icon

Priateľ ma posiela na interrupciu

naty0818
23. jún 2020

Ahojte, prosim vas o radu. Zijem s priatelom uz 7 rokov. Priatel ma 12 rocneho syna s prvou priatelkou a spolu mame 2 rocneho synceka. Vzdy som velmi tuzila mat dve vlastne deti. Akosi sa mi podarilo otehotniet ale priatel o dalsom dietati nechce ani pocut. Posiela ma na interrupciu a ja neviem co mam robit. Srdce mi puka ak si len predstavim ze si babatko necham zobrat. Vyhraza sa mi rozchodom. A ja nemam kam ist kedze rodicia byvaju v dvojizbovom byte. Neviem si predstavit ze by som tam bola s nimi este s dvomi detmi. Dakujem za kazdu reakciu.

ukulela
23. jún 2020

@xckaret no ale aj pred 30 rokmi sa ludia rozvadzali, resp boli slobodne matky ... nehovorme si, ze nie.

sissy27
23. jún 2020

@naty0818 tak či tak váš vzťah práve skončil. Buď si to dieťa necháš a on sa o vás vykopne všetkých troch, alebo mu vyhovieš, pôjdeš na upt a nikdy mu to neodpustíš a nebudeš s ním vedieť fungovať.
Keď nechcel ďalšie dieťa tak si mal dať spraviť vazektómiu alebo aspoň používať kondóm a keď nič iné tak včas vytiahnuť. Sama si sa neoplodnila. Ak si ho klamala o atk, tak je to podraz a mala by si rýchlo rozmýšľať nad tým, ako sa postaráš o dve deti sama.

xckaret
23. jún 2020

@damtiporiti nesuhlasim s tebou....to sa rozrastlo az teraz v poslednej dobe, az v poslednej dobe je dieta rodicov druzickou na ich svadbe....neviem, ci to lepsie znie - mam dieta s priatelom, alebo mam doeta s manzelom. Som moderna zena, ale toto nie. Co pisatelka ocakavala, ked ma dieta s clovekom, ktory uz jedno dieta ma, ze bez problemov bude zivit dalsi krk? Pisem dost kriticky, ale trebalo premyslat predtym.

h2
23. jún 2020

Hmlisto si spomínam, že som tu kedysi čítala, že nejakú ženu nútil chlap ísť na potrat. Ona nechcela, chcela si dieťatko nechať, ale napokon ju presvedčil a na ten potrat išla. Dopadla tak, že má depresie, lebo si zabila dieťa a chlap ju aj tak nechal. A dokonca ju nechal práve preto, že na ten potrat išla, vraj mala viac bojovať o ich dieťa. Rozum sa mi vtedy zastavil nad tým!

gagik
23. jún 2020

Problemy, ked ma clovek dieta s priatelovym pritelom,ktory ma z predchadzajucou priatelkou dve deti a ja s expriatelom jedno dieta.....

fokuska
23. jún 2020

@sara07 Ale ved ona to sama pise, ze by jej srdce puklo. Neisla by na potrat z vlastneho presvedcenia, ale len preto ze ju nuti priatel.
Bolo by to ine keby isla z vlastnej vole, tak by to asi inak vnimala.

Tie zeny co poznas vsetky isli preto ze ich nutil partner, ale oni si dieta chceli nechat, lebo po nom tuzili?

kiki68
23. jún 2020

Nechod na ziadnu interrupciu, nebudes s tym vediet zit a budes ho za to nenavidiet. Daj mu rovnaku ponuku, ze sa nikdy viac neskontaktuje s tym druhom dietatom a vymaze ho zo zivota. Som zvedava ake mu to bude. Pozri on mal sex s Tebou dobrovolne, nikto ho asi nenutil, vedel co sa moze stat. Ked nechce deticky tak prosim gulky smik a bude ako kastrovany kocur. Moze podstupit on vazektomiu. Nie Teba nahanat na potrat

