icon

Mám 8 mesačnú dcéru a som opäť tehotná

21. jan 2020

Ahojte, ako už z názvu vyplýva, potrebujem fakt cenné rady... Som dosť zmätená a priznám sa, že sme to s partnerom vôbec neplánovali. Už prvé bábätko bolo pre nás prekvapenie, aj keď sme sa tomu nebránili a občas mali nechránený styk. Tento druhýkrát sa nám pri sexe stala nehoda a ozaj by nás ani vo sne nenapadlo, že to skončí takto. Nevieme čo robiť. Keď čítam o potrate, tak mi to trhá srdce, že by som tak bezbrannému malému človiečiku niečo také urobila a ako sa poznám, určite by som si to neprestala vyčítať a obávam sa nejakých psychických problémov. Na druhej strane, nie sme v najlepšej finančnej situácii už teraz pri jednom dieťati, nie to ešte pri dvoch. Okrem toho máme napäté rodinné vzťahy ja medzi svokrou a opačne aj môj priateľ si dosť nerozumie s mojou rodinou. To veci nezľahčuje, pretože zo strany jeho matky, by sme určite žiadnu pomoc nemohli čakať. Keďže aj teraz sa k veciam stavia chladne. Z mojej rodiny tam šanca na pomoc určite je a viem, že by sa po čase tešili. Taktiež neviem ako by to bolo potom s materskou a či je možné, aby šiel partner na materskú somnou? Staršia bude mať v čase pôrodu 1,5 roka. Ďakujem za každú radu :(

lucinkab
21. jan 2020

@stanulienkat 👏👏😂😂😂😂👏👏👏👏👍👍👍👍

katkaos
21. jan 2020

@lucinkab Ano, presne. To iste si myslim aj ja. Tiez sme si nerobili deti s tym, ze ved nasi alebo svokrovci nam pomozu. Nikdy som s tym neratala. Sme uplne samostatni. Pri prvom porode mi zlomili 3 stavce a aj tak som s malou fungovala sama. Muz skoro rano do roboty a neskoro vecer domov. Kolkokrat ma muz nasiel plakat padnutu od bolesti chrbtice pri postielke, ked prisiel a bum rychlo smer Kramare. Mam kopu znamych, ktore maju jedno dieta a fakt nezvladaju zladit dieta a domacnost a ledva cakaju, kedy im dojde niekto pomoct. Nehovoriac o tom, ze pomoc pride s navarenym na niekolko dni, lebo ved mamicka nestiha 🙄 Neviem, proste dnesne mamy su podla mna naozaj velmi nesamostatne a hlavne vycerpane uz len z 1 dietata. Ale hlavne, ze vsetky bioriotokio veci a antiockovacie veci precitane na celom internete 🤷🏻‍♀️

lucinkab
21. jan 2020

@katkaos presne! V dedine mame taku.... A prestala sa so mnou bavit ked jej svokor vytkol ze ona nic nestiha s jednym deckoma ja mam dve a stiham sama vsetko vo velkom dome a peciem pecivo ( nemoze mi dcera drizdie) vypekam , tvorime s detmi,orerabame a som tu... A ona? Uff decko chore taksvojrovci behaju aby sa ona vyspala...

khoj4
21. jan 2020

Moja starsia ma 2 roky, mladsia 9 mesiacov a nedavno som zistila, ze som opat tehotna... Dve deti som zvladla bez problemov, kedze mi nic ine neostava zvladnem aj tri.. Manzel je cely den prec takze som s nimi sama.. Financne deti nie su az tak narocne, vacsinu veci sme mali od prvej a pre tretie asi ani nic nove nepotrebujem... Vsetko sa da zvladnut ak sa chce

boredka
21. jan 2020

@monikangel to nieje pravda. Subeh materskej a rodicovskej sa neda.

rovni
21. jan 2020

Medzi staršími mám rozdiel 17 mesiacov a tretie mám po 10 rokoch. Jednoznačne je lepší väčší vekový rozdiel,ten malý bol o držku,vôbec som si neužila ani jedného,ani druhého, neskutočne náročné fyzicky. Bábätko v kočíku,staršia ešte toľko nevládala chodiť,stále na ruky,malý prereval celé noci, potom bolo treba fungovať pri malej cez deň,keď spali naraz viem spočítať na prstoch jednej ruky.

