icon

Bojím sa potratu. Čo s tým?

henikapetko
13. nov 2013

Som v 8.tyž tehotenstva a každy ma strasi s potratom, tak som sa toho tak zacala bat, že na to myslim v kuse, ked nieco dviham, ked idem na wc iba sa modlim, aby tam nebola krv. Je to nase prve vymodlene babo, dlho sa nam nedarilo, bojim sa, ze onho prideme. A inak je normalne, ze ani nevraciam ani nic?okrem toho, ze ma bolia prsia, mam kopec vyraziek na cele a sem tam citim unavu tam mi vobec nic nieje. prosim poradte ako sa vyhnut strachu. Dakujem

Strana
z2
zuska88
13. nov 2013

@henikapetko ahojky, prestan sa bat, ved predsa nemas ziadne zdravotne problemy, ziadne krvacanie a pod...ci? nechapem, preco ta ostatni strasia s potratom, tomu naozaj nerozumiem:( Ak sa ti zda, ze ta to zacalo uplne ovladat je na mieste vyhladat pomoc odbornika, urcite sa ti ulavi...p.s. kazde tehu je ine, jednu bolia prsia, druhej je zle...takze nemaj obavy a tes sa na babatko🙂

zita19
13. nov 2013

@henikapetko Nestresuj sa ale uzivaj si to. A to ze nevracias je len bonus. Kolke by ti zavideli. Nikde nie je napisane, ze tehotna musi vracat, musi mat chutky... Ze si unavena to patri k hormonalnym znenam. Tehotenstvo nie je choroba, to je iny stav. Treba sa z neho tesit.
Urcite bude vsetko v poriadku. Nepocuvaj zle reci. Tu sa kazdy rad podeli o hrozostrasne zazitky ale malokto sa tu podeli o svoje radosti. Je to v ludskej povahe, nestastie je atraktivnejsie a treba ho rozoberat do nekonecnaa mozno aj "prikraslit". Ver mi je sraaaasne vela bezproblemovych tehotenstiev, pohodovych porodov ako tych so zlym prebehom a koncom koncom, len tie sa na MK malokedy dostanu.

zembla
13. nov 2013

Ahoj,ja som v šiestom týždni začala krvácať,išli sme na pohotovost,bola som na pnke 2,5 tyzdna a vyše tyzdna som este spinila. Keďže som bola po iui volala som do iscare,ci to je normálne,alebo mam ist opäť niekam na kontrolu a tam mi doktor povedal:"co vám mam povedať,liečba je správna,ja vám to tam ani neprichytim,ani neprilepim,ani neprisijem". Najprv som bola strašne rozzurena a poburena,ale potom som sa nad tým zamyslela a mal pravdu a odvtedy som nasla "bozsky klud" a riadila som sa tým,ze co sa ma stat sa stane a zbytočne obavy a stres by to iba mohli privodit. Takze i ked je to strašne ťažké,nemysli na nic zle 🙂 držím palce 🙂

farmacka
13. nov 2013

to nie je dobre, ked sa bojis..ved ti nic nie je, musis sa snazit aktivne zahnat vsetky pochybnosti..babetko potrebuje kludnu maminu, aby sa dobre vyvijalo.. nie je dovod, zeby si mala potratit, tak si to snaz vyhovorit..

cikyta
13. nov 2013

@henikapetko čítaj knihy, pozeraj filmy, rob to, čo ťa baví, svoje koníčky atd....len sa vyhýbaj ludom, ktorí ťa strašia potratom 😖 Bábätko sa cíti tak, ako jeho mamička, tak mu dopraj klud, pohodku, zdravý vývin a pokojný rast 🙂

uankab
13. nov 2013

@henikapetko , pozri sa na to z ineho hladiska.. potratis mozes, nanestastie je to pomerne caste v tejto dobe.. ale vies proti nieco tomu spravit? NIE! ak sa priroda rozhodne ze je plod nezdravy, tak sa ho zbavi, bezohladu na to co budes proti tomu robit... ked to nedajboze pride, to ze si sa bala ti tiez nepomoze, pretoze to nedokazes ovplyvnit... takze zacni si tehotenstvo uzivat a tes sa ze mas drobceka v brusku.. jasne ze este nic nie je vyhrate, ale tes sa z toho co mas!
a ver mi, ja som po dvoch potratoch, tak viem o com hovorim...

