icon

Som v 5 týždni a embryo zaostáva v raste o týždeň

gervidda
15. nov 2012

Ahojte, dnes som bola prvy krat u doktora na vysetreni. podla jeho vypoctov som v 5tt tehotenstva, no na utz sa ukazalo, ze plod zaostava v raste o jeden tyzden. A kedze viem aj presnu hodinu splodenia, tak to nemoze byt vypoctova odchylka. Ma niekto podobnu skusenost?

tinushka13
15. nov 2012

v 5tt som bola len na potvrdení tehu kde mi brali HCG.. a na UTZ mi Dr. ledva našla bublinu ..žiadne bábo v nej ešte nebolo 😀 tak si vvôbec nerob starosti,pretože 5tt to sú fakt milimetre..a niekedy ešte ani tie nie 😉 hlavu hore, a ver svoju drobčekovi v brušku.Daj mu pocítiť sko silno mu dôveruješ a ono ťa prekvapí za 35tt krásnym hlučným revom na pôrodnej sále 😉

lalia123
16. nov 2012

Aj mne sa zda 5 tyzden strasne skoro na meranie. Osobne mi v 5tt ani nic nevedela dokina v maternici najst. A nasla bublinku az zaciatkom 6tt. Urcite ju nemerala, skakali sme totiz od radosti, ze malinke je vobec v maternici a nie nikde inde. Strasne drzim palce, nech je to v poriadku. 😵 😵 😵

magdusaaa
16. nov 2012

Ja som tiez isla k lekarovi v 5tt a zobrali mi len krv ake mam hcg a mala som prist potom az osmom tyzdni,ze to uz by mal aj srdiecko vidiet. teraz som 11+2tt a mimi merie 4cm.tak neviem ci tiez nieje trosku mensie. neviete mi poradit? dakujem

gambika
16. nov 2012

@gervidda ja ked som bola v 4tt na prvom uzv tak mi povedal ze tam vobec nic nevidi ani len gestacny vacok ze z toho asi nic nebude a za 3tt uz bola mala o 4 dni vacsia ako podla PM.. 😉 5tt je este skoro na taketo dedukcie nic sa neboj hlavne klud to babo najviac potrebuje!!!

zmrzlinka
16. nov 2012

ja ked som volala na gyndu,ze mam pozitivni tehu test,tak ma sestricka objednala az po 6 tt.....zevraj skor tam aj tak nie je nic vidiet 😀 podla mna treba pockat,kym bude miminko vacsie .....inak moj maly tiez zaostaval a gynekolog mi aj posunul termin porodu o par dni a nakoniec som rodila pred terminom a Tobicek mal 3600g 😉

kveta
16. nov 2012

@gervidda Ja mam podobnu skusenost, ale v desiatom tyzdni. Zaostaval asi o devat dni... aj pri narodeni bol mensi, ale zdravy.

ivik4
16. nov 2012

@gervidda moje babo bolo mensie o dva tyzdne zial prestalo mu bit srdiecko .. ale dva tyzdne su take este v poriadku a ty mas tyzden tak nemaj strach

rolak
17. nov 2012

ahojte, na kontrole u lekára som bola na zač. 7tt,avšak v maternici bola iba malá čierna bodka,ktorá rozhodne nekorešpondovala s týždňami podľa MS, lekár mi povedal,že je to buď začínajúce alebo odchádzajúce tehu, na kontrolu mám prísť o 3 týždne.... aké mám možnosti? je možnosť,že bude bábo ok? S mrchou som mala od augusta problémy,vlastne nemala som ju ani v auguste ani v septembri, začala som brať parlodel, a dostala som ju 1.10... odvtedy zas nič...... neviem,kedy som mala ovulku,ani kedy sme počali,možností je veľa. 🙂 robím si testy a čiarka je stále silná,dokonca aj keď som si robila o polnoci..... znamená to,že plod sa vyvíja????? lebo by som mala silnú druhú čiarku,aj keby už plodík nerástol????

janinah
17. nov 2012

niekedy sa prvýkrát šlo ku gynekologovi na konci 3. resp. na začiatku 4. mes.,dnes sa beží pomaly hodiniu po splodení...dajte prírode i dieťatku čas,pokoj,nestresujte...

