To mi potvrdilo už viac lekárok, ktoré HAK neužívajú:
https://www.healthline.com/health/birth-control...

tianka
25. máj 2018

@ankare 😅😅😅 nechapes , alebo nechces. Proste nejdem do postele s tym ze co ked. A ked sa stane povies ok neplanovala som to ale fajn . Proste vyznam slova ok stava sa ide sa dalej

dai
25. máj 2018

@tianka jemine, si na fore... co takto sa vyjadrovat slusne, primerane veku:-/ netvrdim ze tato tema nieco svetoborne prinesie, ale mozno aspon apel na baby co otehotniet nechcu aby si davali viac pozor...

nadazdi
25. máj 2018

@bluka2 medzi spermiou a emryom je trosku riadny rozdiel.. tie čo najviac zatracuju potraty a snažia sa takto o dieťa robia vlastne tých potratov omnoho viac ako žena čo ide raz či 2x v živote na plánovaný kyret ;)
@katusikkk radšej ich pojem ako by som mala jesť hlinu a nemyslieť na nič iné len na to že chcem chcem chcem dieťa a dupnem si nohou proste chcem chcem chceeeem

extempore
autor
25. máj 2018

@dai presne tak... A hlavne mi nie je jasná ďaľšia vec... Kde sú v celom tomto chlapi? Prečo aspoň oni nemajú trochu rozumu? Veď tie kondómy stoja pár šušňov... V porovnaní s alimentami na xy rokov je to smeť... To už v celom tomto chorom svete neexistuje ani pud sebazáchovy?

ingelika78
25. máj 2018

@extempore No... rozmyslala som chvilu co napisat. Odpoved na Tvoju otazku - nie, nechapem to ani ja, ako je to mozne. Ale namiesto nejakej kritiky nezodpovednosti, neuvazenosti a inych veci, ja tym zenam neskutocne zavidim. Ako to uz bolo napisane, zavidim, kiezby som mohla byt na ich mieste a takto by sa mi "pritrafilo". A nemusela si prejst vsetkym tym smutkom. Asi je to mimo temy ale nedalo mi.

vevesh
25. máj 2018

@natalushka vies priroda je nevyspytatelna- vies o tom, ze pri velmi silnom orgazme sa ti uvolni vajicko a teda si zrazu plodna, aj ked ovulacia prebehla pred tyzdnom a teda by si plodna nemala byt? Alebo pod vplyvom liekov mozes mat dvojitu ovulaciu, alebo posunutu a ze spermie mozu prezit az 7 dni v posve a pockat si na vyvoleneho a "nechceneho" kandidata - jedina ochrana voci nechcenemu tehotenstvu je nesexovat vobec. A teraz ruku hore, kto to vobec nerobi, aby neotehotnel...jednoducho nechcene (neplanovane) tehotenstva vzdy boli, su a budu a nebudu vsetci ludia s takymto niecim vzdy za kazdych okolnosti stotozneni....

cecilia68
25. máj 2018

@dai To je ukážková výhovorka pre partnera, keď ho chcú odrbať, že zlyhala HAK...tablety berie
schválne hala...bala...., lebo on dieťa, alebo ďalšie dieťa nechce 😂

melody5
25. máj 2018

Do príbehov a správania iných ľudí nás nič nie je, pokiaľ sa nás netýkajú, už len preto, že všetci robíme chyby. Ak sa Ti tie výlevy žien s problémami nepáčia, nemusíš na ne reagovať.

extempore
autor
25. máj 2018

@ingelika78 v živote je to bohužiaľ tak, že človek chce to, čo nemá.. ty ale nevešaj hlavu, prosím ťa. Ty budeš mať dieťa a tým, že dlhšie čakáš budeš naň stopercentne pripravená po každej stránke...

dexemposupoplex
25. máj 2018

@extempore hmm, nepíš hop kým nepreskočíš 🙂 nikdy nevieš, čo sa môže stať tebe, ak máš partnera 🙂

nadazdi
25. máj 2018

Som myslela že Modry konik je stránka pre mamičky s deťmi a nie pre nonstop ovulaciu testujuce a ostatne mamičky demotivujúce ženy čo sa silou mocou snažia o dieťa a ostatným len kazia deň..
@katusikkk mám dieťa, chodím si sem po rady k ostatným normálnym mamičkám a nikomu tu nepotrebujem hovoriť že keby si nemohla mat deti tak by si robila toto a toto.. normálne odpovedám na tému ale aspoň vidím ako tu niektorým z toho chcenia dokáže mrdať a hneď sa púšťajú do každej čo môže mať deti 😂😂

denisic
25. máj 2018

@nadazdi HAK je možno ešte väčší hriech ako ísť na prerušenie tehotenstva raz za život, pri HAK zabraňuješ počatiu vlastne každý mesiac.

