icon

Priateľ ma posiela na interrupciu

naty0818
23. jún 2020

Ahojte, prosim vas o radu. Zijem s priatelom uz 7 rokov. Priatel ma 12 rocneho syna s prvou priatelkou a spolu mame 2 rocneho synceka. Vzdy som velmi tuzila mat dve vlastne deti. Akosi sa mi podarilo otehotniet ale priatel o dalsom dietati nechce ani pocut. Posiela ma na interrupciu a ja neviem co mam robit. Srdce mi puka ak si len predstavim ze si babatko necham zobrat. Vyhraza sa mi rozchodom. A ja nemam kam ist kedze rodicia byvaju v dvojizbovom byte. Neviem si predstavit ze by som tam bola s nimi este s dvomi detmi. Dakujem za kazdu reakciu.

lussyl5
23. jún 2020

@xckaret Keď tak čítam niektoré príbehy na koňovi tak naozaj niekedy nechápem kde ženy chodia tých debilov.

sara07
23. jún 2020

@lucineska pretože doma sa o tom nerozpravaju, sexualna vychova, ochrana atd je tabu, v škole detto, a tu máš vysledok

sara07
23. jún 2020

@lussyl5 a zazvonil zvonec a krásnej romatnickej rozprávky so štastnym koncom bol koniec 😇😂

laguna28
23. jún 2020

@sara07 aj keď nie je vydatá tak môže žiadať výživné od domneleho otca dieťaťa po dobu tehotenstva a materskej. Aspoň tak som to nedávno čítala

sara07
23. jún 2020

@laguna28 pri našom sudnictve , ochrany matky a dietata vieš ako to dlho bude trvat ?? ked je sa sprava ako hajzel myslíš že nejaký štat alebo niečo ho donuti platit ?
nie
však jej netlačte do hlavy kaleraby ako bude dobre, všetko zladne, všetko bude amerika žit len rozprestriet ružové kridla a letiet

sara07
23. jún 2020

@laguna28 všetky intrupčné zákony su len o tom aby sa to narodilo a potom kašlal zdochol pes
mna by zaujímalo či ma to mladšie šancu ist do škôlky napr ,,,či má miesto

77daniela77
23. jún 2020

.....a co dst to dieta hned na adopciu ked ho nechcete....dat mu sancu na zivot v slusnej rodine?Urcite sa mu niekde potesia..

damtiporiti
23. jún 2020

@lussyl5 ono to bude vzájomné, aký išiel takú našiel

sara07
23. jún 2020

@77daniela77 ideálne riešenie len nie som istá čo vlastne pisatelka chce ale skôr mi to tu pripada zase ako prieskum dáta zber

sara07
23. jún 2020

@77daniela77 vieš kedy by boli ochotný keby za tu adopciu dostali zaplatené, vtedy by vela veci šlo inak

dilino
23. jún 2020

Ked nechcel dieťa existuje aj primeros kurňa jak som sa nahnevala.Ked sa to už stálo tak čo teraz nikdy ale nikdy v živote by som nešla na potrat ani keby čo bolo NIKDY.Ty ked to nechceš tak čo rob podľa seba ako si niekto nevie važiť koľko žien je tu takých čo by chceli a nemajú žiadne deti chodia roky a neni im pomoci nikdy mať nebudu a ten kto to môže mať a toto si nevie vážiť no a čo že má s prvou ženou dieťa nech má.Ešte som schopná pochopiť že by ste čakali 4 alebo 5 no pochopiť sa to dá ale druhé ved taký čo ťa posiela na potrat zbaiť dieťa z vlastnej krvi už by nebol môj priateľ kopnuť takého prepáč hajzla nielen do predku ale aj do zadku.Ved sme v 21 storči vždy je možnosť sa chraniť či tabletky, alebo ako som pišem ochrana si mal dať na vtáka a nie teraz revať jak šibnuty.Napíšem ti to tak mojim priateľom by už nebol na tvojom mieste.Nemáš kam ísť rodičia majú 2 izbový byt a čo predtým žili ľudia ako čo si hned postavili 5 izbovú vílu či ako všetko sa dá ked sa chce.Rodičia by ti schvaľovali radšej potrat dieťa je dar od boha asi si mala mať tie dve deti.Na interupciu by som nešla ani keby má drali s kože áno dajme tomu že by zistili bolo by veľmi choré postihnute no dajme tomu ale keby to bolo zdrave ani za nič na svete. Vyser sa na debila určite si najdeš lepšieho čo je to za chlapa ked ťa posiela aby si vaše spoločné dieťa išla zabiť ved taký človek za nič nestoji.Už ani za povšimnutie a byt alebo kde byvate je čie jeho ak áno vyhodi ťa čo už je to za človeka že vyhodi z domu svoju tehotnu priateľku a syna.To taký ti stoji zato tvoje rozhodnutie je tvoje rozhodnutie toto je vec ktorú budeš navždy ľutovať.Nedaj sa a bojuj za svoje dve deti riešenie sa vždy nájde.Mal si dať ochranu a nie teraz zvaľovať na teba že ty si na vine polož si otázku stoji ti taký priateľ zato.Teraz na takej veci sa ukaže charakter človeka asi ti až teraz dôjde s kým si žila.Prepáč ale je to tak namiesto potratu hľadaj riešenie čo si zariadiš ako budeš dalej žiť z dvomi detmi a s nim nerataj akurát tak z výživným.Všetko sa dá ked sa chce.Koľky mladý nemajú na bývanie samostatné a bývajú viaceri v byte aj v dvojizbovom.Všetko sa dá zariadiť ale nikdy neurob rozhodnutie ktoré budeš navždy ľutovať.

