icon

Alkohol v prvých týždňoch tehotenstva

1. apr 2025

Ahojte, vcera som zistila ze som tehotná.
Meskal mi menzes 5 dni a testy vysli pozitivne. Ale posledne dva tyzden boli pre mna tazke dost som pila alkoholu plus energetaky stale pila .. co ja vobec som predtym nepila.. lebo som mala tazky tyzden a ako naschavl som otehotnela. Moze to nejako ublizit babatku?

simona1998
1. apr 2025

Nie .

januska12323
1. apr 2025

Nie

enmery
1. apr 2025

Nie

denkabemommy
1. apr 2025

Nie, babatko prvé týždne nie je napojené na tvoje telo.

autor
1. apr 2025

Dakujemm za odpoved 🥰

andreatytler
1. apr 2025

@denkabemommy Embryo je napojene na telo matky v momente co sa implantuje, Ak ma zena vo svojej krvi hCG, musi byt napojena na embryo, lebo ten hormon pochadza z embrya.

denkabemommy
1. apr 2025

@andreatytler myslela som pupočnou šnúrou, že ho ešte vyživuje vak a nejde to priamo z krvi matky a teda alkohol sa k bábätku nedostal.

andreatytler
1. apr 2025

@denkabemommy Nie som expert ale podla mna to nie je pravda. Ak sa dostane hormon z embrya do tela matky, tak tak isto sa dostane alkohol z tela matky do embrya.
Ja chapem ze pre autorku alebo kazdu stresujucu zenu co pila alkohol kym nevedela ze je tehotna je dolezite aby sa ukludnila a nestresovala koli moznym komplikaciam, ale zaroven nie je dobre povedat ze alkohol v prvych tyzdnoch nemoze poskodit, lebo si to precita zena, ktora sice vie ze je v 5 tyzdni ale mala super tazky den a tak si da pohar vina, lebo ved je len v prvych tyzdnoch a nic sa nemoze stat.

denkabemommy
1. apr 2025

@andreatytler mne to takto vysvetlila Dr ale teda skrz to, že som bola na začiatku tehotenstva v narkóze (dosť dlho). Určite by som však nechcela podporiť to, aby ženy pili v tehotenstve

fok
1. apr 2025

Nie

lenka2813
1. apr 2025

Nie. Ja som zistila v polovici dovolenky, ze som tehotna a tiez sme co to popili predtym 😁 dr. ma uistil, ze je to v poriadku. Maly uz ma 6 rokov a vsetko bolo ok.

kiki68
1. apr 2025

@andreatytler ale este nema pupocnu snuru a placentu, to nastava neskor. Este v tomto stadiu to je iba zhluk buniek a tie sa spravne delia, he to taka ochrana plodu, nez zena vobec vie, ze je tehu. Priroda to dobre vymyslela.

smejkuskaa
2. apr 2025

netreba sa báť , ja som otehotnela na konci novembra , cely december som nič netušila , boli sviatky , ešte som silvestrovala celkom slušne a zistila som to až prvý januárový týždeň , dnes má dcéra 7 mesiacov a je zdravá 🙂 Tuším že prvé 3 mesiace je dieťatko chránené voči takým vplyvom 🙂

simona1998
2. apr 2025

@smejkuskaa jasne , ja som sa 2 dni pred pozitívnym testom natrieskala ako bomba na trhoch s kolegami z turbopunču a bejbatko je klop klop zdravé 🤭😂

smejkuskaa
2. apr 2025

@simona1998 dačo mi hovor 😂😂 ako vtedy som sa tiež bála 😀 ale je to prirodzene 🙂 dnes už na to spomínam s nadhľadom 😀 ešte polovicu decembra som pila víno ? lebo mi meškali 😅😄

cukroska
3. apr 2025

Určite nie. Vieš koľko veľa žien a dievčat pije,fajčía a nevedia dopredu, že su tehotné a deti sa narodili zdravé.Dokonca poznám prípady, že brali aj lieky keď nevedeli, ze su tehotné a deti zdravé. Prvý trimester je kritický,ale až trošku neskôr.