Som v maturitnom ročníku a som tehotná: Nečakané tehotenstvo a ochrana
Ahojte, nemám dôvod klamať keďže som tu anonymne a zároveň nemám dôvod klamať, keďže ani ja som to neplánovala takto, preto píšem sem.
Tento rok maturujem a mám už podanú prihlášku na VŠ. Mám partnera s ktorým spolu intímne žijeme ale adekvátne k našim plánom - chránime sa prezervatívom. Nedostala som menštruáciu, najprv som si myslela, že zo stresu ale na naliehanie kamarátky som skúsila test a zistila som, že som otehotnela. Neviem ako a preto píšem, možno ste sa s tým stretli alebo viete mi to vysvetliť..
Nerozumiem tomu, keďže sme vždy od začiatku až po koniec mali prezervatív, ktorý nikdy nepraskol.
Nikdy sme si nevšimli nič čo by nám dal dôvod na obavy preto ma táto informácia prekvapila a som dosť zmätená.
K lekárovi idem o 2 týždne na potvrdenie.
ahoj, hlavne klud. nie si prva, ani posledna. da sa aj zmaturovat, aj robit vysku popri dietati. hlavne sa sustred na uspesne maturity, ostatne sa utrasie, ked ti pomoze priatel a rodina.
@walentina7 o teliesku son počula aj ja, že otehotnela alebo keď neberú tabletky ako majú.
Ale prezervatív ak sa používa ako má, nehrozí, že sa niečo stane. Veď keď nepraskne, tak sa nemajú ako spermie dostať dnu
@jozko_z_lesa tak mi to ozrejmi a povedz, ako môže otehotnieť, keď jej prezervatív nepraskne.
Bože ale veď keď prezervatív praskne , a má hoc jednu malú dierku z ktorej unikne , ako by ste to zistili ? Či po každom sexe do nich nalievate vodu pre istotu ? 🤣🤷
urob si ešte jeden test, ja som tak mala hystericky záchvat pomaly, mala som slabú čiarku, ale tehotná som nebola, našťastie 😁 držím palce
Počkaj na lekárske vyšetrenie, študovať sa dá aj diaľkovo...
Ahoj, trosku ma sklamali odpovede niektorých žien typu čo čakáš, že ti povieme, ohľadom ochrany a podobne.
Je jasné aké odpovede a čo tu hľadá. Ešte to nikomu nepovedala, tak asi trošku empatie, povzbudenia od žien. Veď kto ma lepšie pochopiť ženu ako iná žena?!Chúďatko musí sa cítiť zmätene. Chce to veľa odvahy z jej strany, aby to povedala priateľovi (ktorý asi neplánoval stať sa otcom v tak mladom veku keď zodpovedne používali ochranu), rodičom...
Áno žiadna ochrana nie je na 100%, ani hormonalná antikoncepcia, ale hold chránili sa a nevydalo..
To len tak na okraj...
Tebe milá anonymka posielam veľa síl a tej spomínanej odvahy. Neboj to bude v poriadku, ako písali žienky čo sa vcítili do tvojej kože, maturitu zvládneš ako nič a na výšku môžeš ísť tiež, externe. Prípadne si dáš rok odklad. Je predsa veĺa študentiek mamičiek, alebo aj pracujúcich, čo zároveň študujú.
Ty sa ale zrejme obávaš aj celkovo, kde budete bývať, z čoho žiť a podobne. Poradím ti, na instagrame vyhľadaj profil pravneprerodica, pani ti poradí ako postupovať aby si získala čo najviac peniažkov, či už fiktívnym zamestnaním sa,
info o rôznych príspevkoch a podobne.
A hlavne to povedz priateľovi, nech ste v tom dvaja. Ak ta podporí, tak uvidíš ze sa budeš cítiť lepšie a odvážnejšie. Naberies silu bojovať nielen za seba ale už aj za to bábo. Synčeka alebo dcérku🤗a ak nepodporí, tak takisto. držím ti palce❤️ak by si čokoľvek potrebovala, kľudne mi napíš do správy
@top_manazerka moja teta nemohla 2 roky otehotniet, potom to uz vzdali kvoli veku, ze dalsie dieta nebudu mat a sla na kyretaz. Mesiac po kyretazi zistila, ze je tehotna 😂 jej to vycistenie pomohlo a hned otehotnela, takze asi to nie je uplne rovnake ako potrat 🙂
Asi stačí mini poškodenie, ktoré si nemusíte všimnúť. Neviem.. je ti zvláštne, ale tiež poznám takýto prípad, čiže sa stať môže. Daj vedieť, aká bola priateľova reakcia. Drž sa
Keďže kondóm je len mechanická zábrana stačí dierka veľkosti spermie a je to. Preto sa odporúča kombinovať ochranu.
