icon

Som v 7. týždni a nevidno činnosť srdca

leria
10. mar 2012

Baby potrebujem povzbudiť.....viem,že si svojim zúfalstvom velmi nepomáham,no nemôžem ináč.Podla poslednej menštruácie by som mala byť cca 7t aj cca 5,6deň.V stredu som bola na usg a doktorka nevidela akciu srdiečka(hcg bolo 14 830),o dva dni(včera)som bola na dalšom usg u iného doktora a ten tiež nevidel akciu a napísal mi do spravy:GS oválny,13krat 8mm,CRL 4-5mm,SPM nedetekujem,evidentný hematom,abrupciu nepozorujem,cervix uzavretý,bez príznakov AB.Postup podla dynamiky HCG.Tento výsledok som odniesla svojej doktorke,no ona sa tvárila,že to velmi ružovo nevidí.Ja som jej hovorila,či to nemôže byť skoro,že nevidno činnosť srdca,no ona mi povedala,že ostatným ženám ktoré mali menštruáciu v tom termíne ako ja(15.1)už je vidno.Teraz mám ísť na dalšie usg aj odber 14.3.Snažím sa myslieť pozitívne no nedokážem sa naladiť.Mala byť radšej ticho.Nemám ináč vôbec žiadne nevolnosti ani bolesti,ani nešpiním.Prsia som mala dosť citlivé,no nejak to pominulo.Ja neviem či sa mám pripraviť psychicky na tu horšiu verziu.Je to moje prvé bábo.Prosím o trochu povzbudenia,poprípade vaše skúsenosti.

skeptik
16. júl 2013

@matozazzo Z psychologickeho hladiska je pre vacsinu zien po potrate prijatelnejsie co najskor otehotniet, nez cakat akukolvek minimalnu dobu. Cakanie ma zmysel len vtedy ak su potraty habitualne a prebiehaju vysetrenia a hladanie priciny.

matozazzo
16. júl 2013

@skeptik Nesuhlasim s tebou, nakolko mam za sebou 2 potraty. Po prvom 3m boli malo a po 2. som si myslela, kedze sa mi uz 1 dcerka narodila, ze skusime hned, ale neslo to... nebola som pripravena... Takze ak Dr. odporuci, je to len odporucanie. Mne bolo povedane, ze pockat 3m, ale necakat viac ako pol roka, ze potom moze zase vzniknut este vacsi strach. Takze je na kazdej zene, ako sa citi, kolko potratov ma za sebou, ako to znasala... A tehotenstvo po potrate, pokial sa nevie pricina je rizikove, preto tie odporucania 🙂

zuzik311
16. júl 2013

my sme mali az v 8tt srdiecko na sone.. nestresuj teda necitala osm to vsetko ale myslim ze to bude ok ak si nekrvacala atd

buducamama
17. júl 2013

@zuzik311 - ja som mala anembryomolu, zacala som len trosicku spinit, zidne krvacanie, ale aj tak som sla na pohotovst, na pohotovosti mi povedali verdikt, neverila som tomu. Mala som si pobehat vysetrenia na kyret, lenze nestihla som, z nicoho nic sa zo mna zacala valit krv aj s kusmi, no hnus. Keby som nebezala predtym na pohotovost so spinenim, tak aky sok by to bol... Takto som uz o vsetkom vedela a bolo to lepsie.

stacinka
16. sep 2013

Dnes som bola u doktora. Vraj som v 7tt, nevidel vsak cinnost srdca. Mam pockat 2tt a 1.10. idem opat na sono. Drzte palce. Moja celodenna ranna nevolnost ma presviedca o zivom tehotenstve, ale tak ci tak mam obavy... podla kalkulacky by som mala byt uz v 8tt a ked tam to srdce nevidel...uf:(

kiki68
17. sep 2013

@stacinka drzim palce,hadam sa uz srdiecko ukaze nabuduce. S tym nic nespravis,pevne nervy 😉

julka82
21. nov 2013

@meza tak konečne niečo, čo mi zlepšilo náladu. Snáď ani my nebudeme dlho bojovať 🙂

