icon

Fajčili ste v tehotenstve?

elisella
29. jan 2020

Caute kocky chcem sa opytat.som v 13 tt podla lekara a tiez si pofajcim cigaretu este.s genetiky som mala dobre vysledky aj krv.tak sa chcem opytat,ci ue medzi vami nejaka co si v tehotenstve obcas zapali a ci mala vsetko v poriadku,co sa tyla dietata hlavne

elisella
autor
30. jan 2020

@vinejka6 ako prv som pribrala preto lebo som zacala brat femibion,tolko sladkosti by som jedla a uz sa to spomalilo nq cjvilku.co som pn tak sa snazim zamestnat.ja som brala aj na udrzanie plodu,mozno som tolko priberala teraz uz beriwm len femibion

denisa0504
30. jan 2020

Keď už ignoruješ väčšinu rád, že máš prestať a škodí to, a vkuse si hovoríš svoje, že veď všetko je ok a aj iné fajčiarky majú zdravé deti, tak si skús prečítať nejakú štúdiu.. napríklad hneď mi našlo túto a tu sa spomína len obdobie tehotenstva a pôrodu, tie štúdie sú aj o neskorších alergiách a iných komplikáciách ale to ti tu už písali, len to ignoruješ...
-Viaceré štúdie poukázali na to, že fajčenie tehotnej ženy zvyšuje riziko spontánneho potratu a to až o 28%, ako aj predčasného pôrodu (Lumley, 2001). Deti fajčiacich matiek majú nižšiu pôrodnú hmotnosť (Kukla a kol., 1999), pričom tu existuje negatívna korelácia s intenzitou fajčenia. V priemere jedna cigareta denne znižuje hmotnosť novorodenca približne o 12 gramov (Wald a Hackshaw, 1996), t.j. fajčenie 16 cigariet denne vedie k zníženiu pôrodnej hmotnosti dieťaťa asi o 200 gramov. V tomto smere je najškodlivejšie fajčenie v druhom a treťom trimestri, čo poukazuje na význam ukončenia fajčenia ešte na začiatku tehotenstva (Galloway, 2012). V štúdii ELSPAC sa u fajčiacich tehotných žien zistila častejšie proteinúria a častejší výskyt abnormalít placenty (Kukla a kol., 2001). Fajčenie tiež zvyšuje riziko komplikácií počas pôrodu ako aj perinatálneho úmrtia plodu. Okrem toho sa odhaduje, že asi jednu tretina prípadov syndrómu náhleho úmrtia dojčaťa spôsobuje vystavenie plodu tabakovým dymom počas tehotenstva, a to najmä fajčením tehotnej ženy, ale aj pasívnym fajčením (Mitchell et Milerad, 2006). Nepriaznivý účinok fajčenia na vývoj plodu potvrdili aj štúdie uskutočnené na Slovensku, keď sa u fajčiarok zistil vyšší počet predčasných pôrodov a vyšší výskyt nízkej pôrodnej hmotnosti (Pavúk, 2001). Avšak vzhľadom na to, že fajčenie počas tehotenstva sa vyskytovalo častejšie u rómskych žien, treba brať do úvahy možný vplyv ďalších spolupôsobiacich faktorov, ako sú neadekvátna výživa, konzumácia alkoholu a pod.

brita7777
30. jan 2020

@denisa0504 jej je to jedno chapes...je sebecka, mysli na postavu, kazda jedna z nas prezivala to iste co ty, nase tela sa menili a nie lahko sme schudli, ine lahsie ine tazsie...cigarety k babatku nepatria, ani doma ani na balkone, ani teraz ked sa vyvija..ak si to nepochopila, nie si zrela na dieta a porovnavas sa len s druhymi, co je chaba vyhovorka.

drozdajkahra
30. jan 2020

@elisella tak moja zlatá, ja čakám svoje druhé bábo a pri prvom som pribrala viac ako 30 kíl lebo som úplne zabudla na svoje zdravé stravovacie návyky, lebo môžeš žrať za dvoch a taak ale vieš co neľutujem po pôrode som krásne všetko schudla a dcéra je zdravá, teraz som 18tt a mam dole 2-3 kila, lebo sa snažím nežrať a hlavne mam pohyb, vieš ty keď sa zatnes tak schudneš ale keď teraz dymíš jak tatrovka tak tvojmu dieťatku to nepomôže... Vieš čo teba mi ľúto neje, len toho bábätka ktorému tak "zarabas" na zdravé organy, smutné že ani po toľkých správach si nepochopila a stále to obhajuje š, ale vieš ako... mudremu rozprávať nemusíš a hlúpy to aj tak nepochopí...

drozdajkahra
30. jan 2020

@vinejka6 nie nemá zmysel jej písať, keď ona sa ešte obhajuje, len toľko nikotínu, len toľko cigariet, ach... Vieš ona schudnúť môže ale dieťatku zdravie nevráti

thoughtfulweirdo
30. jan 2020

Na cigaretach nie je ABSOLUTNE NIC vhodne a zdrave pre kohokolvek, nieto este v tehotenstve. Uprimne nerozumiem, fakt nerozumiem, preco by niekto fajcil. Este aj alkohol ako-tak pochopim, ale cigarety? Aj ja som fajcila, do 18, kedy som okrem mozgu zacala mat aj rozum. Skus si precitat zlozenie takej cigarety a porozmyslaj, co z toho tomu dietatku urobi dobre

vinejka6
30. jan 2020

@drozdajkahra máš pravdu. Ja už ani nepíšem😇

bodka2213
30. jan 2020

@lucy0807 moja švagriná tak fajčila a má syna ktorému chýba jeden semeník . ..

ivca88
30. jan 2020

Fajčíš v tehotenstve len preto aby si toľko nepriberala ??
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wau..
To sa už ani komentovať nedá.