lucineska
23. jún 2020

@dilino súhlasím 👍 tiez ma to vie nastvat a aj ma to. Boli.. Vela žien a párov sa snaží o babo, dali by mu všetku lásku sveta a tu nejaké.... Ani to nenazvem matky lebo milujuca mama by dala čokoľvek za zdravé babo a nie tu pisat p**oviny na kona ze si ho da zobrať.. Ale karma to kazdemh vrati, vssetko sa každému vráti!!!

retatka
23. jún 2020

@ivkazba Presne tak,niekomu unikla pointa .Máš správny názor !Nech si autorka teraz znáša následky .

hettinka
23. jún 2020

@naty0818 povedz mu, že nech on ide na vazektómiu

naty0818
autor
23. jún 2020

@hipuska my byvame u jeho rodicov. Ak by som to povedala jeho mame tak by s nim urobila poriadky a z domu by siel on. Akosi nemam povahu sa zradzat kedze je to nas problem.

silvi300
23. jún 2020

@naty0818 V ktorom si týždni tehotenstva?

simca06022011
23. jún 2020

Ak to dieťa chceš, nechaj si ho. Nechaj ho nech dopeni. Možno ťa podrží aj jeho rodina ak bude robiť kvôli tomu cirkusy. Keď sa k tomu postavis ako k hotovej veci a nebudeš diskutovať s nim, pochopí. A ak ta opustí? Tak si vysudis výživné, rodičia ti pomôžu a budeš spokojná sama. Pôjdeš do prace skôr... Ja poznám pár frajerov co takto vyvadzali a nakoniec boli taky šťastní 😂 len by som si potom už upratala vzťah... Nech si ta pekne zoberie a nebude ta viac vyhadzovať 😂 bývate u jeho rodičov, takže ani to nie je mozni co závidieť.

xckaret
23. jún 2020

@lussyl5 presne tak....sak dievca neriesi , ci ma vlastnu strechu nad hlavou, ved sa da byvat aj u svokrovcoch, ved priatel sa postara...znie to kruto, ale nestaci sa dat iba oplodnit a nejako uz bude. Co tak aj vlastna zodpovednost?

bmuller
23. jún 2020

@ivkazba Ja teda len podotknem, ze ak priatel uz nechcel ziadne dieta, da sa predpokladat, ze uz nikdy s nikym nechcel ziadne dieta, nieln s touto parnerkou. Celkom nerozumiem, preco nakladate autorke - ten pan mal davno podstupit VAZEKTOMIU, nie drzat svoju partnerku v sachu vyhrazkami 😝

ukulela
23. jún 2020

@77daniela77 ona to dieta ale predsa CHCE!!! krispin dolina - citat a premyslat. ponukat zene, co chce dieta adopciu???? to ako aby jej to zachranilo vztah? alebo aby, ked ju chlap opusti, mala mensie naklady na zivot? ona na UPT ist nechce. vztah ma (pokial sa chlap nespamata) najskor v pecku a ak by dieta donosila a porodila a vzdala sa ho, tak to ma pre nu psychicky rovnaky vyznam, ako ist na UPT. tak bude bez dietata a takto navyse aj bez chlapa. dve gulky namiesto jednej, radsej nech je s dietatom, ked ho chce, a bez chlapa.

sara07
23. jún 2020

@fokuska na to mala skorej mysliet a všetky čo tu pišete ako bude zle na tom a vyčitky a nech sama ide do toho potom každy mesiac 15€ jej pošlite na učet
ono sa to radí z opačného konca , odmaka v realnom živote vaše rady si to ona odmaka
ked jej povedal nie vopred nemala vymyšlat , že tuži po kolko veciach ja tužim a po mačke a neviem čo a nemám

