Tehotná v 17 rokoch
Dobrý deň chcem sa vám zveriť a zároveň sa opýtať keďže ešte niesom s týmito vecami oboznámená .. mám 17 a otehotnela som bojím sa to povedať ešte rodičom preto sa chcem opýtať tých mamičiek ktoré mali podobnú situáciu … môžem ísť ku gynekologičke aj sama ? Alebo potrebujem tam mať zákonného zástupcu čiže rodiča ? Ďakujem za každú jednu radu budem vďačná 😇 vyhnite sa prosím blbim komentárom ďakujem
@stranakovazuzana0 peknú blbosť píšeš . Takže 17 ročná príde do nemocnice, požiada o potrata a oni jej ho vykonajú? Tak teraz tú o červenej čiapočke ....
@lenka.25 nauč sa čítať keď ma už označuješ.Napisala som,že ju nemôžu rodičia ani nikto iný ísť na potrat.Tak mi nevkladaj slová,ktoré som nenapísala.
@stranakovazuzana0 ty, čo prosím ťa trepeš, veď autorka nie je plnoletá. Keď, už dávam rady, tak si overíme fakty. Bez informovaného súhlasu zákonného zástupcu sa pokiaľ nie je plnoletá, nikde nepohne.
@anna777115 tak ja viem,že sa pohne,zalezi od lekára,nepíšem len tak jpp.
@stranakovazuzana0 peknú blbosť píšeš . Takže 17 ročná príde do nemocnice, požiada o potrata a oni jej ho vykonajú? Tak teraz tú o červenej čiapočke ....
@lenka.25 @anna777115 a inak milujem také ženy,ktoré bez vlastnej skúsenosti idú niekoho označovať a písať,že si má niečo overiť,pretože si myslia,že len ich subjektívny názor je pravdivý,alebo že každý lekár robí rovnako...mám dcéru staršiu ako je autorka a plne chápem,že najprv chce navštíviť gynekológa sama a až potom sa chce zveriť o tehotenstve mame.Držím autorke palce nech sa rozhodne akokoľvek.
@lenka.25 @anna777115 a inak milujem také ženy,ktoré bez vlastnej skúsenosti idú niekoho označovať a písať,že si má niečo overiť,pretože si myslia,že len ich subjektívny názor je pravdivý,alebo že každý lekár robí rovnako...mám dcéru staršiu ako je autorka a plne chápem,že najprv chce navštíviť gynekológa sama a až potom sa chce zveriť o tehotenstve mame.Držím autorke palce nech sa rozhodne akokoľvek.
@stranakovazuzana0 Zákon nepustí, a píš si čo chceš. Taký, lekár o akom píšeš, riskuje veľa.
@lenka.25 nauč sa čítať keď ma už označuješ.Napisala som,že ju nemôžu rodičia ani nikto iný ísť na potrat.Tak mi nevkladaj slová,ktoré som nenapísala.
@stranakovazuzana0 citat veľmi dobre viem . Písala si , že či si necha dieťa , alebo pôjde na potrat rozhoduje o tom sama . Nie , o potrate nerozhodne sama , lebo nie je plnoletá . Takze som ti nič nevložila do úst . Píšeš totálne kraviny !
Ja som otehotnela v 17, nikdy so mnou nebola mama, aj som vsetko podpisovala sama, ked mi vysli nejake blbe vysledky, rodicom to povedz cim skor, ak su normalni , tak ta podrzia ako mna tí moji, ja som mala stastie ze mi pomohla cela rodina a aj teraz uz manzel
Báť si sa mala , keď si spala s chalanom bez ochrany . Treba to povedať mame a riešiť čo najskôr s ňou a neurobiť nejakú hlúposť !
@lenka.25 a ty si svata lenka, to si jej krasne poradila. V 17 zit pohl.zivotom je ok.
Ani naburat nechces, a zial stane sa.
K teme: autorka, ku gynde som chodila s dcerou do 18tky, musela som papier podpisovat, ale dnu som nebola.
Skus to povedat mame, poznam jednu takuto, mame povedala, nech si sadne a povedala. Uz nic nenarobis, musite sa porozpravat co dalej. Ci si to nechas alebo nie. Ostatne je vedlajsie, poriesite postupne.
Vela stastia.
@biba_18 mam 40 rokov, 1x som bola u gynekologa v 16tich - sama. Potrebovala som HAK.
@veronikaszabova lebo mas 40rokov, vtedy sa chodilo k mudr od 14 sam. Dnes je trochu ina doba.
