icon

Čo vám pomáha na nevoľnosť v prvom trimestri?

ana2512
11. feb 2014

Babule cele dni mi je hrozne zle a nevolno uz to nemozem vydrzat neviete mi poradit ... som v 9 tyzdni 🙂

ivet1371
11. feb 2014

skus si pytat u gynekologa čipky a boli aj injekcie.a ked bude moc zle tak infuzie

veronikafisi
11. feb 2014

mne pomohlo prekonat prvu nechut... a zacala som jest tie chlebiky polistirenove ak vies co myslim, a slane tycinky, a potom postupne vsetko, po malych davkach a kazde dve hodiny nieco... ale stale to nie je ideal a som v 11.tt,

ivetkab.
11. feb 2014

@ana2512 stále keď som bola tehu, tak sa ma dr. na začiatku pýtala či mi nie je zle, pretože ak by áno, tak to už nie je ako niekedy, že proste si tým musí žena prejsť. Vraj sú na to lieky, či čipky. Zavolaj dr. nech Ti niečo predpíše. Načo trpieť keď nemusíš... 😎

dilino
11. feb 2014

Skus si v lekarni kupovať zazvorove lizatka mne ked bolo zle a na zvracanie začala som lizať lizatko a to mi pomohlo nenapinalo ma na zvracanie vôbec mne bolo zle iba 1 mesiac potom nie ale to mi poradila kamaratka ked ona bola tehotna stoja asi trošku viac a uvidiš ale stale musiš mať pri sebe v kabelke pre pripad nudze vyskušaj mne pomohlo nič za vyskušanie nedaš malo by ti to pomôcť nakoľko to s vyrabaju na prirodnej baze a zvlašť pre tehotne ženy držim ti prsty.

zuzanka999
11. feb 2014

No.. ach to poznám.. ☹ od piateho do ôsmeho týždňa mi bolo tak zle že dobre som sa cítila akurát keď som práve dogrcala alebo keď som spala.. hrozné obdobie.. bola som zlá, podráždená.. myslela som že umieram 😖 Keď ti je zle až príliš, teda keď veľa vraciaš tak popros dr. nech ti dá lieky, viem že sú nejaké na nevoľnosť.. ja som celý deň len vylihovala, nedokázala som nič robiť.. veľa vecí mi smrdelo.. dokonca aj môj mm musel spať v kuchyni lebo mi smrdel haha 😀 ale našťastie to prešlo tak držím palce nech to máš rýchlo za sebou 🙂

ocko78
11. feb 2014

torekan cipky na predpis u gyn

marcela_mate
11. feb 2014

mne pomohol zazvorovy caj. trochu cerstveho zazvoru nakrajat, nie struhat, zaliat prevarenou vodou, pridat med a citron. a este studena voda s citronom mi pomohla. plus jest malicko a casto. drzim palce nech to prejde cim skor. mne to trvalo do konca 4 mesiaca :(

tinacho
11. feb 2014

Mne pomohlo jesť málo alebo len zobať, potom si hneď lehnúť. Ale najhoršie sú stavy keď to príde náhle a si zrovna v obchode a pod.......to sú stavy. Manžel sa ma pýtal že ako mi je strašne zle. Definovala som ako po dobrej žúrke na chate, keď sa vrátiš domov a 2 dni sa z toho dávaš dokopy a jediné čo chceš je spať. Asi tak by som to definovala. ☹ a tiež tá citronová voda je dobrá, ale mňa strašne bolí aj hlava ☹

miminkacik
11. feb 2014

mne hlavne na ranne nevolnosti pomahal ladovo vychladeny dzus.. vyskusala som vsetko mozne ale jedine toto mi pomahalo prezit rana

bianca
11. feb 2014

ja som prezila tehu do 6 mesiaca vdaka haslerkam ktore som nikdy rada nemala ale to bolo to jedine co ma zachranilo pred non stop nevolnostou