Musí to byť pre Vás sok byť tehotná a neratat s tým,že práve Vam to môže stať ak navyše ste mali kondóm-ak sa teda tehotenstvo u Vás potvrdí. Zo skúseností viem,že u nás na strednej škole žiačky kolegýň mali už bábätko. Takže viem o takychto prípadoch, kedy sa mladé žienky rozhodli drobca nechať a popritom riešili strednú skolu. Prišli sa aj s drobcam potom ukazat a boli spokojné.Vy ste síce o rok staršia no keď sa chce dá sa 🥰. Na VŠ sme mali pár no už mali koncit, kde žena zistila,že je tehotná a áno neboli z toho nadšení,ale dali to ☺️. Teraz sú zobrati a majú 3 deti. Ako mama 2 deti (5r a 3r) viem povedat,že fakt nič krajšie ako materstvo nepoznám. Pritom mám dobrého chlapa. Ten pocit,keď sa na Vás Vás drobcek pozrie,usmeje,naťahuje sa za Vami nech ho zoberiete na ruky,povie mama sa nedá ničím nahradiť..je to neskutočne krásny pocit. A že prišlo skôr ako ste chceli? A čo 🥰 Také dary sa nedostávajú len tak, koľkí nemôžu otehotnieť. A Vám sa podarilo ani ste nechceli. Určite Vás povzbudzujem k nechaniu si drobčeka. Je to už časť z Vás a Vášho partnera, niečo ako také malé Vy ☺️. Keby ste chceli povzbudiť napíšte mi. Videla saj video ako robia potrat hrôza. Kto sa postaví na stranu bezbranného drobca ak nie mama? Držím palce.
Keď vam nepraskol kondom keď nepretiekol naokolo a keď sa nezosunul, tak určite nemôžeš byt tehotná. Latex nepresakuje. Púšťa pomaly vzduch to viem lebo používam latexového duše na bicykel ale aj to vydržia pár hodín natlakované. Aj na tour de france ich používali. Na jeden pretek to stačí. Ta urcitá nespoľahlivosť, ktorá sa udáva pri prezervatívov je práve kvôli tej nešikovnosti , praskne, zvliekne sa, po bokoch pretečie alebo to tam rukami zanesie partner. Ak nič take nenastalo tak si zopakuj test.
Viem ze je to škrt cez plány. Každý mladý si chce užiť VŠ, ešte takú voľnosť možno, zábava, proste VŠ-zivot. Ale tak či tak neskôr i tak prídu deti, rodina. Dieťa je dar, je to inak nez ste si predstavovali, ale verím že s odstupom pár rokov nebudete ľutovať. Poznám ženy čo urobili VŠ s dieťatkom...a v pohode a potom prišli ostatné. Nikdy neľutovali. Nikdy. Je to výzva, ale ja verím že to zvládnete....
ak ti uz meska menzes, je jedno aka znacka, ale kup si rovno dva baliky a sprav naraz, tam uz nemoze byt sanca, ze by sa test mylil… daj vediet vysledok 🙂
Je uplne jedno aky druhy test pouzijes...bud si alebo nie...ked ti druhy ukaze ze niesi tak to mas 50:50... V kazdom pripade povedz o tom partnerovi hned....🙈necakaj aspon ja by som mala problem mlcat...vela zdravia...vsetko je tak ako ma byt 😉
Mala som kamosku co maturovala tehotna. Na VS isla az ked mala jej mala 2 roky. Pocas vysky mala druhe. Po Vs isla pracovat a pracovala na kariére. Ked som rodila ja, jej dcera mala 16 a syn 14. Ked si to zoberiem spatne s vyhodami a nevýhodami, tak som si nie raz povedala, ze som mala mat deti na VS. Ak nejdes studovat medicínu, tak podla mna za pomoci rodicov a partnera to v pohode zvladnes. O nic neprides ak si dietatko nechas. Ale nech sa rozhodnes akokolvek, to rozdhodnutie bude pre teba to spravne. Lebo nežijeme tvoj zivot. Vieme ta len povzbudiť, ze sa to da zvladnut.
