Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
@acrobaleno áno, až na to že autorka si pôvodne to bábätko chcela nechať, to on ju poslal na ten potrat plus pár žien tu ju utvrdilo v správnosti potratu ako jediného riešenia.. Užiť si s nou vedel, dieťa prijať nevedel.. Snáď má dievca toľko rozumu že začne brat antikoncepciu a aj napriek nej chlapa - aj keď verím už iného - pusti k sebe len s kondómom keďže antikoncepcia tiež nemusí byť 100% ochrana najmä ak berie aj iné lieky..
@tianna na toto mám svoj názor, už som ho tu raz povedala. Baba sa rozhodla ako rozhodla. Už sa zase nechcem k tomu vracať, lebo to tu bude zase na 10 strán. Dohodnime sa, že sa nedohodneme na tejto problematike.
@acrobaleno v čase keď som vedela že bábätko mať nemôžme - aj keď teda ja by som na potrat nikdy nešla - sme sa chránili antikoncepciou, kondómom a ešte si aj manžel pozor dával.. To je zodpovedný prístup v prípade že dieťa rozhodne mať nechce/subjektívne nemôže..
@tianna Tak vidíš, baba počítala plodné dni....bola to určite "príučka", tak dúfajme, že sa poučí.
Nech sa Ti darí v štúdiu všetko dobre prajem.Kazdy sa rozhoduje ako v tej chvíli najlepšie vie
@pribinak a paradoxne ide studovat farmaciu, ale chranit sa tabletkami, na to rozum nemala…
A bolo by lepšie, keby si to tu nečítala
Neviem na aku rit sú tu admini, keď nevedia uzavrieť diskusiu, keď si to autorka praje
@tianna Baba si dala 2 a 2 dokopy, to neznamená, že ju frajer donútil. Boli dvaja na to rozhodnutie.
@acrobaleno písala že brala antidepresiva.. Takí ľudia sú väčšinou veľmi ľahko ovplyvniteľní.. A keďže nemala oporu vo frajerovi, rodine to nepovedala a tu ju snáď aj viac ako polovica na ten potrat posielala tak šla. Osobne si myslím jej ešte len dôjde čo spravila a bude to pre ňu veľmi ťažké. No snáď nájde šťastie aspoň v tom vysnivanom štúdiu..
@tianna A možno sa s tým vyrovná úplne v pohode.
Myslím na dušičku a prosím o odpustenie. Mater nech sa s tým vysporiada ako chce.
@fineta ako nechcela som ti to písať predtým, pretože som registrovala tvoje príspevky, ale ty ako by si nežila v reálnom svete.
Velmi, velmi smutne vlakno.
Netusim, preco by temu mali admini zamykat, ved autorka je anonymka, ci by sa jej spatne asi zle citalo, ako sa par dni rozhodovala, ci zabit, ci nezabit dieta.
Drobciatko ubohe.....
Ale uz prestante s tymi blbymi recami, odpustenia a uboziatko, drobciatko...starajte sa o svoje maternice, vajicka, plody a deti...
@sisa_s ja len dúfam že keď vidíš zbite zviera neprelievas slzy potokmi.. Alebo si jedna z tých čo nariekaju nad každým opusteným psom ale dieťa v brušku je len zhluk buniek ktorý keď sa rozhodne niekto zabiť je to úplne ok. Jasné, jej dieťa, jej maternica. Ale potom aj keď niekto mlati psa či týra mačku jeho zviera, jeho vec. Asi toľko k tomu.. Ak sa tak bezcitne stavias k plodom ale aj zvieratám je to ok, skrátka si taky človek. Autorka keď chcela ísť na potrat mohla ísť rovno a nemusela to sem písať a možno tým zbytočne ranit ženy ktoré o bábätko prišli nechcene pripadne nevedia/vôbec nemôžu deti mať..
@acrobaleno ďakujem, pokojne si mohla, súhlasím. Niekedy by som potrebovala postipat, či sa taketo môže naozaj diať. Je fakt, že cítim, že sem zmýšľaním, hodnotami a postojmi k životu ako takému nepatrím. Čím ďalej viac pozorujem ako sa mi ten rozbehnutý vlak s liberálnymi a benevolentnymi postojmi vzďaľuje. Aj napriek tomu sa neprisposobim. Koniec. Bodka k tejto téme, naozaj mi trhá srdce a nerobí mi to dobre.