optimistka
25. nov 2013

Dievcata moj pribeh: v 6+3 som bola u gynekologa na sono, kde skonstatoval ze nevidi srdiecko. To som uz tusila ze sa nieco deje. Velkostne vsak vsetko sedelo - plod.vacok aj zltkovy vacok, ale ziadna akcia. Zobral aj HCG ktore tiez presne zodpovedalo uvedenemu tyzdnu. Tak ma objednal o tyzden na kontrolu. No moje nervy pracovali riadne a tyzden cakat mi prislo hrozne dlho. Tak som sa po troch dnoch objednala do inej ambulancie, kde lekar povedal ze nevidi ani plod a nie to este akciu. To iste skonstatoval nakoniec aj moj lekar po tyzdni. Diagnoza - anembryomola :( Dnes som podstupila kyretaz. Viem ze mnohe z vas, ktore dufate v stastny koniec toto trosku sklame, ale ak sa akcia alebo plod nezjavi medzi 6-7 tyzdnom nevesti to nic dobre. Ale aj ja sa priznam ze som do sameho konca verila v zazrak.... Ale ten sa zial nekonal. Necitajte pribehy typu: nam sa objavilo srdiecko az v deviatom tyzdni. To neexistuje! Jedine ze dotycna sla na sono az v tomto termine. A inak pri dg: anembryomola mate tehotenske priznaky. Ja osobne citlive prsia, nafuknute brucho, zaludok ako na vode. To som veru nemala ani pri riadne prebiehajucom tehotenstve. Takze priznaky nemusia znamenat ze vsetko prebieha ok. Vsetkymktore cakate na vysledky pevne nervy a ak to nahodou nevyjde podla vasich predstav, stale treba verit ze nabuduce budeme mat viac stastia.

lindush123
3. dec 2013

@optimistka presne to iste som zazila na vlastnej kozi a suhlasim s tvojim vyjadrenim... tiez som pevne verila, ze babo sa zjavi, prihovarala som.... a verdikt ma dostal - anembryomola.... kyret minuly tyzden, momentalne som doma a lezim, nech sa zregenerujem, nesla som ani do prace, nema to zmysel, zdravie je prvorade... ostatnym drzim palce

janka213
3. dec 2013

Ja som mala poslednu MS 12.10. ale doktor mi od zaciatku hovori, ze som tyzden pozadu. Cize realne som v 6+3tt. Gestacny vak 20,7 zltkovy vak viditelny, velkost plodu (crl) 3,6 mm. Ale nie je vidiet srdiecko. Doktor povedal, ze ak ani o tyzden nebude srdiecko, pojdem na kyretaz. To budem este len 7+3tt mne sa to zda skoro na jednoznacny zaver. Co myslite? No a este k tomu mam hematom 2x5mm. Beriem duphaston a ascorutin.

zuzananina
4. dec 2013

@janka213 ahoj tak ja som teraz 6tt+4 a pred tyzdnom videl len gestacny vak a idem za tyzden zase na kontrolu mala by som byt podla poslednej MS uz potom 7tt+5 tak uvidim povedal mi ze by uz malo byt aj srdiecko vidiet ale aj nemusi este.viem kedy som presne otehotnela tak ze moze to byt posunute

janka213
4. dec 2013

@zuzananina no ja podla poslednej MS som v 7tt+4 ale lekar povedal, ze realne som o tyzden pozadu. Takze ked pojdem na kontrolu ak nebude srdiecko, uz nebudeme asi cakat. Lebo podla poslednej MS budem v 8tt+2 - realne 7tt+2 a ked sa srdiecko neobjavi v 6-7tt tak uz sa neobjavi. Mozno ho este poprosim, ze to natiahneme aspon o par dni... Nechcem na to velmi mysliet, ale vnutorne nemam z toho dobry pocit.... 😒

malamonika
4. dec 2013

treba sa pripraviť na všetko ale hlavne sa nestresuj musíš sa snažit bit v klude a myslieť pozitívne uvidiš ako sa to vyvinie a do 3 mesiaca to byva najrizikovejšie držím palce

ejka91458
9. jan 2014

@bbtina tak takuto spravu chcem pocut aj ja.dnes som bola u lekarky s tym ze som tehotna.ona skonstatovala ze som este len v 4 tyzdni ale ze maternicu mam velku na 5 tyzden ale ze nevidi byt srdiecko.brali mi krv no bojim sa velmi...ale doma ma utesuju ze este je velmi skoro na paniku.no predsa len nie je to nic prijemne.ja dufam ze len plany poplach.doktorka povedala ze ked nebudem krvacat o tyzden sa mam prist ukazat.tak dufam ze bude dobre.

