Zo dňa na deň mi prestalo byť zle
Včera v noci som sa veľmi spotila a ráno keď som vstala mi zmizli tehot. priznaky všetky..predtým som nemohla skoro nič zjesť, zrazu som včera dokázala zjesť cely hamburger. Dnes som vstala a to isté, cítim sa úplne fit. ....ach veľmi sa bojím ze niečo nie je OK 😪😪
@tina_tar som 10+1 , zdá sa mi to "skoro" na vymiznutie príznakov, naposledy som bola u dr pred 2 týždňami to este bolo vsetko OK
Nestresuj a buď rada 🙂 ja som to tiež tak mala pri prvom tehu
Mala som to iste a nepotratila som. Prestali ma boliet kozy, nebolo mi zle atd a zasa za par dni boleli a tak dokola.
A zas naopak, bolo mi zle, kozy ma boleli a mala som vsetky teh priznaky a....... Potratila som. Dokonca este tyzden potom ako mu uz nebilo srdiecko a ja som cakala na kyret, tak ma boleli kozy a bolo mi na vracanie.
U mňa to bol ten horší prípad. Ale nič to nemusí znamenať, možno za pár dní sa zase objavia.
Sú ženy, ktoré ani nevedia, že sú tehotné, ako im je fit. Ja som prevracala určite celý prvý trimester a kúsok z druhého pri oboch deckách... A niektoré sú také, čo prevracajú celé tehotenstvo. Je to všetko OK. Keď chutí, papajte ale samozrejme s mierou. Naozaj neplatí pravidlo, že musíte jesť za dvoch. Takto som si "uhnala" pupkový pruh, lebo som odrazu pribrala 5kg za ani nie mesiac 😂 Ale v nemocnici som sa stretla s jednou, ktorá za celé tehotenstvo pribrala 25kg... uf 😨
Nechcem strasit ale mne sa pri prvom tehu to iste preslo(prvýkrát ma boleli bradavky prsia inac ma nikdy nebolia) a bohuzial isla som ukoncit pn pre.istotu spravila.sono a mala som v 12tt MA.....uvidite dalsie dni ;) moze byt aj super ze telo si zvyklo a nemusi byt vam zle a uzivat si tehu v klude...druhe tehu mi bolo zle.asi do 8m kym som sa naučila. Co jest a.len som chudla do 5m
@zuzkaa1991 veru ani mne sa to nezdá. Este aj to ze som sa v noci zobudila úplne spotena ako myš a ráno úplne bez príznakov. Večer mi ešte bolo trocha zle a teraz uz druhý deň nič, cítim sa rovnako ako pred tehotenstvom. Lenze co pojdem na pohotovosť a poviem ze ..viete čo, nič mi není? Alebo gynekológovi? Neviem co mam urobiť 😔😔
Na pohotovost nie, ak sa aj nieco zle stalo, uz s tym neurobis nic. Alebo ak sa rozhodnes tam ist, aspon si vymysli ze si krvacala 🤷♀️
Fakt perfektná rada: vymysli si,že si krvácala! A miesto niekoho,kto potrebuje skutočne pomoc,sa budú venovať autorke. Ked už,tak treba zavolať na lekársku podporu a oni jej poradia,upokoja.
@dusankomoj ano nieje to idealna rada, ale viem ake to je ked sa bojis ze potratis a si tak v strese, ze skor tym si skodis viac. Ty to asi nepoznas, bud rada.
A nerozumiem, "miesto niekoho,kto potrebuje skutočne pomoc,sa budú venovať autorke"?
Preco by sa tomu niekomu dalsiemu nemali venovat?
A to myslis vazne s tym ze na "lekarskej podpore" ju upokoja? 😃
@joannita a predstav si,že to poznám! A keď na pohotovosť príde autorka,ako sama priznala,a ničím, tak sa jej budú venovať a ten,čo príde za ňou môže mať napr. infarkt. A lekáraka podpora SKUTOČNE funguje tak,že poradia. Dokonca ju možno na základe zisteného na pohotovosť pošlú,ale nebude musieť klamať a pôjde tam oprávnene.
