icon

Som unavená z opakujúcich sa potratov

16. jún 2020

Ahojte, píšem anonymne, nakoľko nechcem aby sa ľudia z našej dediny dozvedeli o našom súkromí, a hlavne sa mi nechce každému všetko vysvetľovať, pretože tu každý každého pozná.
Prvé tehotenstvo úplne bez problémov - zdravá dcéra, teraz už 6 ročná.
Druhé tehotenstvo po 4 rokoch zamlknuty potrat v 11tt - na príčinu sa neprišlo.
Ďalšie tehotenstvo 3 mesiace po kyrete biochemické.
Ďalšie tehotenstvo po roku tiež zamlknuty potrat v 9tt ale zodpovedalo 7tt.
Tak sme si dali chvíľu pauzu, všetky vyšetrenia v poriadku.
Tento mesiac mi vyšli tehotenské testy už 5 dni pred menzesom pozitívne. Týždeň všetko v poriadkov žiadne príznaky, len prsia má strasne boleli, zrazu zo dňa na deň prestali. Hneď som sa zľakla lebo to bol vždy príznak toho že niečo nebude okej. Plánovala som ísť svojej doktorke až neskôr, ale ten strach a neistota že sa to zasa zopakuje bol silnejší. Išla som teda tam, urobila mi uzv, lenže tehotenstvo je o týždeň menšie ako podľa dátumu PM. Povedala, že vidí gestacny aj zltkovy vak a mám prísť za týždeň na kontrolu, lebo embryo tam ešte nie je a múdrejší budeme o týždeň 😞 máte s tým niekto skúsenosti že to nakoniec dobre dopadlo, aj keď Vám vymizli príznaky a tehotenstvo bolo o týždeň menšie? Mala by som byt v 6 ale som 5tt. Čo nechápem ako môže tak zaostávať keď som slabú čiarku na teste mala už 5 dni pred menzesom, čo znamená že už vtedy muselo byt uhnuezdene. Už sa vzdávam nádeje mat súrodenca pre dcéru, som z toho hrozné nešťastná. Príde mi to akoby sa proste oplodnené vajíčko uhniezdilo, vytvoril sa gestacny aj zltkovy vak a tam sa vývin zastavil, a preto mi ustali aj bolesti pŕs 😣

Strana
z3
autor
16. jún 2020

Ešte dodám, všetky tehotenstva mám za sebou s jedným partnerom, otehotnieť problém nemáme, vždy sa podarilo do 3 mes, a cykly mávam tak 31 dňové 😞 čo nechápem, že jednu zdravú dcéru mame, a prečo sa toto deje.

julsh123
16. jún 2020

Brala si niekedy niečo len preventívne, keďže ti na nič neprišli?

lienocka2808
16. jún 2020

ak aj toto tehotenstvo skonci potratom, tak odporucam geneticke vysetrenie. Kamaratka mala taketo nieco velmi podobne. Prve tehotenstvo dcera, všetko ok. Odvtedy asi 4x potrat. Absolvovali genetiku a zistili, ze nie je schopna vynosit chlapcov. Je to nejaka anomalia, cize je velky predpoklad, ze babatka, ktore potratila, boli chlapci. Urcite skuste genetiku. drzim vam palce.

rebelka2014
16. jún 2020

Ahoj, rozumiem tvojej túžbe po súrodencovi pre dcérku.. tiež som si to prežila. Prvé tehotenstvo bez problémov, ani zle mi nebývalo. Keď mala dcérka 10 mesiacov, rozhodli sme sa, že sa začneme pokúšať o druhé dieťatko, pretože dcérka sa podarila po 9 mesiacoch snaženia. No a prišiel 1 potrat, ďalší.. potom som šla na vyšetrenia (hematológia a pod.) .. zistili mi vrodenú zrážanlivosť krvi (čiže som tým trpela už pri dcére ale žiadno sa to neprejavilo).. pichala som si v ďalšom tehu fraxiparin a nepomohlo... Mne tuším jedno tehotenstvo zaostávalo 2 týždne - žltkový vak prítomný ale plod nie = anembryomola. .. Dokopy sme sa o súrodenca snažili 4 roky a potratila som 3x. Príčiny potratov nepoznám.. Zmenila som gynekológa a to pomohlo.. že sa mnou aj zaoberal a neposielal do centra, ako pôvodná gynekologička.

wayfarer
Autor odpoveď zmazal
malinda141920
Autor odpoveď zmazal
ukulela
16. jún 2020

zaostavat moze - ak nevies, kedy si presne mala ovulaciu. a moze to byt dlhsim cyklom. rozumiem, preco stresujes, ale skodis si tym. urcite beries vitainy, kys. listovu a pod .... pockaj do kontroly a snaz saupokojit. drzim ti palce.