nelka341
11. feb 2014

zazvorovy caj 🙂 aj ked teraz uz ho ani vidiet nemozem ale vtedy to pomohlo

christie12
12. feb 2014

@ana2512 existuju homeopatika cocculine- v lekarni ich dostat, tie su na nevolnosti a mozu ich tehotne..
alebo ak ti je hned rano zle, skor ako vyjdes z postele nieco male zjedz (susienku, kusok chleba) aby sa ti dvihol cukor..pripadne glg coly pomaha..no a tie zazvorove lizatka, alebo zazvorovy caj..a treba casto po malych davkach jest a pit, malo by to na nevolnosti pomoct 🙂 drzim palce aby rychlo presli a tesila si sa z tehotenstva na 110%
a este zelene jablka mi poradili..tak vyskusaj 🙂

jannullka1
12. feb 2014

Mne bývalo zle do konca 4- teho mesiaca. Pila som zázvorový čaj a niekedy pomohlo, keď som hneď ráno niečo zjedla, skôr ako som vstala z postele. Takže som mala vedľa postele pripravený balík piškót a hneď ráno som si ich pár hodila do úst. Niekde som čítala že to pomáha, tak som to skúsila.

jumama
12. feb 2014

Nebyt hladna... maj vzdy nieco po ruke a keby ti zacalo byt zle, tak si daj hryzku. Mozno aj napit sa niecoho bystacilo, sama najdi, co ti chuti. Ja som mala v praci v supliku zazvorove keksiky, sa na mna pozerali kolegovia, ze kto im to tam obcasne chrumka 🙂

mon29
12. feb 2014

mne pomáhal kamilkový čaj .. tak skús .. držím palce nech to rýchlo prejde..

pampuli
13. feb 2014

Ahojte baby prosim poradte velmi sa bojim...sme v 8 tt..drobcek ma 13mm a srdiecko bije doktor povedal ze je vsetko v poriadku..zacalo som zvracat tento tyzden mala som 62kg a teraz mam 59kg., nic nedam do pusy...nezjem uz ani polievku zo vsetkeho mi je zle...vodu tiez uz nevypijem. ? Strasne malo vypijem za den ..zo vsetkeho mi je zle...vitaminy beriem iba kyselinu listovu jednu tabletku denne ...strasne sa bojim ze babatku nieco bude ☹ ptosim poradte

galaxy
13. feb 2014

coca cola 😉

danielahamar
13. feb 2014

zázvorové lízatká a zázvorové veci 😉 osobne mne nezaberalo vôbec nič, pri prvom som prvé tri mesiace ledva prežila, dalšie mesiace som sa už snažila prežívať, až do pôrodu, pri druhom som to zvládala lepšie, ale tiež až do pôrodu

milota164
24. mar 2014

zuvacie tabletky Rennie a pomahaju aj na palenie zahy

marian86
24. mar 2014

Mne pomohol, rano hned vypit matovy čaj, a niečo dat pod zub, potom ked som mala ešte nejake denne nevolnosti tak Tums cukriky/da sa kupit v lekarniach cca 3 eur/ , ale pomože aj zazvorovy čaj,

tinka43
10. apr 2014

mne zacalo byt zle od 6 tyzdna. a stale to pretrváva - celý den! je mi zle akoby od hladu a pritom vela jem! uz som pribrala 6 kíl! :/ dufam, ze sa to ukludni a upravi! ;)

loxa
10. apr 2014

zachod😀

stormie
10. apr 2014

Mne nepomohlo nic 🙂 schudla som, jedla som nasilu, do potravin som nemohla chodit lebo len pohlad na jedlo mi nerobil dobre