tjarka1
13. nov 2013

určite si nerob vrásky, ja som prvé dva mesiace v práci ešte dvíhala ťažké debničky a ani náhodou som sa nestresovala či o to prídem alebo nie. jednoducho som sa tešila a robila to čo dovtedy. netreba si pripúšťať také myšlienky, mysli iba na dobré a predstavuj si ako krásne bábätko rastie 🙂 ja to tak robím doteraz 😀

henikapetko
autor
13. nov 2013

Baby, dakujem ste uzatne, dodavate mi silu, my sme boli min.tyzden na sono a doktor vravel, ze je v najlepsom poriadku, kazdy mi ale odporuca, aby som uy odisla z prace ja mam dost namahavu robotu som cely den vonku ci prsi alebo snezi a cvicim psov 😒 , snazim sa s drobcekom kzdy den rozpravat mysliet nanho, ale mame teraz velmi vazne choreho clena rodiny tak sme aj v strese. Baby este ray vam dakujem ste zlatucke 🙂

suzanah181
13. nov 2013

musis mysliet pozitivne a ani nech ta nenapadne sa tym stresovat.. ja som 7 tt a tiez nemam ziadne nevolnosti, citim sa uplne fajn, vcera som mala prve sono a bolo vidiet aj akciu srdiecka, bolo to krasne.. tes sa ze sa vam podarilo a uzivaj si to 😉

dejna077
13. nov 2013

@henikapetko bud rada a stastna ze ti nie je zle ja si uzivam od 6tt nevolnosti a to koncim 16tt 😀 uz to beriem s nadhladom..v 6tt som spinila to preslo a potom aj v 8tt len slabucko ale kvoli chudnutiu a nevolnostiam som skoncila v nemocke na dva tyzdne. Priserne som sa stale bala ze potratim rok sme sa snazili... Strach mi robil velmi zle na psychiku. Potom som si po navrate z nemocky uvedomila ze ak ma byt ok udrzi sa ak nie odide nech sa budem ako chcem snazit. Vidis a prezili sme. Ja viem ze je tazko povedat ti nemysli na to. Zacni sa niecim zabavat strikuj si vysivaj chodievaj na prechadzky uzivaj si a ani nebudes vediet ako budes v 2.trimestri. Inak kto chce dovod na strach si najde ked nie potrat tak zdravie porod... Fakt dakuj Bohu ze ti nie je zle ze ta len bolia prsia(tie si este uzijes) a unava prejde. Predstavuj si ten uzlik v tvojich rukach vyberaj mena a vybavicku.

zabka1000
14. nov 2013

@henikapetko Ahoj. Vyzerá to, že máme podobný termín a rovnaké pocity.....ja som si ani neuvedomovala, že som tehotná....nebýva mi zle, som síce mierne unavená, ale to sú z tohto počasia tuším všetci, jedine ma bolia prsia....v 7.-mom týždni som začala mierne špiniť, tak som hneď letela k lekárovi, nasadil lieky a podľa poslednej pondelkovej kontroly je všetko ok a všetko sa vyvíja ako má....ale aj tak sa podvedome bojím každého pichnutia, sledujem toaleťák a podobne....aj keď, ja začínam byť celkovo dosť vystresovaná....ako zvládnem pôrod, dojčenie, starostlivosť o dieťa....neviem, ako by som sa správne naladila, lebo tieto pocity nerobia dobre ani mne, ani bábätku...

ollynka
14. nov 2013

tak nedvíhaj nič ťažké,..)...ja som sa tiež tešila že nevraciam a prišlo to asi v piatom mesiaci takou silou,že keď ma manžel počul,čo dokazujem na wecku,tak chcel volať záchranku.Ale zvracanie trvalo asi len mesiac.