nitka1157
16. jún 2020

Preco ta uz neposlala na hematologiu pri tolkych potratoch.zmen gyn. Ma tomu predchadzat a riesit preco sa to deje za kazdym.kym sa nepride na koren problemu bude sa to tocit dookola.
Predtym vsetko bez problemov.mam zdraveho syna.potom potrat co ma hned aj poslal na hematologiu kde sa zistila pricina. Teraz som v 9 mesiaci a.od zaciatku si picham clexan.drzim palce aby sa sklamanie uz neopakovalo

autor
16. jún 2020

@julsh123 teraz jediný krát mi nasadil duphaston, ale ten nezabráni Missed Abortu, jedine mi tak bude zadržiavať neprosperujuci plod v maternici. A ja nemám problém so spontánnymi potratmi ale zamlknutymi, keď sa to vždy stopne skôr či neskôr 😣Inak mi nikdy nič nedal ani preventívne nakoľko všetky vyšetrenia ok.

autor
16. jún 2020

@lienocka2808 moji rodičia mali presne toto iste, že len jedno pohlavie mohli, tiež sa toho obávam. Na genetike sme neboli ešte, určite pôjdeme ak toto nevyjde, čo teda pravdepodobne nevyjde...ale ak by sa to potvrdilo, tak ja si neviem predstaviť skúšať a prejsť ďalšími potratmi kým sa netrafime zasa do dievčatá 😏

kiki68
16. jún 2020

Zmenit gynekologa a ist tvrdo po vysetreniach. Hematologia, genetika, imunologia. Lebo toto normalne nie je. Hlavne sa mozno zbytocne trapite. Ze to chce intervenciu a zistit, co sa deje. Ja som po dvoch potratoch konecne teraz uz do 38tt donosila babo a caka ma porod.

julsh123
16. jún 2020

Ja som mala dvakrát zamlcany... Síce problém mi zistili v stitnej žľaze, a beriem euthyrox, ale mam super lekárov, ktorý nasadili preventívne fraxiparine, 4mg medrolu, raz za dva týždne injekciu igampliu a takisto progesteron.
Ono niekedy, že nič nenájdu neznamená, že v tom problém nie je. Fraxiparin pomohol veľa ženám, ktoré potratila, aj keď výsledky mali super.
Určite zmeniť lekára a trvať na tom, aby nasadili preventívne aspoň ten fraxik, lebo čím lepši obeh krvi k bábätku a výživa tým lepšie.
Drzim palce🍀

ukulela
16. jún 2020

vies, kedy si mala presne ovulaciu? mas dlhsi cyklus a tehotenstvo sa pocita od 1 dna ms - a ty mas rozdiel az 3-4 dni proti idealu. a suhlasim - toto treba riesit s doktorom, nie sa len domnievat, ze to je tak, ako u rodicov a pod.

nitka1157
16. jún 2020

@julsh123 presne som toho isteho nazoru..nechapem ako sa dr moze divat na zenu ktora tolkokrat potratila a nenavrhovat riesenia.ved od toho tu je dr co ta ma poslat kade tade po vysetrrniach a nie aby si clovek zistoval skusenosti z mk.

julsh123
16. jún 2020

@nitka1157 súhlasím... Ja som síce išla na vyšetrenia až po druhom MA, keďže väčšinou prvé neriešia, ale našťastie som natrafila na tým najlepších a dnes som už v 17tt.. Určite netreba veriť tomu, že keď vyjdu testy ok, tak to je všetko.
V tele sa všetko mení každú sekundu...

smer
16. jún 2020

Moja kamarátka mala ten istý problém,ale po konzultácii s dr.gyn. ktorý jej poradil na nič netlacit a proste tomu nechať voľný priebeh lebo zlá psychika dokáže vyvolať potrat čomu ani ona nechcela veriť ale za skusenie nič nedá a hľa teší sa to Tom všetkom z 2 detičiek.drzim palce skúsila by som to takto podotýkam že po čase aj ona potvrdila že si predtým dávala na seba prehnaný pozor a potom to nechala tak a mala bezproblémové tehotenstva.

julsh123
16. jún 2020

Už toľkým ženám tu na MK som radila ísť do fraxiku, ten neublíži len pomôže... A tých necelých 11 mesiacov pichania stojí za to, aby žena držala bábätko v náručí...

kiki68
16. jún 2020

@julsh123 niekedy davaju aj tehu aspirin na riedenie krvi, nam to zachranilo mna aj babo od Preeklampsie uz v 14tt

evelka81
16. jún 2020

Ahoj ja by som ti odporucila urobit vsetky vysetrenia, stitnu zlazu, hematologiu, reprodukcnu imunologiu.

