V ktorom som týždni?
Ahojte. Tehotná som prvýkrat a takpovediac aj necakane. Chcem sa s vami poradit , mozno mi budete vediet povedat zo skusenosti. 3.12. som bola u mojej dr ktora mi potvrdila tehotenstvo ulktrazvukom( takym tym do vnutra nie zvonka na brucho) . ukazala mi tam vačok a nejaky.. zltkovy prstenec ak si dobre pamatam ? povedala mi ze vzhladom na poslednu MS som asi v 7-8 tyzdni ... dnes b som uz teda odla toho bola v 8-9 tyzdni s rezervou ... vsetko by bolo ok keby som nenarazila na zopar diskusii kde zienky uz v 9 tt pisali ze uz im bije srdiecko a podobne .... snazim sa vygooglit co to je ten zltkovy vacok ale nic mi nenaslo mozno som v tom soku aj zle pocula ... poradnu mam az 28.12. tak chcela by som vediet aspon priblizne neviete mi povedat v akom som asi realne tyzdni ? ja viem ze to je cudna otazka, ale mne sa od toho vsteko odvija, neviem kedy mam oznamit zamestnavatelovi tehotenstvo ( knizku uz mam vystavenu ale prekvapilo ma ze tam mam uz aj nastup na MD v juni , idu sviatky a ja by som to oznamila az po 3 mesiaci ale to mi podla dr vychadza uz na sviatky na koniec roka ) ...
v sobotu som mala velmi velmi jemne krvacanie , iba na wc papieri po cikani som mala trosku krvi , ziadne problemy a v ten den to aj zmizlo ale v tejto suvislosti ma napadlo ze ak by som potrebovala napr. ist na pohotovost , nevem im ani moc povedat v ktorom tt som... viem ze mam na to tu knizku ale tak zjavne je nieco inak , aj podla clankov o vyvoji, kd eje rozisany tzden po tyzdni je pisane ze uz v 8 mom tyzdni je vidiet aktivita babatka a ja som tam v tom case mala ... vacok a žlkovy nieco... nieje to cudne ? viete mi prosim poradit ? dakujem vopred.
To v ktorom tt si závisí od poslednej menštruacie, ktorú si mala.. od nej sa začína počítať tehotenstvo.. Veď ale to máš na googli všade povysvetlovane.. keby ideš na pohotovosť, tiež by sa ťa spýtali na dátum poslednej menštruacie
@rarara88 ja ale chapem ze ta sa to rata .. ale rozdiel v tom ze co by malo v 8 mesiaci byt ako ma uz vyzerat plod sa ani zdaleka nezhoduje s tym co videla dr ked uz teda mam googlit co som urobila🙂 ...preto mi to nejde do hlavy to nevychadza skratka...preto sa pytam na nieco realnejsie ...
@miskakyblik To v ktorom si týždni sa určuje podľa dátumu poslednej menštruácie a ak ešte na sone nebolo vidieť srdiečko, je možné že si mala posunutu ovuláciu preto prakticky si tehotná možno o týždeň, týždeň aj niečo menej..mozno aj viac. Termin porodu sa potom upravuje v 12-13 tt podľa veľkosti bábätka. Aj ja som pri prvom dieťati mala byť v 8 týždni a realita bola taka ze som bola len v 6 týždni. Nikto presne nevie kedy bolo vajíčko oplodnene a potom mame takéto netabulkove deti 😉
ano, vacsinou sa rata tehu podla dna poslednej ms. lenze ak si mala napr. nepravidelnu, moze sa stat ze si ovulovala skor alebo neskor, aj dajme tomu o 10 dni, tym padom by sice v knizke bolo zaznacene ze si 8tt ale realne by si bola nejaky 6-7tt kedy len zacina byt vidno srdiecko na sone. vela tiez zalezi od toho ako kvalitny pristroj ma tvoja doktorka, niektore ozaj v tomto stadiu nevedia rozlisit detaily. termin porodu by sa mal najlepsie urcit podla morfologickeho sona co sa robi v 12tt. dovtedy je to loteria ci ide o omeskanu ovulaciu a babo je ok ale je len "mladsie", alebo naozaj zaostava a nebude to dobre. treba asi len vydrzat do dalsej kontroly a keby znova krvacas aj ked len trochu urcite chod na pohotovost, tam si s tym datumom poradia 😉
@miskakyblik aj v nemocnici sa ta budu pytat na datum poslednej MS, tak sa to rata bez hladu na to ako velky plod sa ti zda..cize treba si stiahnut tehotensku kalkulacku a je to..
