Mám 22 rokov a som tehotná
Ahoj žienky, dnes som zistila že som tehotná. Menštruácia mi meškala 3 týždne tak som si spravila test. Mám z toho zmiešané pocity ale teším sa. Aj keď sme neplánovali. Ak sa môžem spýtať kedy ste mali prvé bábo? Ja mám 22 a možno je to ešte skoro. Bojím sa že to nezvládnem, nemám sa s kým o tom porozprávat. S mamou nemáme najlepší vzťah. Prepáčte že sa tu sťažujem ale vaše odpovede by mi dosť pomohli. Ďakujem ❤️
Ja mam 23 a svoje prvé babo som si porodila este ako 22 ročná a úprimne? Citim sa stará na prvé dieťa ... vždy som si chcela prvé porodiť v 20tich ale život mi to zariadil inak a som šťastná za moje malé klbko šťastia 🥰🥰
Ahoj prvé dieťa som mala v 22 rokoch. Ak máš oporu v partnerovi zvládneš to určite. Držím palceky.
25. Hned po skole. Nie je to skoro. Len sa dopredu zas velmi netes.... Nie kazde tehotenstvo je uspesne.. Pred tym som 2x potratila.
Ahoj, podľa mna je fajn byt mladou maminou 🙂 ja som otehotnela dokonca ešte skôr ako ty, na strednej. Skolu som si dokoncila na individuálnom pláne a dnes som externe aj na VŠ. Všetko sa da zvladnut, pokial máš oporu v partnerovi/rodine. Myslím že neexistuje niečo ako ideálny vek na materstvo
Ja som mala prvé v 21r není to skoro ❤️ a lepšie skoro ako nikdy 🙂
@ivangeline "Len sa zas velmi netes"? To naozaj? Nerozumiem, preco ma niekto potrebu pisat taketo komentare... naco tieto katastroficke scenare? Psychicka pohoda je velmi dolezita, babo bude predsa citit vsetok strach, stres, nepokoj... Z tohto sveta sa skutocne vytraca empatia...
@silvia1996 ehm.. Je na zaciatku tehotenstva. Stat sa moze vsetko. Vela krat som pocula ze prve babo slo tazko... A potom tie dalsie sup sup. Je to aj moj pripad. Takze je dobre sa pripravit na vsetko a najlepsie cim akor gynekolog, aby bola pod dohladom.
Ďakujem ženy za krásne komentáre.🥰
@ivangeline ďakujem za koment, ale naozaj nepotrebujem na takéto myslieť.
Ahoj ja som 1 x otehotnela ked som mala 21 a potretila som a hned o 3 mesiace som otehotnela a 22 som rodila dnes uz ma 17r a potom som mala dalsie 33 r a potom dalsie 36r .Nelutujem vobec ,ze som rodila ako 22r aj ked to bolo narocne .Neboj zvladnes to ,aj ked to bude obcas zahul ale zvladnes babo ti doda silu🙂
Ahoj.
Ja som otehotnela ako 20 ročná(v stabilnom vzťahu), porodila som ako 21 ročná minulého roku v septembri. Som mladá mama, pár ľudí ma stále tak neberie , no neriešim to.
Ako 15 ročná sa mi narodil brat, čiže som čo to o deťoch vedela. V rodine sme mali kopu detičiek, čiže som sa napočúvala rád a nastrážila dosť hodín....
Ale aj tak je to úplne iné mať vlastné. Nieje to ľahké, to určite nie. Ale podľa mňa v čom je rozdiel keď máš 21 alebo 31? Áno si už dospelejšia a le myslím si že to na veci až tak nemení...
Ps. Moja mamina mala prvé v 20, mňa v 28 a brata už po 40tke....vraví že čo sa týka stávnia a vládania jej bolo najlahšie s prvou( a to si robila VŠ) , no s bratom už vedela.čo a ako...
Ale určite ti zvládneš a je to naozaj to najkrajšie požehnanie čo ťa stretlo.
