UPT a následné tehotenstvo
Bola som na UPT v Júni...teraz som zistila že som tehotná..aké sú tam riziká?
@mamina7070
nie bezpodmienecne. Zalezi od situacie. Bavila som sa o tom s dr na porodnom oddeleni a teda rozumela o com rozprava. Ma totiz aj prakticke skusenosti, nie len z "jedna pani povedala".
Samozrejme nie je tento zakrok ako jedenie ibalginu ale nie u kazdej zeny je to ondividualne ako sa telo regeneruje. A v neposlednej rade - aj ako bol zakrok urobeny.
@mamina7070 UPT je umelé prerušenie tehotenstva. Nikde sa nepíše, že musí byť prosperujúce.
@maranta_leuconeura uplne s tebou suhlasim. ❤️ Len ta poopravim, ja mam napriklad v tehotenskej knizke napisane 0 utp, ale vedla je kolonka abort, tam mam dopisany kyret.
@mamina7070 prepáč, ale tvoje deti akú mentálnu výbavu zdedili? Tiež žiadna výhra evidentne . Napíšeš sprostosť a miesto toho aby si sa ospravedlnila ju ešte pokarháš, že to napísala zle (aj keď to napísala dobre, len ty máš v tomto smere obmedzené vedomosti).
Ja som v januari potratila musela som podstupit kyretaz,kedze sa plod prestal vyvijat. V marci som otehotnela, som v 6.mesiaci pre dieta to nema ziadne riziko...
autorka, malo by to byt ok. drzim palce, aby tentoraz vsetko dobre dopadlo.
offtopic, ale neda mi, niektore baby tu fakt ukazali "lasku k bliznemu svojmu". rovno sa mozete ist vyspovedat za toto.
Je riziko oslabeneho krcka maternice. Mozes sa zacat skor otvarat, hrozi predcasny porod. Mozno budes musiet lezat. Mozno bude vsetko uplne v poriadku.
Záleží od toho, ako dlho si bola tehotná a ako sa dala sliznica dokopy. Ja som pre missed abortion z VVCH bola na UPT v 16tt (áno drahé mudrlantky, v prepustacej správe mam UPT a rozpis indukcia pôrodu +kyret, aj keď moje babo uz asi 3 dni nežilo) a Dr. mi kazali počkať 3 mesiace kvôli riziku otvárania krčku a vraj placenta by mi mohla zle rásť. No poznám baby, ktoré takto prišli o babo v prvom trimestry a po mesiaci otehotneli a donosili zdravé deti. Budeš asi viac sledovaná, držím Ti palce a komentáre niektorých zaiste dobrých veriacich "mamičiek" si nevšímaj.
@michaela329 bol to nejaký 6tt
V tom prípade sa neboj, nie je tam nejaké vyššie riziko. Naozaj držím palce.
@michaela329 ďakujem krásne😇

Umelo prerusit tehotenstvo (UPT) je predsa mozne aj z dovodu, ze je plod poskodeny alebo sa nevyvija alebo je mrtvy. To ze na MK je hantyrka ,,kyret" neznamena ze sa to tak pouziva vsade. Aj lekari vam do tehotenskej knizky napisu pocet predchadzajucich potratov a nikoho nezaujima akych, rovnako aj pocet porodov ci uz sa dieta narodilo zive alebo mrtve alebo zomrelo o tri dni, stale to bol porod.
A aj keby bol plod zivy a v najlepsom poriadku, zena sa podla platnych zakonom moze rozhodnut pre UPT. Nadavat niekomu do rajd, to fakt?