Poradim ti nesleduj ci sa nieco zhoduje nezhoduje ver ze je to tak ako to ma byt a vsetko je dobre. Nestresuj. Ja som mala pri prvom rozdiel tri tyzdne skoro ultrazvuk -ms a vsetko bolo okeste som aj dva tyzdne prenasala
@miskakyblik ako pisu baby. Pre doktorku je smerodajný zatiaľ dátum poslednej menštruácie. Ak by bol plod menší, resp by nič nevidela, zavolala by ťa na kontrolu skôr. V 7 týždni srdce ešte vôbec nemusí vidieť. Dátum pôrodu sa tiež zatiaľ ráta podľa poslednej ms a pise do knižky. Počíta sa podľa tabuľkových údajov, že tehotenstvo trvá 40 týždňov. Neskôr sa môže upraviť podľa sona. ... Skôr si myslím, z si bola v ambulancii rozrušená a nevnímala všetko. A teraz veľmi riešiš. Jedz kyselinu listovú, daj si dáke vitamíny a ak nekrvacas jasnou červenou krvou, nerieš. A kedy povieš v robote je na tebe. Ja som až v 5tom mesiaci, aj to len preto, že už som priznala brucho pod oblečením. Drž sa.
@miskakyblik tak snáď nie v 8. mesiaci, ale 8. týždni 🙂
Vidno, že si trošku rozrušená. Ja by so písomne oznámila tehotenstvo, keby náhodou, aby ťa neprepustili.
@miskakyblik tak skusim po poriadku a snad pomozem 🙂 pocita sa to od poslednej menstruacia (hoc je to blbost, lebo vacsina z nas otehotnela 3tyzden cyklu po ovulacii ale nevadi) teda napr. ak som ja mala poslednu MS 11.10. tak dnes som v 11tt (odporucam stiahnut si aplikaciu napr my pregnancy alebo nutrimimi alebo happy baby a bude ti to pocitat), lekar standardne objednava na prvu kontrolu kusocek neskor prave preto, aby uz idealne bolo aj srdiecko, ale teda napr. ja som problematicka a bola som hned v 5tt a bolo vidno iba prazdny gestacny vak (moze byt aj so zltkovym telieskom, zltkove teliesko vyzivuje embryo kym sa v 12tt plne nevyvinie placenta), na dalsej kontrole v 7tt uz potom bolo vidno aj "drobca" so srdieckom ALE kazda sme ina, vela zien ma posunutu ovulaciu, neotehotnieme vsetky tabulkovo 🙂 preto srdecnu akciu jedna ma uz napr. v 7tt a druha az 9tt, ak ti uz lekarka dala knizku (co ma prekvapuje, moj lekar nedava skor ako 10tt ale to je opat individualne), tak asi nema podozrenie, ze je nieco v neporiadku, co sa tyka oznamenia v praci, ja to neplanujem oznamit skor ako 12tt prave preto, ze zial ale do 12tt je relativne caste (aj ked je to smutne), ze sa moze nieco stat a nechce sa mi potom vysvetlovat ze uz vlastne tehotna nie som, beztak idu vianoce, to je ale iba moj nazor a hlavne klud a pozitivne mysli, ze na kontrole bude vsetko ako ma 🤞🏻🍀❤️
Myslím, že tam nevznikol žiaden problém, pokiaľ ti lekár povedal že si v 7-8tt aj keď by si mala byť 9 a nevidela si tam to čo by sa na 7-8tt patrilo, tak si možno len 5-6tt. Ja som to mala takisto, dokonca mi jedná nemenovaná lekára v 4tt diagnostikovala mimomaternicové tehotenstvo s okamžitou operáciou a výberom vajíčkovodu.... A každopádne sa to prvý trimester stále posúva podľa toho ako bábo narástlo.
@miskakyblik ahoj nestresuj! Ja som dnes prisla od dr , nepovedala mi vobec v ktorom som , mam to len v appke a nebolo vidiet u mna ani zaaaprdok 😁😁😁ale zaklad ze je dobre usadene 😍😍😍😍
Baby ste super, dakujem Vám za objasnenie... ja som dnes nakoniec musela ist ku gynde lebo ked som jej povedala o tom krvacani aj ked iba malilinkom, tak ma chcela vidiet a dnes bolo vidno uz aj to prekvapivo strasne rychle bijuce ♥ a teda rastie to neuveritelne rychlo, ked pred tyzdnom tam bolo len to ,, zltko ´´a tiez ten gestacny vacok a dnes uz ta bola minipidi fazulka so srdénkom... ale rovno ma nechala na pn ako rizikovu :-/ co je nie moc priaznive ale nechce nic zanedbat no... tak uvidime ... drzim palceky vam aj sebe
@miskakyblik vsetko ako ma 🥰🥰 veru rastie neuveritelne rychlo, uz si to len uzivat 🍀

Stiahni si šoku do mobilu a budeš vedieť vždy, pripadne sú kalkulačky na nete.