icon

Som v 8tt, no podľa MS v 11tt

julianocka122
30. dec 2020

Ahoj babulky chcem sa Vás opýtať som 8tt tehu al3 podla Ms som 11 tt som na Rizikovom takze mam casto kontroly Babo je okey 🥰 aj srdiecko mame vsetko len stale mam v Hlave ze je 3tt po zadu poslednu Ms som mala 14 oktobra dakujem za otpoved

martyzpp
30. dec 2020

@julianocka122 podla MS to bude stale viac. Lebo 1.tt zacina plynut uz v 1.den poslednej MS, to ani nie si tehotna. Cize tyzden MS, tyzden nic, nastava ovulacia, lutealna faza a uz si v 3.tt a to stale nie si tehotna (este sa len stretava spermia s vajickom). V 4.-5.tt prides na to, ze si tehotna lebo meska dalsia MS. Takze bez obav.

petamich
30. dec 2020

@martyzpp to nie je uplne pravda 🙂 oni s tym uz totiz pocitaju pri tych CRL tabulkach, ze to tie prve dva tyzdne je tak a vlastne tehotna nie si, ja napr. som podla poslednej MS 11+4 a podla UTZ 12+4, staci ze som mala posunutu ovulaciu na skor ako polovicu cyklu a si popredu

a @julianocka122 som tu na MK v terminovkach a vela bab tiez ma kadeake rozdiely, pozadu, popredu atd. lekari im svorne tvrdia, ze to je v poriadku, kym sa drobec vyvija a rastie je to v poriadku, je tak malicky, ze ked to doktor meria a "kusocek" sa pomyli uz to moze byt pri tychto mierach rozdiel aj tyzden ;) hlavu hore nic zle to neznamena, rastie, srdiecko bije...a to je dolezite

julianocka122
autor
30. dec 2020

@petamich Ďakujem Krasne je to moje 1 tehu ako mam za sebou uz jeden zamlčany potrat preto mam take obavy aj ked ma casto boli v podbrusku alebo v bokoch no ze vraj to je normalné tak sa bojim uz Vsetkeho

petamich
30. dec 2020

@julianocka122 ja to uplne chapem 🙂 ja mam za sebou dva potraty v prvych tyzdnoch tehotenstva a teraz do tretice sme to zatiam dotiahli sem, tiez riesim kazde pichnutie, potiahnutie atd. a ver mi je to normalne, ja som teraz dve noci nespala tak ma tahalo v podbrusku, uz som sa bala a dnes na kontrole si drobec plaval a maval, ta obava v nas asi zostane ale treba mysliet pozitivne, moc ti drzim paste a inak baby v terminovkach su super, ked chces tak sa k nam pridaj, podla MS by si tusim tiez mala mat termin v juli 2021 tak pripadne hladaj skupinu julovky 2021

julianocka122
autor
30. dec 2020

@petamich si skvela dakujem aj ja Ty držim palce a urcite na Julovky Mrknem

nini1010
30. dec 2020

Spravny termin je podla ms ak mas pravidelny cyklus.

diaalex
30. dec 2020

@martyzpp to nie je pravda, podľa ms som bola napr. 18tt+2 a podľa sona 18tt+1 a celé tehu to tak bolo 🤗

petamich
30. dec 2020

@nini1010 ja mam pravidelny cyklus ako hodinky uz roky, krasny 29 dnovy, nikdy ziadne meskanie a som podla sona presne o tyzden popredu (na predposlednej kontrole 4 dni a dnes 7), cize nie ani to uplne neplati 🙂 proste napriek pravidelnemu cyklu moze byt ovulacia skor aspon u mna to tentokrat evidentne bolo tak

pirulkamirulka
30. dec 2020

@julianocka122 Ahoj, hlavne buď v kľude 😊 Ja som na tom rovnako, posledná ms bola 15.10 no podľa merania bazálnej teploty som mala ovu na 29dc. Takže mám všetko poposúvané. Teda dnes som 8+5tt. Gynekologička tvrdí, že je to v poriadku.

julie19
31. dec 2020

Ahoj, ja už mám po pôrode a neboj sa, ten posun je ok ;) doktori vedia čo robia, ja som mala mat termín podľa ms 25.10. ale doktorka mi podľa sona vypočítala že sme asi o týždeň posunutí a vypočítala termín na 2.11. Cely čas som si vravela bude to podľa ms, určite...a možno aj skôr .... nakoniec som porodila 1.11. o jeden deň skôr ako doktorka vypočítala zo sona na začiatku tehotenstva ;) bábätko je zdravé a nič mu nechýba takze sa určite neboj nie je “pozadu” len si mala neskôr ovulaciu

mamanadruhuu
31. dec 2020

Ja som to mala tak isto, tiež tie 3 TT rozdiel, neboj sa, buď to bábätko dobehne, alebo nie, ale neboj sa bude v pohode, ja som mala termín 14.12. podľa ms a podla soňa 30.12

ibrunova
31. dec 2020

Tehotenstvo trvá 280 dní od poslednej menšteuácie, resp. 264 dní od oplodnenia, ale samozrejme sú to len orientačné údaje.