Pravdaze mozes ist sama. Tak ako ku kazdemu lekarovi. Si takmer dospela a navyse tehotna. Ja som hadam od 15- tich chodila sama k Dr. Hadam si doteraz vsade nechodila s mamkou za rucku. Vsetko bude ok, neboj 😉
@larinka552 ty preco pises nezmysly. Pod 18r.sa sama v SR k mudr.nedostane.
Treba to povedat, aspon mame... a ist, cim skor. Rozmysliet si co a ako. TU nejde len o nejake vysetrenie, ale aj o fungovanie neskor..
....že sa nehanbite. V diskusii ktorú založilo 17 ročne dievča toto predvádzať a ešte sa tu ide kázať... Nepoznáte jej mamu, neviete prečo sa boji. Nie je každá mama MAMA.....
Dievča moje, v prvom rade o tom musí vedieť chlapec s ktorým to dieťa čakáš. Ak je to hulvat, nemusí o Tom vedieť hneď.
V druhom rade môžeš skúsiť zavolať gynekologovi a poradiť sa.
Môžeš kontaktovať aj IPecko.
A záleží od rodičov akých máš. Veľmi záleží od toho aké máš okolie. Nikto ti nemôže hovoriť čo si dieťa nechať, alebo nenechať.
Môžu ti len povedať, či budú pre teba oporou, alebo nie.
Držím ti palce, aby všetko dopadlo k spokojnosti
Autorka prosím ťa,len nám potom daj vedieť,či ťa gynekológ vzal aj samu.Iba to,nič iné vedieť nepotrebujeme.
@lenka.25 a ty si svata lenka, to si jej krasne poradila. V 17 zit pohl.zivotom je ok.
Ani naburat nechces, a zial stane sa.
K teme: autorka, ku gynde som chodila s dcerou do 18tky, musela som papier podpisovat, ale dnu som nebola.
Skus to povedat mame, poznam jednu takuto, mame povedala, nech si sadne a povedala. Uz nic nenarobis, musite sa porozpravat co dalej. Ci si to nechas alebo nie. Ostatne je vedlajsie, poriesite postupne.
Vela stastia.
@jamidea prečo by som mala byt svätá . Ja som jej poradila nech to povie mame a keď už sa stalo , nech neurobí nejakú hlúposť , čo môže cely život ľutovať . Narazí na nejakého “mäsiara “ a bude mat oveľa väčší problém , ako mat dieťa v sedemnástke
....že sa nehanbite. V diskusii ktorú založilo 17 ročne dievča toto predvádzať a ešte sa tu ide kázať... Nepoznáte jej mamu, neviete prečo sa boji. Nie je každá mama MAMA.....
Dievča moje, v prvom rade o tom musí vedieť chlapec s ktorým to dieťa čakáš. Ak je to hulvat, nemusí o Tom vedieť hneď.
V druhom rade môžeš skúsiť zavolať gynekologovi a poradiť sa.
Môžeš kontaktovať aj IPecko.
A záleží od rodičov akých máš. Veľmi záleží od toho aké máš okolie. Nikto ti nemôže hovoriť čo si dieťa nechať, alebo nenechať.
Môžu ti len povedať, či budú pre teba oporou, alebo nie.
Držím ti palce, aby všetko dopadlo k spokojnosti
@blonde_bella boji sa pre vsetko to, preco sa 17rocne boja.. su to rodicia a budu penit. Ale zo vzduchu zit nebude, a proste tak ci tak sa to doma prevali. TAkze nie, nehanbim sa. AK chce mat niekto dieta, v provom rade musi byt dostatocne dospely na to, aby si stal za svojim, vedel veci riesit a vedel aj priznat ze sa nieco stalo... CI co myslis, ze ak bude vyckavat pol roka, tak mamicka bude spokojnejsia potom? nebude. A ak sa to nebude musiet dozvediet teda, tak mlada baba sa postara sama o seba? NIE. Poznam xy zien ktore mali deti mlade, ani jedna jedina to bez rodicov nedala, takze je na mieste pubertu zabudnut a bavit sa s rodicmi.
ALe ano.. AK jej rodicia su mimo, a nie su ani pomoci schopni, nie je co riesit s nimi ale aj tak potrebuje strechu nad hlavou, riesenie financnych veci, pomoc... preco hned utekat do IPCka.. mna by moja dcera viac vytocila tym, keby s takouto vecou lietala po cudzich, lebo je zbabela rodicom sa postavit. ALe je dostatocne statocna na to, dieta vychovavat.
