icon

Prázdny gestačný vačok v 7. týždni

lemon_99
17. okt 2022

Dobry den, aktualne by som mala byt podlamposlednej MS 6+3tt tehotenstva. Beriem progesteron vaginálne po predchádzajúcim potrate. Na USG je velky gestacny vak zial zatial prazdny. HCG mi dnes lekar bral. Povedal ze ide o anembryomolu a ze automaticky potrat.. nedal zomu vobec sancu.
Mate niekto skusenosti? Co si o tom myslite?

Strana
z2
lucinka5051
17. okt 2022

@lemon_99 autorka toto tam lekar pisat musi aby mal dovod vas hematolog pozriet a aby vam to preplatila poistovna... lebo na tieto vysetrenia sa posiela az pi 2 potratoch..nehovoriac o tom ze tam je vsade cakacka a na geneticke krvne testy a vysledky sa caka cca 5-6 tyzdnov...asi mal pockat ako to teraz dopadne ale radsej vam dal uz odporucanie na hematologiu skor

lemon_99
autor
17. okt 2022

@veselo_neveselo v sprave prosi o vylucenie trombofilnych stavov.. diagnózu napisal celkom jasne :/

kiki68
17. okt 2022

Tak kludne pockaj dva tyzdne. Ako ono to kyret potom neminie. Ale pockala by som este .

veselo_neveselo
17. okt 2022

@lemon_99 Ti tam napisal: toho casu suspektna anembryomola, takze zatial klud. Diagnozu nejaku napisat musi, ti chcel urychlit moznost dalsich vysetreni, dostala si doporucenie na dalsie, tak sa venuj tomu a zatial cakaj. Neviem, co este by si chcela od nas pocut? Ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari.

Chudak doktor, za dobrotu na zebrotu, fakt. On za to nemoze, este ti chce dobre, aj tak je najhorsi.

selena_luna
18. okt 2022

@veselo_neveselo pod suspektnu anembryolu rovno napisal ze spontanny potrat🤷‍♀️ a teda potrat to vobec nemusi byt

bloomingrose
19. okt 2022

Ahoj, úplne viem, čím si prechádzaš. Mne sa stalo úplne to isté. Prvé tehotenstvo skončilo MA v 9.týždni. Druhé nezačalo vôbec ružovo tiež. V 6. - 7.tyzdni som začala znovu krvácať, išla som na pohotovosť a tam prázdny gestacny vak. Takisto mi hneď napísali Abort, našťastie ale zobrali krv a povedali ze počkáme 3 dni. Pre mňa to bolo strašne málo, kľudne by som počkala aj týždeň. Nakoniec ale sa tam ukázalo a momentálne som v 16.tyzdni ❤️ podľa menštruácie v 17tom, ale bábätko je o týždeň menšie. Kým sa dá, nič ťa nebolí alebo silno nekrvacas, tak by som určite počkala. Prajem nech ti všetko dobre dopadne! ❤️

tanuuulka
19. okt 2022

ahoj, trocha ťa skúsim povzbudiť. v druhom tehotenstve nebolo v 7tt nič vidno, iba prázdny vak... tiež som sa pripravovala na najhoršie. ale môj doktor má také staršie, ako to volá môj muž, "dinosaurie" sono :D ... nevydržala som čakať, další deň som šla na platenú súkromnú kliniku, kde mi urobili sono na riadnom sone a nie že bolo vidno srdiečko, ešte vedel aj pomerať dĺžku embrya atď. o týždeň neskôr bolo krásne vidieť už aj srdiečko na dinosaurom sone môjho dr, ale teda keď si porovnám fotky, on mi po týždni vedel urobiť iba machuľu, pričom týždeň pred tým mi na tej súkromnej klinike urobili trocha iný level fotky... neviem teda, akú kvalitu zariadení má tvoj dr, ale aj to môže zohrávať úlohu.

basska_b
19. okt 2022

Ja som takto bola na sone 7+2 a doktor uplne pokojne ze dame kontrolu o tyzden. Zrazu silnejsie pritlacil a to babo sa tam zjavilo. Otehotnela som zrejne neskor ako 14DC. Ale viem, ako sa citis po MA. Si dost kratko po MA plus ten strach, ze sa to zopakuje. Ja som sla na kontrolu v tehotenstve nasledujucom po MA az v 9tt, prave preto, aby ma takto nezostresovali. Budem drzat palce! Uz je to v Bozich rukach...

lemon_99
autor
19. okt 2022

@bloomingrose a lekári vas nestrasili s možnosťou mimomaternicoveho? Toho sa velmi bojim aj ked mam GS v maternici

bloomingrose
20. okt 2022

@lemon_99 nie to ani nebrali do úvahy, hneď mi doktorka napísala Abort a hotovo. Keď som sa rozplakala v ambulancii, len povedala ako sa to stáva veľa ženám. Keď som tam išla znovu na kontrolu po tých 3 dňoch, bol tam chvalabohu iný doktor, ktorý bol veľmi milý a ukludnoval ma ze sa to stáva že ovulácia mohla byť inokedy atď. Veľmi veľa závisí takto aj od doktora/ky.

lemon_99
autor
20. okt 2022

@bloomingrose ani somnou moc lekar nechcel diskutovať :/ a najhorsie su trapenie tych tehu príznakov a mysliet si ze to je abort

kiki68
20. okt 2022

@lemon_99 ak je gestacny vak a ten rastie bez babatka, tak je to Anembryola. Vytvara to vsetky efekty ako tehu. Kym nemas teplotu, tak cakaj. Keby nastupi teplota, tak do nemocky.

jankaochaba
8. nov 2022

@lemon_99 ahoj, pozeram ze si v junovkach 2023 tak babatko sa objavilo ako pisali baby? 🍀🍀🍀

leuska1991
8. nov 2022

@lemon_99 ja ťa upokojim. Bola som v 6tyzdni...nič nebolo vidieť,ani vak...proste nič ..o 2tyzdne dal kontrolu,že uvidíme ako sa vyvinie. A hľa,,bábätko bolo aj s akciou. Držím palce veľmi ❤️

lemon_99
autor
8. nov 2022

@jankaochaba ja v júnovkach niesom polial viem :D len sa mala v juni národit zial uz necakam nic dali mi tabletku na vyvolania krvacanie v Ruzinove

sparkling
8. nov 2022

@lemon_99 a uz si ju uzila? Ja by som si ju nedala a este pockala, isla k inemu lekarovi na konzultaciu.

selena_luna
9. nov 2022

@lemon_99 mrzi ma to velmi 💔 ale bude lepsie. Aj moja dr takto zareagovala: neplacte mi tu! S odstupom casu chapem, ze aj oni si potrebuju urobit emocionalnu stenu, lebo to vidia prilis casto. 40 % tehotenstiev konci v rannom stadiu. Nikde sa o tom nehovori, kazda z nas si nesie tuto stigmu ako nejake bolave tajomstvo. Je to skratka velka loteria, ak sa pocatie podari, aby sa namixovali a delili bunky spravne. Druhe tehotenstvo bolo vidiet ako sa moja dr tesi z babatka, ze jej odlahlo ked vsetko slo dobre ❤
Drzim ti palce, verim ze coskoro sa podari dalsie a najma zdrave babo

jankaochaba
9. nov 2022

@lemon_99 tak stale vidim ze si clen ked dam tvoj profil. Tak to ma mrzi som sa potesila ze vsetko dobre dopadlo. Drzim palce, druhy krat vsetko dobre dopadne🍀

lemon_99
autor
9. nov 2022

@sparkling ano uz mam aj odkrvacane 🙂 uz som bola 9+3a stale nic takze to uz boli treba riesit

lemon_99
autor
9. nov 2022

@selena_luna Anoo ja viem 🙂 beriem to racionalne uz je to treti potrat takze uz sa “obrnila” zial

sparkling
9. nov 2022

@lemon_99 jaj tak 9+ je uz ine ako 7…. Tak dobre potom. A teraz hor sa na vyšetrenia držím palec.

pietrula
16. júl 2023

@bloomingrose pamätáš si, akú veľkosť mal prázdny vak na prvej kontrole?

Strana
z2