icon

Som v 5 týždni a bojím sa. Prečo?

alenkababa
13. dec 2012

Som v 5 tt. Mám v sebe taký strach ☹ že sa niečo stane môjmu maličkému, že čo bude v budúcnosti, ako bude, kedy bude.. strašne veľa otázok mi behá po rozume.. odkedy viem, že som tehu, normálne mávam niekedy nočné mory ☹ stalo sa to už niekomu z Vás kočenky?

Strana
z2
anjelicek26
29. jan 2013

@daniela1983 - gratulujem ♥ Krasny pohlad 😉

daniela1983
29. jan 2013

manzel sa stale vypytuje kedy bude viedit co to je

timka91
30. jan 2013

tento prispevok ukludnil aj mna 🙂 ..tiez mam dost blbe myslienky ....strasne chcem miminko ,ale ako som zistila ze som tehotna no nebolo mi vsetko jedno 😒 v kutiku som sa tesila a aj nie, neviem si predstavit ze budem mat nieco v brusku ..obavam sa toho 😖

24seli
28. feb 2013

@alenkababa ja mam tu knižku doma už som si to prečitala po pôrod.. ja si myslím, že je tá kniha dobrá, ale sledujem niekoľko stránok na internete kde sa píše tehotenstvo týždeň po týždni.. .-)

jahodka1411
19. mar 2013

No, ja som ešte u doktora nebola, lebo ma objednala sestrička až po Veľkej Noci, že dovtedy mám čas, vraj sono je zbytočné robiť skôr ako v 6 týždni. Tiež mám také pocity úzkosti, pritom sme bábatko plánovali, no som stále v šoku, že sa to tak rýchlo podarilo. Ja som to povedala najlepšej kamoške, rodina vôbec o tom nevie, plánujeme im to povedať až po tom prvom sone. Kedy je to vhodné a potrebné povedať v práci?

24adka24
21. mar 2013

Ahoj...ešte neviem v ktorom som týždni ale velmi sa bojim ci sa mojmu drobcekovi nieco nestane....ako mam vydrzat prvy trimester?

zuzka444
21. mar 2013

@alenkababa neboj to kazda buduca mamicka zaziva 🙂..ja som.bola taka ista teda aj som..bars kedy aj teraz ma.taky pocit chyti ze co bude ako bude ci to zvladneme ci uz po starostivej stranke abo po financnej stranke.proste je to tak a ten pocit uz nikdy neodide bo teraz malinke mozes chranit pokial je v brusku ale ked pride na svet bude to tazsie viacej vpylov a nikdy sa neprestanes o.svoje dieta bat.si myslim.ze uz mamicky mozu somnou suhlasit.staci sa spytat tvojich rodicov.ze ako sa citia..a uvidis ze ti povedia ze stale sa o teba budu bat 🙂..neboj je to uplne normalne heh

zuzka444
21. mar 2013

@24adka24 neboj sa musis verit ze vsetko je ok 🙂..je to o.nicom.ze nic nevies necitis este pohyby nic ale uvidis vsetko bude v poriatku.hlavne si davaj pozor nedvihaj nic tazke a hlavne pozitivne mysli 🙂.drzim.palceky

24adka24
21. mar 2013

Ďakujem...len je to dlhy cas tych 12 tt

zanin
21. mar 2013

@jahodka1411 vsetko zavisi aky druh prace mas. Ked nepovies je to len na tebe nemas povinnost oznamit to zamestnavatelovi. Ale ak to oznamis tak ta musi zo zakona pustat na povinne prehliadky na gynekologiu a zaplatit ti ako by si bola v praci. Myslim ze to bolo spomenute aj v supermame. Hlavne sa to jedna vo vyssom stadiu, ked mas narocnejsie zamestnanie, aby ta preradili na pracu, ktoru mozes vzhladom na svoj stav vykonavat.

zanin
21. mar 2013

@alenkababa Ta kniha je dobra je v nej vela uzitocnych rad. Mozem to potvrdit ako dvojmaminka.

majushka122
21. mar 2013

caute,ja som bola u lekara v pondelok,som v 5tt,bol to nadherny pocit vidiet tu fazulku 🙂 mam take iste pocity bojim sa,ale je to normalne podla mna.

