icon

Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat

2. aug 2021

Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
6. aug 2021

@drahomirrra neviem síce ako to funguje v praxi no čítam že 3 hodiny po upt prepúšťajú domov. Ale to je samozrejme bezpredmetne pre nás obe.

a_adamcova
6. aug 2021

@zazvorka87 Ďakujem 🙂 Podobne aj ja tebe prajem 🙂

acrobaleno
6. aug 2021

@elementissa Troosku dlhe, ale na 100% suhlas. Inak tie citove vydierania su nechutne.

drahomirrra
6. aug 2021

@lenkasarka Vies co, co som zbezne pozrela, tak v 7tt a vyssie je hospitalizacia min 24 h po zakroku z dovodu krvacavosti a nutnosti tlmenia bolesti.

sendy27
6. aug 2021

Potrat nie, vzala by som si to dieta...

dada4
6. aug 2021

V úvodnom príspevku si napísala, že nechceš ísť na potrat, že už si na malinke naviazaná, takže už to tak nieje keď ideš na upt. Ci? Ci to ta tak frajer prehovoril? Lebo ja som fakt prekvapená, že chlap v jeho rokoch a taky postoj🤷‍♀️... Ale jasne, je to vaša vec, už ako to bude. Len vy som rada vedela, že ako ho teraz vnímaš, svojho chlapa, že aký je v tvojich očiach, či ho ľúbiš jak svet, aj preto ze nemá snahu sa o vás postarať.... A núti ta na potrat? A povedal ti, co by urobil keby si si babo nechala? V každom prípade sa drz a už nech to dopadne ako uznáš za vhodne, ale veľa síl....

renesmee2
6. aug 2021

@autorka - vieš čo mi je najviac ľúto? Že si tak hlúpo uverila všetkým tým ženám ktoré ti napísali chod na potrat nezvládneš školu, budeš na suchých rožkoch, budeš nešťastná ty aj tvoje dieťa atď. Hlúpe bohapuste lži. A ty si sa nechala tak oklamať že ma to až bolí aj za teba. Ty nemáš vlastný názor, s tebou si môže človek robiť čo chce. Dáš sa zviesť zo správnej cesty lusknutim prsta. Tvoja nebohá mama musí byť veľmi smutná a sklamaná keď sa na teba zhora divá. Prepáč že to tak píšem ale je to tak. Nejdeš v jej šľapajach a pritom ona ta už vopred pripravila na to akým smerom sa raz máš vydať ak sa ti stane že nečakane otehotnieš ako tvoja mama aj sestra. A ty si vôbec nič nepochopila.

@elementissa - toľko lži v jednom príspevku to sa len tak nevidí. Zneužívaš nevedomosť a naivitu toho dievčata. Teba zjavne netrápi že tu prišlo dievča ktoré pred pár dňami na potrat ani nepomyslelo no vy ste ju presvedčili že je neschopná a že to nezvládne a že potrat je najlepšie riešenie. Ona to sama totiž napísala že jej priateľ a niektoré prispievatelky prispeli k tomu že ona zmenila názor a rozhodla sa pre potrat. Ako môžte s niečím takým ďalej žiť? To dieťa mohlo žiť nebyť vás a vám podobným.

nikyball
6. aug 2021

Hlavne ty si musíš uvedomiť aké budeš mať možnosti a náklady na život. Spočítať si všetky financie, na ktoré budeš mať nárok a zhodnotiť či vás dokážeš uživiť. Lebo aj keď dostaneš vecičky, je to len taká záplata. To ti nezaplatí bývanie a stravu. Školu budeš musieť asi odlozit a dopredu sa s tym zmieriť. Baby tu radia Alexis , ale zasa, zaplatí ti Alexis bývanie, stravu? Postráži ti dieťa ak budeš potrebovať?
Porozmýšľaj aký život chces žiť a či je ho možné žiť s malým dieťaťom. Podľa toho sa rozhodni

autor
6. aug 2021

@drahomirrra nooo takto vám to poviem s tou školou... žiadne odvolanie som nepodala... len my o tri tyždne prišiel neskoro papier ako mojím kamoškám daktorým... a úprimne napísala som to slabšie tie prijimacky ako som mala ale bola som prijata...
Preco som napisala tie prijimacky slabsie?
Pretoze koncom februara mi umrela mamina...
Vy si neviete predstavit ake to bolo tazke len tak z nicoho nic... presiel tyzden povedala som si oukej idem sa zacat znova ucit na prijimacky ucila som sa... o tyzden prisla urna... zacalo mi doslova prasit pretoze som v noci mamku pocula citila som spaleny zapach...
Tak som skoncila na sedativach pretoze som doslova nedokazala fungovat normalne vyse mesiaca... a o par mesiacov na to kedze to bolo narocne obdobie a vsetko sa na mna zosypalo som zacala brat tie antidepresiva a do toho stres z brigady z ktorej som odisla radsej.
Prepac ale nevravte mi prosim vas aka som psychicka troska a neviem co vsetko pretoze toto je len docasne... za maminou uz neplacem kazdy den ako som plakavala a uz som sa s tym zmierila....