sziwi
23. apr 2014

Ahoj, ja som momentalne v 8 tt a mam rovnaky problem. Uz cca 3 tyzden zvraciam kazde rano, zo vsetkeho ma napina, je mi zle cely den od zaludka :( Musela som total prekopat jedalnicek, kym som ako tak prisla na to, co udrzim v sebe a co vobec nie. Okrem dojcenskej vody a ovocnych stiav do seba nedostanem ziadne tekutiny (ani len vodu z vodovodu, z tej ma priserne boli zaludok), z potravin som musela vylucit cerstve pecivo, dokazem zjest nanajvys chlieb, dvojdnovy je najlepsi 🙂 Ak ma pali zaha dam si polystyrenovy chlieb. Zelenina ma totalne nafukuje, takze to som vylucila uplne, aj ked viem, ze sa odporuca jej jest v 1. trimestri co najviac. Smola 🙂 Sladke veci nehrozia vobec, ani len piskoty :( A hlavne som sa musela naucit jest vsetko v malych davkach, niekedy aj kazde dve hodiny musim jest. Bola som u lekara, dal mi cipky Torecan, ale mam z nich zapchu, takze som ich prestala uzivat a ani sa mi nezdalo, ze by mi nejako extra pomahali. Co sa tyka pachov, tak to je cista katastrofa. Chladnicku ani umyvacku neotvaram radsej 🙂 Klasicky mi nerobi dobre ani vona kavy, vareneho jedla, proste je to celkom vtipne. Lekar mi povedal, ze ak by sa to stupnovalo a nedokazala by som udrzat v sebe za cely den vobec nic a schudla by som nejako radikalne, mam prist na infuzky. Vraj niekedy staci 2-3 dni a da sa to doporiadku. Nastastie, uz ako tak viem, ako tie najhorsie stavy obist, takze zatial sa do nemocnice veru nechystam :D Drzim ti palce!

lucieelle
5. máj 2014

Dievcata, tiez uz som z nevolnosti zufala ☹ Pomaly sa blizim k 12tt a uz 6-ty tyzden som PN co mi je stale zle. Najprv len ten pocit nevolnosti, nechut, zaludok na vode, migrenove stavy s prisernou bolestou hlavy..ale posledne 3tyzdne uz aj grcam, vacsinou doobeda, niekedy aj poobede, niektory den vobec. Uz neviem co so sebou! Skusila som Gastrotuss-hned isiel von. Pri prvom tehu mi bolo tiez nevolno, 5tyzdnov som bola PN, no o takomto case uz som bola v pohode. tentokrat je to horsie aj dlhsie a len sa bojim aby to vobec skoncilo. Naviac posledne dni uz aj malo pijem, za tych 5 tyzdnov som schudla skoro 6 kil, nechcem ist do NMC :( Este skusim ten Cocculine a citronady, snad nieco pomoze! Dakujem za rady, ktore tu uvadzate 😉

myryjam
5. máj 2014

Skus si precitat aj tuto diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/som-v-12-tyzdni-a-zvraciam-co-robit/

Mne bolo zle celé dni, vracala som do 5. mesiaca, niekedy som cele dni ani nikam nechodila...
Gynekologička mi predpísala Torecan (čipky), ten jediný mi zabral. Užíva sa pred jedlom. Žiadne čaje, ani sušienky ráno v posteli, ani zázvorové lízatká... nič nezaberalo... Jedla som hlavne sucháre. Po 5. mesiaci nevoľnosti samé od seba skončili, našťastie...

ivavadh
20. máj 2014

Ženy od 9 týždňa mi je zle každý deň zvraciam 2x ráno keď si umývam zuby a po obede celí obed skončí vo wc čo s tým cítim sa veľmi vyčerpaná ☹
Snažím sa veľa piť aj po zvracaní sa najesť no to napínanie ma privádza už do zúfalstva ☹

andrejka_misko
20. máj 2014

Ja som prvé tri mesiace nezniesla pach vareného jedla okrem pár pokrmov.. Takže som si vyberala neutrálne jedlá bez cesnaku cibule, jadla som jemné šaláty bez cibule a drsingov.polievky mliečne A jemný vývar ... Našťastie som mala len nechutenstvo ale nevracala som... Čo mi však najviac pomohlo pri nevoľnosti boli jablká.. Veľa jabĺk 😉 stále som mala v kabelke 2-3 jablká. A neskôr pomaranče.. Treba skúšať.. Po13-14 tt som postupne začala znášať všetko A znova mi začalo chutiť 😎 želám pokojne tehulkovanie 🙂