lucka1789
30. apr 2013

Ahojte baby ja som presne na tom rovnako stale mam strach ze ci je vsetko v poriadku okrem prs a podbruska ktore ma semtam zaboli mi nic nieje a som unavena inak nic kebyze neocikam test tak ani neviem ze som tehu vobec sa na tehu ani necitim je to normalne hm??? 😒 😒

nikauff22
30. apr 2013

Ahojte dievčata :D Moj zaciatok tehu bol strasny :D kazdy den som zvracala a strasne som sa bala ci je malicke v poriadku a myslim ze to tak bude do konca tehu mala som rozne pocity strach -radost , dokanca aj vycitky ci budem dobra mama ci som nato pripravena , ci to zvladnem ale bolo to len v 1 trimestri . Teraz som uz v 18 tt a vsetko je ine je to nadherny pocit a tak isto sa este teraz necitim ako tehu ale je to tak je to krasny sen s ktoreho sa zobudim pri porode :D

weru3ka
14. máj 2013

@majushka122 ahoj prosim ta meska mi 7 dni mam ist uj za doktorom?:Aako test potvrdil ze som tehu len nwm kedy ist doktorovi...dakujem

majushka122
15. máj 2013

AHoj... mne tiez meskala mrcha tyzden..urobila som si test..bol pozitivny..potom som si urobila este jeden o dva dni a tiez bol pozitivny...tak som isla hned na druhy den doktorovi...a potvrdil to...neboj...kludne chod a drz sa...a hlavne davaj na seba pozor

kuko7
16. máj 2013

Baby ani nevravte, aj ja mam niekedy take divne myslienky, aby bolo vsetko ok, aby bolo babatko zdrave, stale mi to beha pred ocami, co nas vsetko caka, tie vsetky vysetrenia a tak,,,,asi to je normalne a k tomuto stavu to proste patri, ja uz doma jednu dcerku mam, o to viac citim zodpovednost aj voci nej aj voci celej rodine, neustale riesim aby vsetko dobre dopadlo...pri malej som totiz lezala na rizikovom posledne dva mesiace a do 6 mesiaca som vracala,,,teraz tiez vraciam,,,,bola som uz aj na prvom uzv, uz aj srdiecko bolo vidiet, tak ma to trosku ukludnilo, ale aj tak, stale mi beha nieco po rozume, niekedy si pripadam ako vadna, co by som sa mala radovat, ja riesim totalne hovadiny,,,,,,uz som sa chcela tak nastavit, ze proste vsetko dopadne uplne dobre, babatko bude krasne, zdravucke, porod bude bez problemov,,,,ale niekedy je to take tazke,,,,,,prvy porod bol dnes, mala som kliestovy a dcerka mala velmi silnu zltacku, sme si mohli dat v nemocke aj prechodny pobyt,,,,,tak verim ze teraz to bude cele ine,,,,co by som dala za to, keby som sa uz tesila,,,,ale aj tam sa pribrzdiiiim a poviem si ze este je skoro tesit sa,,,,,,,proste zacarovany kruh hormonov,,,uz by tento 1.trimester mohol skoncit a vlastne uz by som mohla byt v tom 25tt aby som bola mozno trosku viac kludna,,,,, snad to prejde coskoro, pripradam si ako sibnuta miestami 😅

matuskova003
16. máj 2013

NO MOJA, toho strachu sa nikdy nezbaviš, ja som aj teraz niekedy taký paranoik , moj mm mi už hovorí že sa asi nudím ked mám čas mysliet na také hlúposti ... 🙂
ale prvy trimester je , samozrejme, najvačšia záťaž celého tehu, psychická, nevieš čo bude, je to krehké , nieste este v cieli menom " druhy trimester " 🙂
ale pozerám že už si v polke a verím že už je to lepšie 🙂

kiki75
26. máj 2013

@matuskova003 prvy trimester je najvacsia zaataz ?? ja teraz zacinam mat take myslienky, ked uz mam polku za sebou.... chyta ma panika obcas, ze co bude ako bude.... 🙂 hlavne co sa tyka porodu, ale aj potom....fuuuuuu☹

matuskova003
26. máj 2013

@kiki75 tak strach budes už mat do konca života o to dietatko 🙂
len treba mat kontrolu aj nad tym 🙂 pozitivne myslenie je spravne ! 🙂

miska1988135
29. jún 2013

uff tak toto mávam aj ja, síce už je to lepsie, už sa tolko nebojim, ale niekedy pridu na mna zachvaty placu , že nechcem o to prísť, ale práve tym ze stale na to myslim si to iba zbytocne privolavam. Raz som sa takto rozplakala v strede Tesca, uplne zachvaty placu. a potom som si povedala ze dost, musím byt silná aby to babo citilo.Vsetku svoju silu a pozitivnu energiu musim dat jemu nech je zdraveee 🙂 chvala bohu už si to zacinam uzivat, aj tie nevolnosti ah vsetko, sice som tiež len v 7tt. ale depresie som račej zahodila 🙂 proste bábo bude!! 🙂

quinyy
30. jún 2013

No,prave si tymto prechadzam ja...hrozne taketo pocity zazivat,az moc premyslam,az sa z toho za chvilu zblaznim a to nevravim ake mam stresy, ked sa o tyzden este aj vydavam..dufam ze to drobcekovi neublizi :-/

