icon

Manželka je v 11 týždni a stále jej je zle. Prejde to?

marekdianka
29. jan 2013

Je jej zima, vadia jej iste vone citi sa unavena a podobne

Strana
z2
jaruska8
29. jan 2013

@marekdianka Verím, že v druhom trimestri to prejde. 😉 A bude si tehotenstvo užívať a vy s ňou. 😉

fabant
29. jan 2013

je to velmi individualne... 😔 niekedy zacne byt maminkam zle az ku koncu tehotenstva...niektorym nikdy...niektorym sa akoby fazy viackrat cez tehu zopakuju... 😨 takze...ono to prejde...no kedy...to myslim nikto dopredu nevie ;)

janie80
29. jan 2013

@marekdianka ja ta asi nepotesim... Mne bolo zle cca do 22-23tt... Unavena som stale a tiez niektore vone mi vadia stale... Drzim palce, nech to cim skor prejde... 🙂

renab
29. jan 2013

@marekdianka ani ja nepoteším. 3x tehotná, 3x nevoľnosti počas celej tehotnosti - od počiatku, až na pôrodnú sálu.
takže pre mňa platí - ak chcem schudnúť, stačí otehotnieť.
ale väčšine mamičiek to prejde 😉

janie80
29. jan 2013

@renab ja som mala pred tehu dost dlho problem schudnut a akonahle som otehotnela a grcala, islo 11 kil dole... 😅 Zatial sa vratilo len 10... 🙂

3kolka
29. jan 2013

@marekdianka No tak v prvom tehotenstve som nevoľnosti z vôní a únavu mala cca do 12týždňa.A teraz som v 22tt a únava,nevoľnosti trvajú ešte stále... 😉

drobcek26l
29. jan 2013

@marekdianka Nebojte sa ono to prejde. Aj keď ani ja vás nepoteším mňa to prešlo až v 5 mesiaci a v ôsmom sa to vrátilo. Prvé dva mesiace som nebola schopná takmer žiadnej roboty bolo mi zle od rána do večera aj keď som nevracala ale bolo to strašné. Viem že to bude ťažké ženu pochopiť ale skúste to a budete jej veľkou oporou. 🙂

renab
29. jan 2013

@janie80 ja som pri všetkých troch deťoch išla do pôrodnice ľahšia, ako pred otehotnením 😒 . a keď mi niekto povedal, že tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy - vraždila by som. viem si predstaviť aj krajšie...

janie80
29. jan 2013

@renab ked to cca v mojom 20tt povedal ktosi v telke, jedno stastie, ze som nemala ovladac v ruke, lebo ta obrazovka by bola vazne ohrozena... 😀

sisaha
29. jan 2013

@marekdianka mne nevolnosti skoncili ukoncenim 12tt, u kazdeho je to indi vindi.. Ale do 12tt som bola ako chodiaca grcka...(pardon za vyraz)

cawes
29. jan 2013

ani ja nepotesim, mne bolo zle do 6 mesiaca, ale tak ze som musela chodit uz do nemocnice kazdy druhy den kontrolovat vahu. Potom ked mi nebolo zle som aj tak do konca tehotenstva poriadne jest nemohla, nevracala som ale bolo mi stale tazko. Plus dalsie ine veci sa prihodili

lelek1
29. jan 2013

mne zial bolo do 20 tyzdna zle, 2 mesiace v nemocnici na infuziach ☹ , najhorsie obdobie mojho zivota

jarmillka
29. jan 2013

@renab Presne tak aj ja...zvracala som ešte aj tesne pred porodom..brr...

katecameron
29. jan 2013

mne bolo zle do 20tt pri oboch detoch a to tak ze som fakt len lezala v posteli

renata5
29. jan 2013

mne bolo zle cele tehu

tremonti
29. jan 2013

Mne skoncili akoby zazrakom po ukonceni 12 tt.dovtedy som kvoli tomu schudla 3 kila.

henikav
29. jan 2013

@marekdianka proti tehotenskym nevolnostiam xistuje niekolko trikov, kazdy ma odskusane nieco ine, ale napriklad casto pomaha to ked jej je na zvracanie, aby si rano pred vstanim z postele dala suchy keksik, napriklad nejaku susienku alebo marina keks. Pretoze najhorsie byva ked ma prave prazdny zaludok. Okrem toho su aj lieky proti nevolnosti v extremnom pripade, o tie treba poziadat lekara. No a treba si hlavne uvedomit, ze vselijake neprijemnosti Vas budu sprevadzat pocas celeho tehotenstva, okrem nevolnosti to moze byt naladovost, palenie zahy, kadejake pichania, natahovanie bruska, ako vela inych este neprijemnejsich priznakov. Na toto vsetko neprijemne zabudnete velmi rychlo pri pohlade na Vase babatko. Vela stastia Vam a hlavne vela trpezlivosti a podpory manzelke, ved tych par mesiacov stoji za to vydrzat

jancamad
29. jan 2013

aj mne bolo veľmi zle na začiatku, skončila som kvoli tomu aj v nemocnici lebo som vyzvracala aj čistu vodu. takto mi bolo až do chvile ked som zacitila prve pohyby dievok🙂
čo sa tyka toho, že je citliva na vone, tak ja som nemohla ani chladničku otvoriť. o varení sa radšej ani nebame🙂 strašne mi všetko vadilo.
mavala som ešte prišerne migreny. nemohla som fungovať. takto to všetko trvalo asi do toho 20-22tt potom akokeby utlo a vobec nič.

