Hnedý výtok v 5 týždni

eleona
10. nov 2012

Milé maminy,píšem za moju kamarátku!!!!!!Prosím, poraďte mi,vysvetlite,pomôžte!!! Napíšte mi váš názor!!! Vopred ďakujem!!!! Pred rokom potratila v 8.týždni. Teraz je v 5.týždni, začiatkom týždňa začala slabučko krvácať,lekárka jej predpísala akési tabetky na udržanie plodu. Na druhý deň mi povedala, že už krvácanie prestalo a všetko je ok. Lenže dnes mi napísala sms,že má hnedý výtok,že má pocit,že v brušku asi už nič nie je. Preto mám obavy,že opäť potratila. Prosím, ten výtok je normálny?Stáva sa to,že v prvých týždňoch môže krvácať? Je ešte možnosť, že sa plod udrží????? Som si vedomá,že nie ste veštice,ale možno máte skúsenosti. Veľmi sa trápim aj ja ☹

sisaha
10. nov 2012

@eleona hnedy vytok neznamena potrat. Kamoska by mala mat kludovy rezim na lôžku doma alebo v nemocnici a uzivat predpokladam, ze dostala Duphaston. Ak by zacala krvacat silnejsie, tak okamzite do nemocnice.

mircalla
10. nov 2012

Samozrejme to nemusi znamenat nic - rozsiruje sa maternica, len praskaju cievky. Je to dost pravdepodobne, ze je to len toto, spinenie byva na zaciatku dost caste. Ale zial aj moze, uz mna to bol raz zaciatok potratu. Dalsi dovod moze byt aj hematom, ten moze robit sarapatu,ale mne sa nastastie vstrebal.
Na druhej strane pri dalsom tehu som velmi silno krvacala, a nepotratila som, uz mam 2-rocneho krpca. Takze ani dokonca silne krvacanie nemusi byt potrat. Najlepsie ist skontrolovat hodnoty HCG z krvi, ma to zmysel, ak sa to zopakuje po 2-3 dnoch, mali by sa kazde 2-3 dni cca dvojnasobit, na sono by uz mohol byt vidiet plodovy vacok, ale nemusi. Nerobila by som panika, nech navstivi svojho lekara. A ano,kludovy rezim, tiez som dostala utrogestan (podobne ako duphaston). Ak vsak plod nie je geneticky ok ani 10 duphastonov nepomoze, ostava len verit a drzat palce. Opakujem, spinenie na zaciatku tehu nie je nic vynimocne, ma to kazda 3-4 baba, takze ziadna panika, ale lekarovi by som sla, teda s svojmu gyndosovi, nemyslim, ze treba utekat kvoli spineniu na pohotovost.

bubu1111
10. nov 2012

Ahoj aj ja som mala hnedy vytok skoro do polovice tehotenstva.... A chvalabohu så nic nestalo..ja som to tiez mala tak,zr tyzden klud aj dva potom dva dni vytok a dokola. Ale lekar mi nedal ani tbl ani kludovy rezim. Sup do roboty..ale radcej chodte k doktorovi.

verca6
10. nov 2012

ahoj,ja som mala vytok i krvacanie pri prvych dvoch tehu a potratila som.Pri dcere som mala vytok i silne krvacanie od zaciatku do 6 mes.,lezala som v nem.,brala cele tehu lieky a lezala som celych 9 mes.takmer bez pohnutia-dnes ma fesanda 3r.a zdrava,pri synovi som mala vytok i slabe krvacanie do 3mes-mala som kludovy rezim,hoci pri malej sa mi ho nedalo dodrziavat,ale dopadlo to ok a malyma 9 mes.a zdravy.Roztah maternice sposobuje i bolesti podbruska ako pri menzese a praskaju cievky.co sposobuje vytok alebo krvacanie.Takze to este neznamena,ze je tehu koniec.Drzim kamoske palce a hlavne nech co najviac lezi a pozitivne mysli a bude ok.... 😵

verca6
10. nov 2012

A zabudla som,urcite co najskor k svojmu gynekologovi...

eleona
autor
14. nov 2012

Babyyyyyy, som šťastnááááá!!!!! Kamoška dnes bola u lekárky...... 🙂 Srdiečko v brušku bije o106!!!!!!!! Ďakujem všetkým za rady, skúsenosti a povzbudenie!!!! Hneď mám krajší dník!!!

verca6
14. nov 2012

Supeeer.

bubu1111
14. nov 2012

No vidis super, len si treba davat aj tak pozor... pre istotu 🙂

kostickabonnie
14. nov 2012

ak, môžem prispieť do témy, potvrdili mi tehotenstvo 15.den po vklade mojho drobceka (IVF), ale odvtedy mam spinenie. Je zaujimave, ze nieco sa deje len v noci....rano sa zobudim a utieram svetlocerveny vytok....ten sa v priebehu dna zmeni na svetlohnedy a do vecera ustane...a na dalsi den je to tu znova. ☹ zatial nestresujem, len by som rada vediet pricinu....ci to sposobuje vlozeny utrogestan, roztahovanie maternice a praskanie ziliek len v noci alebo prebiehajuci hyperstimulak (zistili mi vacsie mnozstvo tekutiny v brusnej dutine, tak teraz pijem vela vela vody, aby sa vstrebala). Co myslíte?

pancuska
18. nov 2012

@kostickabonnie ahoj ja ti neviem poradit ale chcem sa opytat ze ci si nemala to brucho nejak nafuknute alebo bolestive ked ti zistili to vacsie mnozstvo tekutiny ....ja som tiez po vklade dneska 15den a tiez mi potvrdili tehotenstvo no neviem kolko bude drobcov....to spinenie som mala len na 7a8 den po vklade potom to uz prestalo.....

kostickabonnie
18. nov 2012

@pancuska blahoželám 🙂 áno mala som obrovské brucho ako v štvrtom mesiaci a tá tekutína ma tlačila pod rebrá a v črevách hlavne na bokoch ale už je to lepšie

hubka51
22. nov 2012

Baby ja sa opýtam ja som na začiatku 6tt zistili mi, že mám hematóm 😒 a tiež špiním, ale môj doktor mi dal len magne B6 a kľud na lôžku nič iné 😒 Myslíte, že to stačí?Lebo čo čítam tak väčšina čo máva hematóm tak dostáva niečo iné ako len magnézium.

sjuz
22. nov 2012

@hubka51 Aj ja som mala v 5tt hematom, ale spinila som len 1 den asi tyzden pred tym (len vtedy ma nenapadlo k lekarovi, kedze to bolo uplne malicko).a hematom bol asi 2.5x2cm, lekar len povedal, ze je daleko od plodu, a mam sa setrit. mne nedal vobec nic. A vsetko dobre dopadlo, na dalsej kontrole tam uz nic nebolo...

inivana
23. nov 2012

Ahojte... ja mam tiež potvrdené tehotenstvo gynekológom, som v 5tt. Mám hnedé špinenie. Vždy je len ráno keď sa zobudím a potom v priebehu dňa ani večer už nič... je to tak už tri dni. Dostala som lieky na udržanie plodu a nakázaný kľud na lôžku... neviete po koľkých dňoch by mali lieky zabrať a špinenie ustať?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre