Priateľ dieťa nechce - čo robiť?

filipko_melanie
6. máj 2020

Ahoj mamičky. Také, ktoré ste mali neplánované tehotenstvo. Stalo sa niektorej z vás, že keď ste to oznámili partnerovi, tak začal neskutočne vyvádzať, škaredo nadával, že on dieťa nechce a posielal vás na potrat? Potom sa prestal s vami baviť? Pretože ja som si týmto prešla a cítim sa veľmi zlomená a ponížená. Nieje žiadny pubertiak, má 37 rokov. Vraj je už starý, prekazí mi všetko a nechce ho atď. Neviem, čo spraviť,ako ďalej.

pribinak
6. máj 2020

Daj si odchod od takého chlapa. Po narodení si môžeš vybaviť výživné pre dieťa i seba.
Tvoj partner zrejme očakával, že cely zivot budeš hopkat okolo zadku. Dieťa je jasná prekazka v jeho pláne

brita7777
6. máj 2020

Super, ze sa prejavil tak skoro.

maria1678
6. máj 2020

@filipko_melanie dieťa je dar, v živote by som nešla na potrat kvôli chlapovi, taký sa ešte nenarodil. Zvládneš to aj sama a na jeho výchovu takého kreténa /pardon za výraz/ nepotrebuješ. Očividne v ňom nemáš žiadnu oporu a pri prvej príležitosti sa aj v budúcnosti zachová ako nevyzreté decko. Zbav sa ho čo najskôr a držím ti palce !

janinah
6. máj 2020

starý? môj manžel spolodil syna v 50tke a šťastnejšieho chlapa pod slnkom nebolo...to je obyčajná výhovorka....ako radia predomnou,kopni ho do gulí a vytrieskaj z neho alimenty

ovaaa
6. máj 2020

To je strasne, ze niektori muzi ani v 37r. nie su vyspely a tuziaci mat dieta. Sexovat to ano a hocikedy ale byt za to zodpovedny to nie o to zvlast ak ste v parterskom vztahu.. Myslim, ze jeho reakcia ti dala vediet, ze to nie je muz do zivota.Jedna vec je zostat v soku a druha nadavat ti, odporucat potrat a byt este zduty. Neviem kolko mas rokov, zvaz si ci by si svoje dieta vychovala aj sama nakolko ja by som takeho partnera poslala do.......a to aj v pripade
potratu. Drzim palce.

berta555
6. máj 2020

Pokial ste mali od začiatku ujasnené. že deti nechcete, tak jeho prehnanú reakciu sa dá pochopiť, zrejme spanikáril. Neviem aké opatrenia ste mali zavedené, proti nechcenému počatiu. Ak dieťatko chceš, tak to zvládneš aj sama ak partner nezmení svoj postoj. Nebudeš prvá ani posledná. Niektorí ludia deti skrátka nikdy nechcú a záleží na spoločnej dohode medzi partnermi, či sa v tomto životnom postoji zhodnú.

kitycat
6. máj 2020

Takze bud
pojdes na potrat a ostanes s partnerom
nepojdes na potrat, ostanes s partnerom a mozno sa to vsetko zlepsi
nepojdes na potrat, ostanes s partnerom, nezlepsi sa to a zacne vydelovat
odides od neho a vychovas dieta sama s nejakym tym vyzivnym
Aspon nacrt tvojich moznosti. To ste sa nechranili ked sa neplanovane stalo?

777januska777
6. máj 2020

Moja známa takto mala, muž ju posielal na potrat (ich 3. dieťa), ale ona nešla a postavila si hlavu, muž ju každý deň posielal na potrat a prestal až keď už nemohla ísť (keď už bola po 12. týždni). A toto dieťa čo mali mal muž najradšej zo všetkých, bolo a je jeho miláčik. Ale teda medzi nimi sa to pokazilo a už sa to nikdy neopravilo. Sú spolu, ale tá žena mu to nemôže odpustiť a čo je možno aj preto, že sa jej zato nikdy neospravedlnil a neoľutoval to, tvári sa ako by nič. Verím, že je to ťažké, ale bojuje za svoje dieťa a muž sa s tým po čase zmieri a nakoniec to možno bude jeho miláčik, ale asi sa to už medzi vami nikdy neopraví. Pre mňa je muž, ktorý posiela ženu na potrat chudák, lebo chce svoju zodpovednosť hodiť na ženu (presne ako manžel mojej známej, podľa neho je to vec a svedomie ženy) 🤦V tvojom prípade je myslím si, že dieťa dar pre teba a tvoj partner je guľa na nohe.

retatka
6. máj 2020

Tak ale to ste mali mat oddiskutované.A tak ste sa mali zariadiť ,chrániť sa.Nie každý chce deti a sú mu zmyslom života .Povedal ti to,že nechce deti?Vsak to je na hlavu ,nechcel decká a prečo si nedával pozor?

filipko_melanie
autor
6. máj 2020

@filipko_melanie Ešte doplním..Ja mám akurát zajtra narodeniny, 29 rokov. Mám 6 ročného syna z predchádzajúceho vzťahu a on 16 ročnú dcéru z predchádzajúceho vzťahu. Spoznali sme sa, keď mal môj syn 1 rok. Boli sme spolu cez pol roka, potom sme boli 1,5 roka rozídený a teraz sme spolu cez 3 roky. Keď sme boli spolu necelý rok, veľmi chcel dieťa, ale ja nie, lebo sme boli spolu krátko a navyše som pracovala ako čašníčka v tej dobre a plat o ničom a on tak isto mal na nič prácu. Dieťa chcel ešte aj keď sme boli pred rokom na dovolenke v Taliansku, že o rok tam pôjdeme opäť a chcel by bábätko. Preto sme boli aj spolu, lebo sme niečo chceli spoločne. No dovtedy si začal budovať farmu..Veľmi ho to baví, postupne dokupujem rôzne zvieratá a on je do toho tak zažratý a ide si za tým cieľom, že dieťa by ho zrazu len brzdilo. Ešte tak pred necelým rokom povedal, že keby som náhodou tehotná, že nikedy by ma na potrat neposlal, ani by nechcel, aby som išla, lebo že by to bolo naše dieťa a bolo by to z lásky. V septembri mi zase povedal, že on sa rozhodol, že dieťa už nechce. Že ako som spomínala, len by ho to brzdilo, že nad tým premýšľal...Že keď chcem dieťa, tak s ním nie a keď nechcem, že kľudne si ma rád aj zoberie, ale dieťa nechce. Vtedy som mu povedala, že to beriem od neho jak podraz, že načo sme spolu takmer 3 roky, keď sme niečo chceli spolu a zrazu úplne otočil, že či som zase len premárnili zbytočný čas s ním, že som mu obetovala toľko rokov a on zrazu ináč, že jak by sa to nemu páčilo,keby ja niečo také spravím, povedal, že mám pravdu a že teda uvidíme... No a včera sa zachoval takto. Popravde nečakala som moc pozitívnu reakciu, ale hento prehnal, tie slová, že do pi.., to snáď nemyslím vážne, vieš dobre, že ja decko nechcem, či si to ja chcem nechať, že on to tušil, prečo som si nedávala pozor keď sme "šukali", že som to mohla vedieť atď. Potom si dal pivo, zapálil si a sadol si a čučal bez slova do mobilu a nebavil sa somnou...potom som odišla bez slova späť, aj toto som naspala asi 3 hodiny. Inak on nieje zlý, je pracovitý to všetka česť,má náš rád aj stále mi vraví, že ma miluje atď. Ale toto som nečakala. Chápem, že to bol šok, ale hento podľa mňa prehnal.

filipko_melanie
autor
6. máj 2020

@kitycat Niekedy sa človek môže chrániť ako chce a keď to má prísť aj tak sa to stane.

pribinak
6. máj 2020

@filipko_melanie keď chcel sexovat a nechcel dieťa tak buď ti mal platiť antikoncepciu, alebo si mal zabezpečiť mušku antikoncepciu
Toto sú už len výhovorky a nič viac. Či chcel alebo nie, ak sexujem musím rátať aj s tým, že partnerka môže zostať tehotná, obzvlášť ak nepoužívate ochranu
Buď sexujem a som pripravený niesť následky, alebo nesexujem

pininka1
6. máj 2020

Podľa mňa ak takto zmenil názor, zrejme už mal naplánovanú inú budúcnosť. Ostať sama s dvoma deťmi bude náročné, ale s takýmto by som isto nechcela žiť ďalej.

jankaovecka
6. máj 2020

@filipko_melanie uz nemas co dalej urobit, karty su hodene. Je to este cerstve a mozno sa to utrasie, ked opadne prvotny sok😊 Ved dieta chcel, tak je sanca velka ze ho to prejde!

buducamama
6. máj 2020

@filipko_melanie ty ho musis poznat najlepsie, ale snad by som mu dala cas na premyslenie, aj ked taka reakcia.. v inom pripade by som ho do riti hned poslala. Farma sa s dietatom nevylucuje, ved to mu plany nijako nemeni a ked uzivi zvierata, dieta mu nebude kazit nic, nevidim dovod, aby takto vystrajal. Keby mal plany odist pracovne do zahranicia, tak budis, ale toto..

jaskolka
6. máj 2020

Tak v skratke, tvoj chlap je idiot. Na potrat môže poslať z pohodlnosti, a ze on "to nechce" ženu len obyčajný chrapun, ktory sa chová, že on pri tom akože nebol. Posli ho do riti čím skôr, toto nie je chlap do života! Predstav si, že by si vážne urobila, čo chce, dokázala by si žiť ešte človekom, čo poslal zabiť vlastne dieťa? Určite máš rodičov, rodinu, priateľku, čo ti spočiatku pomôžu, on ti bude platiť, lebo musí, a dieťa výchovas aj bez toho... Také dačo, že on je starý a dieťa mu všetko prekazi, povie len nezrely a nezodpovedny panák. Ja by som normálne dávala bit takých "hrdinov" co sexovať a užívať si chcú, ale zodpovednosť žiadna!