nika3136
23. jún 2020

Ja nie som vyslovene proti interupcii a dieta za kazdu cenu, podla mna sa ma zena rozhodnut sama...
Ale takto to nema byt, nemoze ti diktovat, co mas robit. Mam bratov s 1,5r rozdielom, tiez z neho neboli nadseni a dalo by sa povedat, ze mama bola ta zufala a urevana az do porodu, ale zvladli to.
Ja tiez odmietam druhe dieta, robim vsetko preto, aby som teraz neotehotnela a keby sa stalo, asi sa mi zruti svet, ale nechala by som si ho, pretoze mam staleho partnera a posnazili by sme sa.
Je ine, ked mas -nast (ani to neospravedlnuje, ale pre priklad), chlapca ledva poznas alebo nepoznas, nemas pracu, nemas byvanie, studujes alebo co, tak sa zvazuje interupcia.... Aj napriek tomu si XY zien dieta nechaju. Vy mate aky problem? Preco dalsie nechce? Nezmestite sa? Malo zaraba? Vzdy sa da pridat, ale musite byt na to dvaja, pretoze ak rozhodne za teba, mozes velmi zle dopadnut, pokojne v buducnosti aj s depresiou

ukulela
23. jún 2020

@sara07 ked pise, ze jej srdce puka pri pomysleni, ze si babatko necha zobrat, tak to UPT v pohode neda a bude mat nasledky. opakujem - som za pravo volby a s upt nemam problem. ale nemozme do toho nutit zenu, ktora s tym nie je stotoznena. ked uz premysla o babtku, tak bude mat fest problem sa ho vzdat, resp velke nasledky. mysli si co chces o takej rade, ale ak sa ma zena pol zivota utapat v depke a odnesie si to aj starsie dieta, tak radsej nech sa uskromni, zamaka, a bude stastnejsia s dvoma detmi, ako s jednym.
a vseobecne, mozme jej tu nakladat, ale nie vsetci si vedia zivot planovat, su aj jednoduchsi ludia, a su ludia, ktori nemali tolko prilezitosti, ci schopnosti .... tak byvaju u svokrovcov - a? problem je, ze spolu ako partneri nekomunikovali. trtulia bez ochrany, bez toho, aby mali ujasnene co a ako - a potom zistia, ze im nesedia plany ....
@naty0818 ak na potrat nechces ist a nie si s nim stotoznena, nerob to. rady o adopcii ani necitaj, ked dieta chces. jednoducho povedz, ze nejdes a hotovo. mas nejake uspory? beries matersku a vyssi rodicak? ci len zaklad? zosti si, ci v okoli su napr nejake socialne byty - ako matka s detmi by si mohla mat narok a mozno aj prednost. ak by si mala vyssi rodicak a ku tomu nejake vyzivne, dalo by sa to utiahnut.
nuz, machas sa vo vlastnych srackach - ale zavarila si si aj sama.

naty0818
autor
23. jún 2020

@daniela1911 len hlupost, asi dufal ze sa nechyti.

damtiporiti
23. jún 2020

@bmuller a ked by si bola rozhodnutá, že nechceš už deti, ani so svojím súčasným ani budúcim, dáš si len tak odobrať vajcovody?

ukulela
23. jún 2020

@damtiporiti vajcovody sa neodoberaju ... a ano, je prirodzene a normalne, ze ked uz nechcem mat deti, tak sa chranim. a sposob ochrany si vyberiem podla toho, ako mi vyhovuje . ci je to HAK, alebo teliesko, alebo sterilizacia. alebo x dalsich sposobov, ktore dokazu vo velkej miere zabranit nechceenmu tehotenstvu. nie ako tento priklad :(

fokuska
23. jún 2020

@sara07 Ty si trochu mimo. Ja nie som proti interipciam, som za moznost volby.
Takze neodhavaram ju od toho. Ona je rozhodnuta - po dietati tuzila, chce ho, na interupciu ist nechce.
V tomto pripade si myslim ze je obrovska hlupost keby na nu isla, kedze by sa s tym pravdepodobne nezmierila.
Ine by bolo keby pisala ze nechce dieta ani ona ani on a ze realne premysla nad potratom.

fokuska
23. jún 2020

@sara07 A ona teraz ma co chcela - je tehotna a dieta chce, takze ma za to vsetko prebrat zodpovednost.

damtiporiti
23. jún 2020

@ukulela to bolo myslené obrazne, ale v pohode. Ja na zákrok nebudem posielať ani jedného, tu sa to berie všetko tak jednoducho.. Ja si aj tak myslím že chlapa skrátka oblbla, lebo ako píše v úvode ona chcela dve, ona akosi otehotnela, či vysadila tajne antiku alebo čo, potom to šla zahovárať.. Ako toto je mi to jedno, moje sračky to nie sú, len bude zase o ďalšie deti z rozvratenej rodiny, kde sa nerozmýšľa hlavou, viac a tie si to odskáču keď sa starí nevedia normálne správať.

dilino
23. jún 2020

@lucineska len nechápem jednu vec ved teraz sú rôzne formy aby nebola žena tehotná. Ak dieťa on nechcel tak čo guma na vtáka neexistuje tak si dám pozor a teraz ju posiela na potrat NIKDY BY SOM TO NEUROBILA ani keby mi priateľ držal nôž pod krkom nikdy v tom sme obe za jedno NIE a mohol by sa na hlavu postaviť.