autor
16. jún 2020

@ukulela neviem kedy som mala presne ovuláciu žiaľ, ale bolo to určite až po 19 DC, mávam dlhšie cykly. Posledný missed čo som mala mi sono a PM lietalo ale len dva dni, toto mi už príde moc veľa na happyend a hlavne keď som mala testy pozit už pred menštruáciou. Prepáč že sa pýtam ako úplný retard, ale teda vymyká sa to o tie 3-4 dni od normálu hej? 😟 nemám s tým skúsenosti, lebo takto na začiatku sa to nikdy nezaseklo, až neskor

autor
16. jún 2020

Baby ďakujem, budem urgovať tie vyšetrenia, po poslednom MA som bola na vlastnú žiadosť len na štítnej, tam to bolo ok. Dr povedala že na hemosku má pošle až keď toto nevyjde, ja som aj chcela ísť ako samoplatca ale povedali mi že od 400€ vyššie bez sprievodného lístka, kým som vybavila termín aj som otehotnela zasa, s tým že určite to tentokrát vyjde 😞 mám ešte 0 negat ale po každom tehotenstve mi pichali protilátky tak v tom problém asi nebude.
Dr mi povedala, že zatiaľ je všetko ok a nemám sa stresovať, ale to sa už nedá, už tam budúci týždeň určite pôjdem len po verdikt lebo neverím tomu že by to dobre dopadlo. Nemám ani chuť už niečo takéto niekedy vôbec riešiť

ukulela
16. jún 2020

ja ta nechcem ani povzbudzovat, ani ti hovorit, ze treba mysliet pozitivne atd. ale logicky . 28 dnovy cyklus, 14 den ovulacia- oplodnenie. potom sa bunky mnozia, plod rastie a tak ho lekar vidi .... u teba ak bola ovukacia posunuta,plod bude presne o tolko mensi, o kolko bola ovulacia posunuta. takze urcite nebude tabulkovy, kedze nemas tabulkovy cyklus. skratka tie chybajuce dni v tabulke nemal kedy dohnat .... teoreticky od prveho dne poslednej ms si v 6 tt, ale realne si mala neskor ovulaciu, neskor doslo k oplodneniu a neskor zacal rast plod. za man nadej je realna - ako povedala doktorka.

hivanik
16. jún 2020

....vdaka duphastonu mame 2 deticky...inak to skoncilo potratom na zaciatku...

julsh123
16. jún 2020

@kiki68 tiež som čítala, že baby písali o aspirine, ale záleží od tela... Jedna tehulka tu na fb brala aspirine a aj tká potratila... Neviem ci fraxik nie je lepší 🤷‍♀️

autor
16. jún 2020

@julsh123 ja by som si pichala aj každú hodinu, celé tehotenstvo keby mi to má zachrániť babo, len bohužiaľ moja doktorka mi nič take preventívne okrem teraz duphastonu neporadila😣

julsh123
16. jún 2020

Preto sme tu mi na MK, aby sme sa radili 🙂 nie si z východného Slovenska? Vedela by som ti poradiť dobrú hematologičku..

maximilie
16. jún 2020

Ahoj. Mne vymizli príznaky, nepamätám presne kedy,ale viem že som strašné stresovala. Prestali ma bolieť prsia, aj má prestalo pobolievat brucho. Na sone plod zaostával o 2tyzdne!!!! Neskôr sme všetko dobehli, celé tehotenstvo bez väčších problemov. Dcéru som ešte prenášala 2tyzdne (teraz rozmýšľam, či vlastne len to nebolo celé zle vyrátané..) a dcéra je úplne zdravá, bystrá, šikovná. Takze chápem že stresujes, ale nemusí to hneď dopadnúť zle. Držím veľmi velmi prsty nech toto dotiahnes do úspešného konca. Daj potom vedieť .

maximilie
16. jún 2020

A ešte som si spomenula ze v 6tyzdni ešte nič nevidel na sone len ten gestacny vak.... Až o 2 týždne videl, keď povedal že sedí na 6tyzden a podľa MS som mala byť v 8tt

autor
16. jún 2020

@maximilie ďakujem ti veľmi pekne za správu ❤️ Strasne mi to dodáva aspoň trosku nádeje, že možno ešte nie všetko je stratené v tomto prípade💔
Na sono pôjdem budúci týždeň v piatok, čiže o 10 dni, určite dám vedieť 🙏🏻
Ešte môžem otázočku? Aj sa ti tie príznaky ako bolesti pŕs potom vrátili či už nie? Lebo mne akože nevymizli úplne, ale je to podstatne menej.

autor
16. jún 2020

@julsh123 ďakujem ti krasne, som z Bardejova, ak je to tam niekde v okoli tak mi kľudne pošli kontakt, keď toto nevyjde už budem tlačiť na všetky vyšetrenia čo existuju

Strana
z3