@acrobaleno No poviem vam to takto vsetkym ja som ziadne plodne blonde dni nepočitala nemerala si teplotu... ja som vzdy si sledovala kedy mam plodne dni a neskor tu ovulaciu podla plodneho hlienu ja len nemozem za to ze kvoli liekom som ten hlien mala dva tyzdne... ano pytala som sa tu na koniku ci to moze byt skoro dva krat a az na druhy krat mi len jedna obdpovedala... Nebojte sa keby mamka zije a tak sa jej na to na 150% spytam...
Lenze akurat na 20 dc sme trafili ovulku tak sorry no...
@pallacinka29 Pretoze nemam chut vyhadzovat 20 ci 30 eur na tabletky a jest ich kazdy den kedze ani do oci na glaukom si kvapkam raz za dva tyzdne co by som mala dva razy do dna
Ale ved to je v poriadku, že si nesleduje ovu a podobne. Ale vieš ze deti nechceš momentálne tak prečo sa nechráni té? Prečo dovolíš partnerovi púšťať, keď si si není istá ovulkou?? A ono je to jedno ci sí si istá,,, ide o to, že sa máš chrániť keď nechceš deti.a keď ty máš problém si platiť lieky tak chlap sa ma chrániť a nie si užívať naplno.....
@zuzi0911 To už je jedno si myslím
aha, uz “chapem”… 20 Eur mesacne je vela, je teda lepsie dostat sa do takejto prekernej situacie… tehotna, absolutne, ale absolutne nezabezpecena… netusis, kde je sever…
@pallacinka29 Ale ved to je iiiizy piizy. Tehotna? Ziadny problem, UPT.
@drahomirrra btw pochybujem že to bolo zadarmo.. 🤔 občas mám pocit že sex u nezrelych, nezodpovedných ľudí by mal byť definovaný ako trestný čin.. Uspokojiť sa predsa dá aj bez priameho styku z ktorého za vyššie spomenutých okolností môže vzniknúť aj neželané tehotenstvo..
Ja som ťa teda podporovala v štúdiu farmácie, ale teda s tvojím postojom k liekom to budeš mať raz v lekárni sakra ťažké..Nechce sa ti každý deň jesť tabletky a vyhadzovať za ne 20-30 eur? No existuje aj náplasť prípadne vaginálny krúžok. A za tú sumu, ktorú si vyhodila za potrat by si mohla mať antikoncepciu na 2-3 roky minimálne. Možno si dostatočne múdra keď ťa vzali na farmáciu, ale zároveň si neskutočne naivná a hlúpa, ked sa spoliehaš na hlien. Hádam si sa poučila a o mesiac sa sem nevrátiš znovu s tým istým problémom. Začni sa normálne chrániť alebo nesexuj inak budeš opäť riešiť to isté.
@drahomirrra
Aj v snazilkach si vypisovala taketo zufalstva kazdej jednej zene, ktora si nechala oplodnit vajicka a nasledne ich nepouzila?
Ubohost
@tianna odpoviem ti (mozno aj za sisu, ktovie...)
nad zbitym, tyranym, ublizenym alebo "len" chorym zvieratom ked aj rovno na mieste neronim slzy (profesionalna deformacia), tak ma to castokrat stoji vela, velmi vela sil, aby som to ustala. a velakrat ma niektore pripady tazia este velmi dlho, aj roky
co sa embrii tyka, ok, vy ich chcete volat babatka uz od ocurania testu...i don't give a shit
to je sukromna vec potecialne buducej matky, ako s tym nalozi, nie je to tvor schopny prezitia mimo maternicu. hlavne slovo ma zena. a nerobte z nej chodiaci inkubator, lebo to je podla vasho presvedcenia spravne
moje sympatie a podpora ide v takychto pripadoch jedine dotycnym zenam. na nejake deticky dusicky a uboziatka sa nehram
Krásne to veru skončilo. Od "som nanho naviazana" ku "teraz to decko nechcem". Wau.
@nika3136 Svoje definicie ubohosti si mozes tak akurat nakreslit. Ked je niekto tak obmedzeny, ze nevidi rozdiel v umelom oplodneni, kde zena po dietati tuzi a potrate, kde ho da zabit, tak skoda kazdeho slova.
A uz som nizsie pisala, ze na fore si mozem napisat, co uznam za vhodne. A ak mi je luto toho dietata a tento cin v jej pripade povazujem za hrozu, tak to napisem a ty a tvoje kolegyne mi mozete akurat tak fukat praskovy cukor.

@tianna Obaja boli nezodpovední, netreba sa spoliehať iba na plodné dni.