Som tehotná a ešte som študentka na strednej škole
Ahojte mamičky,
Chcem sa spýtať. Máte niektorá skúsenosť s tým, že ste zostali tehotná, ako študentka? Ako ste to riešili v škole. Poraďte mi prosím, ako ďalej. Či ste šli na externé vyučovanie, či mám nárok na rodičovský príspevok.. Ďakujem.
@hettinka podľa mňa svadba nieje žiadna ochrana, tiež som bola naivná, zaľúbená v 20tke, on sa postavil ku tomu ako "chlap", že veď prečo by sme sa nevzali ,ani som neuvažovala vtedy o tom, že by to mohlo dopadnúť celé zle, a tri roky sme spolu pri tom "chodili"..v 23 rokoch sme sa rozvádzali, chlap pil, robil dlhy, podvádzal ma a párkrát aj udrel..na malú neplatí aj napriek tomu, že má exekútora na krku a trestné oznámenie, nevidel dcéru vyše roka, takže stále nevidím tú ochranu..však nech počká určitý čas, a nikde nieje napísané, že sa nemôžu zosobášiť neskôr napríklad 🙂
Ale teda nezavidim. Mne keby sa toto stalo v 17., vyhodili by ma z domu, alebo donutili ist na potrat. Ja by som dceru podporila. Hold, nemala som dobrych rodicov
Uff.. Ja by som asi tažko rozdýchava keby moja dcéra, študentka SŠ otehotnie s pomaly 30 tnikom, kt. ma dieta a je v rozvodom konaní.
Nezadrhla by som ju a neotočila sa jej chrbtom ale sklamalo by ma to.
Tak autorka len pekne doštuduj, nech rodičia vidia ze mas záujem aj so svojim životom nieco robit. Na nejaké príspevky nárok mas bude to rodičovský príspevok. Na materskú nárok nemáš kedže si zatial do systému na odvodoch nic neodviedla.
@kittykat22 Mňa nezaujíma či mi to žerieš alebo nie. Vôbec nevieš ako to máme. Pravdaže mamina bola sklamaná a trápi ju ako v škole, ale predsa ako moja mama mi pomôže..
A nebudem ti tu ani nič vysvetlovať, pretože ja som sa len chcela spýtať ako študentka, koľko dostanem rodičáķ a nie či mi to zožerie nejaká @kittykat22.. 🤔😉
A pravdaže si chcem školu dokončiť. A po škole začat pracovať v jednej firme kde brigádujem 🙂
203,20€ rodicak a pridavky 23,52€ a po doziti 28 dni je prispevok pri narodeni dietata 829€. 🙂 toto dostanes. Snaz sa dokoncit skolu. Good luck
213,20 sorry
@kamajka prosom ta a co ma spolocne plnoletost s otcovstvom? Nepomylila si si to s 15 rocnymi? Ktori su pod zakonom este trosku inak brani?
@timi1911 sprav si ako tebe vyhovuje a ako ty sa citis. Ty cakas dieta, je to tvoj zivot. Jedna povie zabila by som ta keby si dosla s 28rocnym tehotna, 2 povie ok dobre. Tvoja rodina ta pozna. Pomoze, vie, poradi. Kasli na ostatnych, casom zistis ze vsetko nejak vyzera. Ked pridu problemy budes len ty dieta a priatel kto ich budete musiet zvladat a nie okoliti ludia. Vsetko sa naraz vyriesit neda. Ppstupne to das zvlast ak neostanes sama a dokonca ak priatel ako tak zaraba to je velikanske plus.
@marlenka222 nepomýlila, mala som 17, keď sa mi narodila dcéra a jej otec na matrike nemohol uznať otcovstvo. Bolo nutné riešiť to súdom.
Ahojte rodičovský príspevok môže poberať aj neplnoletá?
Ja som maturovala rodila v maji a na posledne ustne tusim tak mala nemala ani mesiac dalo sa to zvladnut mala som individuálny plan a ucitelia moc dobry a vyhoveli mi vo vsetkom 🙂 drzim palce ja by som to neprerusila uz by sa mi veru ucit nechcelo potom 😇

@hettinka svadba alebo rozchod? Predpokladam, ze je cerstvo zamilovana (ma ruzove okuliare) takze rozchod zo strany zakladatelky do uvahy neprichadza. Podla mojho nazoru je svadba zla rada. Co by svadbou akoze docielila? Akurat by si stazila moznosti odchodu ak nahodou zisti, ze priatel nie je taky dokonaly ako si ho predstavuje. Vydavat sa len preto, ze je tehotna nie je dobry napad.
@timi1911 Neodmietaj partnerovu pomoc ak sa chce o vas starat ale v prvom rade sa spoliehaj sama na seba, pripadne na svoju rodinu. V skole si daj individualny studijny plan (nic nezvladnutelne). Super, ze priatel dobre zaraba, moze rovno zacat tym, ze ti da peniaze na nakup vybavicky pre babatko (minaj s rozumom, odloz najviac mozne). Pokial si zdravotne OK a vladzes snaz sa nasetrit co najviac penazi, napr. mozes doucovat ZŠ deti nejaky predmet u seba doma (nasetrene peniaze sa ti budu do buducna pri dietati hodit - byvanie, strava, jasle, lieky, skolka, vylety, oblecenie - to vsetko bude treba z niecoho platit). Byt tebou na toho partnera by som sa prilis neviazala, ked si zamilovana bud s nim ale nechaj si dostatok casu na to aby si ho (aj jeho dieta) lepsie spoznala a uvidis co z toho nakoniec bude.