zuzulica
29. jan 2013

@marekdianka Snáď prejde, niektoré to drží dlho. Mňa to držalo do 14tt, nemohla som okolo kuchyne ani prejsť, všetko mi smrdelo a napínalo ma, stačilo, keď som pozrela na neumytý riad. Celé dni som ležala a večer o 19:00 som zalomila.Môj mi chodil do lekárne kupovať lízatká proti nevolnosti Gravipop, veľmi mi pomáhali a ešte som jedla 3x denne pyridoxin, ten mi odporučila lekárka, je to vitamín na podporu trávenia skús. Hlavne musí stále niečo uždibovať, to je najhoršie keď zostane prázdny žalúdok. Drž sa 😉

marekdianka
autor
29. jan 2013

@henikav na zaludok byva casto zle ale za celych 11 tyzdnov este negrcala

marekdianka
autor
29. jan 2013

aj teraz uz spi, ja som prisiel z prace tak som prisiel kuknut a milo ste ma prekvapili, ze tolko zien reagovalo na diskusiu...dakujem

nanulik
29. jan 2013

@marekdianka ja som našťastie ani raz nevracala ale zle mi bývalo. pomohlo mi ked som si hned ráno, ešte než som sa vôbec postavila z postele dala jeden keksík, najviac mi chutili klasické bebe (nie čokoládové). a nezniesla som smrad z chladničky a surové maso 😝
ak manželka môže nech vela oddychuje. ja som bola stále unavená 😀

slady
29. jan 2013

@marekdianka vrele odporucam kazde rano salku zazvoroveho caju, mne pomohol neuveritelne, len netreba vynechat lebo to zase pride 🙂

slniecko77
29. jan 2013

@marekdianka mne byvalo zle do cca 18tt, tiez som nezvracala, ale zaludok som mala ako na vode, nic mi nepomahalo, manzel pokupil cukriky proti nevolnosti, susienky..nic..snazili sme sa chodit na dlhsie prechadzky nic
..jedine ked som spala tak mi nebolo nevolno..tak som sa snazila spavat co najdlhsie..co v tom obdobi nebol problem 😉
..niektore zeny maju nevolnosti kratsie ine dlhsie..treba len vydrzat, ked jej budes oporou tak to zvladnete 😉
..vela stastia 😵

denisa3108
29. jan 2013

😵 mne bolo tiež zle na začiatku od 6tt. do 26 tt. a to dosť.žiadne varenie ,pečenie,káva,korenisté veci,atd,potom prišla unava-unava a vela spánku 🙂 🙂
len jedna vec mi pomáhala pri nevolnosťi- budeš sa smiať no bolo to vždy 1čerstvé JABLKO :D to mi vždy napravil žaludok a veci okolo toho 🙂
ale časom to prešlo :D a potom som bola v starých kolajách,prechádzky ,pečenie, varenie, atd 🙂
držím palce 🙂 a vydržať :D 😉

stanislava2
29. jan 2013

aj mne pomohol zázvorový čaj ale ak by to bolo ako u mojej kamošky naozaj vracala cele tehotenstvo a čim bolo babo väčšie tým to bolo horšie.Dieta jej tlačilo na pečen mala zle vysledky a babätko muselo v 34tt von nakolko boli v ohrozeni života aj mamina aj dieta.Teraz oslavila rok a je to krásna slečna.Ak je manželke velmi zle (vracanie)treba aby to povedala lekarovi a bola naozaj sledovaná odborne nie je to sranda.

simuska1976
29. jan 2013

Mne kazdodenne nevolnosti prestali v 5.mesiaci, teraz už len sem tam. Pozitívne je, ze kým ma nevolnosti mimi je v poriadku. Mne ked pri treťom tehotenstve prestali v 8tt male už bolo bohužiaľ mŕtve. Teraz som si pri každej nevolnosti hovorila, radšej nech mi je zle, ale viem, ze mala je v poriadku. Aspoň niečo pozitívne. Len sa o ňu pekne staraj, žena v tehotenstve potrebuje manzelovu oporu oveľa viac ako inokedy🙂

stanislava2
29. jan 2013

@marekdianka Mám tri deti dve dcery pri tých som zvracala do 12tt a potom sa to ukludnilo treti je syn tažko mi bolo do 8tt a potom akoby utalo a pekne som si uživala tehotenstvo.U mna teda platilo že dievča zvracanie chlapec nič len slaba nevolnost.

cerez
30. jan 2013

@marekdianka Mám 2 deti, pri dcére mi bolo zle do 20 TT a pri synovi do 17 TT. Neboj sa, prejde.

pingu1
30. jan 2013

@marekdianka mne bolo zle az do porodu

Strana
z2