Tehotná v 17 rokoch
Dobrý deň chcem sa vám zveriť a zároveň sa opýtať keďže ešte niesom s týmito vecami oboznámená .. mám 17 a otehotnela som bojím sa to povedať ešte rodičom preto sa chcem opýtať tých mamičiek ktoré mali podobnú situáciu … môžem ísť ku gynekologičke aj sama ? Alebo potrebujem tam mať zákonného zástupcu čiže rodiča ? Ďakujem za každú jednu radu budem vďačná 😇 vyhnite sa prosím blbim komentárom ďakujem
Báť si sa mala , keď si spala s chalanom bez ochrany . Treba to povedať mame a riešiť čo najskôr s ňou a neurobiť nejakú hlúposť !
@lenka.25 stalo sa … no pýtala som sa úplne inú otázku než ste/ si my napísali/a
Ak mas zdravotnu karticku, tak chod a pri stasti ta vezme (ak si uz pravidelny pacient), ak novy, tak potrebujes rodica pri tom. Rodicom to povedat budes musiet tak ci tak, ale uplne chapem, ze to nema zmysel hovorit skor, ako si si vobec ista, ze to tak je a je to vitalne tehotenstvo v maternici..zavolaj lekarovi a porozpravaj sa o moznostiach.
Ja som uz v 17stich sla sama
Ak mas zdravotnu karticku, tak chod a pri stasti ta vezme (ak si uz pravidelny pacient), ak novy, tak potrebujes rodica pri tom. Rodicom to povedat budes musiet tak ci tak, ale uplne chapem, ze to nema zmysel hovorit skor, ako si si vobec ista, ze to tak je a je to vitalne tehotenstvo v maternici..zavolaj lekarovi a porozpravaj sa o moznostiach.
@anjelicek26 no nechodila som pravidelne ešte .. bola som asi dva krát v nemocnici pri gynekológovi takže už nejaké záznamy tam mám …bude to stačiť ?
Ja som uz v 17stich sla sama
@ivik4 no len pred tým než si šla sama si tam chodila pravidelne ?
ale ty nejdeš do nemocnice, treba si nájsť nejakú ambulanciu
Gynekolog v nemocnici nie je tvoj klasicky lekar... dcera chodi pravidelne sama od tych 17tich, prvy rok som chodila s nou, potom sla sama a nikto sa nestazoval.. zavolaj tomu lekarovi, vysvetli situaciu, ide o vysetrenie a ziaden zakrok, uvidis podla toho.
Co ja viem uz sa nepamatam
Inak neviem ci si dieta chces nechat, nam to je jedno vsak chovat ho nebudeme,ja len ze ak ano, budes zodpovedna zan ty a vsetko si budes musiet zistit, riesit a konat sama. Tak skus rovno s tym zacat, zavolaj si sama k doktorovi ako co a rodicom povies narovinu v akej si situacii. Raz zacat dospiet treba a vaznejsia situacia uz nebude. Cudzi ludia na modrom koni Ti nepomozu. Mimochodom, jeden lekar Ta vziat samu moze, druhy nemusi .. takze my fakt nevieme 💁🏻♀️
lekár by ťa bez zákonného zástupcu nemal prijať ...
Gynekolog v nemocnici nie je tvoj klasicky lekar... dcera chodi pravidelne sama od tych 17tich, prvy rok som chodila s nou, potom sla sama a nikto sa nestazoval.. zavolaj tomu lekarovi, vysvetli situaciu, ide o vysetrenie a ziaden zakrok, uvidis podla toho.
@anjelicek26 a kto podpisuje za dcéru informovaný súhlas?
Ahoj 🙂 hlavu hore, to zvládnes. Viem, že je to mega desivé, ale rodičom to skôr či neskôr povedať budeš musieť. Neviem ako sú prísni, ale mat maminu podporu by ti dosť pomohlo, aj v chodení k lekárovi, tam ju asi zatiaľ budeš potrebovať ako zákonného zástupcu na podpisovanie. Do 18 máš ďaleko?
@biba_18 Ked ju bral za novu pacientku, tak som musela vsetko vypisat a podpisat, na preventivky chodi sama... zavisi od lekara, ci jej tu prehliadku spravi a mamu dovedie az na druhu prehliadku a doriesia papiere, je to na nom.