@blonde_bella boji sa pre vsetko to, preco sa 17rocne boja.. su to rodicia a budu penit. Ale zo vzduchu zit nebude, a proste tak ci tak sa to doma prevali. TAkze nie, nehanbim sa. AK chce mat niekto dieta, v provom rade musi byt dostatocne dospely na to, aby si stal za svojim, vedel veci riesit a vedel aj priznat ze sa nieco stalo... CI co myslis, ze ak bude vyckavat pol roka, tak mamicka bude spokojnejsia potom? nebude. A ak sa to nebude musiet dozvediet teda, tak mlada baba sa postara sama o seba? NIE. Poznam xy zien ktore mali deti mlade, ani jedna jedina to bez rodicov nedala, takze je na mieste pubertu zabudnut a bavit sa s rodicmi.
ALe ano.. AK jej rodicia su mimo, a nie su ani pomoci schopni, nie je co riesit s nimi ale aj tak potrebuje strechu nad hlavou, riesenie financnych veci, pomoc... preco hned utekat do IPCka.. mna by moja dcera viac vytocila tym, keby s takouto vecou lietala po cudzich, lebo je zbabela rodicom sa postavit. ALe je dostatocne statocna na to, dieta vychovavat.
@simca06022011 záleží aký vzťah má s rodičmi. To nevieš ty, ani ja. Vie to len ona. Čo by si robila ty je kazdemu jedno. Proste len nesud, lebo budeš súdená.
Dievča potrebuje podporu, vygrcat sa choď inam....
@simca06022011 záleží aký vzťah má s rodičmi. To nevieš ty, ani ja. Vie to len ona. Čo by si robila ty je kazdemu jedno. Proste len nesud, lebo budeš súdená.
Dievča potrebuje podporu, vygrcat sa choď inam....
@blonde_bella ja negrcam, ty sa laskavo skludni a chod sa vyburovat inam. A ak si si nevsimla nesudim, ale nebudem jej nejake IPcka radit a uz vobec sa tu nebudem do zien navazat ako ty. Ano podporujem ju, nech si pekne pohovori s mamou. A nie s nejakymi cudzimi ludmi niekde. AK ma problem doma, to uz ona vie a vypyta si ked tak radu inu.
Kedy mas 18 ? Pred 18 o tom bude musiet gyn informovat rodicov , minimalne mamu.
Ja som pred mesiacom riesila s mojou dr. moju 16 rocnu dceru, pretoze mala volajaky zapal. Doktorka mi povedala, ze prvy krat musim ist s nou ako zakonny zastupca a potom uz moze prist aj sama.
Držím ti palce v živote 🥰 keď ešte nemáš kartu u gynekológa, tak musíš ísť s mamou.
@blonde_bella ja negrcam, ty sa laskavo skludni a chod sa vyburovat inam. A ak si si nevsimla nesudim, ale nebudem jej nejake IPcka radit a uz vobec sa tu nebudem do zien navazat ako ty. Ano podporujem ju, nech si pekne pohovori s mamou. A nie s nejakymi cudzimi ludmi niekde. AK ma problem doma, to uz ona vie a vypyta si ked tak radu inu.
@simca06022011 ja som ani jednu nemenovala. Sama si zagagala.... Keby zavolala na IP, alebo by napísala do chatu dostala by kvalitnejšie info a určite aj lepšie podané, viac empatie ako na koniku, tak prečo to znevazujes?
@ivik4 akože prepáč, ale toto je fórum, kde sa my, ženy, bežne radíme so všeličím, aj s takýmito vecami. Je úplne odveci, že len preto, lebo má 17 a je tehotná, tak jej vravíš, že má byť samostatná a zodpovedná a teda keď sa prišla sem poradiť, tak medzi riadkami taká nie je. Blbosť.
@anonym_autor super, že si sa sem prišla poradiť 🙂 Blbé reči si nevšímaj. A kľudne sa sem príď poradiť kedykoľvek aj v budúcnosti 🙂 Samozrejme, nedá sa tu nájsť odpoveď na všetko. Ale je to fajn diskusné fórum, kde často dostaneš aj dobré rady, či podporu. A teda realita je taká, že k doktorovi samozrejme môžeš ísť sama. Tie, čo tu píšu, že nemôžeš, si to len myslia. Zákonný fakt je, že je v tomto rozdiel medzi mladou ženou do 16 rokov a rozdiel keď ma 16-18 rokov. S rodičmi sa však určité porozprávaj prosím.