miadi
21. jan 2020

@katkaos niektori stari rodicia na Sk pomahaju až privelmi. Poznam jednu mà 2deti v živote neuvarila jej otec im nosi navarene na niekolko dni non stop. A deti uz su v skole. Este spokojne zahlasila ze neupratuje.(bordel vecne) dalsia babka chodi s vnucatami vybera ich zo skoly na kruzky., dala synovi prachy na auto. A ked raz potrebovala odviezt na vlak tak jej povedali nech si nemysli ze ju budu vyvažat a to ma chudera jednu nohu kratsiu, cely tyzden sa im stara o deti kym dojdu oni vecer z prace a cez vikend ju nechcu ani vidiet ze si chcu užit svoju rodinku bez nej. (Byty maju v tom istom panelaku)no hruza ziadny extrem nie je dobry. Dopadnu ako kral Lear.

meq
21. jan 2020

Ja si myslim ze ked uz teraz vies ze by si mala vycitky prisli by a velke...
Kym mas rodinu strechu nad hlavoy a zdravie mas viac ako niektore ine zeny.
Jedno zvladnete. A uz si date proste pozor do buducna. Drzim ti palce.

mareszka
21. jan 2020

Ja som mala 10mesacneho syna ked sa nam podarilo IVF a som ostala tehotna ...tesili sme sa ale dostali sme aj šok ze budu dvojicky 🥰
Prve tehotenstvo IVF a aj druhe lebo som chcela TERAZ ALEBO NIKDY...Rok a 5mesiacov mal syn ked sa narodili dvojicky
Bez pomoci
Pomoc sem tam ked bolo deti chore vtedy som mala pomoc ...a sme tu
HEJ VIEM spanok 3hodiny denne ale my mamicky sme silne .
Teraz ma syn 6rokov 5mes a dvojky mali 5r.
A sa teším ze sú tu ..Full house mame ale teraz ze su väcsi som pochopila vsetko Lúbime sa 🥰🥰🥰
Neboj budes mat to tazke na zaciatku ale stojí za to 👶👶

zuzka1117
21. jan 2020

@lucinkab tak myslím že toto už opisujes trochu extrem. Myslíš že našim rodičom ich rodičia nepomáhali? To keď matke pomôžu rodičia to znamená že sa o dieťa nechce starať? Určite by starí rodičia nemali vychovávať, ale aj totálny nezáujem o dieťa je dosť smutný. Ja keď vidím ako moje deti zbožňujú starých rodičov a aké sú pri nich šťastné, tak mi je ľúto že niektoré deti to nezažijú. A samozrejme že im deti nenosím aby sa starali, oni sami volajú čo robia a či neprideme, alebo či ich nemôžu zobrať na výlet. Ja som mala tiež nádherný vzťah so starými rodičmi ako dieťa a trval až do konca , žiaľ už mám len starkú , ale pomáham jej ako sa dá. Proste rodina by mala byť naozaj rodinou

nevludna
21. jan 2020

@katkaos super, ze takto zhadzujes mamicky👌🏻👌🏻👌🏻 Urcite im to pomoze

autor
21. jan 2020

Ja vobec neocakavam, ze sa nam stari rodicia budu starat o deti, aby sme si mohli doma zadok vyvalovat. Skor mi ide o tie zle vztahy, ktore deti budu samozrejme coraz viac vnimat. A o prvotnu pomoc pri prichode z porodnice. Mne partnerova mama navarila a zamrazila jedlo, nech mam co na tyzden jest, ked prideme z porodnice a zosuladime sa. A varila to z nasho a nie z jej..Vnimam to pozitivne a vobec nie ako zneuzivanie. To som tym chcela povedat, ak ste ma niektore nepochopili. A taktiez si vyprosim, aby ma tu niekto prirovnaval k cigankam! Sme slusna rodina a neverim, ze niektora z vas nemala v zivote situaciu, kedy si s malou dusickou robila tehotensky test, lebo sa vam pri sexe stala nehoda. Ak nie, tak to sa tu pred vami vsetkymi sklanam ✌️

Zaroven dakujem za doterajsie reakcie a rady. Stale sme z toho poriadne v soku. Uvidime co prinesie cas.

boredka
21. jan 2020

Drzim palce nech to vsetko dobre dopadne. Mudrlantov si nevsimaj. Hlavne kazde dieta je ine a na to mnohe mamicky zabudaju. Ja som napriklad ani jedno nemala take ze nakrmim ulozim do postielky a same zaspi..to som videla u bratranca a pozerala som sa ako na prizrak ... cize velmi zalezi aj ake mas deticky