lalenka33
6. aug 2021

Autorka mala by si poprosiť adminky o uzamknutie tejto témy lebo to, čo tu niektoré sektárky predvádzajú je normálne psychický teror, toto ich citové vydieranie je 1000 krat horšie ako nejaký postpotratový syndróm, ktorý tu každá spomína, ale predpokladám, že ho ani jedna neprežila len o ňom počuli ale ich veštecke gule im povedali, že ho na 100% budeš mať aj ty...to, že tu už vyťahujú tvoju mŕtvu mamu ke najväčšie dno a odpad spolocnosti...veľké PRO LIFE moralistky, ktoré dokážu citovo vydierať 20 ročné dievča, fuj 🤮... rozhodni sa sama tak, ako uznáš za vhodné, ani jedna z nich nebude žiť tvoj život...ani jedna z nich sa nebude o teba a tvoje dieťa zaujímať potom, čo sa narodí lebo ich úloha končí vtedy, keď ženu presvedčia aby si dieťa nechala. Čo bude s dieťaťom a matkou potom, aký budú mať život, či budú mať čo jesť, kde bývať ich už nezaujíma. @elementissa to napísala úplne presne a je to najpresnejší komentár v tejto diskusii

lenkasarka
6. aug 2021

Popros o vymazanie témy lebo toto je už miestami hon na čarodejnice

autor
6. aug 2021

@lalenka33 jooo presne 🙂😇 ten komentár proste nemal chybu 😍😍

autor
6. aug 2021

@lenkasarka napis mi spravu prosim... neviem ako sa to robi

lenkasarka
6. aug 2021

Keďže píšeš anonymne neviem ti poslať správu.

drahomirrra
6. aug 2021

Autorka, ja som ta nikde neoznacila ako psychicku trosku. To by som si nikdy nedovolila.
Je mi velmi luto tvojej straty. Maminka je iba maminka.

Avsak, ja som pisala, ze respektujem tvoje rozhodnutie a je mi luto, ze niektore baby to trosku prehanaju a tahaju do toho vieru a trosku emocnych natlakov.
Ale stale si stojim za tym, ze si velmi lahko ovplyvnitelna a mam podozrenie, ze tvoje rozhodnutie nie je tak celkom tvoje. A ze tvoja situacia je riesitelna.
Thats all.

betulinka1
6. aug 2021

Farmácia je náročná škola. To by si mala ťažké aj s babom. Dala by sa na dva roky odložiť? Alebo robiť napríklad aj keď dlhšie ale postupne by si si robila skúšky? Vie ti pomôcť rodina? Finančne aj s babom? Dieťaťu nedaj otcovo priezvisko. Nezaslúži si otec aby malo to dieťatko jeho priezvisko.

lenkasarka
6. aug 2021

@renesmee2 keby sa dalo dám ti hneď 100 palcov dole. To čo si napísala je už naozaj cez čiaru.

zoodiac
6. aug 2021

ufff. jedna z najtazsich tem, ake mozu byt. mas kde byt, ak by ta kvoli tomu odstrihol? alebo si vobec na nom nejako zavisla? v tomto bode je uz neskoro a donutit ta do toho nemoze. idealne by to malo byt spolocne rozhodnutie , ale v tomto pripade mas navrch ty. treba to vsetko zvazit, ale ak si za tym stojis, nic ti v tom nemoze zabranit. ak ta miluje, tak to uhrate aj s dietatkom. ak nie, tak to bolo aj tak jedno, slobodne mamicky nemaju problem najst si niekoho o to viac nie mlade ;) vela stastia