@dusankomoj autorku poslu hned na GYNEKOLOGIU takze ten s infarktom bude v poriadku neboj 😃
Nepochopila si to, ano poradia, ale neupokoja. Tehotnu zenu ktora sa boji ze potrati upokoji jedine sonografia 😃
Ahoj aj mne okolo 10 tyzdna zo dna na den prestalo byt zle a boliet ma prsia. No tiez som sa zlakla velmi. Ale snazila som si povedat, ze strahom si pohorsiˇ ak je vsetko ok. Aj bolo. Tiez to prislo razom zo dna na den a teraz pri druhom tiez ale az okolo 12 - 13 tyzdna. Pre svoj pokoj vhod zajtra k tvojej gynekologycke a povedz o svojich obavach aj o tom ako si sa zobudila spotena.
@joannita nechaj tak! Mám tušáka,že to ty nechápeš viac vecí a dúfam,že ten čo niekedy príde na pohotovosť po vystrašenej tehotnej s vymysleným krvácaním nebude tvoj blízky s vážnym problémom.
V 11tt je uplne normalne, ze priznaky zacnu odznievat. Mne tiez prestalo byt zle v 11tt, a vsetko je ok.
Nehladaj problem tam, kde nie je😊
@dusankomoj halo. Este raz. Ona ide na gynekologicke oddelenie v nemocnici 😂
Vysvetlim ti to. Clovek s infarktom na gynekologiu nechodi. Jemu netreba susku vysetrit. Uz chapes?
Už od 9tt sa môžu zmierňovat priznaky....
Ono to môže zmiernit na par dní a znova začne nevoľnosť ...aj mne sa to tak zopár krát stalo...a všetko bolo v poriadku ...teraz som v 27tt
Napr . Minuly rok mi priznaky nezmizli a bol to MA ...zle mi bolo rovnsko stále.....
Neboj sa...nie ,vždy odoznejuci oriznak znamená zle
@dusankomoj u nás napr .ideš rovno na pôrodnicke oddelenie.....nejdeš cez žiadny urgent ani nic.
Mne prestalo byt zle zo dna na den v 9+0 a v 10+5 som mala az kontrolu a tam som sa dozvedela smutne spravy... ale ja som aj spinila... ano, na pohotovosti asi s tym, ze "nahle mi prestalo byt zle", clovek nepochodi, ale zenska intuicia je najviac... u mna bolo aj par dalsich priznakov, prestalo sa mi pacit vybrane dievcenske meno, snivalo sa mi tesne pred zobudenim, ze mi doktor hovori, ze nebije srdiecko, ovladol ma taky cudny pokoj, az lahostajnost...
@dusankomoj Jeemine, lebo cloveka s infarktom by nezobrali skor a lebo sono na overenie akcie srdiecka trva asi 10 sekund... valime 10% vyplaty na zdravotne poistenie a nemam pravo ist na pohotovost, ked mam obavy o zdravie svojho babatka? (Inak ja som clovek, ktory nesiel k Dr, ani ked spinil. A mala som ist, lebo bolo zle vsetko potom s babom)
Autorka, ak bude vsetko ok, kup si Angel Sounds. Mne zachranil v tehotenstve nervy a asi aj zivot 😁 Bola som obrovsky streser. Par sekund, popocuvas srdenko a vsetko bude okej 🙂
@basska_b ja som niekde napísala,že autorka nemá ísť na pohotovosť????? Ja som reagovala na múdru radu,že VYMYSLI SI KRVÁCANIE! Keď každý pôjde na pohotovosť s niečim vymysleným,tak ten, čo pomoc potrebuje skutočne,môže kľudne trpieť v čakárni. Keby si čítala celú diskusiu,tak by si vedela,že ja som navrhla zavolať na lekársku podporu (a nie túto na MK!) a oni by ju na základe indikácii na tú pohotovosť možno skutočne poslali. Ale OPRÁVNENE a nemusela by klamať.

Keď som bola tehotná, stalo sa mi to isté, tehotenské priznaky odzneli náhle, všetko však dopadlo dobre. Ktorý TT si?