miskalevica
17. nov 2012

@rolak ja som mala silnu druhu ciarku aj 2 tyzdne po potrate, lebo to bolo mimomaternicove tehu a zlte teliesko (ktore produkuje HCG) zilo este aj potom cca 15-20 dni. Pockaj 2-3 tyzdne a uvidis, ci bude akcia srdca na sone, drzim palec 😉

rolak
18. nov 2012

@janinah mám rada také komenty... 🙂 dlhé roky beriem hnusné lieky,aby som vôbec mala ovuláciu, bola som na laparo,mám veľký myóm na maternici, prvé tehu som mala 2 krvné zrazeniny,musela som ležať, 3 roky som sa snažila otehotnieť s prvou dcérou...naozaj myslíš,že teraz,keď sa mi zázrakom podarilo otehotnieť,budem len tak čakať, a nepomôžem bábätku,ak môžem? samozrejme,že príroda si aj tak zariadi po svojom, musela som sa s tým už niekoľkokrát zmieriť,ale chcem mať čisté svedomie,že som urobila všetko,čo sa dalo...
@miskalevica dík za info,aj keď smutné,ale aspoň viem,že ešte sa niet prečo tešiť.... tak len čakám a čakám.... 🙂 tebe s bábom tiež držím palce!!!!

janinah
18. nov 2012

@rolak asi si ma nepochopila,píšem,že nestresuj,lekár videl plodík o štrvť milimetra menší a už ťa plaší? a ako by si drobcovi teraz chcela pomôcť? liekmi?akými?..prosto daj mu čas,nech si dorastie svojim tempom 😉 držím prsty 😉

rolak
18. nov 2012

@janinah no veru nepochopila 😉 .... lenže llekár plodík vôbec nevidel....neviem,myslím,že ani moc nestresujem,len zbieram informácie,chcela by som vedieť,čo sa deje...unavuje ma,že u mňa nikdy nič neni jednoznačné.......no napríklad minule mi lekár nasadil duphaston,alebo utrogestan,neviem,ako presne fungujú,ale vraj sú na udržanie tehu... ja viem,že nemôžeme nič robiť,a že musím len čakať,ale vieš,že stále o tom žena rozmýšľa,čo sa v nej deje, či dačo neurobila zle, ja dosť dvíham malú,ona po mne skáče,hoci jej to zakazujem,má 16kg... modlím sa každý deň,aby to už bolo dobré. 😉

kveta
20. nov 2012

@rolak Len pre info: mozes mat silnu druhu ciarku aj keby slo o potrat, lebo geneticky poskodeny plod moze vylucovat pri potrate viac hcg a tak ciarka aj silnie.

moka27
22. nov 2012

ahojte....chcem sa vas len opýtat ci tiez niekomu lekar povedal ze podla ich výpočtov mu nevýchádza tt....teda ja by som vraj mala byt na zaciatku 7tt ale podla sona sa jej zdá ze som len 5-6...srdiecko este nebolo vidiet...hcg mám 1480...tak neviem....pred 4 mesiacmi sme prisli o dievcatko v 24 tt tak sa velmi bojím...prosím poradte niekto....poslednú ms som mala 11.10...co sa týka ovu tak neviem....dakujem

bebe2013
22. nov 2012

@gervidda vobec sa nestresuj, 5tt je prilis skoro na to, aby sa dalo take nieco povedat. Mne podobne tvrdili v 7tt a prezila som strasne stresy. Ale babatko sa drzi statocne, uz sme v 14tt. Neboj sa.

rolak
22. nov 2012

@moka27 ja som na tom rovnako, podľa ms som mala byť v 7tt,ale na ultrazvuku bola len maličká bodka....hcg mi ani neskúmal, povedal,že treba 3 týždne čakať,že buď je to začínajúce alebo odchádzajúce tehu...neviem,čo má čaká a čo z toho môže byť,ja som mala poslednú mrchu 1.10....

sunny15
22. nov 2012

@moka27 moze byt ze si mala o par dni posunutu ovulku a uz si v skorom stadiu tehu a preto este akciu srdiecka nevidno...nestresuj sa... uvidis ze na dalsom usg uz bude srdiecko 😉 drzim palceky.

moka27
22. nov 2012

dakujem baby....no kedže ja mam cyklus 31 dnový tak by to vychádzalo na ten 5tt....ale podla výpočtu lekáka a to neviem ako ráta som mala byt 6+0....ach tie ich výpočty...dufam, ze bude vsetko oki.... 🙂

moka27
22. nov 2012

@rolak no moc ti drzim palce....je to strasné teraz cakat...ja som teraz cakala 10 dni....strasne sa to vlecie.....ale neboj tiez to bude oki...musí 🙂

adzy
8. apr 2013

ahojte prosim vas mozno to sem nepatri ale nemate niekto skusenost stym ze som 30 tyzdni tehotna a dnes my zistili ze iba hlavicku ma mensiu o 4 tyzdne prosim vas co to moze byt nemate stymto nejaka skusenost?dakujem

