icon

Ako riešite teraz vyšetrenia? Nebojíte sa nákazy?

danielkadandy
10. apr 2020

Mam ist na prvy ultrazvuk , potom o tyzden na kombinovany test..ten 3D .. a dalsi na krv kvoli stitnej....
Okrem toho som slaba, imunita teraz este aj o to slabsia lebo skoro nic nejem co sa mi protivy jedlo a schudla som 6 kil...

pribinak
10. apr 2020

@danielkadandy tak keď sa bojíš tak nechod

mogaa
10. apr 2020

@danielkadandy aj gynekologické vyšetrenia sú teraz obmedzené, robia sa len vyslovene tie najnutnešie a ak máš akútny problém....riziko nakazenia a tým nemyslím len koronavírusom je tam vždy ale tomu nezabrániš....ak funguje ordinácia v obmedzenom režime určite ti nedá lekárka termín tak aby si bola v čakárni len sama....takže rúško, rukavic, zvýšená hygiena a len nevyhnutné vyšetrenia....na kontrolu ak nemáš problém a máš potrebné vyšetrenia nemusíš ísť na každú....ale je to na tebe

lylyjana
10. apr 2020

@danielkadandy ja chodim normalne ako mam dohodnute poradne a vysetrenia. Zavolaj si na presny cas. Daj si rusko, rukavice, antibakterialny gel do kabelky. Vlasy si daj do gumicky aby si nemala nutkanie ist rukami k tvari. V nemocnici/u lekarov je teraz malo ludi, lebo bezne veci sa nerobia a ak aj ano, musia byt pacienti dohodnuti (to sa pytaju aj pred vstupom do budovy). Ale ak s tym mas az taky velky problem, zavolaj lekarovi a konzultuj to priamo s nimi, ze co v pripade, ze by si sa nedostavila.

mpg
10. apr 2020

Treba tam zavolať a dohodnúť sa ako robia a všeličo sa im posunulo, ja som mala ísť na vyšetrenie 6. 4. a preobjednala ma na 21.4.

veronika1234512345
10. apr 2020

@danielkadandy všade sú isté opatrenia takže sa nemáš čoho báť. A ak áno tak nechoď.
No ja osobne pôjdem aj na kraj sveta aby mi vyšetrili dieťa a mňa aby sme vedeli, že nám nič nehrozí.

janinah
10. apr 2020

@veronika1234512345 tak mozno ta povysetruju od hlavy po paty..a ako darcek si donesies z ambulancie ci cesty koronu...sedela by som doma na zadku a k dr.sla len pri akutnom probleme napr.krvacani

najk
10. apr 2020

@janinah a porodim doma, aby som sa v nemocnici nahodou nenakazila.. ja sa teda bojim strasne, ale prehliadky v tehotenstve su dolezite.. aspon moj gynekolog to tak prezentuje..

lucinka1988
10. apr 2020

@danielkadandy možno bude moj komentár trochu odveci, ale posledné 4 týždne som koronu absolútne neriešila, lebo som musela absolvovať prvú prehliadku v tehu, následne kontrolné UZV každý týždeň a následne komplikácie ohľadom potratu..Nemocnicu, státie v kilometrovej rade pred nemocnicou, obmedzene ordinovali, do toho stres atd..Posledné čo som riešila bolo nakazenie sa koronou, človek ma vtedy hlavu inde a po pravde, bola som nesmierne vďačná, že moj gynekológ ordinoval a že som sa k neni dostala. Toľko moj pohľad..

danielkadandy
autor
10. apr 2020

@janinah lenze ja som este vobec nebola na ultrazvuku a konci mi jedenasty tyzden...vebec neviem ci je vsetko v poriadku

veronika1234512345
10. apr 2020

@janinah tie vyšetrenia nerobia iba tak z nudy ani odbery.
Niekedy keď je krvácanie, je už neskoro a týmito vyšetreniami sa dá predísť tomu, ale každý nech ma názor aký má.
Bola som nedávno na poradni v nemocnici a keď v celej budove bolo 5 pacientov ta veľa. Čiže sú prísne opatrenia co sa týka hygieny a aj toho koho pustia.

veronika1234512345
10. apr 2020

@danielkadandy sama si odpovedz na otázku čo je pre teba prvoradé. Ci tvoje nenarodené dieťa a jeho zdravie, alebo nejaká obava z korony.

zuzuliatko18
11. apr 2020

Chodim na vsetky kontroly tak, ako mi nakaze lekar, su unho prisne opatrenia, momentalne riesi len poradne a akutne stavy, aj to si treba zavolat vopred. Ak povazuje za potrebne drobca vidiet kazdy tyzden, je to dolezite, takze nebudem riskovat, ze nieco zanedbam.

danielkadandy
autor
11. apr 2020

Dakujem vam za rady 🙂

kristi40270
11. apr 2020

Ja som mávala kontroli každé dva týždne teraz mi dal o 4 týždne ale určite pôjdem chcem vidieť ze je babo ôk treba rukavice rusko a antibakteriálny gél so sebou..