@biba_18 Ked ju bral za novu pacientku, tak som musela vsetko vypisat a podpisat, na preventivky chodi sama... zavisi od lekara, ci jej tu prehliadku spravi a mamu dovedie az na druhu prehliadku a doriesia papiere, je to na nom.
@anjelicek26 no a žiješ naozaj v nemecku alebo na svk?
Hlavne to povedz rodičom čím skôr. Ak nemáš lekára budeš musieť mať aj tak písomný súhlas zákonného zástupcu keďže nemáš 18
@biba_18 presne takto to funguje aj na SK.. Pri podpise zmluvy a prvej prehliadke je prítomný rodič a následne dieťa môže chodiť samo..
@biba_18 ....v 15 tich bola so mnou prvýkrát u gynekológa mama,viac ráz už nie.A to bolo už pred rokmi.
Nájdi si gynekológa, objednaj sa a hneď sa opýtaj či tam potrebuješ zákonného zástupcu, na prvú prehliadku asi áno ale lekár ti povie presne. Hlavne kľud, všetko sa dá riešiť.
@biba_18 mam 40 rokov, 1x som bola u gynekologa v 16tich - sama. Potrebovala som HAK.
Ja som chodila sama ..ale na úplne prvej bola somnou mama
@biba_18 ....v 15 tich bola so mnou prvýkrát u gynekológa mama,viac ráz už nie.A to bolo už pred rokmi.
@veronikaszabova @doriiis pekne napísané - bolo to pred rokmi...
Ženy, ale je rozdiel, čo bolo pred dvadsiatimi rokmi a je teraz. Dievča nie je plnoleté a potrebuje súhlas zákonného zástupcu. Ani dieťa nemôže vychovávať bez súhlasu zákonného zástupcu. Bez rodiča neprichádza do úvahy ani interupcia, ani žiadne iné riešenie. Takže, autorka, pekne krásne všetko rozpovedat mamine a spoločne budete hľadať riešenia. Nadšená z toho určite nebude, ale bude to musieť riešiť.
@ivik4 no len pred tým než si šla sama si tam chodila pravidelne ?
@anonym_autor môžeš ísť sama aj prvý krát.Tiez som tak bola a zákonný zástupca nebol potrebný a ani o tom,či si dieťa necháš,alebo by si chcela ísť na potrat,tak rozhoduješ ty a nie rodič.Myslím tak,že ťa nemôže prinútiť ísť na potrat.
@anonym_autor môžeš ísť sama aj prvý krát.Tiez som tak bola a zákonný zástupca nebol potrebný a ani o tom,či si dieťa necháš,alebo by si chcela ísť na potrat,tak rozhoduješ ty a nie rodič.Myslím tak,že ťa nemôže prinútiť ísť na potrat.
@stranakovazuzana0 peknú blbosť píšeš . Takže 17 ročná príde do nemocnice, požiada o potrata a oni jej ho vykonajú? Tak teraz tú o červenej čiapočke ....
@stranakovazuzana0 ty, čo prosím ťa trepeš, veď autorka nie je plnoletá. Keď, už dávam rady, tak si overíme fakty. Bez informovaného súhlasu zákonného zástupcu sa pokiaľ nie je plnoletá, nikde nepohne.
@veronikaszabova @doriiis pekne napísané - bolo to pred rokmi...
@biba_18 synova priatelka ma 16 a tiez chodi sama 🙂
Pravdaze mozes ist sama. Tak ako ku kazdemu lekarovi. Si takmer dospela a navyse tehotna. Ja som hadam od 15- tich chodila sama k Dr. Hadam si doteraz vsade nechodila s mamkou za rucku. Vsetko bude ok, neboj 😉
V 16 som išla prvýkrát gynekologičke sama. Našla som si ju cez net, zavolala, či je ochotná ma vziať a vypýtala som termín. Ale určite to rodičom povedz, čím dlhšie to budeš odkladať, tým horšie.
Vyskúšaj...ja som musela ísť aj k očnej a Imuno s dcérou, keď mala 17 r volala som doktorke či môže prísť sama už sme tam predtým boli a, že nie...

Báť si sa mala , keď si spala s chalanom bez ochrany . Treba to povedať mame a riešiť čo najskôr s ňou a neurobiť nejakú hlúposť !