lubka1983
9. jan 2014

@ejka91458 srdiecko este urcite nebude v 5 tt mas cas do 6+aspon 7..neboj...5tt je skoro

bbtina
9. jan 2014

@ejka91458 neboj. Stres na nicom nepridava. Ja som uz skoro smutila a to som potom zacala este aj krvacat a teraz mi po dome behaju dvaja loptosi

jajka68
9. jan 2014

@ejka91458 neboj sa, mne dr. povedala v 7tt ked som zacala krvacat, ze nic uz nevidi, ze som potratila a ze mam prist na druhy den, ze sa dohodneme, ci pojdem do nemocnice alebo ci sa vsetko vyplavilo von same, preplakala som cely den a pridem na druhy den a vsetko ok a srdiecko nam krasne bilo. a teraz je z nej skoro 15m slecinka

ejka91458
10. jan 2014

@lubka1983 tak potom nechapem preco ma doktorka tak vystrasila ked je to este skoro aby nieco videla.dufam ze o tyzden na kontrole uz bude byt.

lubka1983
10. jan 2014

@ejka91458 neviem,ale v piatom tyzdni sa ti len na sone ukaze bublinka,mala by ked ide vsetko tak ako ma a v6 tt zacina byt srdiecko.a mohla si mat ovulku neskorsie uvidis na kontrole.alezas bud pripraven na vsetko ako pisala vyssie optimistka aj to sa moze stat.... ,

ejka91458
10. jan 2014

@lubka1983 prave som volala lekarke na vysledky hCG a vsetko je vraj v poriadku

ejka91458
10. jan 2014

@lubka1983 len nechapem preco doktori tak strasia ked zena nekrvaca citi sa fajn ako v mojom pripade a namiesto nejakych povzbudivych slov povedia hned to najhorsie.ved to je strasne na psychiku.

lubka1983
10. jan 2014

@ejka91458 no vidis ,super.aj ja som sla hned ku dok.,ako som nasla dve ciarky a to bolo skoro iba maternica vysoko t.j nejaky4tt,potom o tyzden uz bola fazulka v maternic to bol 5tt,i brali mi krv v utorok a potom v piatok ci hcg stupa a stupalo a o tyzden som sla zasci bije srdiecko to bol ten 6tt a vsetko ok....

ejka91458
10. jan 2014

@lubka1983 takyto priebeh mam zatial aj ja a dufam ze vsetko dobre dopadne ako u teba.dakujem za povzbudenie. pozitívne slova vzdy padnu vhod.

lenka07
10. jan 2014

hlavne nestresuj všetko bude ok .Aj mne lekar povedal v piatom týždni že srdiečko nebije a ja som dopustila taký strach na seba že som do večera potratila naše druhé babetko :( HLAVNE BUĎ POKOJNA držím prsty 🙂

kvik1
Odpoveď bola odstránená
obcansr
17. jan 2014

@kvik1 a to ti nerobili hned utz zo spodu? však tam to najlepšie vidno či tam niečo je, držím palce aby vám to vyšlo a všetko bolo ok 🙂

kvik1
17. jan 2014

@obcansr robili, iba pri tomto poslednom robil najskor cez brucho. Ale pri tych prvych 2 kde nic nevideli to bolo zospodu.

zvolsiinylogin
17. jan 2014

@lindush123
@kvik1
@ejka91458
a testy ako? slabli, ci zostali rovnake? mne asi slabnu, neviem, a to som mala ist 30.1, na srdiecko...som 5tt+4 dnes...neviem, ci to vsetko mam sledovat podla testov alebo radsej nevyhadzovat peniazky..

kvik1
17. jan 2014

@zvolsiinylogin z mocu som si nerobila, brali mi krv iba na zaciatku kde som to mala este len okolo 60, potom asi 5tt som mala okolo 800 a vtedy pri 2.uzv ked nevidela akciu som mala vyse 10tis. Takze asi to stupalo, odvtedy mi uz nebrali krv.
Nestresuj sa, podla mna je asi zbytocne vyhadzovat peniaze za testy, aj tak ukazuju nespolahlivo, mne tie ciarky skoro vobec nebolo na zaciatku vidiet, minimalne do 5min ako pisu ze potom uz neodcitavat, tak to bolo uplne slabe a pritom hcg uz bolo celkom vysoke.

lindush123
17. jan 2014

@zvolsiinylogin ahojcek, no ja som uz po kyrete, robili mi ho 30.11. ☹ zaver histologie - tzv. anembryomola... hcg mi klesalo, takze to bolo jasne a v 9 tt som zacala spinit, tam sa potvrdila aj diagnoza. mam uz za sebou aj prvy menzes, ktory mi skoncil minuly tyzden a buduci idem na kontrolu... drzim palceky nech ste v poriadku a vsetko je ok 🙂