veronikaszabova
6. máj 2020

Uz v januari si riesila vas vztah - nic dobre si nepisala o nom (peniaze, exekutor,...). A cela pointa bola v tom, ze on dieta proste uz nechce. Ked si vedela, ze dieta fakt na 100% nechce, preco si sa nechranila? Antikoncepcia, teliesko, kondom... Si snad cakala, ze mu povies, ze si tehotna a hodi sa ti okolo krku od radosti? 🙈🤷‍♀️

filipko_melanie
autor
6. máj 2020

@veronikaszabova Asi si ma mýlite, ja som neriešila žiadneho exekútora. A ako viete, že som sa nechránila? Mudrovať sa je najľahšie

retatka
6. máj 2020

@filipko_melanie A prečo ste sa teda nechránili nechápem ?Ano na farme je ťažká robota ,tam je potrebné toho človeka na 100% ,pokial nemá pracovníkov .Mozno toto je zmysel jeho života a nie dieťa .No to ako raz vravel raz nie dieťa ,potom áno nieje fér .Ja by som takého chlapa nechcela ani za nič .A chránila by som sa všetkými možnými spôsobmi !Podla mna zlyhala si aj ty keď sa on nechránil tak si sa mali ty .A dieťa by som si urobila s vhodným partnerom a nie s týmto čo máš .

filipko_melanie
autor
6. máj 2020

@retatka Sme spolu 3,5roka, myslíte, že som sa celú dobu nechránila?? 🤦

retatka
6. máj 2020

@filipko_melanie A zrazu zlyhala ochrana ,bo si si uvedomila,že ste tri roky spolu a aby to náhodou neboli stratené ,zbytočne roky ako píšeš ...no len ty si nerátala,že partner sa ti otočí chrbtom ...nie každý chlap je prestastny z dieťaťa a Tvoj už niečo signalizoval .Lutujem tie deti ,ako tu radia odísť od chlapa ,no tým im zoberieš šťastie na úplnú rodinu .Tu si pochybila ty ,pretože si si vybrala nevhodného chlapa.Vela stastia.

tncka
6. máj 2020

@filipko_melanie ja by som teda necakala ze ho to prejde. Nech je akokolvek pracovity a neviem aky ta jeho reakcia by ma uplne "zabila". Buchla by som dverami a viac by o mne nevedel,iba na sude by sme sa videli kvoli vyzivnemu. Takto sa spravat,ako male rozmaznane decko! A keby sa narodilo uz davnejsie,ma nejake 2r.a on sa zrazu rozhodne ze ho nechce??? Na hlavu cely chlap,to len prec od neho

tncka
6. máj 2020

@retatka lepsie ako uplna rodina a foter debil ne?🤣

retatka
6. máj 2020

@tncka Tuto od začiatku bolo badať že je to nevhodný partner ,tak by mi blikla kontrolka predsa a nebudem s ním robiť decko .🤦‍♀️Jasne signalizoval ,že nechcel .

jankaovecka
6. máj 2020

@filipko_melanie ja by som to tak cierne nevidela ako tu niektore zienky. Podla mna najdolezitejsie je, ci ty to dieta chces ci nie. Dobre, zachoval sa trocha cez ciaru, je sokovany, ale odchadzat od neho hned kvoli tomu, to urcite nie! Pockajte obaja chvilu, potrat je do 12 tyzdnov je to kopa casu.. otvorene sa porozpravajte a vydiskutujte si vsetko! Je to vazne rozhodnutie a ide o buducnost vasho dietata.
Ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari😘

konicekmodry
6. máj 2020

Ďalšia čo si chcela pripútať chlapa dieťaťom ?!Potom že je toľko rozvratenych rodín !

konicekmodry
6. máj 2020

@veronikaszabova Rozumne napísané .Chcela niečo nasilu docieliť ,tak docielila aj .Niekto neakceptuje ,že nechce decko .Proste tak je to v živote .

eliska13
6. máj 2020

@filipko_melanie a ty chces dieťa s takým človekom?Dieťa je záväzok na min 20 r nechaj ho vychladnúť, ale po takých slovách by som nevedela s takým človekom žiť.

hederamonstera
6. máj 2020

paci sa mi ako si tu niektore domyslaju cely autorkin zivot a situaciu....mila autorka, nezufaj, neodchadzaj od neho ak vravis, ze je dobry a pracovity....no len to bol asi pre neho sok a v takom pripade vela ludi povie aj to, co by inak nepovedalo. Pokecajte este o tom, spytaj sa ho preco si mysli, ze dieta by branilo jeho farme, proste podiskutujte. Drzim palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre