Od kedy sa môže užívať kyselina listová?
Viem ze mozno to tu uz bolo. Som v 7tt a kupila som si dnes kyselinu listovu dr. max, nenasla som tam ale pribalovy letacik... kocky od kedy sa moze uzivat , znama mi vravela od tretieho mesiaca az .. a nepamätam sa kedy som ju zacala brat pri malom ..dakujem 😀 😀 😀
@hudecka9 áno aj jo ho beriem , pred tehu som brala aj pocas prvych troch mesiacoch 800 teraz som presla na 400ku este mam na zopár dní , ale potom už ja osobne nebudem brať, mam kamosky co nebrali vobec nic od zaciatku , aj lekár mi povedal ze uz nemusím ak nechcem, ale to je na kazdom isto to neskodi 🙂
Ako som už písala nie som zástancom umelých vitamínov a ostatných preparátov ale samozrejme ako píše @margarita ak je to nevyhnutné na záchranu tehotenstva a bábätka, tak človek sa na to díva inak.
@anitta41 Čo sa týka nízkej pôrodnej hmotnosti na to vplyv branie nejakého preparátu nemá žiadny vplyv - to ti už gynekológ nepovie - bábätka s nízkou pôrodnou hmotnosťou majú napríklad fajčiarky....Ak je žena zdravá a má normálne tehotenstvo nepotrebuje žiadne umelé preparáty. Ja mám dve zdravé a krásne deti - klop,klop - s normálnou pôrodnou hmotnosťou a nebrala som vôbec nič, taktiež mám veľa kamarátok s tými istými skúsenosťami. Je to len o biznise lekára a farmaceutov. 😉
@evittam no poznám 2 baby čo fajčili a ich deti mali cez 3,5kg tak ze je to vsetko individualne ale myslím že vitamíny su v tehotenstve velmi potrebne a hlavne kyselina listova ktora hra klučovú ulohu pri deleni buniek a je nevyhnutná pre spravný vývoj dieťaťa
@evittam bez ohladu na to ci odporuci alebo neodporuci doktor kyselinu listovu som názoru ze ju treba brat už len preto aby sa zena citila lepsie dieta zenu dost vyciciava + unava co sposobuje aj málo zeleza a v teraz uz takzvana zdrava strava nestaci tehotne mamicky pracuju staraju sa o domacnost a o starsieho surodenca trebars a skratka to by fakt musela jest len zeleninu aby mala tej kyseliny listovej dostatok + potrebne vitaminy.
@evittam ja som skúšala melasu na zvysenie zeleza ale je mi z nej na vracanie tak ze som ostala pri spenáte
@mackova11 ked ze citim ze mam malo vitaminov ked ze pri praci som rada ked sa najem tak chcem brat vitaminy a femibion mi príde taky naj a chcem zmenit aj styl stravovania 🙂
@evittam skusala som ale nesadla mi ani trosku hned slo zo mna vsetko von tak ze som to vzdala
Mne ju doktor dal uz v 4tt
ja som sice este tehotna nie som ale tiez mi gynekolod povedal ze je dobre brat kyselinu listovu este pred otehotnenim a tak som kupila femibion a uzivam ho uz cez 2 mesiace
Baby poradte co je lepsie klasicka kyselina listova alebo radsej femibion? Je v tom naozaj taký rozdiel?
@moonshine1 ja by som skor odporucila Femibion mas aj aj ine potrebe vitaminy a cenovo by to malo byt podobne par € hore dole
@moonshine1 urcite femibion 🙂 obsahuje uz aj metalofín
baby prosim vas ako je to s femibionom? najprv sa berie tak slabsi a potom silnejsi ci opacne? doktor mi ho odporucil ale zabudla som sa ho na toto spytat.
@sima410 najskor musis brat ten silnejsi to je femibion 800 🙂
@zanet63 takze najprv sa berie ten silnejsi potom slabsi.. a kedy v kolkom tyzdni sa prechadza na ten slabsi? ci to je jedno? 🙂
@sima410 nie nie je to jedno, femibion 1 sa uziva do 12 tt. a potom prejdes na femibion 2 🙂 keby si mna videla, ked som si ho prvy krat kupovala, tak som bola jelen z toho ktory najprv uzivat 🙂 ale nastastie uz viem
@milica313 a je nejaky velky rozdiel v zlozeni ked sa najprv musi brat femibion1 a potom 2?
@sima410 femibion 1 obsahuje vacsie mnozstvo kyseliny listovej a femibion 2 obsahuje o polovicu nizsie mnozstvo ako 1 ale navyse je v nom aj kyselina DHA 🙂
@sima410 pozri si to tu http://www.femibion.sk/femibion-400.php presne tam mas coho kolko obsahuje a na co tie latky vsetky sluzia 🙂 ja som tiez nemala ani paru o tom preco je to pre dieta vhodne, preto som hladala citala az som toto nasla 🙂 skus mozno ti to pomoze pochopit preco vlastne je dobre aby si to brala 🙂
@hena6 super, uz som si to precitala tak uz aspon budem vediet 🙂 vobec som netusila, ze femibion napomaha aj tomu aby dietatko lepsie videlo.. same novinky sa dnes dozvedam. Takze uz ziadne pochybnosti ci ho budem brat ci nie.
@sima410 na femibion dva prechadzas od 13teho tt. 🙂 jasne on je velmi prospesny pre vyvin mozgu dietata a taktiez aj pre lepsie ostrejsie videnie.. Pochybnosti si mat ani nemusela, keby neboli tie vitaminy prospesne tak by som ich nebrala ani ja sama 🙂 ale viem ze napomahali k lepsiemu vyvinu nasich dievceniec tak som ho brala aj pri jednej aj pri druhej.
@sima410 je dobre si najprv precitat co chces zacat brat a uistit sa ze to je pre teba a babatko prospesne 🙂
@sima410 zacala si ho brat? 🙂

@mackova11 tak ja jem zdravo ale radsej chcem popri tom aj nejake vitaminy a ten femibion sa mi zda najlepsi vzhladom na zlozenie aj v lekarni mi ho odporucili