Pýtajú sa gynekológovia bežne na interrupciu?
Ahojte, je to bežný postup, že sa gynekológ opýta pri treťom tehotenstve, či si to chce žena nechať? Trochu som ostala tou otázkou zaskočená (samozrejme, že si dieta chcem nechať). Rozhovor potom pokračoval ohľadom prenaralneho skreeningu, kde mi povedal: "bola by škoda ak by ste donosili poškodené pri dvoch deťoch, tak nato sú tie skreeningy".
Mam 27 rokov, tak si ani nemyslím, žeby som mala nejakú veľkú šancu na poškodený plod, na ultrazvuku bolo všetko Vporiadku. Som v 7tt. Mala som z toho pocit akoby lekárovi šlo o to, nejakým spôsobom ma naštrbiť, či dieťa chcem. Sú to bežné otázky alebo sa ma to len zbytočne dotklo?
No skúsil by mi to povedať. Taky výstup ešte nezažil. Nie je to normálne a žiadny gynekolog by si to dovoliť nemal
asi by som zmenila lekára
Bola som 4x tehotná, z toho jeden MA, tri narodené detičky a môj doktor v živote takto neformuloval otázky. Ani u kamošiek som sa s takým niečím nestretla a to majú aj viac ako tri deti niektoré. Asi by som zmenila lekára.
Empatia nula nula toto... a nie, nie je to bezny postup...
Zmeň ho, to nie je lekár ale hovado debilne
Ďakujem za odpovede. Som si myslela, že to nie je normálna otázka, ale tak radšej reku, že sa opýtam skúsenejších.
Inak gynekológ, to som písala automaticky v mužskom rode. Bola to žena.
Budem meniť určite, aj tak meníme bydlisko, tak som rada, že ju uvidím možno tak max ešte 2x.
ono ani zmena lekara nemusi byt vyhra, vsade najdes kadejakych. Mozno ma take osobne skusenosti s poskodenymi plodmi , tak preto tak vravi 🙂
Mňa sa to tiež v podstate opýtala, ale formulovala to tak neutrálne a vecne, či je to tehotenstvo plánované. Ale nedotklo sa ma to, proste potrebovala informáciu, či sa bude vypisovať knižka, plánovať poradne alebo ma nasmeruje inam...To však zjavne nebol tvoj prípad, je to tĺk.
mňa sa pri prvom pýtal. Ale to len aby sa uistil že mi má vypísať knižku. Keďže má aj iné skúsenosti. Nebolo to namierené na to, že mám ísť na potrat alebo čo. Normálna otázka - môžem vypísať tehotenskú knižku, nezvažujete interupciu? Neprišlo mi to divné
@jaroe presne tak isto aj u mňa
Fu no dosť od veci práveže gynekológovi sú za to aby si deti ženy nechali a nie naopak a ešte takto v začiatku strašiť to je strašné 🤢 dobre spravíš ze zmeníš doktorku neviem ako by som sa tvárila na ďalšej kontrole pri nej 😡
Krava to je uz by som k nej nesla! To nie je ani clovek snad. Ale je dokazane ze vela pripadov takto povedali ze je poskodeny plod.... Atd. Aby matku prinutili ist na inetupciu je to hrozne🤔😱😣
Ja som bola tehotna 7 x...mala som dvoch gynekologov, a tiez sa ma pri prvych troch tehu pytali ci je tehotenstvo planovane...bezna otazka....dalsie razy uz nie, lebo moja lekarka vedela ze chodime na umele oplodnenie kvoli neplodnosti, rsp kvoli problemom s donosenim...
Mňa sa to doktorka pýtala pri prvom, že či uvažujem nad interupciou, nepripadalo mi to neštandardné.
Ja som pri štvrtom mala problém.Doktorka si to všimla,tak ma poslala k doktorovi ktorý je tam tiež a on hneď že mám čas si to rozmyslieť do konca týždňa a on mi môže vykonať zákrok za určitú sumu ,že dieťa zdravé nebude .Proste ukončiť tehotenstvo..Vôbec žiadne ďalšie riešenie ..Išla som naspäť k doktorke ktorá ma poslala ma ďalšie vyšetrenia... tehotenstvo bolo veľmi náročné,stále sledovanie malého..
