Manželka je v 11 týždni a stále jej je zle. Prejde to?
Je jej zima, vadia jej iste vone citi sa unavena a podobne
Ahoj,tak ja na svoje tehotenstvo nespomínam v dobrom,lebo v podstate mi bolo stále zle (na začiatku asi 3 mesiace to bolo najhoršie),možno pred koncom sa to zlepšilo,ale to sa pridružili iné problémy ako závraty a pod.
@slady ja som cital ze zazvor sa nesmie pocas tehotenstva
😒
@marekdianka to je úplne normálne ... ja som prvé tri mesiace vôbec nemohla cítiť žiadnu varenú stravu nieto ešte niečo varené zjesť ... potom to prešlo .... a pachy kadejaké to už vôbec nie ... je to normálna reakcia tela ženy v tehotenstve ... obvykle po tom prvom trimestri to zvykne ustúpiť, ale sú ženy, ktoré s nevolnosťami zápasia celé tehotenstvo ... tak nech ste ten prvý prípad
hmmm, no sucitim s tvojou zenou 😒 ja som prvych 5 mesiacov tehu mrela. od 3.mesiaca som navyse aj zvracavala. A dokonca aj teraz pomaly v 9.mesiaci obcasne rano hodim sablu do zachoda 😖 😖 Samozrejme ze uz to nie je take silne ako na zaciatku tehu, ale byva mi obcasne zle. 😖
Existuju take cipky do zadnice - Torecan - predpisuje gynekolog - proti nevolnosti, ale ja som ich neskusala, tak neviem, ci funguju. Trochu mi pomahala voda s citronom a jest male porcie a casto. Ani pit netreba vela naraz - treba po troskach. A vela, vela lezat. 😉
Zazvor bych si tiez nedavala - gyndos mi to neodporucil.
@marekdianka zazvor je v pohode, aj v lekarni sa predavaju vselijake lizatka a cukriky proti rannej nevolnosti a tiez su na baze zazvoru, ja som ho fakt pila kazdy den, samozrejme s mierou, nie stale, len rano a bez neho som grcala o sto dvesto a s cajikom mi nebolo ani paroma...
este odporucam stale nieco jest, nenechat sa uplne vyhladnut ale ani sa neprejest, maso sa velmi tazko travi, mne ked uz bolo zle tak som si dala musli tycinku a to pomohlo vzdy 🙂
@horseshoe http://www.livestrong.com/article/311381-is-fre... zazvor je ok, gyndos chcel predpisat lieky a dostat za to odmeny 😉
moja robi to iste a vzdy jednu znacku... nenapco 😀
@slady tak ja neviem, mam lekara znameho -rodina, tak som mu verila s tym zazvorom, ze sa mi nesnazi hovadinu povedat. tiez mi hovoril o tom stravovani - male porcie jedla, po duskoch voda, rano nieco male zjest uz v posteli...atd.
ja som lieky na nevolnost nebrala - aj ked u niehoho je to posledna moznost -radsej lieky ako hospitalizacia. lebo niekto z tych nevolnosti rapidne chudne a to neni dobre - ja som nebola ten pripad.
Zazvor som teda neskusala, ale netvrdim, ze to nemoze pomoct - len mne to neodporucil gyndos - hlavne povedal ze prve 3mesiace treba opatrne s nejakym experimentovanim.
