icon

Som tehotná a máme doma psa

nikolka2014
21. máj 2014

Ahojte baby.. Možno bude moja otázka úplne blba ale myslím si že sme tu nato aby sme dokázali odpovedať aj na take otázky 🙂.. 16.5. Mi gynekológ potvrdil tehotenstvo 5tt.. Počula som vraj nie je dobré ak je tehotná v blízkosti psov (ked ma nejakeho doma).. Moc sa mi tomu nechce veriť psíka mám no je riadne ockovany,odcerveny.nauceny hygienickým navykom.. Tak prečo by mi mal škodiť? Je to rodinný miláčik a preč by som ho určite nedala..Nepočuli ste/nečitali ste niečo take? Ďakujem za odpovede.. 🙂

Strana
z2
lalaboo
22. máj 2014

no naša dcérka je jak besná niekedy a slintá ako buldog! to určite preto, že so mnou v tehotenstve spával náš pes 😀

luciamomo
22. máj 2014

mame malho malteske psika ktory spava s nami v posteli a vsetko ok. Maly si na neho a pes na maleho na 100perzecnt zvykol a prijal ho. Je to to najlepsie co moze byt ked male deti vyrastaju s nejakym zvieratkom. Syncek bude mat 13mesiacov a doteraz nebol ani raz chory 🙂

zuzkamacken
22. máj 2014

@nikolka2014 ja som v 3.mesiaci doniesla tulave zablsene zacervavene stana z ulice domov..bolo mi ho luto. dali sme ho dokopy a je s nami rok a pol. psickarka sa vo mne proste nezaprela. moja vtedajsia Dr. na mna navrieskala, ze si som normalna..toxoplazmoza toxokaroza besnota... vsetko vymenovala. a ja sprosta som sa tak vystresovala, ze som do ustavu parazitlologie volala, veterinarov dokola otazkami otravovala.. veterinari sa len smiali aki su lekari obmedzeni a ako malo vedia o prenose "zvieracich" chorob na cloveka... vtedy som pochopila, ze uz by som v tehotenstve aj kludne macku chovala a nemala by som bobky. napr ta toxoplazmoza sa len velmi ojedinele a tazko prenasa z macky na cloveka... musi byt "splnenych" tolko podmienok aby ta nakazila, ze je fakt, ze ludia sa v drvivej vacsine nakazia z masa a neumytej zeleniny ci ovocia.. nie od macky.. ale ja som si vtedy uzila! aj na testy specialne som sla, nedalo mi to spavat!! dakujem pani doktorke, z petrzalky, strecnianska... "mila" pani!!! inicialy RS ;)

lenkadenisa
22. máj 2014

@nikolka2014 som tehotná a máme doma fenku a kocúra. som zdravá a krpec tiež. fenka moje tehotenstvo úplne ignoruje, kocúr ma zas ide od lásky zožrať. ak sú zvery zaočkované, niet sa čoho báť. a vyrastať so zvieraťom je podľa mňa skvelé 🙂

simca06022011
22. máj 2014

@zuzkamacken PRESNE TAK 🙂 ja tiez len krutim ocami (a to nie som zastanca chovania psikov v byte, ... ale to je ina debata🙂 ) O domace zvierata je kolkokrat lepie postarane ako o ludi :P Mne povedala sestricka u lekara tiez ze sa nemam vzrusovat, testy sa robia... ale ze to ani nemam velmi kde od zvietara chytit (ona doslova povedala, ze mozno od oviec, krav, zo zeleniny, vajec... a zlej hygieny... a to teda doma nie je a ked tak nie z toho mojho zvera ;)

@nikolka2014 O problemoch so psikom v tehu som vobec nepocula..

elina25
22. máj 2014

Pes neškodí ale mačka áno!!!

lenkadenisa
22. máj 2014

@elina25 to je hlúposť 😉 ak je zviera pravidelne veterinárne ošetrované, niet sa čoho báť.

tjarka1
22. máj 2014

@nikolka2014 páni moji, určite nemusí ísť z domu, aj my máme psíka už osem rokov, je riadne očkovaná, odčervovaná pravidelne, naučená na von, doma nešpiní, a tehu so psíkom som si mega užila 😀 aspoň som mala s kým chodiť na prechádzky keď bol mm v práci, a ten krásny pohlad keď vždy ležala pri brušku a počúvala malú bol na nezaplatenie. určite by som svojho psa nikam nedala. nikdy! 🙂

kiki68
22. máj 2014

nie,je to blbost, mozno keby zijes niekde v Afganistane,tak hovorim nieco ine,ale u nas,kde su psy,co mame doma pravidelne veterinarne osetrovane,vakcinovane, odcervovane a v dobrej kondicii nemas co chytit. Skor by som sa vyvarovala prace so surovym masom (nechaj to partnerovi), tam je totiz najvacsie riziko prenosu toxoplazmozy,ked zena kraja maso na nejake tie domace rezne, nie zivy pes v domacnosti leziaci kdesi na koberci.
Niektori lekari ma udivuju,ako malo maju vedomosti, nie nadarmo sa hovori,ze studium veteriny je omnoho narocnejsie ako ludska medicina. Potom to tak vyzera,ze veterinar vie o dost viac ako ludsky lekar.
Uzivaj si tehu, chod na prechadzky so psikom, aspon sa nadychas cerstveho vzduchu. Mne ked sme si zadovazili psika,tak sa mi stratili bolesti hlavy (myslim,ze to bude 3x denne pobytom na cerstvom vzduchu) 😉

zuzkamacken
22. máj 2014

mozes aj macky chovat!!! to s mackami je strasny blud!!! hlavne, ze ziadny lekar neupozornuje na surove maso a pracu s nim, na umyvanie ovocia a zeleniny.. ale macka a tehotna??? TABU!! nuz..neviem kto sa macacimi vykalmi krmi.. a ruky si pred jedlom neumyva??!! hmhmhm.. to su veci..

