Prvé vyšetrenie v 7. týždni tehotenstva. Je to neskoro?
Ahojte, som v priblizne v piatom tyzdni 🙂 Velmi sa tesime. Problem je, ze moj lekar ma prvy volny termin na prehliadku az o dva tyzdne - myslite, ze je to v poriadku? Dakujem 🙂
Ahojte.Včera som začala 8tt/podľa ovulácie,ktorú som mal na 21.DC/Podľa PM som v 9tt,ale ja beriem a stotožňujem sa s tým 8tt.na ultrazvuk sa chystám v 10 týždni.strašne by som chcela aj skôr,ale ak nemám ťažkosti a HCG rastie,príznaky tehu sú,tak musím vydržať.Manžel je Mudr. a veľa jeho kolegov hovorí,že keď sa nemusí a nie sú problémy/kŕče,bolesti,krvácanie/treba počkať do toho 10tt.Pre istotu.mám už viac rokov,pred 4 mesiacmi som mala MA,tak nebudem riskovať.vraj veľmi skorý ultrazvuk môže rozbiť amniový vačok,neskôr vplýva na mozog.S USG sa napríklad rozbíjajú ľadvinové kamene.Nechcem nikoho vystrašiť,ja sama by som utekala pozrieť na Akciu srdca/pri predchádzajúcom MA AS neprítomná/ale ako mi povedal Jeden doky:Ak máte byť tehotná,tak budete,aj keby vedľa vás vybuchla bomba!Želám všetkým bezproblémové tehotenstvo
Ahojte 🙂 som tu po prvy krát ,som v 7 až 8 tyzdni tehotenstva bola som u lekara v 7 tyzdni a on mi povedal že som tehotna ale nedal mi ani papier a nič že cakam babetko, a chcela by som vediet že asi kedy by som mola dostat knizku? a že čo by mne pomohlo na vracanie lebo ja jest nic neviem lebo hned ako sa najem tak ide to zo mna hned aj von ☹ nemože sa nič take mne a babetku stat ? som prvo rodička a nemam nic take informacie ktora by mi vedela poradit v tomto??? dakujem vám ak mi podarite ...
podľa mňa to problém nie je...Skôr ako v 8 tt by som ani ja sama nešla..Keď som čakala malú, tak som šla nejak v 6tt a bolo to zbytočné, srdiečko ani nebolo vidieť, tak som zas šla až o dva týždne....
@barbika21 a neobjednal ťa na neskorší termín? Lebo ono je to ešte skoro...Keď nie, zmeň lekára...V tom 8 tt už dávajú tehotenské knižky, tak neviem, no..A s tým vracaním, je to ťažko, musíš to vydržať...Dobré je si dať ešte predtým než vstaneš z postele kúsok nejakej sušienky, aby si nebola na lačno..A pomáha aj zázvor, alebo dať si troška kofoly, alebo coca coly, trocha upokojí žalúdok...A stať sa tebe ani bábätku nemôže nič, na začiatku je to normálne, ale keby sa ti to nezdalo, poraď sa s lekárom, keby to už bolo neznesiteľné...😉
Dnes som sa objednavala v ordinacii - pozitivny tehotensky test, podla poslednej menstr. 5 tyzden - a sestricka ma objednala na prvu prehladku az na 10tt - ked budu prvy krat brat krv. Mierne ma to prekvapilo - no neviem, ci ma vyznam domahat sa silou mocou skorsieho vysetrenia, ked nemam zatial ziadne problemy.
Zbytocne je podla mna chodit skor ako v 7.tyzdni,potom su fora zamorene zenami,co stresuju za kazdu hlupost....
...mne ked vysiel pozitivny test zavolala som lekarovi, a dal mi termin tiez az ked som mala byt v 10tt, naco bezat hned aj tak nic moc nevidia max. urobia rozbor krvi a potvrdia tehu, nakoniec som bola u lekara v 7tt ale aj to len preto ze som zacala krvacat ....takze pokial nemas nejake velke bolesti v podbrusku al. nezacnes spinit tak urcite je to v poriadku ze mas termin u lekara az o dva tyzdne....a hlavne sa zbytocne nestresovat....
mna gyn objednal na 1 vysetrenie v 8+2 , a bolo vidiet uz aj srdiecko a dostala som uz aj knizku, ja by som este pockala tyzden.
Nie je to neskoro, je to akurát 🙂
Ja mám už dve tehotenstvá za sebou a teraz čakáme tretie , ale ku gynde sa chystám až niekedy po 10 tt. Vždy predtým mi povedala, že skôr ako v 10 tt netreba. Ale aj tak by som už rada mala tehotenskú knižku 🙂
aj ja som tak bola u lekara....chce vidiet srdiecko...a podla na to nieje zbytocne
Pri prvom tehotenstve som šla prvýkrát k lekárke ked som bola v 8 týždni, aj to som vôbec netušila že som tehotná, meškanu menštruáciu som pripisovala stresom v práci 🙂 A na druhý deň som podstúpila potrebné vyšetrenia(moč, váženie atd..)....Medzičasom som si zmenila lekára a teraz som opať tehotna 😉 , vedela som to už od začiatku (aj ked to nebolo planovane, a dosť prekvapujúce kedže som mala nejaké gynek.problémy) . Šla som hned k lekárovi , no bolo to ešte veľmi skoro ,tak ma objednal cca o tri tyždne. Včera som bola opäť a bolo krásne vidieť - 9 týždeň, srdiečko krasne bilo ... Odporučený femibion 800 a Opať objednana skoro o mesiac . No ešte žiadne vyšetrenia ako to bolo pri prvom tehu... Maminky v ktorom týždni ste podstúpili základneé vyšetrenia -moč, krv, váženie, a podobne, kedy vám bola vystavená teh.knižka ?
Na prvom sone som bola v 7tt a srdiecko uz pekne bilo 🙂 na dalsie som objednana na buduci tyzden a to bude 9 tt 🙂
Ahojte, ja som objednana na prve sono ( a aj potvrdenie tehot. od lekara) az 9 tt. Takze neviem, ale rada by som uz videla srdiecko. No doktorka ma skor zevraj neobjedna. ☹
Ja som volala dr ked som bola v 5 tt a sestricka ma vysmiala ze preco chcem ist tak skoro na kontrolu tak ma objednala az o 3 tyzdne, idem tam az v utorok a to uz budem v osmom tyzdni.. vraj skor nemusi byt nic vidiet, takze by to bolo zbytocne, tak klud.. 😉
Ja som bola v 6 týždni a bolo pekne vidieť že čakám dvojičky..len ešte nebolo počuť srdiečka
Pred týždňom som bola u svojho veľmi dobrého lekára, ktorý mi sonom potvrdil tak asi 8tt. Odporučil mi o týždeň návštevu, kde som mala absolvovať odbery a o týždeň prvú poradňu. No vzhľadom k tomu že som sa presťahovala a moj lekár je vzdialený cez 300 km som sa s lekárom smutne rozlúčila a na jeho odporúčanie navštívila včera nového lekára, ktorého mi on doporučil, aj keď ja som povodne mala vybratého iného 🙂... Nový lekár mi potvrdil začiatok 9tt. Viac sa somnou ani nebavil, skôr to všetko bolo také divné - iné ako som bola zvyknutá u môjho starého lekára. Na prvý odber ma objednal až o dva týždne čo budem už v 11tt. a vyšetrenie USG až v 12tt. Odišla som odtiaľ s veľmi zmiešanými pocitmi, smutná ☹ a zároveň so strachom ☹..... Kládla som si otázky: Je to normálne, že na prvý odber pôjdem až v 11tt ? Je to normálne, že budem v 11tt a nebudem mať ani tehotenskú knižku? Nie je to na všetko neskoro? Nemám ísť radšej k inému lekárovi? Nebudem vypadať ako debil že chodím od doktora k doktorovi?
Čítala som tu vaše príspevky a väčšinou píšete že tak 8-9 tt je normálny, trochu som sa upokojila ale až 11tt je to OKI?????
ahoj ja som pravdepodobne v 7tt.. tiez sa chystam asi az v 8tt ku dr.. snad bude vsetko ok..
Ja som prvykrat isla ku gynekologovi v 6tt,na sone este babatko nebolo vidiet a som objednana az v 12tt!!:(je to hrozny pocit nevediet na com som,musela som to uz aj povedat v praci,lebo som mala rizikove prostredie,vsetci uz o tom vedia a ja som este ani nic nevidela 😒 tej navstevy sa bojim a zaroven sa neviem dockat kedy uvidim babatko.
co myslis konkretne pod prvym vysetrenim v tehu? 7tt mi pride skoro
tu v UK sa prvy krat dostanes k midwife v cca 10tt kedy vezmu moc a krv na testy,
uplne prve sono je v cca 12tt a druhe (zaroven posledne) v cca 20tt
ziadne stretnutia-vysetrenia s dr., ziadne prehliadky zdola, ani sona zvnutra, iba stretnutia/poradne s midwife, dr. tu pravdepodobne za cele tehu neuvidis 🙂 nie je to zanedbavanie, skor zbytocne nestresuju s roznymi testami a vysetreniami (usg, tripple, caste kontroly krcku...), samozrejme ak je problem tak sa frekvencia poradni zvysuje, aj je viac usg a inych vysetreni
vobec to nie je neskoro.Niektori lekari ani sono hned neurobia,ked je to len 4-5tt a povedia,aby si prisla neskor,lebo teraz by aj tak este nebolo nic vidno
ahoj ja som bola v 7 tt a krasne bolo vidiet funkciu srdiecka plus foto sona 😉
no baby.... u nas tak neni ze rychlo vysetrovat.....
a gynekologicke vysetrovanie aboslutne neni pocas 9 mesiacov ak neni problem.
Jedine pred terminom sa ti pozrie ze ci si otvorena , inak veru nic ine....
Tlak, srdce maleho, navstevy poradne trvaju 5 minut a dovi dopo....
ak je problem tak je to urcite inak ale ked neni tak thats all.... uvidime sa pri porode 🙂)))
nemam Merional 0911264945

Ja som bola prvykrat v 7tt a este nebolo srdiecko, takze ma to len vystresovalo zbytocne...