icon

V 11. týždni mi začali nevoľnosti - trapas

motylik47
25. máj 2016

Už som sa šla tešiť, že som jedna z tých šťastnejších, lebo doteraz mi nebolo absolútne nič, len sem tam ma natiahlo, keď som vypľúvala zubnú pastu pri umývaní zubov, a dnes, nechápem... Už ráno mi bolo strašne zle, naťahovalo ma každú chvíľu, najhoršie je, že musím do práce cestovať autobusom. Kým som zašla na zastávku, tak mi bolo dobre, lebo som sa prešla na čerstvom vzduchu, tak som si povedala, že ok, už je to preč. No v autobuse som vyrobila taký trapas, ako nikdy. Bolo mi celkom fajn, kým si nesadol ku mne zafajčený ujo, a nezačal poťahovať nosom každých 5 minút. Keď potiahol tak poriadne, že to dostal až z päty, prvýkrát ma natiahlo. Veľmi pekne ho prosím, či by nemohol s tým prestať, alebo ma pustiť preč, aby som vystúpila, lebo mi je strašne zle. A on? Fuj, aj teraz mi je zle, keď si na to pomyslím.... Sa vysmrkal do svojho rukáva. Nechcela som sa pozerať, ale uvidela som chtiac nechtiac, ako sa mu sopeľ ťahá po rukáve a obtrel ho o sedačku. To už som bola v predklone, a veľmi sa za to hanbím, nestihla som udržať, ani roztvoriť sáčok, pozvracala som sa na zem pod sedačku. On keď videl, čo sa so mnou robí, si presadol inde. Ľudia na mňa pozerajú, a tvária sa, že sa ich to netýka, keď sa na nich pozriem a poprosím o pomoc, majú ma v paži, nikto mi neponúkne ani len vreckovku. Odvrátia tvár a robia sa, že tam nie sú. Sedela som takmer úplne vzadu, v poslednom rade boli nejakí pubertiaci, čo sa na mne dobre zabávali. Horko ťažko som sa pozbierala, a vystúpila von, pokračovať za kríčok. Mám pocit, že som vyzvracala aj minoloročné vianočné rezne. Celý deň mi je blbo, nedokážem nič zjesť, mám zimnicu a trasiem sa. Som strašne unavená, najradšej by som si ľahla a spala až dozajtra.
Dúfam, že mi šofér niekedy v živote odpustí, zrejme to nebude čítať, ale fakt mi je strašne trápne, naposledy som vracala, keď som mala 5 rokov.
A teraz som zvedavá, či to bude pokračovať, a dokedy, lebo zatiaľ som nezjedla nič, okrem piškóta, ktorý opäť šiel hneď von.

martinka13
25. máj 2016

Nič si z toho nerob. Hanbiť by sa mal ten smradoch kvôli ktorému sa Ti prihoršilo. Hlavne nech si ok aj Ty aj babo. Kopec ľudí sa kade tade pogrca 🙂

lumma
25. máj 2016

Ahoj, viem Ťa pochopiť keďže nevoľnosti som mala aj ja, ale začali skôr a v 11 týždni už odzneli. Mne osobne pomáhala bublinková voda, niekedy cola. Keby to malo takú intenzitu, že pravidelne zvraciaš určite informuj svojho dr. Verím, že Ti nevoľnosti odznejú ako mne zo dňa na deň len treba vydržať.

pillipilli
25. máj 2016

mne je skvor luto ye to neschytal dotycny ... ludia su hovada.. Nic si z toho nerob ja som nosila tri mesiace sacok vo vrecku a ked to prislo tak to slo von,no bouzial zaludku nevysvetlis ze teraz a to nehodi. Nevolnost v tehotenstve je normalna vec. A hlavne neboj zo dna na den ti to prejde. skoro kazda ma ten problem. Takze neries, pregrcni sa ked to pride a chod dalej. Ked musis tak musis 😀

