icon

Môžem sa dať zaočkovať, keď si myslím, že som tehotná?

nika12323
1. jan 2022

Ahoj žienky.
S manzelom sa snažíme o bábätko a mám pocit že sa aj podarilo, 3 dni do zadu som cítila tlaky v podbrušku a pichanie, a na nohavickach som si našla aj hnedý fľak , mala som proste presne ten istý pocit ako keď som otehotnela s dcérkou . Test som si ešte ale nerobila lebo mi to príde skoro.
Lenze v stredu mám ísť na druhu dávku proti covid len mám strach či sa vlastne môžem dať zaočkovať keď som možno tehotná, bojím sa aby to neuškodilo plodu. Máte niektorá s týmto skúsenosť ? Ďakujem 🙂

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
Strana
z3
sweet20
1. jan 2022

@nika12323 podla mna mozes ist

iritka
1. jan 2022

@nika12323 ja by som termin zrusila a po potvrdeni tehotenstva sa poradila s gynekologom

sykoroka_dizajn
1. jan 2022

Ja by som sa v prvom trimestri nedávala… potom v pohode.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
mirkava
1. jan 2022

@nika12323 ja by som nešla... odložila by som ockovanie určite. .. teraz ta zaockuju aj bez termínu kdekoľvek

magnetk
1. jan 2022

Istotne by som nešla. Český imunológ Jiří Šinkora - Súčasné vakcíny proti koronavírusu boli schválené ako experimentálne vakcíny k núdzovému použitiu. A od klasických sa značne líšia. A aj píše aké nežiadúce účinky to môže mať na matku aj dieťatko. Za pár rokov uvidíme , tie následky očkovania.

januska20
1. jan 2022

@nika12323 ja som otehotnela pred alebo tesne po prvej dávke. Druhú som absolvovala v 17tt.

nika12323
autor
1. jan 2022

@magnetk nežiadúce účinky má už v dnešnej dobe asi všetko 😌

nika12323
autor
1. jan 2022

@beata_k no a práve preto by som radšej išla teraz ako potom keď už bude bábätko väčšie 😌

beata_k
Odpoveď bola odstránená
ayanamirei
1. jan 2022

@magnetk netrep sprostosti z konspiracnych zdrojov. Ziadna studia nikdy nedokazala ziadne nasledky na matku, nieto este dieta. 🤦🏼‍♀️ Vakciny uz su oficialne schvalene, ziadne nudzove alebo experimentalne. Si najskor over co trepes, ale chapem,ze senzacia ma vecsiu cenu ako fakt v dnesnej dobe...

sense
1. jan 2022

Sprav si tehu test a potom konzultuj s gynekologom

hivanik
1. jan 2022

@magnetk ... A potom sú tu ešte takéto rizika
https://www.cas.sk/clanok/2625819/mamicka-ivana...

nika12323
autor
1. jan 2022

@sense aj to som uz rozmýšľala ale odporúča sa robiť test aspoň dva týždne po meškajúcej menstruaci , takze neviem či by mi už teraz naskočili dve čiarky 🙄

stanulienkat
1. jan 2022

@magnetk ty si dobry experiment....

mondolina
1. jan 2022

@nika12323 sprav si test v deň očkovania, už by ti malo ukázať
keď nie tak kľudne môžeš počkať ešte pár dní, aby si bola na istom, teraz ťa už zaočkujú všade.

nika12323
autor
1. jan 2022

@mondolina Ok ďakujem 🤍

amelia89
1. jan 2022

@nika12323 2 tyzdne po meskajucej? e? myslis 2 tyzdne od ovulacie ci ako? Normalne v den meskajucej menstruacie ti kazdy test uz ukaze pozitivitu.

ailiba
1. jan 2022

@nika12323 pokiaľ viem, v prvom trimestri sa neockuje... Tak radšej nie

mondolina
1. jan 2022

@nika12323
a kedy máš mať vlastne menštruáciu?

joannita
1. jan 2022

@nika12323 v tehotenstve maju dobre ze pomaly problem predat ti paralen v lekarni, aj kvapky do nosa sa povazuju za nebezpecne, ale vakcina (akakolkvek) je v poriadku?? Nepochopim toto 🤦‍♀️
Nikdy v zivote.

amelia89
1. jan 2022

@joannita Jezis zaaaaas tento argument. Tehotne sa ockovali aj predtym kristeeeee proti chripke,tetanu (v Irsku sa uplne normalne vsetky tehu zeny ockuju proti chripke) Okrem toho vakcina a lieky nie je to iste uz to pochopte ludia. A btw paralen si normalne mozes dat, aj kvapky do nosa v obmedzenom mnozstve 🙂 aj antibiotika, aj ine lieky.

ailiba
1. jan 2022

@magnetk súhlasím s tebou, ale autorka sa evidentne chce dať ockovat- je to jej voľba, každý má na ňu právo. Ako píšeš, časom sa ukáže. Ale čo ja viem, tak sa neockuje v 1.trimestri.

joannita
1. jan 2022

@amelia89 ano mozes si dat lieky. Ale potom ked sa ti narodi poskodene dieta, prve otazky zneju: ake lieky ste uzivali v tehotenstve? Poznam taky pripad.
Ved si dajte dievcata co chcete, ja by som to teda neriskovala.

dominidi
1. jan 2022

Ockuje sa aj v 1.trim.

Tvrdenie ze tehotna moze ledva paralen je uplna hovadina, tehotne mozu vela druhov liekov a aj ich bezne beru, ak je to potrebne.
Napriklad aj pri beznych nevolnostiach.

amelia89
1. jan 2022

@joannita ano samozrejme, lekar ti naordinuje lieky vediac o tom ze potom
sa rodia postihnute deti.(akoze co,zena si dala paralen ktory je povoleny alebo si dala nejake tazke teratogenne latky alebo aky je teda ten tvoj pripad co poznas?) Lebo lekari su vsetci konspiratori, chcu nas vyhubit. Preto
sa aj v tehotenstve odporuca ockovanie. Lebo ked dostanes covid s tazkym priebehom a ten koktail co do teba daju na ARE to bude uplna pohodicka oproti tomu.

sense
1. jan 2022

@nika12323 ak ti uz meska kludne mozes spravit test ,nemusis cakat 2 tyzdne

nika12323
autor
1. jan 2022

@amelia89 pardon pomylila som sa, myslela som dva týždne po ovulácii.

nika12323
autor
1. jan 2022

@sense zatiaľ nemešká , menzes mi má prísť o týždeň 😊

nika12323
autor
1. jan 2022

@mondolina niekedy o týždeň

Strana
z3