ollynka
14. nov 2013

@henikapetko ja by som sa bála prechladnutia a teploty. Ja by som z takejto práce ostala na rizikovom.nepodceňuj veci.To maličké je veľmi citlivé na všetko, aj ako sa cítiš,ako myslíš.Prajem ti veľa krásnych chvíľ s vytúženým dieťatkom. Je to asi najkrajší pocit,aký som kedy cítila,keď sa mi narodila dcérka.

olejka
14. nov 2013

@henikapetko "iba sa modlim" si pisala tak co ine Ta moze povzbudit, ja som mala tehu ked som sa bala ist na wecko...takze Ti rozumiem uplne ale Boh je silnejsi ako Tvoj strach, na to pri modlitbe nezabudaj, tiez mi to trvalo kym som pochopila ake nerozumne je sa bat....

Budem na Teba mysliet...inak babatko vnima Tvoj strach , tak skus ukludnit aj jeho, aby nebolo potom tymto starostlivym strachom poznacene, su to vazne veci...
https://www.modrykonik.sk/forum/som-iny-clovek/co-vnima-a-preziva-nenarodene-dieta/
Si super mamicka uz teraz,
Drzim Ti prsteky
a nezabudaj ,On je silny, s Nim sa uz nemusis bat 😉

https://www.youtube.com/watch?v=CgIEJjJ4-Is
minninka
30. dec 2013

dobry den dievcata,,,ja mam jednu otazku,,,som v 6 tyzdni tehotenstva a moja pani doktorka mi nezobrala ani krv a ani mi nepredpisala ziadne vitaminy,,tak som to zobrala do vlastnych ruk,,tak podla toho co som citala a od kamaratiek som zacala brat kyselinu listovu,,,,ale potom ma kamosky strasili uz tie ktore maju deti,,,som sa im stazovala ze ma pobolieva pod bruskom,,ale nemam ziadne problemy a ani nemam spinavy menzes nic vsetko zatial v poriadku,,,a oni ma strasili aby som nepotratila aby som zacala brat utrogestan,,,beriem ich este len druhy den,,,priatel sa ma pytal co to beriem a odhovara ma od toho ze nech to neberiem ze mi to nepredpisala doktorka,,,,a moja otazka znie bojim sa ze ked ich prestanem brat tak sa mi potom moze daco stat a nakoniec potratim,,,prosim poradte mi co mam robit a kto ma niejake take skusenosti ,,,dakujem,,,

henikapetko
autor
2. jan 2014

@minninka femibion sú dva druhy jeden do 13tyz druhý po 13tyz sú tí vitamíny pre tehotné sú síce drahé okolo 20e stoja ale perfektne a je tam všetko čo v tehu potrebujes aj kus.poštová.Ja odkedy ich beriem cítim sa lepšie.

filiatko
13. jan 2014

@henikapetko len ich nezabudni vysadit skor i v siedmom mesiaci. preto sa potom rodia velke deticky🙂

sono2
13. jan 2014

@zembla ??? To jej na čo píšeš? Ona potrebuje podporu a nie čítať, ako si ty krvácala. Každé telo je iné a s nikým nezrovnalne. Neskutočne veľa robí psychika. Ťa nenapadlo, že môže nad tým rozmýšľať ?

sono2
13. jan 2014

@uankab ďalšia na nervy čo vie povzbudiť! Akoby to každá nevedela, že je na začiatku riziko. 🤐

tatis
13. jan 2014

@minninka Ahoj, ja som v 8tt atiez mi este nebrali krv, ale ja si myslim, ze je to OK, hlavne ze mi potvrdili vitalne tehotenstvo. Naco ma maju x-krat pichat. Dolezite odbery mi budu robit o tri tyzdne, aj dalsie sono. Ten utrogestan by som jednoznacne bez konzultacie s lekarom nebrala, aj privela hormonov moze skodit. Ak bol doktor s tvojim stavom spokojny, tak naco pokusat. Vitaminy je cosi ine...kyselina listova by sa mala brat. Ale tiez som u mojho noveho lekara mala pocit, ze dnesne maminky a tehulky su natolko informovane, ze mi to nemusi pripominat.Nadhodila som to ja, tak mi ju potom predpisal, aby som nemusela kupovat a namiesto Calibrum baby plan mi kazal kupit Femibion.Ale to sa zas lekarnicka cudovala, preco mi to kazal brat naraz s kyselinou listovou, lebo to vraj Femibion pokryva dostatocne....tak to ani nemixujem, beriem len Femibion.

