Maminy, pomôžte mi - som tehotná v núdzi
Ahojte zienky. Viem, ze kazda mame akesi svoje problemi a kazda z Vas, ktore ste v ocakavani, sa tesite. Nechcem Vas deptat mojim strucnym pribehom. Chcem len poprosit o radu.
Som tehotna 10+4, avsak mam velmi velke problemi, ktore ma normalne posuvaju k myslienke na UPT.
No nechcem to samozrejme ale spravit. Nemam byvanie, ani peniazkov na rozdavanie avsak ani nespolieham, ze mi da niekdo nieco zadarmo. Nie som leniva, nevadi mi praca. Chcela by som ustat a zvladnut tuto moju situaciu no sama to nezvladnem. Prosim Vas nepoznate nejake organizacie alebo nieco podobne pre mamicky v nudzi? Zial nemam ani na kocik ani na postelku. No uz ked ho mam priviest na svet, neviem si predstavit, zeby malo ist odo mna prec na adopciu a pocit ze tam niekde je... Prosim poradtte mi, kam sa obratit? Dakujem velmi pekne za Vas cas a ochotu.
@hrusticka22 napísala som ti, ale neviem ci ti to prišlo 🤷♀️
@hrusticka22 napiš si na profesii životopis, zverejni ho na profesii, vytlač si ho niekolkokrat, pobehaj obchody v Europe, je leto obchody, reštiky hľadajú brigadnikov , je mi ľúto čo sa ti stalo a ako si otehotnela, ale mala by si to riešiť, s niekým sa o tom porozpravať, máš nárok na výživné, keď ho odmietne platiť on bude ti ho platiť štát, aj pri minimálnej výške je to aspoň niečo na mlieko až nebudeš dojčiť alebo na plienky
@hrusticka22 pobehaj restiky, kuchyne, či nepotrebujú brigádnika, pomocnu silu do kuchyne, zemiaky čistiť a tak.....
@hrusticka22 ahoj, pozri alexis.sk,pomoc maminam,tehulkam atd.Neviem odkial si,u nas je moznost ubytovania pre mlade tehotne alebo mamicky v nudzi,len je to limitovane vekom.Urcite skus Cerveny kriz,poradia aj s byvanim a najdes tam kopu veci,aj novych(ja aj kolegyne tam vozime)Vacsina krajskych miest ma moznost ubytovania pre soc.slabsich,len to skoro nikto nevie,nemyslim utulky pre bezdakov apod, spytaj aj na mestskom urade.Casto maminy v podobnej situacii hladaju spolubyvajucu a spolu to daju aj financne aj si pomozu.Pracu chyznej v tehotenstve ani nehladaj,dlho ju nebudes vladat vykonavat.Za 2-3mesiace ti bude brusko prekazat.Nemas rodinu, kamaratku?Pracujem v inej aj ked trosku podobnej oblasti a poznam vela mamiciek aj mladunkych,dali to samé aj dostudovali,len potrebovali pomoc centra alebo socialnej kuratorky.Urcite sa obrát aj tam ak sa ti uplne samej nebude darit.Maju aj psychologicku,pomoze to kolkokrat len sa vyrozpravat a nabrat silu. Drzim palce
@lalenka33
Lalenka, dakujem za prejaveny sucit. No stalo sa. Ale som dospela, musim to zvladnut. Su zial dievcata, ktorym sa to stalo alebo stava na strednej a pod. Ja musim mat uz psychiku pod kontrolou. Presla som si prvymi dnami strasnymi pocitmy, preplaka dni/noci, ale musim ist dalej. Sice netvrdim, ze ma to uz nikdy nenapadne, alebo ze som sa nepohrvala prave preto si "to" vziat prec, lebo pripominat mi to co sa stalo bude, ale nejak bolo a nejak bude. Musim mysliet na to, ze je niekde nikedo stale na tom horsie nez ja aby som sa nenasla iba pri sebalutosti.
😌
Dakujem za radu ohladne prace.
@hrusticka22 pozri www.zachranmezivoty.sk, ja som tam tiež dala veci po malom
@kubkovamama
Ahoj. Kamaratku mam, ale nevie o tom vobec, co sa stalo. Nevie o tom nik, iba tu zienky, co to citaju a gynekolog. Ta kamaratka bola na UPT pred dvoma rokmi lebo je priatel spravil sprostost a jedno dieta uz ma. A ked som sa z nej snazila dostat reakciu (len som neuviedla mna ale akoze kamaratku) tak ma jej reakcia (dost nepekna) vemi zamrzela a zarazila. Tej by som to po tom vsetkom aky postoj ukazala povedala, ako poslednej. A tak som si to nechala vsetko pre seba.
Mamka ma dost svojich starosti a sestra ta keby ma nahodou prichylila, tak by mi to dala pocitit..s otazkami dokedy tam budem...nepovedala by to ale spravala by sa tak, ze jej tam po tyzdni vadim...mozno keby som jej hned este pred prichodom z porodnice dala 500e tak by ma tam mesiac nechala...takze preto sa tu obraciam o akekolvek rady a nasmerovanie ma na organizacie abo hoc co, lebo rodinu si nevyberame a zda sa ze principy nemame rovnake vzdy s kazdym...
Dakujem pekne za reakciu a isto sa pokusim vyskusat co najviac moznosti z uvedenych v diskusii 😊
Aspon takto sa clovek neciti na to tak sam...