yvanka62
21. jan 2020

Ahoj, my sme na tom dosť podobne. Až na to, že keď naša dcérka mala už 5 mesiacov zistila som, že so opäť "v tom". Nebudem Ti klamať a snáď mi to nás malý nezbedník niekedy odpustí ja som cely večer a celú noc preplakala. Ráno už o 7mej som čakala na gynde a modlila sa, že 3 tehotenské testy sa "asi" pomýlili. Nepomylili sa. Pocity boli zmiešané. Manžel nefajčiar fajčil vtedy ostošesť. Ja kade som chodila, všade som plakala. Pocity boli zmiešané. Ako to bude zvládať s dvoma deťmi? Ako to budeme vôbec zvládať finančné. Bývame sami. Nikto nam nepomáha. Platiť hypotéku z jedného rodičaku dve deti? To sa dá???dá sa to. Ani neviem ako zbehol i ten rok malý Adam sa zviezol popri dcérke ani neviem ako. Nosil po nej aj ružové pyžamá a v pohode to zvládal. Každý deň je to lepšie a lepšie. Ak si myslíš, že moji rodiča mi začali pomáhať, opak je pravdou. Moja mama mi povedala, že ona zvládla dve deti (rozdiel 3 roky) tak to zvládnem aj ja. Bolo to ťažké, syn nám po nociach výstraja, ráno ma paliaoci od únavy a musím fungovať pri dvoch deťoch ako píla a to nehovorím, keď sú chorí. Jeden od druhého. Aaaale poviem Ti, nemenila by som, neľutujem. Dcérka má 2 roky syn 1 rok. A je to už len lepšie, hrajú sa spolu, bijú sa, plaču spolu, kúpu sa silu ani ne iem ako to ide sa z peňazí vyžiť je ťažké v dnešnej dobe aj keď deti nemáš ale naučíš sa, my sme sa naučili. Keď manžel nabehne v čase akcie na plienky tak len všetci cumia koľko toho kupujeme 😂. Co sa týka materskej. Ak manžel pracuje a teraz na dieťa berieš rodičak, tak zastav ho a o nech berie materskú. Neviem ci ty máš nárok na materskú, ale ak si ešte zamestnaná a brala si pri prvom materskú tak potom požiadaj aj pri druhom. A keď skončíš tak nech ide na materskú manžel. Pokiaľ viem, manžel môže brat materskú na pve dieťa, ty môžeš poberať materskú na druhé. A co sa týka vzťahov v rodine, neeeblazni. K životu potrebuješ len deti a manžela. V žiadnej rodine nie sú vzťahy tip top.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zuzada29
21. jan 2020

Ja som pred rokom mala 4 mesačne druhé dieťa a zistila som že som tehotná. Teraz máme doma krásnu 2 mesačnú slečnu. Bála som sa aj ja ako to zvládnem, aj slzy boli, ale je to radosť ich vidieť všetkých troch spolu. Držím palce.

dismonika
21. jan 2020

Ahoj, ja som druhý krát otehotnela keď mala staršia dcéra 3 mesiace a tretí krát, keď mala prostredná dcéra 8 mesiacov. Teraz mám deti vo veku 5, 4 a 3 roky. Aj keď je to niekedy o držku, dá sa to zvládnuť. Držím palce, deti budú parťáci 😉

rencazranca
21. jan 2020

Ja som mala to isté len s tým rozdielom, že najstarší syn mal 18 mesiacov keď som otehotnela druhý krát s dcérou a keď mala 4 mesiace, tak bum ďalšie tehotenstvo, druhý syb v poradí. A keď mal 7 mesiacov, tak znova dve čiarky na tehotenskom teste. Deti sa mi narodili v rozpätí 4 a pol roka a všetky som rodila cisárskym. Starala som sa o ne sama spolu s manželom a zvládli sme to. Na pomoc rodiny som sa nemohla spoliehať, oddýchla som len vtedy, keď ich manžel vzal na víkend na chatku. Neboj sa malé deti, malé starosti, veľké deti veľké starosti. Teraz naše deti majú od 15 do 19 a pol a sú samostatné jednotky a teraz je to náročné, hlavne prijímať tie ich názory a výmysly. Držím palce,m všetko sa dá zvládnuť, hlôavne kľud a pokoj, žiadne stresy.

alexandra1509
21. jan 2020

Ja mám 4 deti medzy druhým a tretím rozdiel 13m

tomama
21. jan 2020

Keď moje prvé dieťa malo 10 mesiacov, tak sa mi už narodili dvojčatá. Prvý rok bol veľmi náročný, ale potom už stále čoraz lepšie. Teraz majú všetci traja 7 rokov a už je s nimi dobre.