ushuaia
13. jan 2014

@filiatko @henikapetko...neviem baby ja som barala tiez vitaminy Zelezo + Oligobs-grosess - nezijem na SK, mozno to naozaj bude vitaminmi...pretoze mala vazila 3650 gr a 52cm, divne je ze vsetci mi vraveli ake ,,male brusko,, mam co ma dost trapilo...,ale ked sa narodila bola teda riadny ,,macko,, 😀

sono2
13. jan 2014

@henikapetko neboj sa! Absolútne nepripúšťaj takéto niečo sa s takými ľuďmi ani nediskutuj. Všetko bude v poriadku. Psychika je silná vec, viem o čom hovorím. Nech ti stačí, že si ok a nieje dôvod na starosti! Veľa šťastia.

ushuaia
13. jan 2014

@henikapetko Uz je tam o nejakych par tyzdnov viacej maminka 🙂 ...len ziadny stres, ja som nemala absolutne nevolnosti a je to vleke plus...bud rada...a uzivaj si tehu... 🙂 🙂

zembla
13. jan 2014

@sono2 berem to tak ze mas dnes zlý den. Si precitaj,co som este raz napisala- môj príspevok bol hlavne o tom,ze je zbytočne dopredu stresovat,lebo presne psychika vie narobiť sarapatu a vyrobí problém aj tam kde nie je. Môj príklad bol o tom hlavne ze aj napriek pociatocnym problemom,ďalej v poriadku pokračujeme .... Ak by si mala náladu este nieco odpisovať a vyvolávať konflikt,tam kde netreba,tak uz na teba nebudem reagovať . Pekny den,pa

majka1c
10. máj 2014

@henikapetko -Ja prezivam uplkne presne to iste co ty.. ale stale si vravim ze vsetko bude v poriadku a bublinka rastie vo stvrtok idme na ultrazvuk tak dufam ze uz uvidime aj babo aj srdiecko.. drzim palceee

nina41
10. máj 2014

@henikapetko ja som pri 5 synovi ani nevedela do 11 tt . že som tehotná , a ničoho sa neboj , užívaj si tehotenstvo , a Ty čo ti stále hovoria o potrate si nevšímaj .

henikapetko
autor
11. máj 2014

@nina41 baby dik za odpovede,ale v mojom prípade to uz neni aktuálne,ja uz mam 5tyz do konca 🙂

nina41
11. máj 2014
snurka100
23. jún 2015

Ahojte ja som v 6 tyzdni.. mala som silne krce v podbrusku tak mi dal doktor magnerot tablety a Pn na tyzden ze mam oddychovat..Krce ustupuju sem tam ma boli brucho ale inak v poho a tiez ma kazdy strasi s tym najhorsim tak sa bojim a cele dni len lezim..uz aby som mala uplnu istotu ze je to vsetko dobre... 😢

frufruwa
1. júl 2015

Dobry den prosim vas o radu,posledna ms bola 30 maj.ovulka bola 14.juna,bolo mi strasne zle urobila som si test ten pozitivny.sla som k lekarovi ten test potvrdil urobil hcg z krvi to bolo 120,ultrazvuk neukazal nic,to bol pondelok.V piatok som sla opat na hcg zvysilo sa to na 480 a ultrazvuk stale nic.Vystrasil ma ze to bude mimomaternicove.Dnes som bola opat na ultrazvuku a stale nic,teraz neviem ci sa mam obavat toho najhorsieho alebo je skoro na ultrazvuk:(

Strana
z2