Môžeš napísať aj sem - https://www.facebook.com/bertonitrianskepravno/ - posúvajú veci čo im nosia ľudia zdarma a nielen oblečenie, topánky, hračky a veci pre detičky, ale často aj potraviny, drogériu, knihy, zariadenie do bytu...napíš im v akej situácii sa nachádzaš a oni sa ti pokúsia pomôcť ako budú vedieť, podobná pobočka je aj v Prievidzi - https://www.facebook.com/groups/BerToPD/ a myslím, že chceli aj vo Zvolene spustiť prevádzku, ale to neviem či sa ešte len pripravuje, alebo už otvorili. Treba si prezrieť ich FB nástenku -hlavne na tej prievidzskej, ľudia často píšu aj priamo na ich stránku, čo chcú darovať, určite si niečo nájdeš, čo sa ti bude hodiť. Držím ti palce, a dúfam, že sa ti podarí nájsť prácu, kým pôjdeš na materskú, príp. ľudí, ktorí ti pomôžu so všetkým, čo budeš potrebovať 🙂
@karmen118
Ahoj. Pekny vecer.
Dakujem aj Tebe velmi pekne, ze si si nasla cas a nasmerovala ma niekam, kde mozu pomoct.
☺ je to ozaj pekne ako dokazu ludia pomahat 😊
https://www.zachranmezivoty.sk/. Aj ja odporučam tento projekt. Tešia sa s každého dieťaťa ktorému môžu pomôcť. Držím prsty a prajem veľa síl a zdravia. ❤️
Uvaz sama, ale lepších možností je veľa,než obrátiť sa na týchto fanatikov...
@bluka2
No pozerala som to, tak ako vlastne vsetko, co mi tu zienky posielali za stranky ci odkazy na linky...ale charity/cerveny kriz je asi TOP klasika a mamicky na bazaroch, ci darujuce na FB.
Predovsetkym byvanie a to mi najskor pomoze ako uz pisali zienky UPSvR alebo cerveny kriz. A aspon brigada.
@hrusticka22 drz sa, ideš na to rozumne, kľudne daj neskôr vedieť, ako sa ti darí
@hrusticka22 poradna alexis. alexis.sk a este kmotricky.sk
@hrusticka22 v okoli trencina na fb pomoc rodinam a v BA kludne aj oz navrat
@bluka2
Termin porodu je cca 18.2.
Ale isto sem zienkam napisem, ako a v com som pochodila, no za tolke rady a za tolku snahu si to hadaj aj zasluzia vediet. 😊
Dodali ste mi kludu, ze sa vsetko zvladnut da.
Ste uzasne 😍 a samozrejme i Tebe velka vdaka. ❤
@juliet86
Ahoj. Pekny vece. Prepac ze sa pytam trochu sprosto, co to je oz navrat?
Dakujem 😊
@hrusticka22 neviem odkial ste.. Ale
jozefinium.sk
@hrusticka22 - ahoj vidím že ti tu žienky poradili uz asi všetko čo sa dalo ja ti len chcem napísať že sa veľmi teším že sa tu nájdu aj ženy ktoré si aj za týchto okolností dieťatko nechajú. Si úžasná a silná žena. Želám ti aby všetko dobré dopadlo a tvoja situácia sa vyriešila a prišli už len pekne a radostné dni.
@hrusticka22 ja som v bb písala o mestskom úrade, oni zastrešujeu sociálne bývanie. Upsvar ti môže pomôcť s nejakymi prispevkami finančným možno.... ináč, niektoré mesta poskytujú aj jednorazovú finančnú výpomoc, opäť cez mestský úrad. Budeš otca vydávať do rodného listu? Pýtam sa kvôli výživnemu.
@rubinka
Jeej ako pekne napisane 😍. Potesilo. No silna ani nie, kedze UPT mi hlavou uz prebehlo. Dufam, ze bude, tak ako pises Rubinka 😉.
@ukulela
Nie, nie. Nebudem. Pridem sice o peniazky od neho, ale nechcem, aby mal potom vsetkom co i len s nami nieco spolocne...neviem, ci si citala, ako k mojmu otehotneniu prislo... 😌
@bluka2 tiež mi padla sánka,keď som prečítala príbeh ,že čaká šieste dieťa, manžel 3 roky bez práce, žijú s rodičáku a prídavkov, ona skončená inžinierka, ale Boh ju povolal stať sa matkou..len financie jej zabudol poslať,ked ju už povolal..takým by som ani cent neposlala, peniaze a robotu nemajú, ale deti robiť budú.Ale meno Záborská hovorí za všetko.
@hrusticka22 na facebooku si daj do vyhladávača slovíčko darujem a vyhodí ti kopec skupín, kde ľudia darujú rôzne veci, sú aj špeci skupiny pre mamičky, pre ľudí v hmotnej núdzi, fakt tam zohnáš úplne všetko, čo bude bábo potrebovať
@hrusticka22 https://www.seddebora.sk Horna Micina a este v sasovej je https://www.mcmamina.sk/nova_stranka/ kde si mozes prist zadarmo vybrat z veciciek pre dieta. Nosia to tam mamicky, ktore uz nepotrebuju a kto potrebuje moze si vziat.
skus stranku podajdalej.sk - su tam inzeraty ludi co chcu nieco darovat, aj dopyty ked nieco potrebujes. Najviac ficia potreby pre deti, na inzeraty je dost odpovedi.
Skus napísať do alexis poradne

@lalenka33
Ja pozeram kazdy den nie len na profesii.
No skus napisat, kolky sa ozvu a ked sa ozvu co napisu.
Nechapem zmysel uz tych inzeratov..ale to je uz na inu temu...