Inak v poslednej dobe mi vyskakuje na FB jedna 21 ročná žena - brali sa v 17, lebo tehotná (svadbu len kvôli tehotenstvu samozrejme absolútne neodporúčam) - teraz po 4 rokoch je strašne hrdá na seba, aj na nich ako rodinu. Ako makali a čo všetko zvládli a kam ich to posunulo. Už majú 2 malé deti (druhé ak som dobre pochopila bolo plánované). Aj tu na fóre nájdeš veľa mamičiek, čo mali prvé dieťa v 16, 17, 18... Ale ak máš chuť, môžeš pozrieť aj jej profil 🙂
@anonym_autor a ešte odporúčam napísať do alexisporadna.sk Sú tam skvelé. Vysvetlia, podržia...
@ivik4 akože prepáč, ale toto je fórum, kde sa my, ženy, bežne radíme so všeličím, aj s takýmito vecami. Je úplne odveci, že len preto, lebo má 17 a je tehotná, tak jej vravíš, že má byť samostatná a zodpovedná a teda keď sa prišla sem poradiť, tak medzi riadkami taká nie je. Blbosť.
@anonym_autor super, že si sa sem prišla poradiť 🙂 Blbé reči si nevšímaj. A kľudne sa sem príď poradiť kedykoľvek aj v budúcnosti 🙂 Samozrejme, nedá sa tu nájsť odpoveď na všetko. Ale je to fajn diskusné fórum, kde často dostaneš aj dobré rady, či podporu. A teda realita je taká, že k doktorovi samozrejme môžeš ísť sama. Tie, čo tu píšu, že nemôžeš, si to len myslia. Zákonný fakt je, že je v tomto rozdiel medzi mladou ženou do 16 rokov a rozdiel keď ma 16-18 rokov. S rodičmi sa však určité porozprávaj prosím.
Inak v poslednej dobe mi vyskakuje na FB jedna 21 ročná žena - brali sa v 17, lebo tehotná (svadbu len kvôli tehotenstvu samozrejme absolútne neodporúčam) - teraz po 4 rokoch je strašne hrdá na seba, aj na nich ako rodinu. Ako makali a čo všetko zvládli a kam ich to posunulo. Už majú 2 malé deti (druhé ak som dobre pochopila bolo plánované). Aj tu na fóre nájdeš veľa mamičiek, čo mali prvé dieťa v 16, 17, 18... Ale ak máš chuť, môžeš pozrieť aj jej profil 🙂
@any_soj 👌
Ja som otehotnela v 17 a keďže som od 15 chodila na prehliadky (iba na prvej bola mama) tak ma doktor vzal ale hneď mi povedal, že podľa zákona musí mať podpis od mamy keď sa jedná o potvrdenie tehotenstva (ale zákony sa odvtedy určite kadejako pozmenili). No na ďalšiu kontrolu som sa nedostala (v 11tt som potratila) a mama o Tom celom dodnes nevie. Ale popravde, aj som ľutovala že som jej to nepovedala, chýbala mi strašne jej podpora keď som bola na to všetko sama. Takže ak máš s mamou dobrý vzťah, určite sa jej zdôver. A ak nie, absolvuj to aspoň s najlepšou kamoškou, nie je to bohviečo byť na také veci sama.
lekár by ťa bez zákonného zástupcu nemal prijať ...
@anjelicek26 od 15 rokov nie je povinny zakonny zastupca u gynekologa. V 16 som si dala predpisat antiku bez podoisu matky.
@anjelicek26 od 15 rokov nie je povinny zakonny zastupca u gynekologa. V 16 som si dala predpisat antiku bez podoisu matky.
@sisa183 a to odkedy plati?? Myslim, ze to je blbost, lebo zial aj k zubarovi musim chodit s detmi pod 18. ( ano viem, ze to nie je gyn.)
Ak mas zdravotnu karticku, tak chod a pri stasti ta vezme (ak si uz pravidelny pacient), ak novy, tak potrebujes rodica pri tom. Rodicom to povedat budes musiet tak ci tak, ale uplne chapem, ze to nema zmysel hovorit skor, ako si si vobec ista, ze to tak je a je to vitalne tehotenstvo v maternici..zavolaj lekarovi a porozpravaj sa o moznostiach.
@anjelicek26 nepotrebuje rodica, ja som isla v 17 tiez sama a uplne prvy krat

Teraz ne to inak, ako pred rokmi. Bežne som počas ZŠ chodila sama k zubárke, aj na alergologiu. Teraz do 18 treba so zak.zastupcom.