icon

Ako ste prestali fajčiť počas tehotenstva?

dasi123
8. júl 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať ako sa vám podarilo stopnúť fajčenie, keď ste sa dozvedeli že ste tehotné a kedy? Som 7+1tt. Fajčím dlhé roky. Teraz si za každou krabičkou poviem a dosť. Nechcem to, nechutí mi to. S lekárkou som konzultovala,vraj mám počúvať svoje telo a ak by som bola zle mám si zapáliť. (To som ani nemala počut. Prešla som z 20 cigariet na deň na 5-6. Kúpila som si niquitin náplaste. Nie je to vyhra ale aspoň si nezapalim lebo nemám chuť. Pomáha mi to. Neverím že som jediná. Podelíte sa so mnou ako ste to zvládli? Ďakujem že som

Strana
z2
len_nig
8. júl 2021

Ja som fajčila tiež dlhé roky, keď som si spravila test išla som si zapáliť poslednú a cigarety som vyhodila a už som si proste nezapalila. My sme sa o dieťa snažili dlho takže som nechcela nič riskovať. Chuť som mala ešte pár dní, ale potom som si na cigaretu ani nespomenula 😊 a teraz už vôbec ani to cítiť nemôžem keď niekto fajčí pri mne tak snáď sa to podarí aj tebe, mysli na to malé 😊

tom_i
8. júl 2021

Mne sa cigarety zhnusili, ale ty napríklad začni že si nezapalis v práci, potom to znižuj ako ti rozum dovolí. Drž sa

lulua777
Autor odpoveď zmazal
jarmila2010
8. júl 2021

@nyusika ja som teda,takyto problem nemala..odfajcila som si akurat 4r na strednej skole z frajeriny a to nasi doma obaja fajcili...ale moja teta presne, takto dokazala prestat po 30ke..zo dna na den...nemala ziadny specialny dovod,len si povedala,ze naco fajcit a vyhadzovat peniaze von oknom...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ki_ki2
8. júl 2021

Včera som zistila že som tehotná , hneď ako som to predychala krabička cigariet išla do koša ... 🙂 A už ani neplánujem kúpiť novú , ak mi príde chuť dávam si žuvačku a je ..

krisbar
8. júl 2021

Poviem to takto: najkrajsi dar je ZDRAVE dieta. A ty kazdou cigaretou mu zarabas na to, ze (mozno) budes s nim chodit po alergologii, ze bude mat problemy s imunitou, srdcom, cievami, plucami. Ze sa ti narodi s vrodenou vadou a ty s nim stravis mnohe dni po nemocniciach. Uvidis to malicke na kanylach, po operaciach, budes mat zvysenu starostlivost, bude chodit do specialne triedy,... Pri kazdej cigarete si predstav ako si mu ukrojila z jeho zdravia. Ako si mu vzala moznost byt raz aktivnym sportovcom, ako si ho uz pred narodenim potencialne nastavila ze bude fajciar a bude mat problem so srdcom a so zavislostou. Ano, nemusi sa to stat. Ale moze. Kvoli tvojej sebeckosti a nezrelosti. Tak co...zapalis si?

anicka182
8. júl 2021

@dasi123 mne pomohla predstava ze ako by som vyzerala s pupkom a cigou...no desne niečo.. jasne ani ja niesom hrdinka a neprestala som zo dna na den, ale obmedzila som zo skatulky denne na 10 potom na 5 potom na 3 a konec, do 9tt som uz bola bez nich, bolo to tazke, niekedy som bola az zufala, tak by som fajcila az by sa mi z usi dymilo ale dako to preslo,ale cele tehotenstvo som na cigarety mala strasnu chut. A ano par mesiacov po porode som si zapalila, dufala som ze mi bude zle a nebudem v tom pokračovať, ale nebolo a to som si dala na zaciatok Marsku :D ze keď uz tak riadne :D a teraz nabijam iqos, ja som spokojna a nesmrdim.