majka1891
25. máj 2016

Ahooj ja ti rozumiem... ja som grcala od 8 tyzdna vsetko.. aj PN som bola za to... ani do obchodu som nedokazala prejst a za krikmi ma natahovalo... je to hrozne ale raz to prejde.... potom sa mi to upravilo az okolo 6 mesiaca kedy som iba kyselinu vracala rano. Teraz som v 35 tyzdni a nie je mi nic... A pribrala som za 3 mes az 17kg co stale iba papam telo si vypytalo svoje za to hnusne obdobie... bude ti to liezt na nervy ale vyplaces sa a naberes silu. Mne dali aj torecan cipky pomohli zo zaciatku potom vobec... samo to ustupilo.. bola som skareda bleda vygrcana a podrazdena.. doteraz mi je z caju hnusne aj zo zabijackovych veci... zo zaciatku som cele dni len lezala ani som nevarila ani neupratala nic nic iba grcala a polievku zjest bol zazrak u mna... a teraz mam tolko kg navyse ze strach.. u mna tiez autobus auto bolo zatazko...
A milovala som ked mi niekto hefol ze ako ti moze byt zle... proste kazda sme ina... a ja som aj zavraty mala a doteraz kym si nedam sladke je mi na odpadnutie. Neboj naucisa so sebou co ti pasuje a co nie...
Ha som mala chute na vsetko a vsetko slo von aj caj aj piskoty aj vstavat pomaly nepomohlo a nie este po duskoch caj pit. Proste som sa postavila rano na nohy pomalicky a uz som letela a do dna aj 5x...
A cakam dievcatko na mna aj babska povera pasuje...😊 to musi samo prejst a pomoc je iba torecan cipok alebo cerstvy vzduch a klud.. jest iba tolko co ti chuti...
Drz sa 🤗

bodka70
25. máj 2016

Nič si z toho nerob, takéto "trapasy" vyrobí takmer každá tehotná . Mňa jediné čo zarážalo, že väčšina ľudí si myslí (myslelo) že to je z opitosti. Akoby v živote nepočuli o tehotenskej nevoľnosti A najlepšie je, že keď je už to bruško aj vidno, že podaktorí si myslia, že si tehotná a opitá k tomu 😠 😝 . Vesmír a ľudská hlúposť sú nekonečné... 😕 🤐

tyelde
25. máj 2016

nič si z toho nerob, stáva sa...aj netehotným, každému sa môže...ja som tiež mala takú fajn príhodu, hodinu som statočne držala, potom vybehla z autobusu ako šíp, ale nevydalo, hodila som to rovno na chodník pred bankou, všade kamery...hanbila som sa jak pes teda...ale kašli na to, stáva sa 🙂

terezia8
25. máj 2016

Ja som mávala nevoľnosti od 8 do 16 týždňa. Pravidelne ráno a poobede keď som prišla z práce. A keď som mala cestovať autobusom to bolo asi raz a to si za moje sedadlo stála jedna pani čo strašne smrdela od potu. Sama sebe sa čudujem, že som to tam zvládla. Ja keby som tebou tak sa tomu pánovi rovno vyzvraciam na nohy a druhý krát by si to rozmyslel.

141993
25. máj 2016

ja som grcavala aj na ulici ... proste ma naplo a oprela som sa o stenu ako posledny ozran a uz to slo samo 🙂 🙂 🙂
a stavalo sa mi to celkom casto 🙂 🙂 🙂

sono2
25. máj 2016

@141993 😁😁😁

jasminet
25. máj 2016

@motylik47 mala si ogrcat toho humusaka vedla seba.... 😉

141993
25. máj 2016

@jasminet 😉 😉 😉

sono2
25. máj 2016

No, je to nepríjemné. Ťažko niekomu vysvetliť, mne to raz kamoška prirovnala K opici. A je to také nejaké. Ja mám hrču v žalúdku od 6tt tri týždne. Stále mi je ťažko. Ráno trocha vstanem A kým prídem do roboty už šablím, tiež som minule skoro nedobehla, len sa mi zastavili sliny na hrudi A už som vedela, že otázka času. Ja vraciam šťastie len ráno A nič. Presne cítim, kedy mi je zle A kedy som hladná. Veru dúfam, že sa mi nehoda nestane. Mne je raz dobre raz zle, človek nevie ako mu bude zajtra a tá hrca už niekde na prsiach hrozne!

deltaa
26. máj 2016

neuveris ale aj mna uz natahovalo ked cestujem z prace hlavne, nastastie ked idem domov tak som velmi hladna (co mozno aj preto mam ten zaludok citlivejsi) tak uz ma niekolkokrat ponatahovalo a to som neni a ani som nebola tehotna 😉 a rano niekedy ani caj nevypijem a ani zuby neumyjem
Ked to niekomu hovorim tak mi nechape ze som velmi citliva na pachy, vonavky mi nevadia radsej nech si nieko vyleje vonavku na seba ako ked ma niekto smrdiet od jedla, potu atd.... Nic ine ti neotava iba so sebou nosit sacky vsade ked ides ...

janka7291
4. jún 2016

Ahoj, určite si z toho nič nerob, hanbiť by sa mali tí, ktorí boli v tom autobuse :(... Ja tiež od 8 týždňa chodím so sáčkou v kabelke. A o týždeň ma čaká dosť dlhá cesta z Írska na Slovensko. Už teraz si myslím, že aj mne sa prihodí nejaký ten trapas ...🙂

andulam
4. jún 2016

mozno na rozveselenie-nebudem rozpisovat,ale na zakladnej skole ked som sla rano v autobusy preplnenom,nikam sa nedalo hnut,vyvracala som sa na hlavu dievcata predo mnou.. 🙂

mircalla
4. jún 2016

@motylik47 Neviem, ci treba opisovat az taketo nechutne detaily...