mne pomohli zazvorove lizatka-dostat v lekarni
@horseshoe ok, beriem, kazdy sa zariadi podla svojich najlepsich vedomosti, ja som este nepocula o pripade, kedy zazvor vyvolal komplikacie, to neznamena ze neexistuju, mozno tvoj lekar sa s tym stretol. pocula som vsak o pripade kedy lieky na nevolnost sposobili celu generaciu bez koncatin (usa sestdesiate roky, vygugli si 😉) ja verim prirode, mne pomaha a stale viac sa utvrdzujem v tom ze viac ako alopaticke lieky (naposledy po porode pri hojeni, mala som problemy, ktore trvali 4 tyzdne a nevyzerali ze odozneju napriek hojivim mastickam - dva sedacie bylinkove kupele a bolo po probleme) takze ja aj pri dalsom tehotenstve ak bude zle nedam na zazvor dopustit. pre mna to bolo hotove vykupenie. inak u nas lekari odporucaju kopec hovadin "len tak pre istotu" ktore su uz vo svete davno prezitkom - vyvratene (balenie na siroko, v tehotenstve sa nekupat a nesaunovat, po porode sa nekupat, pri kojeni nejest hadam nic okrem zeleniny a vody 😀) moj nazor, kazdeho osobna vec 🙂
ja som chodila plavat este v osmom mesiaci, do sauny vtedy ked som sa na to citila a bolo to uzasne! niekdy mi pripada ze lekari nechcu aby sa tehotne zeny citili pohodlne 😀
@slady no neviem, ci gyndos len nedoveruje zazvoru alebo mal aj zlu skusenost - to uz som nezistovala.
ale ja som tiez proti chemii - neznasam lieky, ale jednoducho niekedy sa im clovek ani v tehu nevyhne. raz darmo -sme taka slaba generacia. No tak ako lieky na nevolnost sposobuju degeneracie plodu, tak aj antikoncepcia, ktoru zeny beru - pomaly kazda druha zena ju berie - je vinna za mnoho ochoreni cez neplodnost az po mutacie plodu. Rovnako tiez umele oplodnenia prispievaju k rapidnemu narastu genetickych chorob...atd, atd, mohli by sme pokracovat do nekonecna.
A k tym dalsim veciam - balenie na siroko - to uz ani sucasni lekari nedoporucuju (bola som na prednaske so sestrickou z novorodeneckeho odd.) - i ked ja k baleniu na siroko priklanam, kedze poznam pripad, kde sa nebalilo a velmi zle to dopadlo s dietatom. Ale ja mienim pouzivat latkove plienky, takze balit nasiroko vlastne budem tak ci tak.
V tehu sa moze kupat aj saunovat - v rozumnej miere a pri rozumnej teplote- tiez schvalene porodnou asistentkou
Ta strava pri kojeni - no to je na zvazenie - ked je v rodine rozsireny atopicky ekzem, tak zena musi davat velky pozor na to, co zje, ked koji. A velmi pekne sa da potom tomu ekzemu vyhnut. Inak tuto som tiez absolvovala prednasku s laktacnou poradkynou - a vobec mi to neprislo, ze kaze zenam jest len zeleninu a pit vodu. V pohode - postupne pridavat -samoska pokial neni nejaky problem - ze ma dieta nabeh na ekzem a pod.
a s tymi liekmi - tiez ma po porode nadopovali kvoli komplikaciam, porod som si uzila prirodzeny bez oxytocinu a nastrihu a vsetkeho toho okolo a bolo to uzasne, len potom mi kvoli myomu (ktory nasla az gyndoska pri kontrole po sestonedeli) zostala prirastena placenta na kusku a lekari nevedeli a skoro som im tam vykrvacala takze potom bol aj oxitocin aj antibiotika kvoli operacii aj transfuzie a liekov som si odkrutila aj za dvoch :-/ obcas sa fakt inak neda...
@marekdianka v UK sa zazvor dava pri nevolnostiach
...este ma napadlo, mne pomohla coca-cola bez kofeinu 😝 mimochodom colu za normalnych okolnosti do ust nedam, ale vtedy mi skutocne pomohla
@slniecko77 detto!
mne bolo pri dcerke zle az do 5mesiaca.pokial je baby v poriadku neriesila by som to....len vela odpocivat
mne osobne a aj kamoske,co uz pomaly ale isto bali veci do porodnice pomahala vona citrusov, limety,pomaranca,citrona...neviem preco,ale stacilo to ovonat a bolo nam lepsie. Ono to hadam prejde,keby nepreslo,tk su myslim aj nejake lieky. To,ze vadia pachy,zmenia sa chute,napriklad nechuti maso tak to je normalka.

@marekdianka mne bolo v prvom tehotensvte ze az do pol roka po porode vravela som si ze to prejde :( a teraz mi po 3m uz je lepsie ale zle mi byva vecer