anicka182
8. júl 2021

@dasi123 jou a pribrala som za tehotenstvo nieco malo cez 30kg, lebo som zajedala chut na cigu, tu keksik, tam cukrik, cokoladka sem, lizatko tam a uz som sa gulala :D

dasi123
autor
9. júl 2021

Baby díky za odpovede aj tie negatívne ma podporia. Dnes je to tretí deň úplne bez. Poviem Vám ale že by som si zapálila hneď ako vstanem, v aute keď idem do práce by som kludne stiahla aj dve, keď prídem pri káve ďalšiu. (S kávou je to tak že u mňa opačne, tu som si dávala ku cige inak mi káva ani nikdy nechutila 🙂) s kolegami by som dala okamžite, po jedle ani nehovorím a cestou z práce v zápche aj tri. Ale aspoň sa tu vyspovedam. Najhoršie je to prvé bez ale to už mám za sebou. Kúpila som si farebné tic-tac lebo tie s jednou chuťou nestačili, sú nudné. 🙂 Voda s limetkou a ľadom top. Nechcem sa púšťať do chipsov a tyčiniek lebo nechcem nabrať viac ako treba a cítiť sa ešte horšie vo svojom tele. Ďakujem vám za podporu a aspoň si pokecám cez chat. Ťažko to rozoberať s priateľom ktorý nefajčí a nevie aké to je ťažké. Držte mi palce baby.

lenuska9999
9. júl 2021

@dasi123 držíme🙂

krisbar
9. júl 2021

@dasi123 skvele. 👏👏👏 Jeden adiktolog vravel, ze odvykanie sa od zavislosti je ako take vlny....pride chut..ale po chvili odide..ze to len treba preckat. Tak si predstavuj, ze vlastne su to take fajciarske kontrakcie 🤭 pride a odide a nakonci je zdrave krasne babatko. . Drzim palce. Ked budes drzat zdrave babatko,uvidis, ze vsetka ta snaha mala zmysel.

luluska1234
9. júl 2021

@dasi123 skúsila som nefajčít najskôr 24 hodín, po 24 hodinách som dala cigu (iqos) zatocila sa mi strašne hlava a odvtedy ze koniec, stop, nejdem vedome ubližovať dieťaťu! Fajčila som 9 rokov mam 24, prestala som 5tt+3...takze radím ti co najskôr prestať lebo už môže byť neskoro ;)

andrea169
10. júl 2021

@dasi123 ja som prestala po 20tich rokoch fajčenia. Zostala som tehotná a proste som si povedala dosť . Celé tehotenstvo som mala chute , teraz má maly skoro dva roky ale držím sa aj ked chut obcas stále je . Cítim sa zdravšie čistejšie a mám viac energie . A som na seba pyšná , správ to kvôli sebe a bábätku . Ja som si tiez myslela ze bez toho nie je život ono ale je to len sebaklam a dá sa to . Držím palce✊👍

weja07
10. júl 2021

@dasi123 ahoj,po 6 rokoch snaženia o bábätko som sekla na "príležitostné fajčenie" potom nasledoval proces IVF a tam je prísny zákaz. Tak som úplne prestala. Mohla som aj skôr, bol to len sprostý zvyk, no nemôžem si nič vyčítať.. A tak uz 2 a pol roka nefajčím. Všetko je v hlave! Treba stopnúť. Prvé týždne budú ťažké, ja som nevedela čo s rukou hlavne pri káve, ale 2 týždne ku káve horalka a potom už bez problémov. Silno Ti držím palce 🙏💕

mischell333
19. dec 2021

@dasi123 ja som fajčila pri oboch a je to ôk fajčím aj pri treťom z 10 som šla na 6 cigariet.
Pohode to je ani raz deti som choré nemala len nádcha sem tam 1 za rok syn za 5 rokou skoro nemal žiadne antb ani dcéra.
Kopec iných veci je horších ako Cigariet a žijeme

krisbar
19. dec 2021

@mischell333 ale urcite. Vsetko je statistika. Niekto ani nefajci a ma dieta astmatika, ty fajcis a deti su ok. Podla mna skor kde o isty vzor dietatu a to do coho davas peniaze.

luluska1234
19. dec 2021

@mischell333 veeeelke šťastie... Až by som povedala že sprosti maju šťastie.. keby to bola len štatistika ako napisala @krisbar tak by žiadna fajčiarka neprestala fajčiť 🤣 ste vtipná keď sa spoliehate na to že aj 3tie dieťatko bude v poriadku..

Strana
z2