h2
23. jún 2020

@xckaret Ja poznám jedného pána, už má cez 70 rokov. Ten má 4 deti s 3 ženami. Najprv mal jedno nemanželské, potom s ním naraz otehotneli 2 ženy, jedna z nich ho donútila do manželstva, tak s tou mal potom ešte jedno dieťa. V súčasnosti majú tie deti tak 40-50 rokov. Pokiaľ viem, ten človek žije sám, so všetkými je rozhádaný.
A poznám viac prípadov, slobodných matiek z tých čias, takže fakt to nie je len "nová móda". Práveže si všímam, že znova začína trend svatieb mladých ľudí (okolo 25).

daniela1911
23. jún 2020

@naty0818
“ ponúkni” malé na adopciu, je toľko rodičov, čo ho budú milovať a dajú mu šťastné detstvo - budeš mat z toho určite lepší pocit, ako ísť na potrat.
Chlapa opusti! Požiadaj o pomoc rodičov dočasne a potom si so starším dieťaťom zariaď nový život. Má už 2r, daj ho do jasličiek/škôlky a nájdi si prácu... za pár mesiacov sa osamostatni od rodičov a žite si pekne so synom. Možno nájdeš potom aj naozajstnú lásku!

lucia147852
23. jún 2020

Nesla by som na potrat. Milý pán hádam vie ako sa robia deti. Keď nechcel mali ste sa chrániť. Ak si otehotnela podfukom tak si musíš niesť zodpovednosť za svoje činy. Nepíšeš podrobnosti. Ale po svete nechodí chlap pre ktorého by som zabila vlastne diéta. Každopádne držím palce a vedz že žiadna kaša sa neje taka horúca ako sa navarí.

marylinmary
23. jún 2020

Preco by si mala robit co ti povie? Zakazdym sa to da nejako zvladnut. Ak nechces ist sama na potrat tak nechod. Ja by som si to vycitala do konca zivota.

marygk
23. jún 2020

Sú veci v ktorých by mali byť partneri za jedno a jednou z nich je počet detí. A keď si robíte takéto naprieky, on nechce ty si aj tak tehotná, posiela ta na potrat... To je chorý vzťah, ktorý nikam nevedie

modrymotyl8
23. jún 2020

@naty0818 určite potrat nie, vieš kolko žien túži po babu? Daj ho na adopciu, ale určite priatel ked uvidí babo tak ho bude chcieť 🙂

lubka261
Autor odpoveď zmazal
xckaret
23. jún 2020

@h2 urcire bolo, ale nie tolko ako teraz. Ked pocujem, ze mam s ,,priatelom,, dieta ....och.

mlska19
23. jún 2020

Záleží, či to bolo vyrieknuté v amoku, v hneve z toho, že ste sa dohodli, že ďalšie deti už nebudú apod. Také rozprávky, že správny chlap by nikdy toto nepovedal - ruku na srdce, koľko vecí v živote sme každý vyriekli, že sa za ne dnes hanbíme. Nepoznáme všetky okolnosti, tak tu hneď nesúďme. Treba to prebrať v pokoji, a najmä si vyjasniť svoje predstavy. Keď nenájdete prienik, vtedy si choď za svojim, a neboj sa, pokojne tých pár mesiacov s deťmi prežiješ aj v 2-izbovom byte s rodičmi. Ale iba kvôli mužovi na potrat nechoď, poznám dva také prípady, a obe z toho boli napokon nešťastné.

naty0818
autor
23. jún 2020

@damtiporiti asi som sa zle vyjadrila ale myslela som to tak ze otehotnela som ja nie priatel. Samozrejme priatel vie ako sa robia deti, nebola to ani nehoda ani nahoda.

janinah
23. jún 2020

Síce 2ročná registrácia,ale toto je jej prvý príspevok a autorka nereaguje,čiže sa ani neunúvam niečo písať niekomu,kto sa len baví.

