Rozdiel v gestačnom veku
Zdravím som tehotná ale pri poslednom vyšetrení u doktorky mi doktorka povedala že jej tam nesedia 2 týždne. Podľa menštruácie by som mala byt už 10+2 ale som 8+2 lebo doktorke tam nesedia 2 týždne nájde sa tu niekto kto bol v podobnej situácii ?
Vsetky moje tehotenstva som tak mala
Ja som to takto mala. Jednoducho nemám učebnicový cyklus. Mám dlhší cyklus a o dosť neskor ovulaciu ako štandard. Tehotenske týždne sa väčšinou počítajú od prvého dňa poslednej menštruácie (kedy ešte nie si tehotna) a predpokladá sa, že máš ovulaciu na určitý deň cyklu. Ja som mala ovuláciu neskôr a teda neskôr došlo k oplodneniu a logicky aj rastu plodu. Takto som to mala 2x a aj podľa lekárky to bolo ok. Tehotenské týždne sme potom počítali podľa usg nálezu, nie podľa poslednej menštruácie ako sa to robí štandardne. Toto nie je žiadna chyba, choroba ani nič zlé čoho by sa trebalo báť.
Preto je dobre poznat aj cas ovulacie, nie len ms. Ak totiz nemas pravidelny 28dnovy cyklus kde je v cca strede ovulacia, nebude to pocitanie od ms sediet. Mne pri jednom tiez nesedelo - ale vedela som, ze ta ovulacia realne bola o tyzden neskor.
Ved uvidis, ako sa to vyvinie. Navyse, v 12tt dostanes druhy predpokladany TP, podla merani. Vela stastia.
Pokial srdiecko bije, babo sa vyvija, je vsetko ok...
@renatachymova začiatky sú také...neskôr, keď budeš mať veľké sono termín upravia.Vsetci vychádzajú z toho, že ovu je v polke cykle ja som otehotnela pred menzesom

že či . a neraz mi povedali že dieťa je menšie o 2 týždne. a potom zas bolo ok.
sama lekárka povedala aby som si z toho nerobila ťažkú hlavu a ja som si veru nerobila.
Všetko bolo v poriadku.