@betulinka1 mňa by zaujímalo, odkiaľ sa vzalo v ľuďoch presvedčenie, že akékoľvek rozhodnutie je správne - nielen v tejto oblasti, v akejkoľvek. Často to na koňovi čítam... Som presvedčená, že existujú aj zlé rozhodnutia. Všetci robíme aj zle rozhodnutia. Načo sa presviedčať a potlapkavat po pleci, že to tak nie je? Dôležité je snažiť sa robiť tie dobré, tie, ktoré neubližujú.
Ahoj. Všetko sa stáva. Jednoducho taký je život. Je tvoj a preto sa s partnerom treba porozprávať a riešiť to. Iba ty sa rozhodni čo a ako budeš v živote pokračovať. Nikto tvoje dieťa vychovávať nebude. Takže držím palce.
@any_soj mam co to prezite a aj svoj vek a cim som starsia, tým menej dokážem vyhodnotiť, ktoré rozhodnutie je na 100% to správne. Už nevidím veľa vecí iba čiernych a bielych (ale tak do tej 35-tky som mala iba bielu a čiernu). Už viem, že existuje aj iné spektrum farieb. Už viem, že aj keď mám pocit, že som na úplnom dne, nemusí to znamenať, že nedokážem padnúť ešte nižšie alebo že až čas mi ukáže, že to vlastne nebolo dno ale šťastie. Konkrétne čo sa týka tejto témy a autorky, tak pre ňu neexistuje zlé rozhodnutie, nech sa rozhodne akokoľvek, bude to pre ňu dobré rozhodnutie, nemyslím tým ľahké rozhodnutie ale výsledok bude pre ňu vždy dobrý. Či už je tehotná alebo nie je tehotná, či už si dieťatko nechá a bude mať dvakrát toľko práce spraviť vysokú školu, alebo si dieťatko nenechá a bude studovať - budovať si kariéru. Preto je ten život zaujímavý, a preto netreba súdiť žiadne rozhodnutie nikoho, lebo nechodíme v jeho topánkach, nežijeme jeho život.
@betulinka1 jedna vec je sudenie druhého a druha to čo píše @any_soj ....rozhodnutia sú správne alebo nesprávne. Človek často spätne prehodnocuje svoje rozhodnutia. Mnohé môže ľutovať. Takže aj táto dievcina, alebo každá iná môže ísť na potrat a spätne sa na to pozerať ako na rozhodnutie nesprávne, alebo dokonca ako najhoršie v živote. Môže to byť aj naopak.
@betulinka1 súhlas od A po Z
@cecilia29 rozhodnutia su spravne a nespravne len pri urcitom pohlade, ked sa pozries inymi ocami na to, alebo aj v inom veku atd, nazor/pohlad na vec zmenis, a dnes by si sa mozno rozhodla inak ako v minulosti ALE to nie je ze zle a dobre rozhodnutie. V tej situacii v minulosti, to rozhodnutie bolo opre teba to najlepsie, lebo si ho urobila..
Ked si to ludia uvedomia a prestanu lutovat neustale co bolo, riesit co by bolo keby, mali by krajsi zivot, menej trapenia
Tiež som v maturitnom ročníku a zistila som že som tehotná lekár mi to len potvrdil som v 5tt a už sa na babatko tesim praveze sa bojim ze by sa nieco mohlo stat🙏 nechaj si to len dobre prejst hlavou nerob unahlene rozhodnutia

Ahoj. Naozaj môže byť, že ešte nakoniec bol chybný test, daj vedieť zajtra 🙂 Každopádne je riadne super, že maturitu stíhaš v pohode. Mnohí si dávajú po maturite rok pauzu kvôli rôznym veciam, nie je na tom nič zvláštne. Len pozor, ak začneš štúdium od septembra a prerušis, tak potom si následne musíš časť štúdia platiť, takže to si zisti, či nie je lepšie vôbec teraz ani neísť na prijímačky.
Dnes som akurát stretla svoju bývalú žiačku v obchode, učila som ju pred odchodom na materskú (som teraz 5.rok doma, s viacerými deťmi postupne) - vtedy bola malé dievčatko. Dnes bola s kočíkom. A ja s nosičom. Zistili sme, že obidve máme Timoteja, len jej už má rok, môj ešte nie. Ona má 14... Zvládneš to aj ty... ❤️ Ak budeš chcieť s niekým pokecať, mimo priateľa a rodičov, odporúčam poradňu Alexis (email, telefón..).