daniela1911
23. jún 2020

@naty0818 nehoda ani náhoda ? Tak plánované ? Oboma ? Potom nechápem chlapov postoj

fokuska
23. jún 2020

@naty0818 Ked to nebola nehoda ani nahoda, tak potom? Co ste cakali? Nechranili ste sa, ty si dieta chcela, on nie. Cakal nejaky iny vysledok?

miskamilka
23. jún 2020

Ak by ta opustil kvoli dalsiemu dietatu, tak ta nemiluje a kvoli nemu by som sa teda milovaneho dietata nevzdala. Ak ta miluje, bude milovat ajvase dieta.

mishka81
23. jún 2020

Pokiaľ ty dieťa chceš, tak ho určite nedávaj preč len preto že si on zmyslel. Mala by si výčitky svedomia celý život. Radšej riskuj že on odíde, ako dieťatko dať preč.

damtiporiti
23. jún 2020

@naty0818 Jasne že si otehotnela ty a nie priateľ, veď to biologicky nie je možné, to čo bola za blbosť.. Či nevieš ako to inak okecať? Idem preč z tejto debaty kým sa v tom nezačneš ešte viac zamotávať.

acrobaleno
23. jún 2020

Zase ide zákon o interrupciách do parlamentu? 😂 Keď si chceš dieťa nechať, tak si ho nechaj. Nikto ťa nemôže nútiť do rozhodnutia, je to tvoj život a tvoje telo. Len ja sa čudujem, že ako si si ten život zariadila....keď nemáš ani kam ísť. Toto by mala byť téma, že prečo takto ženy dopadnú.

lussyl5
23. jún 2020

@xckaret To je celé divočina, áno boli aj v minulosti nemanželské deti aj slobodné matky,ale nebolo toľko voľných zväzkov.Baby sa nasťahujú k chlapcovi ktorý sa v podstate nechce viazať,nechajú sa oplodniť a potom plačú že ostali sami.Veď poslednú dobu sa to na koňovi rieši v kuse,dieťa s priateľom,rozchody výživné ...

sara07
23. jún 2020

@laguna28 na deti môže na seba nie lebo nie su manželia, a čo dostane 60 € vyživné na mesiac na obe, sk zákony su tak užasné, že to stojí za to, sudy maju čas, ženská ak chce vyššie vyživné aby dokazovala riešila atd
štát jej nepomôže, vyžere si to sama len ju nebalamutte ako to všetko zvládne lavou zadnou

jaskolka
23. jún 2020

Priateľ je dosť bez charakterny, to je jedna vec. Druha je, či vám zlyhala ochrana, alebo ako "sa to akosi podarilo". A tretia vec je, že aj keď pôjdeš na potrat, budeš schopná žiť ešte s tým človekom, vo ta donútil zabiť vlastne dieťa? Rozpadne sa vám to tak ci tak. Ak túžis po tom bábätku, ty sama by si sa s tým nezmierila.

lucineska
23. jún 2020

Tí, čo chcú mať dieťa nemôžu alebo sa im nedarí.. a niekto otehotnie "len tak"
nechápem prečo sa do riti nechránite?? Ved vždy je šanca otehotnieť ked máte sex... a ak to dieta neplanujem tak sa nejak chránim.....potom tu vypisujete že neviete čo robiť.. fakt nepochopím ved dieťa je DAR.. co by niektore zeny dali za babatko.. ach

naty0818
autor
23. jún 2020

@janinah vobec sa na nicom nebavim, len trosku nestiham nakolko som vonku s dietatom. Tak citam a snazim sa reagovat tak ako sa da.

lussyl5
23. jún 2020

@naty0818 Tak isto nechoď na potrat kvôli chlapovi.Možno to povedal iba v amoku a bude sa o malé normálne starať a ľúbiť ho.A ak nie tak od neho odídeš a výživné na dve deti a nech si rozmyslí či chce mať rodinu alebo ostane sám do konca života.Lebo chlap ktorý má 3 deti s dvomi ženami si už normálnu partnerku nájde ťažko.