Ja som rodila ked som mala 21, otehotnela som keď som mala 20... ja som bola na výške (aj vlastne stále som :D) priateľ stála robota síce ale nejaké miliony nezarábal a náš vzťah, no čisto jak taliani :D bud sme sa milovali alebo nenávideli, bývali sme po podnájmoch... ešte pár dní pred tým, než som otehotnela som si nevedela predstaviť byť mama aj ked deti milujem a mám dve o mnoho mladšie sestry a priateľ tvrdil, že nikdy deti mať nechce.. teraz je presne rok od kedy som otehotnela, malý má 14 týždňov, môj priateľ je najlepší tato akého poznám, máme kúpený byt a zažívame najkrajšie obdobie života 🙂 a ja sa konečne cítim že môj život má zmysel a ten zmysel je môj syn <3 takže teš sa a užívaj si a hlavne nepočúvaj ľudí, ktorí sa ti budú snažiť tú radosť pokaziť 🙂
Ja mám 22 rokov a už mám 2 deti. Prvé keď som mala osemnásť a druhé keď som mala 21. 🙂
Mala som 18, keď som otehotnela. Syn sa narodil 2 týždne pred 19-timi narodeninami. 🙂
Ja som prvý krát otehotnela v 19tich 🤭 deň pred maturitou mi test ukázal // obavy boli, ale nepochybovala som o tom, že to zvládneme 🙂 Dnes má náš "malý" už 20, žije a študuje medicinu v zahraničí. V 24 k nemu pribudla sestrička, ta ma 15, no a po rokoch neúspechov teraz čakáme do tretice zas chlapčeka. Neboj, to zvládneš, ono to samo príde a všetko bude tak, ako má byť. Držím palce
Čerstvých 21😂 a ako 21 som sa vydala a porodila 😂 neľutujem .teraz ako 31 ročná mám čochvíľa 10 ročnú 😍
Ahoj, 🙂
Ja som mala prvého - syna v 22r, teraz mam 26r a mame už aj skoro pol ročnu dcérku, hypotéku na krku, ale je to fajn . 🙂
Mala som tiež 22.Ale bábätko bolo vymodlene vytúžené. Teraz ma moje bábätko 15 preč, a je to ten najlepší syn na svete. Aj dnes sme boli na prechádzke. Mam 38 a svoj kľud, necítim sa stará, myslím, že aj názormi ešte západnem do jeho sveta. Časom si uvedomíš, že to je to najlepšie, čo sa ti mohlo stať.
Je fajn mat dieta v mladom veku, ja som kedysi chcela do 25 stihnut dve, stihla som iba jedno a druhe uz neplanujem (porodit). Adoptovat, to uz je o inom. Ale aj jedno je dost, hlavne v svete a v spolocnosti v akej zijeme. Zvladnes urcite, nebudes mat na vyber koniec koncov. To, ci to bolo dobre rozhodnutie, zhodnotis na konci zivota 🙂 umenie nie je vynosit a porodit dieta. Umenie je vychovat z neho cloveka, ktory necha za sebou pozitivnu stopu, pomoze zmenit svet k lepsiemu. To uvidis az o par desatroci. Drzim palce, nech mas dobre tehotenstvo
Ja keby niesom na Vš by som tiež brala mam 21😁 podla mna to zvladneš ked budeš mať okolo 40 už budes mať pokoj 🙃a budeš aj vladat podla mna ovela viac ako baby čo rodia po 30 tke
Srdečne ti gratulujem! Dieťa je dar. Určite to zvládneš!
Neboj sa zvládneš to ja som mala prvé v 21 a druhuhe v 22 dve po sebe a zvládla som to. Držím palce
Dakujem baby ale dnes som dostala asi menštruáciu, od rána som mala silné kŕče. Vôbec neviem čo sa deje zajtra volám doktorke. 😔
@mariska1989 v dobrom závidím ❤️
Teraz je taka doba, ze je ludom podsuvane aby si užívali minimálne do 40 😀 akoby mat deti bol koniec sveta, koniec cestovania, záľubám...ja som mala deti tiez skoro (20+)a vôbec nelutujem. Su veľkí, môžme chodiť kamkoľvek spolu, rychlo budeme mat s mužom úplnú slobodu (myslím od deti🤭). Keby mam teraz porodiť, tak si to asi hodím 😄 tie prebdene noci mi dávali zabrať uz vtedy, nieto ešte vo vyššom veku. Teraz som uz rada, ze si nalejeme vecer pohár vína, porozprávame sa a mame svoj klud. Mozno je to sebecké,ale ja som rada ze uz nemam doma bábätká a som vďačná ze som si to obdobie odkrutila tak skoro.
@kozova87 není čo začína jemná puberta 😂
@mariska1989 no len moj bude v puberte keď ja budem mať cca 43,tak to neviem ako zvládnem😄ale vždy lepšie ako mať pubertaka po 50,to by ma asi vykotilo
@kozova87 môj oco má 62 rokov a čo chvíľa 19 ročného syna 😂 zažil si to obdobie a aj ja ..normal sa mi vysmieval rovno do očí 😂 mňa to vytáčalo on to mal zábavu
Čo by si nezvládla, svokra v 22 čakala už môjho muža a mala doma ročnú švagrinú 😁😉

Držím palce, ja som otehotnela v 24 roch plánovane, a poviem ti najlepšia vec na svete, že sme to tak chceli po prvé mladá mamička, nič nestratis ak si rozumovo vyzretá, robota bude ja mám teraz dve deticky, parádnu prácu a nikdo my neverí, že mám dve deti fantastický pocit, keď vidím niektoré iné mamičky čo vyzerajú ako babičky, a rodina podľa mňa bude v pohode nemáš predsa 16 rokov 😉