Po pôrode to isté veľa vyšetrení ,ale je ZDRAVÝ 🙏. Keď som čakala druhého syna ponúkol mi trisomy aj keď sam vedel,že ochorenie ktoré podľa vyšetrení mal malý mať by to nezachytilo
Videl v tom len € pre neho..Keď zistil že som navštívila aj iných dr.a bola na odbere plodovej v nemocnici a nie u neho ostal odmeraný..Čiže áno sú aj taký dr...
Tak je to čudné. Divny lekar. Preco sa ta to pytal? Este by som pochopila, keby sa spytal, ci babo chces... Ale ten komentar, ze by bolo skoda mat poskodene dieta, tak to fakt nechapem🤷♀️. Zvaz lekara...
No asi by som odišla od nej. Ja som menila už 2x gynekologičky, práve kvôli prístupu. Jedna si dovolila mi vytknúť, prečo som otehotenela tak rýchlo po MA 🤦🏻♀️ táto istá dr nedávno povedala známej, ktorá je tiež po MA, že nech sa už o ďalšie dieťa nepokúšajú, že veď načo, keď už doma má 4 deti, načo by jej bolo ďalšie 😡 niektoré gynekologičky majú fakt otrasný prístup 🤔
A este zena? Tak neviem preco si s takymto jej nastavenim vybrala zrovna tento obor.
debil lekar
Ja poznám gyn, ktorý si pri tvojom nadšenom výraze v 1 trimestri nenechá ujsť poznámku so znechuteným výrazom že "neteste sa, to môže byť ešte kľudne potrat" každej jednej to povie 🤮 úplne vhodné pre tehotnú
Hrozne..praveze moj gynekolog vzdy na preventive sa pytal ci planujeme a ze teda ked neberiem antiku ze ako by som sa postavila k prip.tehotenstvu..inak mam pocit ze zeny gynekologicky su ovela menej empaticke vtomto..aj celkovo menej citlive
myslim ze by si to nemala brat osobne, urcite to zamrzi, ale oni tak ako by som to zmesiarovitievaju...akoze plod nie dieta atd...ale urcite maju na to dovod raz som citala statistiku ze najviac interupcii sa deje prave v manzelskych zvazkoch, kde zena uz nejake deti ma a proste dalsie nechce....tak asi to berie ako normalnu otazku a nejak si to neuvedomuje ze to moze byt nevhodne pre ludi, ktori dieta chcu.
mne napriklad vadi ze niektori silou mocou nutia antikoncepciu(moja ex gin, nap tiez), jak keby si dospela zena nevedela zratat svoje moznosti
@nessa123 ??? tak to je uz diagnoza
Och to je hulvát, mrzí ma to. Vlastne hulvátka, to mi príde ešte desivejšie. Nie je to normálne a asi by som mu to dala pocítiť (môj vďaka Bohu potraty nerobí ani nenavrhuje) - ale je to žiaľ dosť bežné. V dnešnej dobe to asi nezažijú mnohé, keďže mnohé majú max 2 deti. Ale počula som z viacerých strán, že majú lekári takéto poznamky. A to nehovorím o situáciách, keď je dieťa akokoľvek nedokonalé (akoby ostatné deti boli dokonale) - tam už je priamo potom žena označovaná za nezodpovednú (v miernejšom prípade) ak nejde na potrat - a potom že sloboda rozhodnutia 🙈 inak, štatisticky najviac interupci majú ženy s dvomi deťmi.
V uk sa ma toto pytali pri kazdom tehotenstve na plnu hubu otazka "a planujete si to dieta nechat alebo nie?"
Moja sa ma tiez normalne opytala. Chcete byt tehotna? Uplne vecne. Nevidim na tom nic urazlive, kedze klientela u gynekologa je rozna a nie vsetko su nadsene tehule.
@kulumulu123 PRESNE. úplne normálna otázka od gyn. však sa to nepýtal zubár. ale autorka to tak citovo podala že mamičky na koníku to budú 2 dni považovať za škandál... potom téma zapadne prachom 🙄
@zuzanka.zuzu co k tomu dodat 🤷♀️

nie je to normálne, dosť blbý lekár, ako keby nechcel aby si mala tretie dieťa