mariazizakova
21. jan 2020

My mame rozdiel 1 rok a 4 mesiace a muz je uz somnouesiac doma uzivame si obaja matersku ja som s mladsim a on so statsou dcerou. Je to paradicka. Dcera braceka lubi. 😊Drzim palce. Dufam ze budete nakoniec radi

kika147
21. jan 2020

Najkrajšie čo môžeš dieťaťu dať je súrodenec ❤️ Medzi mojimi deťmi rozdiel necelý rok a nemenila by som síce budeš unavená ale stále šťastná keď sa na nich pozrieš 😊 a ak by si šla na potrat asi by si si vždy dávala otázku aké by to bolo ak by si na ten potrat nešla 😕 ale musíš sa ty rozhodnúť .. priznávam že tiež som sa veľmi bala aké to bude ale je to super deti rastu ako z vody ani neviem ako ide čas 🤔 budeš mat kruhy pod očami ale zato budeš šťastná 😊❤️

jahodka11
21. jan 2020

Pozri,mam kamosku,co sa jej to tiez stalo....v pohode zvládli...a druhu,ktora mala z dve deti a otehotnela znovu....vsetko zvládli....tazko,lahko....neboj nic...date to!

kratulka
21. jan 2020

Ja mám 15 mes.rozdiel.... sú super spolu... vekovo príbuzní... bude to náročné a krasne . .a nie nemožné

kratulka
21. jan 2020

A aby som dodala... sama .bez pomoci..chlap vzdy prec a zvysok rodiny chodili sem tam.na návštevu.. nie pomoct

slniecko213
21. jan 2020

ZVLÁDNETE TO! A bude to úžasné! Zo začiatku možno (podľa toho, čo píšeš, aj finančne) náročnejšie, ale bude to super. Nad tou druhou možnosťou (potratom) ani neuvažuj! Už teraz, keď si na to pomyslíš, vieš, že budeš mať depresiu a že Ťa to bude do konca života mrzieť a tisíckrát za deň si položíš otázku, či to bola naozaj nezvládnuteľná situácia, keď ste jednoducho zabili (lebo to je potrat) Vaše druhé bábätko... nie je to plánované, tomu rozumiem, ale si z toho iba zaskočená, to je normálne... po úvodnom ťažšom období, budete šťastní, že ste všetci spolu.

ivangeline
21. jan 2020

A čo robia tie, ktoré majú dvojičky a nebodaj trojičky? Určite to zvládnete. Môj mal teraz rok a do mesiaca bude mať sestru.. xD Tiež šok ale nejako sa to zvládne. Deti vyrastú a ja aspoň nebudem musieť byť na materskej neviem ako dlho..

kailinka
21. jan 2020

Ja som tiež otehotnela, keď mala staršia 7 mesiacov, no ja som chcela hneď druhé😊u nás bolo najhoršie obdobie kolík od tretieho týždňa druhej dcérky, ktoré trvali cca mesiac vďaka Bohu že tak krátko +staršej išli prvé zúbky🤯🤯🤯.... veľa sme sa nosili, či v šatke zo začiatku, od pol roka v nosiči a vďaka týmto pomôckam sme to prežili a zvládli😊mohla som v kľude lietať za staršou, po ihriskách, prechádzky... a vôbec neľutujem, že som sa na to dala... jasné, je ťažké skĺbiť spánok staršej s mladšou, ale ono sa to nejako samo nastavilo a fungovalo nám to dá sa povedať od druhého mesiaca najmladšej a stále funguje... a keď vidím, ako sa spolu smejú a robia somarinky tak vôbec to neľutujem a som šťastná, že ich mám... 😊😊😊

frndza
21. jan 2020

Ja mám medzi dcérami rozdiel rok a 4 mesiace. Zo začiatku my pomáhala mamka. Staršia dcérka sa učila už zvládať niektoré veci sama tak to išlo jednoduchšie. Viaceré maminy mi vraveli ze ma obdivujú že som sa na to dala ale neľutujem aj keď nie vždy to bolo jednoduché. Teraz sú ako jedno telo a jedna duša. Mám syna ktorý je starší od nich o 7 a pol roka a skoro 9 rokov. Takze viem posúdiť aj väčší vekový rozdiel aj menší. Neváhajte a choďte do toho. Aj my sme to mali kadejaké s financiami ale zvládli sme. Držím palce

katulka1141
21. jan 2020

Ahoj ja mam 35 moj skoro 38.otehotnela som tak ako ty. Mame aice starsie dieta, ale toto sme neplanovali. A ver mi je to tazke sa zmierit. Moj bol velmi proti tomu aj teraz niekedy povie, ze ci nam to bolo treba., ze sme si uz mohli v klude zit a twraz cely kolotoc od zaciatku. Na mna sa nalepili kadejake zdravotne problemy. Ale verim, ze babo bude ok a aj v to, ze muz sa bude tesit. On to tachsie preziva ako ja. Tiez nemam narok na materksu cize mam len rodicak a opatrovatelsky. Ziadna slava. Ale verim, ze to zvladneme a zvladnete aj vy