2hanah
8. apr 2013

@gervidda Ano, kamarádka dokonce měla jít na interrupci, že se plod nevyvíjí a má zamlklé těhu, dokonce jí to potvrdili dva významní doktoři a těsně před zákrokem zjistili, že se spletli... Dnes má čtyřletého zdravého syna. Každý se může splést, někdy k tomu stačí zastaralý ultrazvuk. Držím pěsti 🙂

adzy
8. apr 2013

fuha dakujem este mam ist do ineho mesta na meranie v sterdu tak som zvedava co tam povedia lebo ano moj gyn ma stare pristroje 😖

melanka21
12. nov 2013

Cele tehotenstvo sme zaostavali s Nelkou v raste, priblizne o tyzdden, mala malu hlavicku. 5minut pred zacinajucim porodom mi lekari vraveli, ze mala bude mat vahu priblizne 2700 g 🙂 po jej narodeni som ostala sokovana 🙂 narodila sa totiz s vahou 3390 g 🙂 takze ani tieto merania niesu vzdy presne 🙂

kiki68
15. nov 2013

v 5tt tam vobec nieco videl na USG? ako ked to je uz vacsie a zaostava to,tak nepoviem,ale v 5tt co tam che vidiet?ved tam je casto este len gestacny vak vidiet...tak co maju potom povedat tie,co tam este v 5tt ani nic viditelne nemaju.... 😉 jaj niektori doktori to prilis riesia...

mojej kamoske do 9tt nic nevideli,sice to bolo par rokov naspat,ale aj tak, zrazu v 10tt zacali vidiet,ze tam je plod aj bijucim srdieckom,dnes ten plod uspesne chodi do skoly 😀

suzanah181
16. nov 2013

ja som bola na prvom sone podla ms v osmom tyzdni a podla sona dr povedal ze som v siedmom ale nerobil z toho ziadne stresy ani, podla mna je to normalne.. nemusi sa vyvijat presne podla ucebnice..

janka213
21. nov 2013

Som v 6 tt a vcera som zacala spinit. Nemala som vsak absolutne ziadne bolesti, citila som sa dobre. Sla som radsej aj tak hned na pohotovost, kde mi lekarka povedala (mimochodom dost necitlivo 😠 ), ze na 6tt je to male, a ze podla nej ide o mimomaternicove tehotenstvo. Najskor ma chcela hospitalizovat, ale nakoniec ma pustila domov s tym, ze hned rano mam ist ku svojmu gynekologovi. Z nemocnice som odisla zufala, psychicky som sa zacala pripravovat na najhorsie, nakolko doktorka mi jej nazor jednoznacne povedala. Na druhy den som sla ku gynekologovi, kt. mi zmeral HCG - to malo urcit ci ide o mimomaternicove. HCG som vsak mala nad 10tis, cim sa mimomat. tehotenstvo vylucilo. No taktiez mi moj doktor povedal, ze na 6tt je to male a nevyvija sa tak ako by malo. Zaver je taky, ze to budeme sledovat a cakat, vraj ked nemam bolesti tak mame cas cakat a sledovat (hmm zaujimavy nazor lekara). Tak divne, ze mi dvaja lekari povedali v podstate to iste, tu som sa zasa docitala, ze v 6tt ste niektore v maternici nemali ani " naznak" po tehotenstve. Tak som teraz zmatena. No nezostava mi asi nic ine iba cakat. 😖

billam
21. nov 2013

@janka213 je viac než pravdepodobne, že si otehotnela neskor, cize plodne dni si nemala v strede cyklu. Nestresuj sa, ak hcg narastlo, je to ok.

janka213
21. nov 2013

@billam HCG narastlo za 6 dni z 2400 na viac ako 10tis. Dufam, ze to bude v poriadku.

nellisek
21. nov 2013

u mě v pátém týdnu nebyl vůbec nic vidět, řekli že to je určo mimoděložný.nechali mě doma, že počkáme týden, a pak už to šlo vidět. Jen mě viděsili, nespala jsem, pořád ve stresu. Pokud nemáš bolesti nebo nekrvácíš počkej, určitě to bude OK.