janka7291
4. jún 2016

@mircalla Ahoj, nic v zlom, ale neda mi nezareagovat. Myslim, ze tu ziadne nechutne detaily, neboli opisane. Motylik47 len opisala prihodu a veci, ktore sa nam tehulkam stavaju resp. mozu stat bezne a urcite sa niet zaco hanbit !

mircalla
4. jún 2016

@janka7291 akoze citat pri veceri o tom, ako daky dedo taha sopel po rukave....ak toto neni nechutne...podla mna sa to da napisat aj bez podrobneho opisu dost nechutnych detailov....narazam cisto len na uvodny prispevok

janka7291
4. jún 2016

@mircalla Prepac, ake ked vecerias, tak si nevyberiem a netuknem na modrom konikovi na temu nevolnosti...Ale v poriadku. Ja som len chcela vyjadrit podporu motylik47 🙂 lebo, tiez viem, ako dokazu take nevolnosti potrapit...

mircalla
4. jún 2016

@janka7291 Nuz necakala som podrobny opis nechutnosti dakeho humusaka v buse - dokonca ani v teme nevolnosti

motylik47
autor
8. jún 2016

@mircalla Prepáč, ak som ti tým pokazila chuť :D to som určite nemala v pláne. Nuž je to realita, takéto veci sa stávajú, a ak by som napísala, že "Povracala som sa, lebo ujo vedľa mňa bol nechutný" tak by to nemalo takú "šťavu" (doslova :D)
Ale už mi je celkom fajn, minule som opäť šla s tým istým šoférom, pekne sa na mňa usmieval, čiže asi to ešte nezistil, a pravdupovediac, ani mu to nepoviem ,a budem rada, keď sa na to zabudne :D

natalym
8. jún 2016

@motylik47 No ja by som mu to povedala, ospravedlnila sa. Veď niekto to musel upratať a asi to bol on.

matazirafa
8. jún 2016

@motylik47 este by som to just nasmerovala na toho somraka.. sice sa mi nestala nehoda rovno v buse leho som stihla na predposlednej zastavke este rychlo vybehnut von a rozdychat to, mala som vyhodu ze to bolo v zime a a nie teraz ked je horuco.. to uz by som nedala isto. Nerob si nic z ludi, ignorancia a stadovitost kedy predstieranie ze sa nic nedeje aj ked sa toho deje vela, je vsadepritomne.. a tym dotycnym tiez ked raz pride zle, dufam ze si na to spomenu ked im nikto nepomoze a este sa vysmeje do ksichtu.

zuzanaech
3. okt 2016

Jaj ale som sa zasmiala 🙂 Ty perfektne pises, normalne som si to predstavila 🙂 A na konci ze minulorocne rezne 🙂))) Kde ty na to chodis... Vdaka zlepsila si mi naladu svojim humorom 🙂 Ale uz to mas zrejme za sebou a uz sa budes len smiat. Drzim palce pri porode 🙂

motylik47
autor
3. okt 2016

@zuzanaech ahoj, dakujem za mily komentar :D ano, uz je to davno prec, teraz mam zas problem s priberanim, lebo este mam dva mesiace do porodu a tentokrat sa na mna zas vsetky rezne, co zjem lepia :D dookola ma obaluju, pripravuju zrejme na tuhu zimu. No ano, zasmejem sa nad tym, aspon mam na co spominat 🙂 dakujem pekne 🙂

zuzanaech
4. okt 2016

@motylik47 Dnes ked som myslela, ze vypustim dusu od nevolnosti, tak som si spomenula na tvoje rezne 🙂 Ale malo to opacny efekt, skoro som skoncila aj ja za krickom 😀 Ale mne sa pacilo najma to, ze si to napisala s lahkostou. Nie tak upato. To je super pristup 🙂

gitkaholisikova
7. okt 2016

ahojte,čakám bábatko,som v 11 týždni,,,býva mi hrozne zle,hlavne na obed a večer,,,,bojím sa aj niečo zjesť,strašne mi nafukuje bruško a bolí ma.som ako v 5 mesiaci 😨 😨 😨 .

alyn
12. okt 2016

@gitkaholisikova mne. Veľmi pomáha suseny zazvor. Staci odkusnut malý kustik. Hlavne rano ked som chodila do prace som to zula, pomahalo. Su aj zázvorové lizatka v lekárni ale myslím že ten čistý zazvor este lepsi.