habibim
7. aug 2021

Prispievala som trosku vpredu tejto diskusie... Ale chcem len reagovať, ak ešte nie si rozhodnutá úplne, alebo ak dôjdeš do nemocnice a budeš sa cítiť zle, že to dieťatko chceš od seba dat, spomeň si na rodičov, ktoré by ho chceli... Daj ho niekomu, na adopciu... Mne zomrel otec pred rokom a pol, nečakane som pol roka po jeho smrti otehotnela, aj keď som vedela, že žiadna šanca, lebo mam nepriechodné vajickovody, podľa Dr.a podľa laparoskopie... druhe dieťatko mam z IVF... A toto tretie, myslím si, že mi ho poslal on, dokonca sa na neho nenormálne podoba, a ešte sa aj narodil na otcove meniny... Ja verím, že ono tu došlo pre to, aby vyplnilo tvoju prázdnotu... Ale ak si rozhodnutá, ja ti nôž pod krk dávať nebudem...
@elementissa dala som si námahu a prečítala som si ten tvoj dlhý príspevok, len jedno ti poviem - moja dedina na východe nie je zaostala 🤣 (neviem odkiaľ sú iné prispievateľky, nepozerám si profily), ale z časti s tebou súhlasím, a to z tej časti pri dne tvojho príspevku, o tej adopcii a o tom, ako sú deti adoptovane viac milujuce.. Mam bratranca adoptovaneho a je úžasný... Taktiež sestrina švagriná je profesionálna mama, už mala v rodine asi 12deticiek od bábätka do 7r.,a vždy keď tým deťom boli nájdení adoptivni rodicia, to bolo úžasné počúvať, jak nám vravela, aké pocity z nich išli... Čiže, v tomto súhlasím..
A naozaj, trebalo by túto tému uzamknúť... Aby sa aj tu spoločnosť ne rozdelila na pre a proti potratom... Aj tak sú už Slováci dosť rozdelení, tak aspoň ženy tu by mali držať pokope a podporovať sa bez urážok a presadzovania si svojho bezhlavo

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tianna
7. aug 2021

@zazvorka87 veru.. Ja som o prvé prišla nedobrovoľne (MA), nie je deň aby som nad nim/ňou nerozmýšľala.. Aké by bolo, ako by vyzeralo, či to bol chlapček alebo dievčatko.. Bude to už 11 rokov a odvtedy sa nám narodili 3 detičky 🥰 ale aj tak na to 1. nikdy nezabudneme.. Stále to beriem že mám deti 4.. Aj keď to prvé tu nie je.. A nakoľko autorka sprvu písala ze je na malinke naviazaná som si absolútne istá že bude celý život tým kdesi v hĺbke trpieť.. Žiaľ je veľmi mladá na to aby si to teraz uvedomovala a keď na to príde bude už neskoro.. 😓

habibim
7. aug 2021

Ja by som bola veľmi vďačná v tejto téme, ak by autorka napísala, či sa predsa len neporozpravala o tom aj so svojím otcom a co jej on na to povedal.. Ako sa k danej situácii postavil... Lebo urobiť toto veľké rozhodnutie bez neho, neviem... Cudne mi to je...

tianna
7. aug 2021

@zazvorka87 táto chorá doba mi inak strašne vadí.. Zvieratá sú viac ako ľudia.. Celé zle.. 😓 na potrat ju kľudne posielajú ale len by niekde videli zbiteho psa tak by sa zrútili.. 🤦🏼‍♀️ samozrejme zvieratá sú tiež živé tvory a sama ich nerada vidím trpieť, ale na jednej strane posielať ženu na potrat s dieťaťom a na druhej nariekať nad zvieraťom mi príde minimálne zvláštne..

lalenka33
7. aug 2021

@zazvorka87 buď taká laskavá a neoznačuj ma, ja na tie tvoje fanatické tliachaniny zvedavá nie som a už viac krát som ti písala, že s tebou ja diskutovať nebudem, svoje komplexy si rieš inde. Ďakujem.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
tianna
7. aug 2021

@zazvorka87 áno.. Celé zle.. 🤦🏼‍♀️😓 mňa by len zaujímalo či by podľa tejto teórie zabili povedzme 4 ročne dieťa ktorému diagnostikuju autizmus keďže ten sa v tehotenstve zistiť nedá a predsa oni chceli len úplne zdravé dieťa.. 🤔🥴 sama mám syna v tehotenstve na základe bežných testov úplne zdravého a nakoniec v 7 rokoch zdiagnostikovaneho ako ťažko postihnutého..

aurorastone
7. aug 2021

No farmacia a tehu nejde dokopy , kvôli labakom a chemikáliami, určite to nie je dobrý štart ani pre dieťa ani pre školu, budeš si musieť vybrať ci dieťa ci skola, alebo inú skolu iný odbor

malva123
7. aug 2021

Autorka tak ako..raz pises mamka otehotnela v 19...potom ze di vznikla ked mala 40....