Ženy, tu sa nedá pomôcť. Len strácame čas.

lucy0807
30. jan 2020

Úplne zbytočná je už táto téma, zakladateľka si stále ide svoje, ona chcela hlavne aby ju tu fajčiarky uchlacholili, že je to ok 🙄 zbytočné to už vôbec komentovať a riešiť...

babatkoo
30. jan 2020

@elisella ja som pri synovi do 25tt fajcila max 2 cigarety a aj to som si z kazdej iba 3x potiahla takze 6 šlukov za den. Bola som v neuveritelnom strese pretoze predchadzajuce tehotenstvo dopadlo velmi zle (smrtou dvojiciek) presne v 25tt. Ked som zo synom presla toto obdobie prestala som uplne. Syn je nastastie zdravy. Teraz som opat tehotna a cigarety som odhodila uz v 6tt. Teraz som v 14tt a ano pribrala som cez sviatky a bez fajcenia 4kg. Teraz sa to snazim ,,zhodit" zdravou stravou a pohybom. Urcite mi stali tie 4kg + za to ze babatku nefajcim

nikiki29
30. jan 2020

@elisella načo si písala do fóra keď odmietaš akékoľvek rady a všetky iné názory ako ten tvoj? Či si čakala, že všetky ti tu teraz budeme tlieskať lebo fajčíš “menej”? No však hlavné je nepribrať, čo tam po dieťati... 😑

elisella
autor
30. jan 2020

@brita7777 niesom sebecka uz sa mi tazko dychalo rano a cigaretu vsetky som zahodila do kosa!!!

elisella
autor
30. jan 2020

@brita7777 ja som zrela na dieta narodila som sa ked vybuchol cernobyl a som uplne zdrava a mamina moja ked ma mala v brusku tak vdychovala do swba eate vacsi smrad a nic mi nieje

elisella
autor
30. jan 2020

Lenze ja som pribrala so 75 na 90 a to som este len v prvom ttimestti

terka224
30. jan 2020

@elisella kila budes riesit po porode. Ja som 4,5 mesiaca po porode a mam stale +10kg a svet sa nezruti

elisella
autor
30. jan 2020

@terka224 lenze ja by som sa nerada dostala ku 120kilom.ja som levica a ja mam tazke kosti mne sa tazko zhadzuje kila to ie na tom

terka224
30. jan 2020

@elisella a este som chcela. Ja som do 5teho mesiaca nic nepribrala, babatko bolo malinke, o dost mensie ako normalne. A ked som sa vyhrabala z toho smradu konecne, zacala som priberat pekne ja a aj babatko. Za 4 mesiace vyse 15kil som pribrala. A vôbec mi to nevadí.

amelia000
30. jan 2020

@elisella tak ale to ze si pribrala je vina tvojich stravovacich navykov. A vsetci mame tazke kosti

terka224
30. jan 2020

@elisella skus namiesto cigariet jest pravidelne, viac ovocia zeleniny, prechadzky.

elisella
autor
30. jan 2020

@terka224 keby bolo aspon yeplejsie aj to mam v plane ist sa prejst lenze nevychadzam zatial ci sa rozsiruje ta s ciny

queen_mary
30. jan 2020

@elisella preboha. Prosim ta bez von a prechadzaj sa. Do ciermeho brodu koronavirus tak skoro nepride.

basullinka
30. jan 2020

@elisella tazke kosti :D vyhovorka ako si ospravedlnit zle stravovacie navyky

terka224
30. jan 2020

@elisella ale toho sa neboj prosimta 😀 keby to je vonku na ulici, tak to uz mas aj doma na 100%

amelia000
30. jan 2020

same vyhovorky
@queen_mary

elisella
autor
30. jan 2020

@amelia000 to niesu navyky zaciatok som mala drasticky aj preto lebo som zacala brat femibion a t vkuse chute na sladke tam len vybehli 8 kil teraz co chodim k lekarovi su 7 kil

elisella
autor
30. jan 2020

@basullinka ja zijem uz roky zdravo ani sladku bodu nepijem teraz ano lebo mi chuti fanta ked si dam semtam

queen_mary
30. jan 2020

@amelia000 vidim. Ja som si sice raz za dva tyzdne jednu pukla, ale nachodila som kazdy den 5km, ovocne stavy, zeleninove smoothies. Tym sa neospravedlnujem, ale takyto pristup, ze pofajcovat si, byt doma, bez pohybu..urcite som nefajcila preto, aby som nepribrala 😅 ja som pribrala 30 kil a nelutujem ani jedno, pri kocikovani aj tak idu pekne dole

amelia000
30. jan 2020

@elisella aj ja mam chut na sladke..kazda ma chut na sladke a aha co jem ked mam chut na sladke aby som po porode nevyzerala ako vorvan.

queen_mary
30. jan 2020

@elisella no, priberanie patri k tehotenstvu. Pre mna to bolo obdobie, kedy som si dopriala. Lebo kedy inokedy? Zdvihni ritku, bez do prirody, do mesta, a aj chut na fajcenie ta na cerstvom vzduchu prejde. Plus dobry pocit, ze pre seba nieco robis.