extempore
autor
25. máj 2018

@cecilia68 presne tak... Mám jednu známu, mali už s mužom tri deti, ale jej sa nechceli ísť do roboty... Muž jej kupoval tabletky a ona ich, dokonca predo mnou hádzala do wc a ešte sa chichotala, že ako s ním vydrbala.. hej, otehotnela, mala MA, musela ísť na kyret a po čase sa s mužom rozišli.. on mi potom po čase povedal, že zistil, že hádže lieky do záchodu...

extempore
autor
25. máj 2018

@denisic ty to máš v tej hlavičke nejaké popletené... Hak zabraňuje počatiu tým, že blokuje ovulácie a nie je čo oplodniť... Pri potrate zabiješ embryo, už vlastne započatý život...

ingelika78
25. máj 2018

@extempore Ja som uz tehotna - nastastie sa to podarilo v hodine dvanastej, ale tak viem sa vzit aj do situacie zeny ktora otehotneia neocakavane aky to je stress a rovnako aj ked sa roky nedari aky to je stress. Asi len tie nazoaj stastne zeny maju presne vtedy dieta ked si to zaumienia. Keby som si mohla vybrat radsej si vyberiem neocakavane tehotenstvo, ten sok prehrmi raz dva a potom sa uz clovek vacsinou tesi. Ale samozrejme som stastna a neskutocne vdacna aj tak, len sa na to pozeram z ineho uhla. Inymi slovami niekedy planujes, planujes az preplanujes 🙂

zuzkavladko
25. máj 2018

@ingelika78 no veru. Ja si to nedokazem ani len predstavit ake je to otehotniet v intimite manzelskej postele a nie na operacnom stole v pritomnosti timu lekarov a manzelom na chodbe...😕
Inac suhlasim s autorkou, ja som sa tu nedavno zucastnila jednej diskusie, kde vyplakavala jedna dievcina, ze nechcene otehotnela, zila s frajerom v jeho detskej izbe u jeho rodicov, myslim, ze bola nezamestnana...ako vtedy som fakt cumela ako puk, ked sa furt ohanala, ze tehotenstvo bolo nechcene, neplanovane a co ona bude robit. No fakt nezavideniahodna situacia. Mne len furt nelezie do makovice, ci im ten nechraneny sex v detskej izbe fakt stal za to...za mojich cias sa so sexualnou vychovou zacinalo v 7 triede ZS. Ked raz mas nechraneny sex, tak je prirodzene ze sa z toho moze vyklut babatko. Nechapem, co je na tom take nepochopitelne 😂

evittam
25. máj 2018

@tianka "Prv" je ovulacia a ked je vajicko neoplodnene tak az potom pride MS. Cize ty si mala ovulaciu a vajíčko bolo oplodnene,cize ziadna MS.

katusikkk
25. máj 2018

@nadazdi
Ja som ti skazila den?😂😂
Preto ,ze mam empatiu voci zenam co deti mat nemozu?To mi je luto.Hlavu hore.

danalop
25. máj 2018

@extempore Vidíš, takto som to nikdy nevnímala. Asi to teda je tak, že nemal keďže som otehotnela až potom, keď to všetko dal do mňa

renatik91
Autor odpoveď zmazal
thoughtfulweirdo
25. máj 2018

@extempore Ale je podľa mňa super, že tie, čo sa nezodpovedne postavili k ochrane, sa teraz zodpovedne stavajú k tehotenstvu a nebežia na potrat. Síce sú nesamostatné a chcú, aby im vymysleli riešenie druhí, ale svojím spôsobom sa snažia zachovať správne. Možno ťa to bude menej vytáčať, keď sa na to skúsiš pozerať takto 🙂

nadazdi
25. máj 2018

@katusikkk nepokazila si mi deň :D ja sa smejem, ale v každej debate sa nájde ,,demotivujúca snažilka” s albumom ovulacnych testov a s 10 príspevkami vo fórach že ,,môžem si robiť test 3 dni dpo?” 😂😂😂 som na materskej a mala mi pekne spáva tak si občas čosi prečítam ale stále tie iste mena a tie iste skratky, je mi ich ľúto, ale život nekončí keď niekto nemôže mat dieťa..

luxikate
25. máj 2018

@extempore ved to,preto sa cudujem preco tu robis reklamu na HAK.

nadazdi
25. máj 2018

@thoughtfulweirdo to si veľmi pekne napísala 🙂 tiež som mala pred statnicami keď som ostala tehotná a aj keď mi kopec ,,kamošiek” radili ísť na potrat, tak som radšej ,,potratila” ich a staviam sa k tomu zodpovedne 🙂 dieťa nás s priateľom posunulo vpred, je to úplne iný život, milujem ten život :(

extempore
autor
25. máj 2018

@renatik91 dala by som ti aj desať lajkov, do bodky súhlasím..

extempore
autor
25. máj 2018

@thoughtfulweirdo veď hej, ale čo vychová z dieťaťa takáto nezodpovedná matka?