katka_halabalka
22. máj 2014

@nikolka2014 Ja mám psa od mala, mám dve deti, nášho čoklíka používame ako termofor v posteli pod nohy a okrem toho, že deti trpia besnotou a pol dňa sa naháňajú štvornožky so psom po zemi a štekajú je všetko ok. Jediný pre koho je to rizikové je ten pes, čo si ten chudák vytrpí.

gangulienka
22. máj 2014

aj ja som tehotna a mam doma 3 psov a macku 😉 a okrem toho som veterinarka denne prichadzam do styku so psami mackami a inymi zvieratami.. a nemam pocit ze by tym moje dievcata nejako utrpeli po zdravotnej stranke 🙂

jellinga
22. máj 2014

@nikolka2014 Ahoj, vobec sa nemusis bat, aj my mame doma psika a cakame babatko a ani nahodou by ma nenapadlo dat ho prec. Je to takisto clen rodiny, dokonca s nami spava aj v posteli. Pokial mas vacsieho psa, treba len davat pozor aby ti neskocil na brusko, inak ti nic nehrozi, pokial je ockovany a odcerveny. Prave naopak sa hovori, ze ked mas doma zviera, dieta ma lepsiu imunitu a uvidis, ked babatko trosku podrastie aka z nich bude nerozlucna dvojica. 🙂

hatapkagb
22. máj 2014

@nikolka2014 to je taka blbost ze az.Ty len pekne pohladkaj psika kolko len chces,len si potom umyvaj ruky.My mame psika a poviem tilen tolko ze ak sa dietatko narodi,pekne ukaz psikovi ze to je vas prirastok,neodstrkuj psika,ak ho lubis a je fajn tak neni ziadny problem.Dietatko bude rast a psik a aj dietatko si zvyknu na seba,moja dcerka ked bola malilinka nas havino lezal pri kosiku ked spala alebo ked bola hore v izbe v postielke a ked sa zobudila psik bol prvy pri nej,lubia sa doteraz.ked uz sedela dcerka hadzali sme psikovi hracku jeho a ten najkrajsi smiech to by si mala pocut ako sa dcerka bavila,su najlepsi priatelia.Ale hlavne ak pride dietatko neodstrkuj psika,psik ma tiez srdce a co ludia nahovoria je to blbost.A blahozelam k tehotenstvu,uzivaj si to 🙂

thempting
22. máj 2014

Ja mám doma mačku už 10 rokov a aj počas tehu a nič sa nestalo malý je zdravý ako repa 😉 😀

matafen
22. máj 2014

Ja som mala maltezaka, ale pocas teho som ho dala prec z bytu, lebo som alergik celorocne na antihistaminikach a tie som pocas teho musela zminimalizovat a alergiu mam aj na psa, takze bez toho to neslo. Ale pokial si zdrava a psik je riadne ockovany a cisty, tak nevidim problem.

monciky
22. máj 2014

mam doma dve fenky velkych plemien a nikdy by som sa ich nezbavila a to uz tu boli take situacie, ze si nasi znamy klepali na celo, ze su este u nas...., starsia fenka vnima moje tehotenstvo, minule mi oblizla brusko a je velmi pritulna ku mne a opatrna, ked som mala bolesti vonku na dvore, tak na mna uprela pohlad a oprela sa o mna, akoby mi chcela pomoct....
nevidim problem mat akekolvek ziera v tehotenstve, nasi maju papagajov, ani tym sa nevyhybam, su na mna zvyknuti, ked pridem, idu ku mne co ich odozeniem? aj macku pohladkam keds em niekde na navsteve, mam rada zvierata....
na hygienu dbam stale nielen v tehotenstve, psi su riadne zaockovane, nie su chore a planujem ked dojdem z porodnice, ze maleho zoberiem k nim aby si ho ocuchali a aby vedeli ze to je dalsi clen nasej svorky, vobec sa nebojim, zeby ublizili alebo nieco...

lulua777
2. sep 2014

nijakeho zviertaka sa netreba pocas ani po tehu zbavovat budu len prinosom pre babatko stare povery a ludia co si nedaju namahu informovat sa a jedine co vedia povedat ja som pocul/a su blbosti ani macky ani psy by nemali nijako negativne ovplyvnit tvoj stav 🙂 staci si najst par clankov na nete a budes mudrejsia 🙂

misskate1
3. sep 2014

@nikolka2014 ja len viem o mackach. inak pes je praveze dobry, kvoli imunite babatka 🙂

alexfee
4. sep 2014

Hm hm hm... Ja mam 3 psov,6 mačiek, koňa plus 2 kozy... Odmalička som bola vždy v kontakte so zvieratami amyslim si ze moje telo by bez zvieracích baktérií doslova ochorelo :D už od mala som počúvala múdre reči typu pozor na mačky nikdy neotehotnies a nemala by si sa nechať olyzat psom lebo niečo... Wtf??? Dám vám otázku, prečo sú cigáni tak zdravý? Myslím že viete odpoveď... Moja macocha sa veľmi snažila od bábätka udržiavať moju nevlastnu sestru v tak povediac dokonalej cistote, hlavne žiadne zvieratá a to aj keď bola tehotná sa nemohol ani pes na ňu pozrieť. ....aaaa čuduj sa svete krpata je chorá každé 2 týždne ...

zuzu_79
4. sep 2014

ano, je to o výchove ja mám ževraj bojove plemeno (pittbula) máme ho v 3 izbovom byte, mám dcéru a som tehu a nemáme žiadny problém, ide len o výchovu

Strana
z2