zubky
12. júl 2013

ahojte,

Tak ja sa k vam pridam lebo juuj co sa v mojej hlave deje neviem ci je normalne. Mame jedneho chlapceka 6 rocneho uz sme dlhsie sa pokusali o babatko a teraz som zistila ze som tehus a ja vam mam taky strach ze az.. bola som uz aj u gynekologa, lebo teraz ma dva tyzdne dovolenku no povedal mi vlastne nic mi nepovedal povedal ze tam vidi malu dutinku a ze na vsetko ostatne je priliz skoro a ze mam prist prvy augustovy tyzden. Velmi sa snazim pozitivne mysliet skarede myslienky zavrhavam snazim sa byt usmiata ale asi ma rachne z tohoto vsetkeho pretoze v robote nemozu nic tusit este nechcem... mam ist cez vikned buduci na cely vikend prec pracovat... nechcem vlacit tazke veci to je jasne tak si vymyslim ze ma ofuklo alebo co.. ale aj tak tak sa obavam aby sa nic nestalo. Okrem toho mi pravdepodobne vysla zlata zila, nekrvaca len boli, akonahle nieco zjem je mi zle nezjem tak isto. prsia ma tiez bolia. ked idem na zachod som ako posadnuta ze ci je vsetko v poriadku kukam na ten toaletak ze ci tam nic nie je co by nemalo byt.. Vie to zatial len manzel ktory je mi taka opora ze az.. akoze nie v zlom proste je tiez v strese ako ja.. a ked poviem nieco na tuto temu len zacne byt nervus. Vsetko sa to akosi sype ostodvesto tak velmi by som chcela aby uz bol ja neviem oktober november hihi to uz bude druhy trimester a mozno aj 4D ultrazvuk aaach jaaj.Ako to zvladate vy kocky? ktory ste len na zaciatku? mate taketo aj vy myslienky? dakujem vam

frenpol
17. júl 2013

@zubky Ahoj...aj som sa posmiala, ked som citala tvoje riadky, co tu pises, aj presne viem co citis....som v rovnakom strese...tiez si pripadam niekedy mimo...kazdy mesiac som cakala ci nahodou ....a teraz ked to je uz potvrdene...citim len strach....strach, aby bolo babatko v poriadku, aby som nieco nepokazila...lekar mi povedal, ze je to normalne, ze som zodpovedna....ale ja uz mam strach, ze mam strach...a to mi normalne nepripada 😖 😀

zubky
18. júl 2013

@frenpol Ahoj, presne no sme v tomto rovnake 🙂 ale vies co akurat mi to nedalo a vcera som citala ze rozculenie a tehotenstvo, tak som sa docitala ze to je uplne normalne a ze babatku s tym neublizime.. Tak len dufam ze pisu pravdu, samozrejme ze je to aj o strachu tak sa snazim pozitivne mysliet ze uz viac sa asi neda... Ale vcera znova panika lebo ma prestali trosku prsia boliet akoze citim ich ale nie je to take namiesto toho ma zacala noha tak boliet ze az.. nevedela som ani stupit... okrem toho vsetkeho este pocit ze mam nohy ako z olova ako pred menzesom a pritom vlastne uz 12 den som bez... tak zas som nervacila ale potom som si povedala stop nesmiem vsetko je v poriadku a v marci sa mi narodi zdrave krasne babatko 🙂

alexi333
18. júl 2013

Aj ja som to cítila pri prvom bábätku. Aj som plakávala tiež ma napadali rôzne obavy... Teraz čakáme druhé bábätko a keďže dcérka je 1 a 1/2 ročná tak nemám čas sa zaoberať mojimi obavami, lebo ma zamestnáva na plný uväzok 🙂 Buď k sebe citlivá, nevyčítaj si to, to že máš obavy je známkou toho, že svoje dieťatko miluješ, že budeš úžasnou starostlivou mamičkou. Môžeš k svojim obavám pridať viac dôvery v seba, že budeš dobrou mamičkou, že milióny detičiek vyrastajú v krásnych rodinách sú milované a šťastné a taká budúcnosť čaká aj Tvoje dieťatko. Ak si veriaca, tak sa môžeš obrátiť aj na toho tam hore - ja som po svojom veriaca a ja som "HO" tam hore prosila, aby ochraňoval moje bábätko a moju rodinu. Je dobré, že sa zaoberáš aj obavami, môžeš preventívne riešiť veci, ktoré sú v Tvojich rukách ako napríklad zabezpečiť byt tak aby bol čo najbezpečnejší pre Tvoje dieťatko, ale posielaj Tvojmu bábätku aj posolstvá o bezpečí o láske o tom, že na tomto svete je aj krásne, lebo to maličké v Tebe všetko cíti s Tebou 🙂 Lucia

Strana
z2