icon

Ako ste zvládali prvý trimester v práci?

1. aug 2022

Baby, ako ste zvládali prvý trimester v práci, keď ešte zamestnávateľ nevedel o vašom tehotenstve a vám už bolo veľmi zle? Ako ste to riešili? Ďakujem.

Strana
z2
yanni
2. aug 2022

ale orangiina ma pravdu.Su povolania, rizikové povoláni, kde by si mala tehotenstvo oznamit hned na zaciatku aby si si a dietatu neublizila. Napr chemicky, policajtky ale aj tu spominana pocta a tahat sa s balikmi atd. Ked neoznamis, tak je to tvoj problem. Ine je sediet v kancelarii, mat pohyblivu pracovnu dobu atd. Mne ked rano nebolo dobre a nemala som ziadne dolezite pracovne terminy, tak som jednoducho ostala lezat a do officu som isla bud neskor a potom dlhsie robila alebo nadrobila inokedy. Tento luxus nema ale kazdy a musi sa zariadit tak ako sa mu da.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
rivini
2. aug 2022

Suhlasim. Pri vete „tehotenstvo nie je choroba“ mi stupa tlak. V tehotenstve som 9 mesiacov zvracala, cez den, v noci, zle mi bolo nonstop. Tiez sa mi vyvinula tzv. tehotenska arytmia srdca, tehotenska reuma, traviace tazkosti, zavraty z nedostatku zeleza, neskutocne bolesti chrbtice a modriny na bruchu kvoli myomu, ktory z vonkajsej casti maternice s rastucim bruskom tlacil na svalovinu. Plus dieta lezalo priecne, tlacilo mi na oblicku, od siedmeho mesiaca som sa nemohla ani mierne zohnut. Bol to pre mna naozaj najhorsi stav v zivote, od bolesti som casto plakavala a prezite tehotenstvo je jediny dovod, preco nechcem mat druhe dieta, aj ked som povodne myslela, ze by som chcela aj tri. Zostali mi strasne bolesti chrbtice, reuma, bolesti kolien a jazva po cisarskom reze. A to som pred tehu sportovala, sportujem aj po, zdravo sa stravujem a nemala som dramaticky prirastok na vahe. Tak ked niekde pocujem, ze to nie je choroba, vystrelila by som danu osobu na mesiac. A k tvojej otazke-prve mesiace som prezila, lebo ma kryla kolegyna, kym som vracala, vyuzivala som home office a pracovala s notebookom poleziacky z kresla, ak som musela ist na nejaky termin, pomohol mi trochu vomex. Potom som zvladla pracovat az do konca preto, lebo mam fyzicky nenarocnu pracu a skveleho sefa, ktory mi naozaj velmi vychadzal v ustrety. A pracovat mne osobne naozaj pomohlo nemysliet na to, ako mi je v skutocnosti zle. Ak by som mala narocnejsiu pracu, sla by som na PN. V prvych troch mesiacoch by som tehotenstvo neoznamovala. Kolegyna takto potratila, vsetci vedeli, ze si teda praje dieta, karierne bola “odpisana” a bolo to o to horsie, ze sa in potom dlho pocat nedarilo.

autor
2. aug 2022

@rivini mrzí ma, že si si musela toľko vytrpieť, dúfam, že časom sa ti telo dá do poriadku. Tiež som mala ťažké prvé tehotenstvo a asi všetky príznaky, aké existujú, plus akútnu sekciu. Toto asi pochopia hlavne ženy, čo si to zažili.

rivini
2. aug 2022

Presne. Totiz aj fyziologickx zdrave a bezproblemove tehotenstvo moze byt pre zenu narocny stav a nevidim najmensi dovod, preco by mala mat vycitky, ist na PN, ak sa na pracu neciti. Moja lekarka bola v tomto velmi velkorysa a vzdy mi vravela, ze kedy sa ma zena setrit ak nie v case, ked v nej rastie novy clovek. A kazda sme ina, kazda zvladame bolest inak a je to v poriadku.

liloastitch
2. aug 2022

Ja som sa "hodila na PN" hneď ako ma prvý krát natiahlo. Som doma už mesiac a ďalší určite ešte potiahnem. A nedala by som ruku do ohňa za to, že nezostanem na pn do pôrodu. V práci s tým rátajú. Pre niektoré ženy je bohužiaľ tehotetvo choroba a ja som jedna z nich. Ani počas jedného tehotenstva som nepracovala.

bessdonna
2. aug 2022

@orangiiina nie,lebo sa dali vypisat.prvych 10 tyzdnov nemas knizku a nenahlasujes nic,tak sa berie ako netehotna.a kam preradis casnicku?ja nechcem utocit ale fakt ma to zaujima ako to je.ja co poznam baby z takychto povolani,bud robili tvrdo tych prvych zopar tyzdnov,alebo sa dali vypisat.

stannkal
2. aug 2022

No ono je to tak ze ta veta "tehotenstvo nie je choroba" mala povodne uplne iny vyznam nez ako sa to teraz pouziva. Teraz je za tym vacsinou skryty negativizmus, a masirovanie vlastneho ega superzien. Alebo castokrat aj neprajnost, proste ked ja som zatala zuby a vydrzala preco by si to ty mala mat lahsie. Pritom PN tiez neznamena choroba, ved praceneschopny moze byt clovek z roznych dovodov. Normalne ked sa clovek citi zle ma narok byt doma na PN. A este dodam,ze zena ktora ma celodenne nevolnosti, ma narok dostat na to bezpecne lieky, ak ma o ne zaujem.

bessdonna
2. aug 2022

@stannkal tie co tu vykrikuju kazdu chvilu,ze tehotenstvo nie je choroba nebudu pri nas stat ak by sa nieco prihodilo.niekedy mam pocit,ze za normalnu sa povazuje len tehotna co nosi tazke nakupy,premaluje izbu,nesetri sa.lebo nie je to choroba.minule tu pisala jedna mamicka,ze potom ako celu noc nosila svoje dvojrocne dieta,zacala krvacat.tie co uz maju za sebou potraty sa trochu setria.a muzi to chapu.navazaju do nich len superzeny

simbatko
2. aug 2022

Ahojte dievčatá,,ja sa klaniam pre ženami ktoré majú úplne tehotenstvo bez ťažkostí...Aleeeeee....sú ženy ktoré tehotenstvo od začiatku znášajú zle...podľa mňa nevolosnosti sú najhoršie z celého tehotenstva...a áno grciam aj ja..aj som bola na pnke...no proste v robote by som to nedala...áno tehotenstvo nie je choroba..ale nebudem podceňovať samu seba a ohrozovať seba a dieťa nedajbože by sa niečo stalo...a nebudem zo seba robiť super ženu..viem kedy a koľko vládzem...a podľa toho fungujem..Každá jedna žena čo nosí dieťa pod srdcom nech si v prvom rade uvedomí že nosí človiečika a nie nech zemiakov a idem koľko vládzem však nič sa nestane..HM.....super..a potom si budeme búchať hlavu o zem ...nie ďakujem neprosím..Ja si vážim naše dieťatko ktoré vo mne rastie a urobím čokoľvek aby sa narodilo živé a zdravé...Takže mamičky Kľud ❤️želám krásny podvečer 🤰🥰

Strana
z2